Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini


Nu fiecare dintre noi renunțe la o bucată de carne afumată, carne de pasăre, șuncă sau pește. Dar aceste produse nu sunt întotdeauna de vânătoare de cumpărare, la fel ca în magazine prețul este prea mare pe el, iar calitatea este discutabilă. Cu toate acestea, există o soluție.


Smokehouse afumat mâinile lor proprii, dispozitiv și principiul de funcționare

Principiul fumatului rece este ca alimentele tratate fum a cărui temperatură nu depășește 32 ° C Deci, ce fel de circuit care aveți nevoie pentru a construi o afumătoare de a organiza în mod corespunzător procesul de afumare la rece?

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Fumul este răcit într-un fel de tunel, care leagă cuptorul în sine și afumătoare (compartimentul în care sunt plasate produsele). Această cameră și cuptorul trebuie să fie amplasate cel puțin doi metri distanță unul de altul, și ca un maxim - șapte. Această distanță va determina lungimea coșului, prin care se produce pătrunderea fumului într-o afumătoare.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Puteți aranja separarea cuptorului și de produs și la o distanță mai mare, cu toate acestea, atunci pot exista probleme cu tracțiune.

Următoarele ilustrează principiul unei astfel de afumătoare

Produsele pot fi prelucrate în afumătoare cu cel puțin 3 zile și, uneori, de mai multe săptămâni. Că fumatul este uniformă, tipurile de produse din afumătoare nu se amestecă și se gateste un accident vascular cerebral, fără raportare a produselor alimentare în proces. Doar încercarea de a sorta produsele alimentare în funcție de dimensiune. În caz contrar, puteți distruge o parte a produselor.

Design Smokehouse

Sub camera de ardere trebuie să sape o gaură de aproximativ 50 până la 50 cm., Și a permis dimensiuni mari, lățimea și adâncimea sondei poate ajunge la metru. Adâncimea cuptorului este de asemenea aproximativ metru.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Dacă doriți, în partea de jos a cuptorului poate fi făcută din cărămidă, dar fără a utiliza soluția, cărămizile doar ingrasare reciproc. Pentru aceste scopuri, utilizați șamotă (refractar deși, dacă nu, puteți lua și de obicei roșu). În plus, puteți utiliza și cărămidă ceramică, desigur, dacă aveți unul.

După aceea, foaia de jos este pus staniu. Părțile laterale ale cuptorului, de asemenea, poate deschide caramida. Pentru a etanșa cărămizi în pereți, folosiți o soluție de argilă.

Chimney săpate în pământ, de la cuptor într-un loc unde va fi amplasat camera de fumat. Coșul de fum trebuie sa fie de aproximativ 25 cm în diametru. Săpat șanț sub coș de fum și materialul foaie pus pe partea de sus. Posibila utilizare a ardezie, fier sau alte materiale necombustibile durabile ca material foaie. Din nou, dacă doriți, vă puteți așeza și cărămizi de fum. Pentru a fuma nu este filtrat, se toarnă peste pământ foaie material.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

A doua marginea coșului trebuie să se termine afumătoare. În cazul în care coșul de fum se va andoca cu camera de fum, trebuie să instalați filtrul. Ca bază pentru fabricarea filtrului, puteți utiliza o plasă metalică având o celulă mică. Pus pe partea de sus a grilei este realizată dintr-un material plasă stivuire dens pentru un produs alimentar nu a primit negru. Camera de produs poate fi realizat din orice material non-toxic, cel mai bine este de a utiliza un copac.

Smokehouse afumată (cu mâinile lor) trebuie să fie sprijinite în mod adecvat la ea nimeni nu a bătut accidental peste. Camera de fumat, în partea de sus a tije din oțel inoxidabil set o grosime de aproximativ 8-10 mm, pentru a închide pe ele produse. Produse de fixare pentru bare operează cârlige speciale. Uneori barele cu cârlige înlocui barele obișnuite.

Smokehouse simplă și de încredere afumată propriile mâini

Sarcina care efectuează afumătoare afumat constă în alimentarea fumul răcit la zona în care sunt aranjate produsele. Pentru a asigura aprovizionarea netedă și stabilă de fum în timpul, de exemplu, a săptămânii, nu neapărat pentru a construi ceva ca un mausoleu. Să vedem cât de repede și nu a produs scump într-o afumătoare simplu afumat propriile lor mâini.Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Pentru a începe cu, ca fumul trebuie sa fie rece, chiar și în cele mai simple Smokehouse Afumaturi camera, iar cu lemnul trebuie să fie la o distanță. Deoarece Smokehouse nostru este conceput pentru a economisi timp și materiale, acesta va fi suficient distanță de 2 m.

Pentru fabricarea de afumătoare avem nevoie de:

  • foaie de staniu;
  • baril din metal;
  • plasă de metal;
  • grila;
  • O bucată de cuptor pânză groasă de sac;
  • Mai multe șuruburi;
  • Spade, și alte instrumente.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Destul de ciudat, această listă de elemente necesare pentru a face o afumătoare simplu afumat finisaje. Acum puteți merge direct la procesul de construcție.

Pentru a începe să sape o groapă pentru cuptor și plasat pe piesa de jos a plăcii de tablă. Este necesar de rumeguș, așchii de lemn sau crengi mocnea mai uniform.

Acum, vom trece la coșul de fum. Ar trebui să fie un șanț superficial, de aproximativ 25 cm în lățime și lungime așa cum este descris la început. Acum, acest șanț trebuie să acopere orice materiale incombustibile improvizate (așa cum noi toți, pur și simplu, ardezie se va potrivi perfect) și se presară sol pentru a sigila.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Acum, să trecem la camera de fumat. Cea mai simplă opțiune este de a baril ei de metal obișnuit. Deconectați partea de jos a butoiului și a instala o plasă de metal în partea de jos, care va trimite o pânză groasă. Aceste materiale sunt asociate perfect face față cu sarcina de filtrovki funingine. Partea inferioară a cilindrului este atașată o plasă solidă sau zăbrele, care poate pune un filtru. Pânză groasă poate fi înlocuit chiar de paie, dar de fapt asta e, și pânză groasă de sac pot fi găsite.

Acum, etapa finală în partea superioară a cilindrului cu ajutorul șuruburilor, fixe grilaj din metal la o distanță de aproximativ 20 cm de margine. Este pe această grilă și produse vor copți. Grila poate fi înlocuită cu bare cu cârlige, dar din moment ce este un simplu afumătoare, atunci grila va fi opțiune mai rațională.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

fumat la rece implică faptul că produsele sunt încet, își pierd umezeala, se usuca, iar fumul și toate componentele sale Bole pătrunde adânc în produsele. Ca rezultat, bun untură Deshidratarea, pește sau carne, fără produse de pierderea de grăsime și de a dobândi un gust excelent si aroma.

afumarea la rece permite stocarea de produse pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, în cazul în care carnea nu a fost deosebit de grăsime sau animalul a fost vechi, care, în cele din urmă, produsul poate obține dure. Potrivit acesteia, în primul rând, mai bine pune mâna în rețete testate în fumat rece. Și după aceea, atunci când experiența trebuie să fie format, puteți experimentând lent cu diferite inovații pentru diversitatea în nuanțe de gust.

Și acum, de fapt, uita-te la afumătoare afumată de casă, care a fost atât de mult spus.

Cum de a alege un afumătoare afumat

Deci, v-ați decis să nu pentru a construi propria lor afumătoare și să cumpere de-a gata. Dar, înainte de a deschide o gamă largă, și se ridică întrebarea: „Care e cel mai bun?“. Smokehouse afumat - este produsul, alegerea nu este nevoie să se grăbească și să înțeleagă criteriile de selecție care sunt importante pentru tine.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

In majoritatea afumătoare este compartimentul închis având multiple Grile interior (pe care produsele sunt pregătite) și paletul (în care dezintegrarea combustibilului). Ai nevoie de a alege un afumătoare cu corpul încăpătoare, deoarece fumatul din carne, pește, șuncă, brânză, legume sau fructe este mult mai uniform.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

Alegerea fumătorului depinde în mare măsură de condițiile de utilizare a acestuia. Dacă vă decideți să mergeți pe un pescuit prelungit cu corturi și nu folosesc afumătoare, atunci este mai bine pentru a alege o afumătoare, un metal care este de 0,8 mm. Este ușor, convenabil și compact (40 × 27 × 17). Este foarte convenabil, de ce face cu transportul de sarcini? Deoarece oamenii aranja o vacanță nu este de multe ori, afumătoare vă va servi pentru o lungă perioadă de timp, până când pereții cutiei nu arde prin intermediul.

Dacă instalați o afumătoare afumat în țară sau în curte, atunci este mai bine să ia o opțiune de greu și de încredere din oțel inoxidabil, cu o grosime corp de 2,0 mm.

Smokehouse ieftin afumat propriile lor mâini

În cazul în care greutatea nu contează, și cel mai important - este durabilitatea, apoi cumpăra Smokehouse masiv afumat din oțel inoxidabil gros. Acesta vă va servi de zeci de ani. Mai bine pentru a alege un design cu elemente de rigidizare suplimentare pentru a consolida organismului.

Dacă cumpărați o afumătoare pentru a găti delicatese afumate la domiciliu, asigurați-vă că ați cumpărat o unitate care conține un sigiliu de apă, în acest caz, problema de eliminare a fumului va fi rezolvată. Și dacă vă decideți să efectueze afumătoare în țară, tubul poate fi ușor conectat prin mijloace improvizate.