Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

În timpul lucrărilor de construcții și reparații la bărbați este de multe ori necesitatea de a trata lemn, piatră sau metal. Pentru performanțe optime, este de dorit să cumpere o mașină de șlefuit cu curea. Dar ce se întâmplă atunci când finanțele nu permit o astfel de achiziție? Este suficient pentru a construi o mașină de șlefuit cu curea cu mâinile lor.Scopul mașinii de șlefuit cu bandă

Lemnul este utilizat pe scară largă în diverse organizații industriale. Fabricat din lemn multe tipuri de piese și produse. Pentru a trata lemnul corect și dau aspectul produsului finit, se obișnuiește să se utilizeze o varietate de echipamente, inclusiv polizoare cu bandă.

Belt echipament de măcinare utilizat, de obicei, în etapele finale de producție, atunci când elementele sunt supuse finisare de prelucrare. Astfel de dispozitive sunt utile în producția de mobilier și diverse produse din lemn pentru scopuri de consum. Indiferent de materialul utilizat, masina de lucru cu lemn sau metal.

Principalele obiective ale utilizării mașini de rectificat pentru lemn iasă în afară nivelarea finală de suprafață, ajustarea nivelului de rugozitate la valoarea dorită, obținând chiar și suprafețe netede în materialul lemnos și lemn, înainte de laminare, sau după strat de lac și alte materiale gleturi, eliminarea denivelările locale sub formă de adâncituri și elevații, șlefuire bavuri și îndepărtarea vopselei curbarea locale si grund, debavurare, rectificat și măcinarea internă a rotunjirilor.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

Mașini cu bandă de rectificat, pentru prelucrarea metalelor, cu diferite materiale și formate care sunt în metal care rulează: oțel simplu sau aliat, metale neferoase sub formă dreptunghiulară, rotundă și pieselor plate. Sander permite în mod rațional și cu un timp minim și tije polonezã de țevi cu diametru mare.

În funcție de specie și tipul de furaje de prelucrare, mașini de șlefuit cu bandă sunt proiectate:

  • măcinarea o suprafață curbată cu o bandă de șlefuit liberă;
  • pentru tratamentul o suprafață plană cu masa fixă, și manualul de circulație masa de călcat și desktop mișcare mecanizate și mișcarea manuală a călcat;
  • pentru prelucrarea panoului și pătrat bucăți, capetele lor și marginile laterale;
  • acoperirile lac intermediar procedeu de măcinare.

Designul mașinii de șlefuit cu bandă

Mașini de șlefuit cu bandă produse de producătorii străini și interne moderne într-o gamă largă. Prețurile variază foarte mult Masina de tocat. Acestea diferă în performanță posibilă și designul acestuia. Cu toate acestea, există, de asemenea, lucruri în comun. comuna lor, care absolut toate mașinile au un corp de lucru ca centura abrazive, care este cel mai adesea conectat într-un inel și plasat între tobe rotative.

Un cilindru este lider, iar celălalt - un sclav. Acest lucru înseamnă că primul este echipat cu o transmisie manuala, care se bazează în mare parte pe banda de transfer, cu care este transmisă la cuplul de la motorul electric. Orice șlefuitor curea proiectată astfel încât viteza de mișcare a tamburului de antrenare și, prin urmare, viteza benzii abrazive poate fi modificată prin furnizarea unui diferite regimuri de tratament de suprafață.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

Banda abraziva poate fi poziționată vertical sau orizontal. În plus, modificarea echipamentului disponibil comercial, în care corpul de lucru este setat la un anumit unghi. banda abraziva este montat pe cadru, care este de obicei aranjat și produse prelucrate. Semifabricatele pot fi deținute de către operator manual sau cu dispozitive speciale care facilitează activitatea utilizatorilor și a face procedura de procesare mai eficientă și mai sigură.

masa mașinii este realizat din foi de metal sau scanduri. În cazul în care designul are tabelul de fabricație este realizată din metal, acesta va ascuți produsele mai complexe. Lungimea părții de lucru a Sander și banda în sine pentru șlefuirea depinde în primul rând de lungimea articolelor care urmează să fie șlefuit pe aparat.

Dacă elementul are o lungime mai mică decât suprafața de lucru a mașinii, acesta va fi mult mai ușor de manevrat, iar prelucrarea va primi mai bine. De exemplu, în cazul în care lungimea benzii abrazive de 4,5 metri pot fi prelucrate cu ușurință din lemn, semifabricate, care au o lungime de 200 de centimetri.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

Sander sunt împărțite în echipamente cu telefoane mobile de birou și fixe și mobile, cu o bandă liberă. Un grup special - Mașini Wide-măcinare, în care masa care este sub formă de piese, și în același timp autoritatea de alimentare. La mașinile cu bandă tabele este plasat orizontal în modele cu o bandă liberă este instalat în diferite moduri.

Deoarece în timpul procesului de măcinare produce în mod inevitabil, o mulțime de praf, toate polizoarele cu bandă sunt de obicei echipate cu hote speciale de înaltă performanță, elimina cea mai mare parte în timpul procesului propriu-zis. Mașini de șlefuit sunt acționate de un motor electric, care are o putere de aproximativ 2,8 kilowați. Atunci când motorul este o mare putere de viteză normală banda ajunge la 20 de metri pe secundă.

curele abrazive pentru mașini de rectificat

instrument de tăiere Sander este o centură de măcinare, care constă dintr-o țesătură sau hârtie de substrat și granulele abrazive care sunt atașate prin intermediul unor substanțe adezive. benzi abrazive sunt fabricate prin două metode: mecanice și electrice. Prima metodă constă în învelișul uniform granulele abrazive pe substrat care este acoperit cu adeziv, iar a doua cale are loc în câmp electric, care orientează granulele sus margini mai ascuțite pentru a îmbunătăți proprietățile mașinii de șlefuit de tăiere.

Granulele abrazive la substrat este turnat pe o grămadă de dens sau slab. Acesta este considerat cel mai eficient bandă abrazivă, cu o rambleiere rară atunci când boabe ocupă mai puțin de 70% din suprafața, deoarece între boabe lor nu este capabil de praf de lemn înfundat produs în timpul măcinării. Acesta poate fi folosit ca un abraziv minerale naturale sau materiale sintetice, care au o duritate mare, de exemplu, verde Karbid Kremniya și negru, alb și Monokorund corindon normal și normal.

În scopul lipirea boabelor utilizate rășini sintetice și clei de piele. Ca bază folosi o astfel de țesut ca stambă și serge sau clase speciale de hârtie. Mărimea granulelor abrazive este desemnat printr-un număr care corespunde dimensiunii unei rețele în care granulele sunt reținute și afișate în sutimi de milimetru.Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

La întreprinderile de prelucrare a lemnului șmirghel vine în foi sau rulouri. Pe suprafața posterioară a pielii este prezent etichetarea cu aceste caracteristici și piei ale producătorului. Pentru banda de slefuire folosind șmirghel în rulouri și se taie în fâșii de o anumită lungime și lățime. Lungimea sculei de tăiere este determinată, în funcție de metoda de conectare sale - lepuite sau unghiul cap la cap.

Capetele sunt tăiate la unghi cap la cap lipirea de 45 de grade, iar apoi a aderat la o lățime lenjerie pad de la 80 la 200 milimetri. La un capăt al benzii atunci când lipirea granulelor abrazive îndepărtate suprapusă cu apă fierbinte timp de 80 la 100 milimetri, apoi aplicate la adeziv expus bază lubrifiate celălalt capăt al benzii. Strângeți capetele unite și le-a uscat folosind un instrument special sau o presă de dimensiune.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

șmirghel Sheet utilizat pentru combinat Sander. Pentru măcinarea discuri tăiate realizate sub forma unui cerc model de piele al cărui diametru este mai mare cu 60 - de 80 mm diametru disc. Folosind modelul dreptunghiular, semifabricatul este tăiat la tambur. După tăiere, acestea au margini netede, fără smulgerea. Capetele prezenței dezlipit sau etanșările din benzi de lipire poate provoca ruperea prematură a benzii.

Raskraivajut bombardeze pentru mașină de rectificat lat pentru foi conform modelului care este fabricat din placaj sau aluminiu. Piei sunt tăiate în așa fel încât să se obțină margine netedă, iar diferența dintre lungimea marginilor laterale a fost cel mult 1 milimetru. Una dintre marginile teșite decupate, eliminând lățimea abrazivă de 20 milimetri. margine decojiți și margini longitudinale okleivayut calc bandă de hârtie care are o lățime de 40 mm, care se reliefează dincolo de marginea burdufurile aproximativ 10 milimetri.

Lubrifierea margine teșită hârtie de calc cu un adeziv și aer încălzit, în funcție de vâscozitatea și tipul de adeziv. Apoi, marginile teșite sunt combinate și aplicate pieile benzii de rezemare, joncțiunea este comprimat și a avut loc în presă. Gata făcute bandă fără sfârșit să stea pe suporturi speciale și să mențină cel puțin o zi într-un loc uscat înainte de instalarea polizor.

Principiul de funcționare al Sander

Belt masina de rectificat cuprinde o masă de lucru cu o masă pentru fixarea sculei de tăiere. Acest tabel este fixat în poziții diferite în raport cu blatul. Materialul pentru blaturi, în general, sunt PAL melaminat de 25 mm grosime. roller Desk este deplasat manual sau într-o direcție transversală printr-o acționare mecanică pentru ghidaje circulare, care sunt atașate la un suport.

Deasupra mesei este banda purtat pe roțile de curea neacționate și antrenare de lucru. Curea Șlefuirea este întinsă și reglat printr-un dispozitiv cu șurub cu un cilindru pneumatic. Mașini de rectificat cu bandă dublă au două unelte de rectificat identice sunt plasate succesiv pe cadru și să aibă o centură de măcinare care se deplasează unul către celălalt.

Măcinarea se efectuează în timp ce mișcarea transversală a secțiunii de lucru și o deplasare longitudinală scurtă calcare, care presează banda la materialul tratat. curele abrazive sunt puse în mișcare de un motor electric printr-o transmisie prin curea. Deșeurile generate în timpul măcinare, recipient de praf prins în capcană, care este conectat la rețeaua de exhaustor.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

Prin atribuirea unui mod de măcinare, este recomandat pentru o anumită rugozitate și proprietățile materialului care este prelucrat, selectați șmirghel cereale, viteza de alimentare și de forța de strângere centurii la produs. Grit șmirghel luate pentru a alege, în funcție de duritatea materialului prelucrat și rugozitatea de suprafață dorită. forței de strângere și viteza de alimentare sunt variabile interdependente. Cu puțin efort și rate ridicate de alimentare unele locuri suprafața pieilor nu poate proshlifovyvatsya, la presiune ridicată și un flux scăzut poate arde mărci și materiale înnegrire.

Înainte de instalare, verificați calitatea sa de adeziv bandă. Nu ar trebui să fie utilizate în mod corespunzător și lipite rupte șlefuire curele cu o margine aspră. Prin intermediul roții de mână este posibilă reducerea distanței dintre scripeților și uzura curelei. Poziția de lipire este dispusă pe partea exterioară a capătului cusătură abrazivă îndreptată împotriva mișcării de lucru a benzii de măcinare.

Reglați tensiunea curelei este obținută prin deplasarea rolei de tensionare pentru o mașină de rectificat curea, sau un scripete neacționate. Nu trageți banda prea de dorit, deoarece duce la ruptura acesteia. Dar centura de șlefuire aluneca în tensiune joasă peste scripeți și se încălzește foarte repede. forța de tensiune este stabilită, în funcție de puterea bazei instrument de tăiere și este determinată de brațul de deflexie cu puțină presare pe ea.

Șlefuitoarele cu propriile sale mâini, portal de construcție

Cât de bine se acumulează banda, puteți verifica atunci când roata de transmisie este rotit manual sau scurt motorul. Axa alunecarea curelei fuliei atunci când mânerul este rotit cu un unghi mic și fixat dispozitivul de prindere. După setarea Sander a apelat la sistemul de aspirare a prafului, a făcut un tratament proces de detalii și control a calității acestora.

Curea mașină de șlefuit cu alimentare manuală poate servi un singur muncitor. Mutarea instrument de tăiere în raport cu produsul în direcția longitudinală, și prin rotirea părții în jurul axei, operatorul în contact cu banda secvențial intrările toate părțile care formează la suprafață. Atunci când viteza de decelerare sau de circulație neglijentă pot forma proshlifovki.

secțiuni individuale de piese realizate pentru a se pisa câteva treceri. Calitatea poate realiza alinierea cu reglarea corespunzătoare a presiunilor exercitate asupra calcatul mâner, și viteza de deplasare a mesei și călcat. Presiunea atunci când se apropie marginile trebuie să fie redusă pentru a preveni reducerea acestora ar trebui să fie. Pentru a spori calitatea și productivitatea măcinare bare mici sunt plasate pe masă într-un rând câteva piese la un moment dat.

Sander produse motorizate deservite de doi operatori. Unul plasează elementul pe transportor, lățimea ei orientează desktop și direcționează produsul sub presiune elemente ale mașinii. Detalii privind capturarea transportorului nu poate fi deplasat lateral.

Nu este permis să furnizeze pieselor de mașini care au o grosime uniformă, și piese cu defecte de suprafață grosiere. Viteza de alimentare și presiunea fasciculului de presiune, de obicei, în timpul prelucrării este controlat. Al doilea declarație cu recepția pieselor finite și urmează, pentru a evita orice teșit inacceptabilă și proshlifovki.

Efectuarea mașina de șlefuit

Preț Sander producator industrial este destul de mare, astfel încât expertul lor utilizarea ocazională involuntar cred că - pentru a cumpăra echipamentul sau nu. O alternativă la cumpărarea unei mașini scumpe - asamblare propriile sale mâini. Principalele componente ale mașinii este un cadru, role și cu motor.

Motorul poate fi scos dintr-o mașină de spălat vechi. Un cadru din gros dimensiune tăiat fier de 500 de 180 de 20 de milimetri. O parte a tăiat exact pe masina de frezat pentru metal, este necesar pentru securizarea site-ul cu motor. Dimensiunile platformei de lucru este de circa 180 de 160 cu 10 milimetri. Asigurați-vă aspectul și fora trei găuri în capătul ramei tăiate uniform. Este necesar să se atragă platforma de cadru cu trei șuruburi.

Amintiți-vă că este mai mare lungimea unui desktop, astfel încât să obțineți mai multe opțiuni în alegerea metodelor tehnologice de măcinare și de prelucrare a produselor. În cazul în care lungimea piesei este mai mică sau egală cu lungimea desktop, atunci puteți obține o șlefuire perfectă mult mai ușor decât în ​​mișcare o bucată mare.

Motorul trebuie plasat ferm pe cadru. Acesta trebuie să aibă o capacitate de aproximativ 2,5-3,0 kW și numărul de rotații pe minut de ordinul 1500. Dacă viteza selectată a benzii abrazive de aproximativ 20 m / s, diametrul tamburului trebuie să fie de aproximativ 200 milimetri. Astfel, în cazul în care nu este nevoie de suficient reductor de viteză a motorului pentru o mașină de rectificat.

Una dintre cele două tobe vor juca un rol important, care ar trebui să fie fixat rigid pe arborele motorului, iar celălalt de prindere trebuie să fie liber să se rotească în jurul unei axe fixe pe rulmenți. Tabelul cu tamburul antrenat ar trebui să aibă o teșitură, care va asigura o buna atingere a suprafeței de măcinare a desktop-ului centurii valabil mai ales pentru îmbinarea lipite.

Fabricarea tambur de tensionare și tamburul, rezultând benzii abrazive, puteți PAL. Pentru a face acest lucru, trebuie sa văzut piesa de lucru de la dimensiunile de 200 de placă cu 200 de milimetri și au pus împreună un pachet de 240 de milimetri. dale pătrate sau pachet ar trebui să fie pliat pe o axă și prelucrat pentru a obține un diametru de aproximativ 200 milimetri.

Amintiți-vă că în centrul diametrului tamburului trebuie să fie de 2-3 mm mai lung decât pe margini. Într-o geometrie suprafață similară polizoare cu bandă flexibilă va fi situată în mijlocul tamburului. Lățimea optimă a măsurii de bandă este de 200 mm. Emery pânză dintr-o rolă care are o lățime de 1 metru, este ușor de clei 5 obținute astfel de benzi.

instrument de tăiere lipici necesare pentru fund, fund plasarea unui material subțire dens, de exemplu, o prelată. Adeziv se recomandă să utilizeze cea mai bună calitate, care va fi capabil de a obține. Role de pe întindere de cauciuc obligatorie a cărei lățime este de 30 de milimetri. Cauciuc pot fi luate de la camera unui moped sau cu bicicleta.

Pe o mașină de șlefuit cu bandă improvizat, în plus față de măcinarea produselor din lemn, pentru care este, de fapt însemna că este foarte convenabil să ascuți instrumente de tăiere cu suprafețe - dălți, cuțite, topoare, foarfece de tăiere. Un alt avantaj al acestei mașini de rectificat este capabil de a lucra cu componente care au o suprafață curbată - aceasta trebuie să pisa banda de lucru din partea piesei de prelucrat invers.