Sindromul Tserebrastenicheskom - sindromul tserebrastenicheskom tratament

sindromul tserebrastenicheskom

Înainte de a începe un sindrom detaliat descriere tserebrastenicheskom, trebuie spus că acest lucru nu este un fel de boală independentă. Este un complex de simptome care indică o condiție patologică a sistemului nervos central. Și motivele pentru care acesta poate fi diferit.Descrierea și motivele tserebrastenicheskom sindromul

Nici o imagine comună unificată a acestui sindrom. În general, putem spune că „vorbesc“ toate simptomele sistemului nervos și, mai precis, creierul - nu se poate face față cu sarcina.

Mai mult decât atât, noi nu vorbim despre un fel de activitate extraordinară, precum și a activităților de zi cu zi cele mai obișnuite. Și este în această situație semne evidente de epuizare.

Cauzele sindromului sunt leziuni ale creierului tserebrastenicheskom - o încălcare a puterii sale, funcții de respirație. De obicei, aceste boli se dezvolta într-un fetus in uter. Prin urmare, este mult mai probabil pentru a vorbi despre acest sindrom la copii.

Dacă în timpul sarcinii femeia a luat unele medicamente toxice, transmiterea bolilor infecțioase, ea a avut preeclampsie - un copil poate experimenta hipoxie (lipsa de oxigen), sistemul nervos ar putea dezvolta nearmonic.

Sindromul Simptomele tserebrastenicheskom la copii

In unele cazuri, medicii observat semne de slăbiciune a sistemului nervos central la nou-nascuti. De asemenea, există momente când „punctul de cotitură“ pentru manifestarea sindromului devine situații de stres, traume, infecții. În cea mai mică, ca atare, pot fi vaccinate, boala, frica. Același pericol rămâne, și pentru copiii mai mari, inclusiv pentru studenți.

Care sunt simptomele pot fi pliate în sindromul tserebrastenicheskom imagine?

 • oboseala;
 • Dureri de cap;
 • Iritabilitate (mobilitate emoțională;
 • tulburări de somn;
 • tearfulness;
 • amețeli;
 • meteosensitivity ridicat;
 • Intoleranța infundarea, căldură, lumină strălucitoare, sunete puternice;
 • transpirație;
 • Propunere de boală;
 • Incapacitate de concentrare;
 • Crampele, amorțeală, dezinhibitie cu motor;

Anvelope pentru copii cu ușurință. Simptomele descrise apar mai luminoase în după-amiaza, seara.

Medicii sunt de două tipuri tserebrastenicheskom sindrom: • Hipodinamică - dominat de fenomenul de slăbiciune, oboseală, slăbiciune în domeniul fizic. Emoțiile prevalează plâns, timiditate, evitarea activitatii;
 • Hyperdynamic - dominat de fenomenul desinhibare, tonul a crescut, activitatea nesănătoasă, agitație. În sfera emoțională există agresivitate, iritabilitate;

Este important să se înțeleagă că, în sine, nu este o slăbiciune a sistemului nervos duce la dezvoltarea cognitive. Dar copilul în această stare este pur și simplu imposibil să se dezvolte armonios, să învețe. Prin urmare, ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, să-i acorde asistență deplină - și medicală, psihologică și pedagogică.

Sindromul Tserebrastenicheskom la adulți

Cel mai adesea putem vorbi despre manifestările la vârsta pacienților slăbiciune a sistemului nervos, manifestate în copilărie. În scopul de a submina în mod semnificativ sănătatea ei direct de la un adult, aveți nevoie de un efect puternic de factori dăunătoare. De exemplu:

 • infecții severe (sepsis, pneumonie, etc.);
 • leziuni ale creierului ca urmare a traumatismelor, accident vascular cerebral;

Simptomele acestei afecțiuni la adulți, în principiu, nu este diferit de „copii“. De obicei, pacienții se plâng de:

 • performanță redusă, oboseală constantă;
 • dureri de cap frecvente. amețeli și greață;
 • somn superficial, insomnie;
 • Dispoziție depresivă, iritabilitate;
 • rău de mișcare;
 • meteosensitivity;
 • Apariția de lucruri, cum ar fi atacuri de panică. agorafobie și altele asemenea;

tserebrastenicheskom Sindromul Tratamentul

Chiar si cea mai mica suspiciune de acest sindrom ar trebui să fie o ocazie de a identifica cauzele și asistență imediată.

Neurolog ar trebui să studieze în timpul sarcinii mamei (în cazul unui copil), pentru a afla ce tensiunile cu experiență în timpul duratei de viață a organismului (boli grave, frica suferit de vaccinare, traume, și așa mai departe). Efectuat un examen neurologic amănunțit. Ele pot fi atribuite la Brain Research: encefalograma, RMN, și așa mai departe.

Pentru un adult, este important să se identifice cauzele modificărilor patologice în creier.

Tratamentul suplimentar este prescris. Acesta ar trebui să vizeze îmbunătățirea funcționării sistemului nervos. Ele pot fi atribuite la medicamente anti-anxietate, somnifere, nootropics. antispastice. In general, tratamentul este întotdeauna individuală și depinde de starea de leziuni ale creierului identificate.

Un rol important in tratamentul sindromului cerebro contravântuiri joacă și proceduri de terapie fizica:

Când este vorba de copii preșcolari și școlari copii - o mare importanță pentru activitatea de psihologi, educatori și, mai presus de toate, părinții. Pentru astfel de pacienți este important să se creeze o atmosferă armonioasă primitoare, bine combina sarcini mici și odihnă.

Nu permite stres, supraîncărca sfera emoțională a copilului. Trebuie înțeles în mod clar că copilul nu este doar obraznic - sistemul său nervos nu este capabil să facă față chiar și cu regimul, ceea ce este normal pentru alți copii.

Cu înțelegere corectă a problemelor pacientului și atenție la starea lui, este posibil să se corecteze dizarmonie și-l ajute să depășească sindromul tserebrastenicheskom. Dacă există grave leziuni cerebrale organice, eventual, unele fenomene va dura o viață întreagă. Despre ei ar trebui să știe și să învețe cum să construiască activitățile lor, astfel încât să se reducă la minimum simptomele de slăbiciune a sistemului nervos.