soiuri de flori de interior Camellia cu fotografii, recomandări pentru îngrijirea la domiciliu

soiuri de flori de interior Camellia cu fotografii, recomandări pentru îngrijirea la domiciliu
plante ornamentale Camellia face parte din arbuști veșnic verzi, care în natură cresc în China, Vietnam și Japonia. frunze de culoare verde închis ei strălucitoare împodobesc planta pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în timpul perioadei de înflorire vine perioada cea mai fascinantă a Camellia vieții. În acest moment, tufele sunt acoperite cu flori rafinat, care sunt foarte amintesc de trandafiri. În regiunile cu climă caldă, planta poate fi cultivate în grădini. Cu o îngrijire adecvată, se dezvoltă bine și flori de Camellia și la domiciliu.Descriere, tipuri și Camellia fotografie

În funcție de arbust poate ajunge la o înălțime de 3 până la 12 metri. Frunzele lucioase ale plantei sunt ovale în formă. La capetele sunt greu de cap sau ascuțite. Flori mari singur Camellia diametru se poate ajunge la 5 la 15 cm. Ele sunt formate din cinci petale și numeroase stamine. culoare petală poate fi roșu, roz, alb. Există, de asemenea, petale de doua culori, cu o varietate de pete, pete, puncte sau pistrui. Fiecare planta flori înflorește pentru o lună.

Tipuri populare de camelii

Cand cultivate in casa sunt cele mai populare trei tipuri de plante:

Mai ales cultivarea camelii la domiciliu

Pentru Camellia camera nevoie de anumite condiții de creștere și îngrijire corespunzătoare.

Temperatura și umiditatea

Camellia face parte din plantele de zi scurtă. Un total de 12 ore de lumină pe zi este suficient pentru însemnarea și dezvoltarea de boboci de flori. Cu toate acestea, în acest moment este necesar să se monitorizeze temperatura in camera:

În cazul în care camera este prea cald, acesta va cădea de pe tufișuri cu muguri, flori pot să apară înainte de timp, calitatea florilor mai rău.

Când Camellia de îngrijire la domiciliu trebuie să vă asigurați că camera are o umiditate ridicată.

Planta necesită pulverizare regulată. Apa pentru ca acest lucru să fie apărat, și să fie la temperatura camerei. În cazul în care apa nu este apărat, se poate fierbe și se răcește. În timpul înfloririi, planta ar trebui să fie stropite cu precauție. Apa nu ar trebui să cadă pe flori.

Pentru a îmbunătăți umiditatea cu oala de flori poate fi plasat pe un palet cu turbă umed sau lut expandat. Ei bine, aceasta afectează dezvoltarea plantelor și în special a cumpărat un umidificator.

Camelii trebuie să lumineze locul:

  • soiuri de flori de interior Camellia cu fotografii, recomandări pentru îngrijirea la domiciliu
    simt floare bun este pe glafuri de est și vest;
  • Bush situat pe ferestrele de nord, sau în partea din spate a camerei pentru o creștere normală nu este suficient de ușor;
  • în cazul în care instalația este situată la fereastra cu vedere spre partea de sud, floarea de la lumina directă a soarelui la ora prânzului va fi necesar pentru a face umbră.


Pentru coroana pe plantă a crescut în mod egal pe toate părțile, iar Bush a fost obținut chiar și din când în când este necesar să se rotească diferitelor părți la lumina. Astfel, în orice caz, este imposibil de a schimba poziția bucșei în momentul înmugurirea și înflorire. Planta deranjat poate pierde muguri.

În perioada caldă Camellia poate fi setat pe balcon. sau loggie deschidere a aerului exterior. În acest caz, instalația trebuie să fie protejat de lumina directă a soarelui.

Udarea și fertilizarea

Camellia este imposibil să se umple, dar este recomandat să apă în mod regulat și abundent. Udarea se efectuează numai după ce stratul superior de uscare a solului.

În cazul în care planta substrat peresushki va pierde frunzele. Camellia de iarnă adăpate foarte atent. În cazul în care zakisnet substrat, mugurii vor cădea și frunzele devin maronii.

Pe tot parcursul anului, Camellia la fiecare trei săptămâni, ar trebui să fie hrănite cu îngrășăminte speciale. Ei trebuie să fie diluat la rata de 1 gram de îngrășământ per 1 litru de apă.

Transplantare și sol pentru Camellia

Atunci când grija pentru tineri tufișuri, ei trebuie să fie transplantate anual. plante mai vechi care infloresc in fiecare an, sunt transplantate la fiecare doi ani. Pentru tufe cresc mai bine, este recomandat după sfaturi transplant prischipnut trage.

Transplantarea se face în primăvară. Solul trebuie sa fie acid. Compoziția sa poate fi după cum urmează:

  • două bucăți de tablă sau terenuri landă;
  • două părți turbă;
  • o parte a gazonului pământului;
  • o parte nisip.

În partea de jos a vasului este turnat în mod necesar de drenaj.

Bolilor și dăunătorilor

soiuri de flori de interior Camellia cu fotografii, recomandări pentru îngrijirea la domiciliu
Boala cea mai gravă a plantelor poate fi putregaiul rădăcinii. format ca urmare a temperaturii prea scăzute sau sol îmbibat cu apă. În acest caz, Camellia nevoie urgentă de a fi transplantate într-un sol respirabil. Prin reducerea udare se poate salva foarte rar.

petele maronii de pe frunze sunt semne fillostiktoza. Boala apare din cauza umidității ridicate. Tratamentul se realizează prin tratarea frunzelor cu sulfat de cupru. Umiditatea din cameră este redusă, frunzele afectate sunt eliminate.

La sala de Camellia poate fi luat acarieni, afide sau perniciosus Quadraspidiotus. Atunci când sunt detectate, planta trebuie prelucrate urgent emulsii ulei de vară, o soluție de săpun sau chimice.

Propagarea Camellia

plante înmulțite în trei moduri:

înmulțire prin butași

Grijă de butași este pulverizarea lor regulată și irigarea solului. Aproximativ două luni mai târziu vor germina rădăcini, butași și poate fi așezat într-un recipient separat. diametru ar trebui să fie de aproximativ 7 cm în prima dată, plantele tinere sunt udate abundent, și după înrădăcinare. - după cum este necesar.

semănat semințe

Atunci când în creștere camelii din semințe pot fi pierdute semne de rase. Cu toate acestea, semințele de astfel de caracteristici sunt vândute în magazinele de specialitate rămân.

Semințele sunt semănate în cutii de la o distanță de 5-7 cm. Acoperite cu răsaduri de sticlă sau folie container nevoie pentru a pune într-un loc cald luminos. Odată ce răsaduri apar în cele două frunze adevărate, ele ar trebui să fie raspikirovat pe ghivece individuale.

Propagarea prin altoire

La o temperatură de 20C conținea grefarea germina după aproximativ două luni. Ingrijirea este de a le păstra pentru temperatura lor confortabilă și umiditate, irigare și stropire. În plus, în timpul creșterii plantele tinere ar trebui să fie tăiate muguri și pentru a evita arsurile pe frunze.

Un an mai târziu, tufe transplantate în recipiente individuale cu diametrul de 9cm. În al treilea an ghivecele de plante sunt preparate cu un diametru de 11-14 cm în sol ar trebui să constea din buruiană și frunze de pământ, humus, turbă și nisip (2: 2: 2: 2: 1) .. Cel mai bine este să transplant tineri tufele prin transbordare. În acest caz, rădăcinile nu se va deteriora planta repede apuca.

Faimos pentru Camellia nu numai pentru florile sale frumoase, dar, de asemenea, utilizarea de farmacologie si medicina. Din frunzele sale se extrage uleiurile esențiale au antiseptice, anestezic și efect tonic. Un flori Camellia chinez poate prepara și bea ceai delicios.