sinuzita cronică cauze, semne, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile sub „simptomele sinuzitei cronice și manifestări.“Sinuzita cronică - principalele simptome:

sinuzita cronică - o boala care este cel mai adesea părinții copiilor și pacienții adulți apelează la Laura. Pentru a înțelege ce fel de patologie, trebuie spus că există o mulțime de inflamație a sinusurilor care cauzeaza sinuzita în cavitatea nazală. Și un sinus se inflameaza rar - spun adesea polisinusit, adică multiple leziuni inflamatorii în ele.

Dacă apar simptome, ar trebui să consulte imediat un medic, deoarece răspândirea sinusurilor puroi poate determina complicații severe, cum ar fi meningita. din fibre orbitale celulită și alte. De cronice difera sinuzita acuta de simptome mai putin severe si un curs prelungit. Prin urmare, cura sinuzita cronică este mai dificilă decât forma acută a bolii.

specie

În practica ORL astăzi distinge mai multe tipuri de sinuzita cronică. În primul rând, acestea sunt împărțite în trei grupe, în funcție de sinusuri, care sunt supuse inflamației.

Prin acest criteriu patologie poate fi:

Cand sinuzita sfenoid, inflamația apare în congestie a sinusurilor sfenoid, iar aceasta boala este caracterizata prin simptome cum ar fi congestie persistenta nazale, dureri de cap, care se extinde la partea din spate a capului, precum și absența secrețiilor din pasajele nazale.

sinuzita cronică din față - cea mai frecventă afecțiune, dintre care simptomele pronunțat - o descărcare profuze, cu un miros neplăcut și de căldură.

sinuzita cronică cauze, semne, simptome și tratament

Etmoidale caracterizata prin durere in zona nasului, transparente, și în gros ulterioare, purulentă caracter respiratie dezordonate. De asemenea, în practica medicală, aloca una dintre cele mai grave forme de patologie - maxilar sinuzită cronică. Boala apare ca urmare a inflamatiei la nivelul sinusurilor maxilare situate în maxilar. Trebuie remarcat faptul că sinuzite maxilare poate deveni o cauza de cancer, deci trebuie să fie tratate cu promptitudine.

Există mai multe varietăți de boli, cum ar fi sinuzita cronică, în funcție de motivele pentru apariția acesteia sunt:

 • polypoid care rezultă din apariția în cavitatea nazală excrescențele tumorigene (polipi);
 • odontogene care are loc în prezența unui copil sau dinti cariati pentru adulți.

Astfel, cauza dezvoltării bolii, așa cum reiese din cele de mai sus, poate fi diferit. Adesea, patologia se dezvoltă pe fondul infecțiilor virale respiratorii la copii sau adulți. Nu până la sfârșitul patologiei tratate este capabil de a provoca inflamație la nivelul sinusurilor nazale, devenind o cauza a sinuzitei. De asemenea, motivul bolii poate consta în primirea irațională a unor astfel de medicamente ca antibiotice.

Tumorile in cavitatea nazala care cauzeaza sinuzita polypoid si forma cronica se poate dezvolta datorită curburii septului nazal sau ca urmare a contactului cu obiecte străine sinusuri.

Cauzele bolii la copii și adulți și pot fi, cum ar fi:

 • Sinusurile prejudiciu;
 • inhalarea prelungita de vapori toxici și substanțe (de exemplu, tutun, chiar cu fumatul pasiv, etc ...);
 • vegetații adenoide mărite, care este mai frecvent la copii decât la adulți;
 • încălcarea lucrărilor de imunitate.

Boala se dezvolta la adulți, care pentru o lungă perioadă de timp au inhalat vapori nocivi, industriale, sau sunt o lungă perioadă de timp în zone cu umiditate mare.

Consumul de alcool poate declanșa, de asemenea, sinuzita la adulți. Un factori predispozanti care pot conduce la boala sunt:

Uneori, boala se poate dezvolta pe fondul sensibilității crescută a copiilor și adulților la aspirină.

In cele mai multe cazuri, medicii diagnostica sinuzita cronică purulentă, polipoidă și maxilar, care se dezvoltă fie din cauza răcirea bruscă în zonă, fie datorită prezenței în gura cariilor dentare pacientului. Și totuși, boala la copii și adulți se pot dezvolta pe fundalul procesului alergic, atunci tratamentul va fi utilizarea de antihistaminice și excluderea acțiunii alergenului la corp.Simptomele depind de localizarea procesului inflamator. Am menționat deja unele simptome într-o formă a bolii, dar dacă le considerăm mai multă atenție, este necesar să se identifice simptome comune și private.

Simptomele cele mai frecvente sunt:

 • febră;
 • slăbiciune;
 • dureri de cap;
 • încălcarea respirație, prin nas;
 • umflarea feței;
 • tuse uscată. mai rau pe timp de noapte;
 • secreții nazale abundente, caracter de obicei purulentă.

Dacă vorbim despre datele, în funcție de localizarea focarului inflamatie, sinuzita polipoidă caracterizata prin congestie a căilor nazale și încălcarea respirației nazale, și din față - congestie nazală, lipsa de simț al mirosului, prezența purulente emis un miros neplăcut.

Ar trebui să ia în considerare, de asemenea, sinuzita maxilara, popular cunoscut sub numele de sinuzita. Acesta este caracterizat prin durere în frunte, umflarea în zona nasului și sub ochi, insuficiență respiratorie, durere în urechi, respirația urât mirositoare. Durere la patologie, cum ar fi sinuzita maxilar, amplificate în cazul în care presiunea exercitată asupra zonei deasupra tăietori.

sinuzita cronică cauze, semne, simptome și tratament

Simptomele sinuzitei cronice

Descărcarea de gestiune din nas nu este de obicei observat în sinusul maxilar, dar această formă este cel mai periculos, deoarece aceasta poate duce la complicații grave și adesea degenerează într-un proces malign. Inutil să spun, simptomele sinuzitei cronice pot deveni mai severe sau chiar dispar. Prin urmare, acest lucru indică o agravare a bolii și remiterea acesteia.

Dacă vorbim despre tratamentul sinuzitei cronice, acesta trebuie să fie complexă și consumatoare de timp. Tratamentul Comprehensive elimina simptomele si prelungi remiterea bolii, dar, de asemenea, poate fi complet vindecat de boală în cazul în care să arate diligență și cu acuratețe a efectua medicului curant.

Mulți oameni încearcă să trateze remediile populare de boală, și, deși eficiența unor astfel de mijloace este suficient de mare, fără asociere cu terapia medicamentoasă care permit eliminarea numai simptomele, dar nu vindecă boala tuturor. Deci, primul lucru pe care o persoană ar trebui să facă - pentru a vedea un medic pentru o examinare.

Patologie Diagnosticul se face prin intermediul anamneza, examinarea pacientului și efectuarea de proceduri de diagnostic, cum ar fi:

 • raze X;
 • transiluminare;
 • tomografie computerizata;
 • puncție de diagnosticare.

Dacă vorbim despre tratamentul medical al bolilor, cum ar fi sinuzita cronică, este utilizat în acest scop:

 • antibacterieni;
 • vasoconstrictoare;
 • agenți steroizi;
 • antihistaminice;
 • imunomodulatori.
 • Metode fizioterapeutice;
 • Tratamentul de remedii populare.

Cele mai comune antibiotice pe care medicii prescriu sunt: ​​amoxiclav, Besiptol, doxiciclina. medicamente vasoconstrictoare administrate unui pacient, sunt Galazolin, Sanorin și alte picături nazale. Antihistaminicele, care sunt indicate în formă de boli alergice - L-CET, loratadina, Suprastin și altele, pot fi atribuite imunomodulatori Sinuforte.

Tratamentul unei astfel de forme ca sinuzita polypoid, chirurgicale exclusiv si este de a elimina polipi în cavitatea nazală. Tratament Formele patologie maxilare poate fi atat conservator si chirurgical (drenarea sinusurilor), în funcție de severitatea simptomelor și starea pacientului.

Dacă vorbim despre terapia fizica, este clătirea agenți antiseptici pasajele nazale, care se efectuează într-un spital.

Există, de asemenea, un fizioterapie proceduri includ:

sinuzita cronică cauze, semne, simptome și tratament

Terapia poate fi completată cu remedii populare, dar numai cu permisiunea medicului curant. Un bun efect este dat inhalarea de abur, care este utilizat pentru plante, cum ar fi salvie, mușețel și altele, au un efect anti-inflamator.

De asemenea, pentru tratamentul remedii populare sunt utilizate:

Rețete pentru tratamentul de remedii populare sunt simple - de obicei, suc stors din plante și folosite pentru instilarea în nas și pasajele nazale lubrifiere.

Există remedii populare tratarea acestei forme de boală este sinuzita sau sinuzite maxilare. Cel mai popular mod de a scapa de o boală perfidă este saramură lavajul nazal care conține câteva picături de iod. Desi medicii nu recunosc modul în care funcționează cu adevărat pentru majoritatea pacienților, permițându-le să evite o intervenție chirurgicală în tratamentul sinuzitei.

Cele mai bune remedii populare pentru a trata sinuzita numai în patologia la adulți, pentru că niciodată nu poate prezice modul în care organismul va reacționa la copil, sau alte mijloace de medicina tradițională. La adulți, ca de obicei cu astfel de mijloace nu există nici o problemă atât de complexă utilizarea de medicamente și tratament de remedii populare ajută la tratarea oricărei forme de boală rapid și eficient.

Dacă credeți că aveți sinuzita cronică și simptome caracteristice acestei boli, vă poate ajuta otolaringolog medicul.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.