Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor

În timpul șlefuirii lemn sau metal de suprafață este adusă la gradul dorit de netezime. Utilizarea unor mecanisme speciale vă permite să lucreze mai repede și mai bine. Și de a face o mașină de rectificat, cu propriile sale mâini, puteți economisi bani semnificative.Tipuri de polizoare

Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor

home-made tambur Sander

Măcinarea este etapa finală de prelucrare a piesei de prelucrat înainte de aplicarea stratului protector. Procedeul se realizează folosind instrumente și materiale șmirghel de rectificat. Toate mașinile în aparență suprafața de lucru, piese și formează structuri sunt împărțite în:

 • Suprafata;
 • circulară;
 • intragrinding;
 • de specialitate.

Echipamentul este conceput pentru a efectua:

 • și secțiuni de stripare de lingouri;
 • finisare la zubchatok dimensiune finală, plane, suprafețe de torsiune;
 • ascutit cutite, burghie, freze.

Cel mai adesea meșteșugari încearcă să facă propriile lor mașini, tambur și de tip centură de lemn.

Are un tambur Sander

Corpul de lucru al mașinii de cilindru - un disc de rectificat în formă de cilindru. De regulă, acesta este tratat cu detalii din lemn sunt lungi și plate, inclusiv panouri, șipci, placi.

 • bază;
 • motor;
 • Cilindru de șlefuit;
 • aparate pentru schimbarea vitezei de deplasare a cilindrului hranei pentru animale;
 • o suprafață de lucru;
 • alimenta cilindru;
 • crashbox;
 • Unitate de aspirare a prafului;
 • Dispozitiv de reglare a înălțimii corpului de lucru.

Dispozitivul a aparatului nu este dificil, astfel încât să puteți face la atelier acasă.

detalii selectie

Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor

Șurub de reglare a înălțimii

Motorul electric poate fi luat de la o mașină de spălat rupt, acesta va lucra, de asemenea, pe centura, scripeților și componentelor electrice. Optimum putere motor la 250 - 300 W 1.5. - 3 mii se transformă, în curent alternativ (mai ușor pentru a se conecta) și asincron, este mai productiv.

Tamburul este realizat din bare sub forma unui cilindru, inelele unui copac, un tub de carton sau un segment al unei conducte de canalizare din plastic. Ultima opțiune este cea mai simplă, cu atât mai mult despre ea. Tamburul este pus pe axa lungimii tija de metal de 20 cm.

 1. Stârpi din segment de țeavă de la robinet din PVC egală cu lungimea viitoare a tamburului, acesta trebuie să fie puțin mai scurt decât axa tija.
 2. Din plăci sau placaj Scrollsaw pereche de capace egală cu secțiunea de țeavă, fac găurile pentru axa centrelor.
 3. Dopurile șuruburi de ancorare în capetele țevilor (cap înecat).
 4. Set ax-tijă, repara adeziv.
 5. Pe suprafața foii de tub lipit cauciuc, care va îmbunătăți aderența piesei. Materialul abraziv poate fi fixat la tamburul de un capsator, o spirală.

Locuințe mașină de casă din lemn sau placaj de bord grosime. Placaj pot fi făcute și suprafața de lucru. Carcasa constă dintr-o pereche de coloane laterale, elementele transversale și o bază, rigidizării. Suprafața de lucru trebuie să fie suficient de puternic pentru a nu îndoi în timpul măcinării. Partea mobilă a mesei pe partea din spate este articulat la partea din față - șurubul de reglare. În funcție de pasul filetului șurubului poate fi ajustat cu grosimea de rectificat.În partea de jos a carcasei este articulat cu motor. Advance în interiorul carcasei asigură o deschidere pentru axa. Tamburul este montat la partea superioară a cadrului. Axa este plasat la ambele capete prin lagăre într-o carcasă cu șuruburi de la suporturile laterale.

Instalați scripete pe axa și extinde o unitate de curea. Equip comutator de cabluri. Așezați șuruburile de reglare, una inferioară și o pereche de laturi.

Desene și modele de mașini self-made

Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor

Fa-o cu mâinile de slefuit cu banda lor

Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor

mașină de șlefuit cu curea

mașină de bandă Aparatul este după cum urmează: pe masa de set masa de lucru în poziții diferite. Masa este deplasat din cauza rolelor de ghidare formei cilindrice, montate pe lamele. Scripeți, amplasate deasupra mesei, pus pe banda de șlefuit, care este întinsă prin șuruburi. Detaliu presat prin călcat la abraziune, care se deplasează pe direcția transversală. mișcarea curelei este asigurată de un motor de acționare cu curea.

Pentru a face un astfel de dispozitiv poate fi tu insuti. Principalele elemente ale motorului mașinii, rolele și o bază. Electromotor din nou de o mașină de spălat adecvată (putere de 300 W, 1,5 mii. Rotații pe minut). Baza decupată din metal și este sudată, acesta trebuie să fie suficient de puternic să nu se clatine. Dimensiunile mesei de lucru sus aproximativ 16 x 18 cm. La capătul uneia dintre laturile 3 sunt găuri pentru montarea tamponului cu motoare electrice cu ajutorul șuruburilor.

Este de dorit să se maximizeze zona de lucru, va crește posibilitatea de a folosi aparatul. Detaliul pisa preferat, atunci când lungimea secțiunii este mai mare sau egală cu lungimea semifabricatului.

Când viteza de deplasare a benzii abrazive aproximativ 20 m \ s cilindru diametru ar trebui să fie de aproximativ 20 cm. Cu calcul corect se poate renunța la reductor.

cilindru principal este fixat rigid la scripetele motorului, un al doilea - o tensiune. El este liber să se rotească pe rulmenți pe o axă fixă. Din suprafața de lucru a cilindrului ar trebui să fie ușor teșite pentru a realiza o atingere moale a suprafeței abrazive. Este foarte important să se lucreze cu îmbinări cu bandă adezivă.

Cilindrii pot fi realizate din PAL. dale pătrate sunt tăiate la 24 x 24 cm, axa căreia urmează să macine și diametrul pachetului 20 cm vytachivanii tamburul este important să se ia în considerare: în mijlocul diametrul trebuie sa fie mai mare decât la marginile 2.5-3 mm ..

Acest formular vă permite să poziționați centura abrazivă chiar în mijloc. Cel mai convenabil mod de a folosi o lățime de bandă de 20 cm. Măcinare Mai multe detalii din lemn pe o astfel de mașină poate ascuți toate tăietori și părțile curbate mâner.

Exemple de desene și modele

Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor
Șlefuitoarele pentru lemn și metal cu mâinile lor