Smokehouse afumat desene mâinile sale, diagrame, fotografii și video de pas cu pas

fumat rece este fundamental diferită de fierbinte, astfel încât produsele sunt prelucrate de fum ostuzhennym de fum care trece pe etape de tratament termic la cald. Ca urmare, toate aceste feluri de mâncare de gătit dobândi un gust specific de fumat și de substanțe și elemente incluse în fum oferă conservare pentru o lungă perioadă de timp.Smokehouse afumat desene mâinile sale, diagrame, fotografii și video de pas cu pas

Orice produs care este fabricat de afumat la rece, pot fi stocate timp de mai mult de 12 luni, chiar dacă acesta este un pește - un produs perisabil. Fiecare astfel de produs dobândește un gust unic și o menține pe toată durata, sub rezerva politicilor de păstrare.

Principiul de bază al unei astfel de racire este afumat de fum de fum. Dacă fierbinte - este alimentat direct și simultan cu fum de gătit termic este la o temperatură de peste 70 0 C, apoi fum rece pe drum să se răcească gestionează și prelucrează produsele la o temperatură nu mai mare de 25 0 C. Următoarea Cale - Lungimea țevii de evacuare de cel puțin 100 cm.

Smokehouse afumat desene mâinile sale, diagrame, fotografii și video de pas cu pas

Orice afumătoare, indiferent de temperaturile de prelucrare este un agregat de două camere - camera de ardere și unde sunt plasate produsele. Dar, în cazul în care dispozitivul la cald ambele camere sunt în imediata apropiere unul de altul, apoi frigul dintre distanța minimă de un metru, sau chiar mai mult, ceea ce permite fumul să se răcească la o anumită temperatură.

Când fumul de fumat rece intră în camera cu produsele deja, practic, la rece - nu mai mult de 25 0 C.

Cum de a fuma de pescuit alimente și drumeții

Conducerea cel mai simplu afumătoare afumat

O Smokehouse în mărime de obicei, mult mai masiv decât schematică a imaginii, deoarece fumul nevoie de mai mult de 1 metru pentru a călători să se răcească.

Dacă luăm, de exemplu, unitatea care este prezentată în fotografia (a se vedea. Mai jos), este puțin diametrul țevii de evacuare mai mică de 3 metri de 0,3 metri. Acesta este cel mai simplu exemplu de realizare, în cazul în care focul este topit într-un cuptor, cum ar fi cuptoare și afumătoare în sine este făcută din scânduri și bare de lemn. Ambele modele se conectează tubul de trei metri pe care soba intră fumul într-o afumătoare direct la produse.

O a doua conductă care vine de la cuptor este necesară pentru a fitile gazele de fum de fum și de piroliză generate prin arderea combustibilului solid (așchii de lemn, rumeguș, etc.).

Tubul suplimentar pentru a îndepărta excesul de fum și gazele este necesară pentru încălzire și fumat produse uniforme și pentru a preveni acumularea de substanțe cancerigene, care pot cauza probleme de sănătate.

Nimic complicat pentru a face o astfel de afumătoare afumat propriile lor mâini, nr. Folosit literalmente materialele la îndemână, care sunt majoritatea în grădină. Și, dacă se dorește, poate fi simplificat și mai mult ca unitate în sine, iar coșul de fum să fie în măsură să fumeze produsele și în domeniul - drumeții sau pescuit.

pescarii cu experiență fac de multe ori astfel de facilități pentru a stoca captura proaspete atunci când pescuitul durează mai multe zile.

afumătoare EXEMPLU pentru pescuit afumat

Această facilitate trebuie făcut pe faleza, astfel încât fumul care curge prin horn si persistent timp de genunchi să se răcească până la temperatura dorită.

Fotografia care prezinta afumătoare afumat, se vede că coș de fum este folosit în locul șanțului, care trebuie să fie mai întâi excavat. La sursa de tranșee aprins focul din așchii de lemn și rumeguș, iar fumul este tras în ea din similitudinea țevii și trimisă la o afumătoare. Ca ultimul cadru folosit din metal sau plăci pe care (poate fi utilizat de asemenea și prelatele) tesatura stretch.Înainte de a continua cu fumate, țesătura (prelata) complet înmuiate în apă, pentru a reduce și mai mult punctul de fum.

fumat timp depinde de cantitatea și intensitatea fumului de fum, iar acest lucru rândul său, ar trebui să reglementeze mărimea șanțului. Mai mare, mai profund și mai extins astfel de pseudo-țeavă, produsul va Copts rapid și eficient.

Din ce putem face camera de fumat

Prima întrebare pe care interesele celor care au decis să ia o unitate de afumătoare, de la care se poate face aparatul de fotografiat în cazul în care produsul va fi plasat.

  1. Cel mai simplu, ai putea spune, o versiune primitivă a unui cadru realizat din panouri, care este întârziată pânză (vezi mai sus) - este adesea practicat departe de casă, pescuit, drumeții și așa mai departe
  2. Simplu - baril, în cazul în care este necesar să se taie fante pentru cârlige și taie o gaură sub horn. Din moment ce însăși fundația este gata, va apărea dificultăți.
  3. Din frigider - în cazul în care țara „fără stăpân“ frigider vechi, care este un păcat să arunce. Scoateți toate piesele din plastic și se lasă doar scheletul. Ai face o gaură pentru coșul de fum. Ca un loc de produse va utiliza raftul frigiderului - în modelul sovietic vechi, au fost prescrise, și nu într-o singură bucată, așa cum este acum.
  4. De la placi - demola casa similitudinii de placi si bare ca fac cârlige pentru pește, carne, grăsime, etc fund de intrare marca sub coș de fum .. Acesta este exemplul afumătoare staționare afumat.
  5. Cărămizi - nu numai funcțional, dar, de asemenea, afumătoare frumos, care va fi un decor suplimentar de curte.

De exemplu, dacă aveți de gând să fumeze alimente suficient de des și aveți un site, cel mai bine este de a face o afumătoare sau cărămizi refractare izolațiile.

O condiție necesară pentru funcționarea corespunzătoare a dispozitivului departe de camera de ardere într-o cameră cu produse și horn corect. Sub diametrul mediu corect tubului (cel puțin 30 cm) și lungimea acesteia (3-5 metri).

Când este vorba de o organizație profesională afumătoare, apoi pentru răcirea fumului în sistemul îndeplinește cerințele de sistem special de refrigerare și fumător electric este utilizat pentru evacuarea fumului.

Diagrama prezintă o probă de afumat afumătoare folosind dispozitive descrise mai sus. Principiul de funcționare se bazează pe e cu motor cu atașament elicoidal din metal, la care este atașată o grindă de lemn. În timpul funcționării, duza începe să se învârtă cu viteză mare, prin furnizarea de frecare a barei, astfel încât o mare cantitate de fum. Praful suplimentar camera stabileste, iar partea principală a frigului în miscarile camerei cu produsele. Acest lucru face posibil să se prepare o cantitate mare de produse afumate cu un efort minim. Pentru culoarea tipică de aur de produse suplimentare tratate fum lichid.

O astfel de metodă nu este popular cu gurmanzi și iubitori într-adevăr afumat, deoarece fumul de la frecarea și fumul de foc sunt fundamental diferite în compoziția lor și gust ulterior.

De ce am nevoie de un generator de fum?

Pentru a spori aroma de generator de fum afumat se poate face cu propriile mâini. Pe de o parte, concentrația de fum se va face gustul mai caracteristic, pe de altă parte - va crește termenul de valabilitate ca urmare a păstrării suplimentare.

Compoziția generatorului de fum include:

  • cadru;
  • tambur;
  • ventilator,
  • acționare electrică
  • pentru modelele electrice au nevoie de o cameră de căldură și telecomandă.

Desenul generator de fum pentru fumător

procesul de fabricație

Veți avea nevoie de un dorn la glanda, care poate închide capacul canistrei sau self-made. Conectarea unui temporizator (ideal de o mașină de spălat vechi).

presiune admisibila în generatorul de fum ar trebui să fie în intervalul de 1 atmosferă. Crearea unei presiuni de către un compresor.

Dacă distanța dintre generatorul de fum și camera de coacere este mai mică de 100 cm, este necesar să fie setat la intrarea în camera de instalare pentru răcirea fumului.

Indiferent de opțiune o afumătoare de casa pe care o alegeți, dacă faci totul corect și să adere la un sfat bun în procesul de fumat - Veți fi capabil să se bucure în fiecare zi specialități delicioase din producția proprie.

Reguli generale pentru diferite produse Afumaturi

Copți în smokehouses calde și reci pot fi orice fel de produse alimentare - carne, carne de pasăre, cârnați, pește, integral sau parțial, șuncă, brânză și chiar unele legume.

Smokehouse afumat desene mâinile sale, diagrame, fotografii și video de pas cu pas

Alegerea între fumat cald și rece, trebuie amintit că metoda de răcire poate găti numai pește gras și de carne. De exemplu, carne de vită sau de pui va fi foarte greu - pentru câteva zile de a fi în afumătoare acestea sunt doar uscate.

Bird, nu numai de pui, dar alte specii, afumat metoda la cald, inclusiv pentru eliminarea completă a ouălor de helminți și viermi.

Orice păsări de apă și de râu pește capturat în apă deschisă, numai la cald fierte.

La alegerea de pește pentru fumat, ține cont de faptul că heringul se pregătește cea mai rapidă și cea mai mare parte amar drum. Sturgeon și somon este mai bine să se pregătească un mod rece, ca într-un fumător fierbinte este mai mult ca un blocaj, numai cu aroma de fum.

Înainte de produse afumate la rece trebuie să fie la murarea, se spală și se usucă, pentru că, în sine, paraziții fum rece distruge, în totalitate nu se poate.