Smokehouse acasă cu propriile mâini

Smokehouse acasă cu propriile mâini
O varietate de alimente afumate sunt preferate și de sărbători, și mesele de zi cu zi. bucătari zelos sunt conștienți de bunătăți și utilitatea afumat, le fierte. Că toată lumea are posibilitatea de a se deda la oameni scumpe și cele mai gustoase afumate delicii, ar trebui să știe cum să facă propriile lor mâini afumătoare. Capacitatea mai convenabil de a construi un butoi obișnuit afumătoare - deși aspectul ei și nu foarte prezentabil, toate funcțiile necesare lămpii astfel de ulei are.Smokehouse pentru afumat

fumatul la rece este foarte popular printre cunoscători de gătit. Singurul dezavantaj al acestui proces este lung timpul de preparare - fumat poate dura de la câteva ore la câteva zeci de zile. Dar produsul finit se dovedește minunat parfumat și delicios incomparabilă.

Pentru fabricarea de fumător de la butoiul cu mâinile sale au nevoie de un butoi, care va fi amplasat în două secțiuni - primul va veni fumul, iar al doilea va fi în produsul supus fumatului. Particularitatea „rece“ koptilochki care pregătește produsul nu trebuie tratat cu fum fierbinte, și-au răcit. Această condiție trebuie să fie respectate în proiectarea și instalarea smokehouses. Smokehouse propriile mâini - o -poyasnenie fotografie:

Smokehouse acasă cu propriile mâini

Există două versiuni de tot ceea ce afumătoare de casa pentru acest tip de pregătire de delicii culinare:

 1. Smokehouse staționare - fabricate din butoaie, ardezie și tablă de fier. Unitatea funcționează complet, trebuie să sape un șanț între cuptor și stabilit cilindrul (scos în prealabil în partea de jos), acesta va fi un fel de coș de fum. Pentru a șanțului nu este un eșec, este posibil să-l consolideze ardezie sau fier. De asemenea, este necesar să se ascundă în partea de sus coș de fum (astfel încât fumul nu a mers) și se presară sol. Sfârșitul șanțului este acoperit cu o foaie de fier, cu găuri perforate, astfel încât fumul ar ajunge în butoi. Baril în sine este acoperit cu o bucată de fier sau o tăietură de pânză groasă de sac. În interiorul cilindrului va fi temperatura optimă pentru a obține cele mai bune delicatese afumate.
 2. Smokehouse portabil - fabricat din butoaie, tevi (lungime de aproximativ 5 metri) și cuptorul (se poate juca rolul unui grătar interior scăzut). Pentru a crea o astfel de unitate ar necesita cârlige (au lovit în butoaie, sunt atârnate, prepararea hranei). În butoi și în cuptor trebuie să fie făcut pe gaura cu un diametru al tubului și introduceți-l în gaură. O mașină de fumat este gata, este posibil să se înceapă de gătit.

Mai ales afumat

Preparate felul de bunătăți afumate câteva subtilități. a căror respectare este de a obține maximum de calitate si aroma-nelimitarea parfumat al vasului finit:

 • chips-uri de calitate - trebuie să fie în mod necesar uscate în mod corespunzător. În același timp, acesta nu ar trebui să fie distribuite pe întreaga suprafață a sobei, și este mai bine să se stabilească într-o grămadă - deci va genera mai puțină căldură. Acesta a considerat cele mai bune chips-uri de ienupăr, artar, arin, cires si stejar;
 • pregătirea corespunzătoare a alimentelor - pește și marinate din carne este recomandat pentru 3-5 zile înainte de acestea vor fi supuse la fumat. Odată ce produsele acumula din sare, acestea ar trebui să fie clătite, șterse de pe restul de umiditate și se lasă pentru ceva timp în aer liber, astfel încât acestea să podvyalilis;
 • condiții meteorologice - ideal pentru procedura de fumat rece este vremea rece, deoarece excesul regimului de temperatură în afumătoare va conduce la rezultate dezamăgitoare - vasul va transforma complet necomestibile, sau nu atât de bine cum era de așteptat.

Smokehouse afumat la cald

Acasă Smokehouse pentru gătit la fumul fierbinte produs este foarte simplu, dar toate fierte pe ea, are aroma uimitoare și chiar mai mult gust de neegalat. poze Smokehouses realizate cu propriile lor mâini, de regulă, nu diferă de diversitate. Acest lucru nu este surprinzător - nu contează ce dimensiune pe care o alegeți pentru a face unitatea (de la găleată sau țeava unui întreg), principiul activității sale va rămâne la fel ca și structura în sine.Smokehouse acasă cu propriile mâini

Deci, pentru a face o afumătoare (ca în imagine) trebuie să sape o gaură mică. diametru cu cilindrul inferior, țiglă master sau fundație de cărămidă. În loc de jos bătut de butoiului a pus o grila bucată și partea de sus a afumătoare este necesară pentru a face găuri mici sau cârlige să stea produsele a fost mai ușor. Chips pus sub grilajul situat pe partea de jos.

Produsele ar trebui să închide numai după cip merge de la fum gros și întregul recipient încălzit. În acest caz, nu ignorați și condițiile de temperatură - pentru acest lucru, trebuie să urmați foc (așchii de lemn ar trebui să mocnească, eliberând fum mai degrabă decât arde). Capacul superior ar trebui să Smokehouse pânză groasă sau o placă de fier.

Respectarea acestor condiții, vă puteți pregăti perfect delicatese lor cele mai delicioase afumat de la produsele de zi cu zi simple, in cel mai scurt timp posibil și cu costuri minime.

Caracteristici afumat la cald

Afumătoare „fierbinte“, a făcut cu propriile mâini, gatiti foarte frumos, dar astfel încât casa afumat gustos obținut, este necesar să nu uităm despre unele nuanțe:

 • compoziție „combustibil“ pentru fumător eterogen - este de 60% din lemn, și 40% - din chips-uri;
 • chips-uri nu ar trebui să fie prea mici (pentru că arde repede) și mare (ardere mocnită foarte rău), în timp ce mediul de dimensiuni;
 • în afumătoare ar trebui să fie nici o flacără deschisă;
 • temperatura în apropierea gratarul trebuie sa fie de aproximativ 50 de grade pentru produsele din carne și aproximativ 120 de grade pentru pești.

Gătit în afumătoare, a făcut cu propriile mâini

Pentru feluri de mâncare sunt fumate capodopera delicioase, este necesar să se ia în considerare unele dintre subtilitățile în procesul de preparare a fumului:

 • Smokehouse acasă cu propriile mâini
  fumatul separat este recomandat pentru vreme uscată și caldă, o ușoară adiere permisă.
 • Mențineți temperatura din interiorul fumător nu depășește 350 de grade.
 • Produse valabile afumat în afumătoare în prealabil.
 • În afumătoare o idee bună pentru a face palet pentru colectarea grăsimii din produsele eliberate în timpul gătitului. Obținerea de grăsime pe chips-uri înrăutăți în mod semnificativ calitatea gustului vasului finit.
 • Nu priviți în afumătoare în orice moment. Amintiți-vă, fiecare fumător descoperire mărește timpul de gătire cu cel puțin 12-15 de minute.
 • După sfârșitul produselor de fumat trebuie să fie gata să se răcească și spațiu uscat cu control al temperaturii în interiorul 9-12 grade.
 • Pentru a da produselor un gust neobișnuit în afumătoare poate adăuga viță de vie, cireșe, ienupăr. Pe acest fum a produs delicatese rafinate, care chiar și gurmanzi vor aprecia.
 • Pentru fumatul în nici un caz, nu folosiți conifere, în caz contrar în loc de antena de nedescris de delicios veți obține produsul rânced, care nu pot fi consumate.
 • Pentru a evita obtinerea de fum și funingine pe pregătirea produselor, le înveliți cu tifon.
 • Nu neglija regulile de siguranță la foc.

Gătit mâncarea în afumătoare, a făcut cu propriile sale mâini, și să aducă plăcerea estetică, și dă o senzație de gust incomparabil de la consumul de mâncăruri gata preparate. Asigurați-home-made lămpi cu ulei mărime convenabilă din resturi de materiale în conformitate cu recomandările și lakomtes delicioase produse afumate în orice moment noastre!

Smokehouse, a făcut cu propriile mâini

Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini
Smokehouse acasă cu propriile mâini

Șuvalov Potr Vasilevici