Sindromul Hypomenstrual - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Sindromul Hypomenstrual - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Sindromul Hypomenstrual - tulburări menstruale care pot fi exprimate în urezhenii lunare, reducând durata sau reduce pierderea de sânge în comparație cu norma fiziologică. manifestări Hypomenstrual directe ale sindromului sunt menstre extrem de rare, scurte sau puțin abundente. Examinarea pacienților includ examinare generală și ginecologice, efectuarea testelor de instrument funcțional de diagnosticare (ecografie, histeroscopie, DCA) și studii de laborator (analiza frotiu, determinarea de hormoni). Tratamentul sindromului hypomenstrual - corectarea încălcărilor, terapie cu hormoni, kinetoterapie, terapie cu vitamina și așa mai departe.sindromul hypomenstrual

Sindromul Hypomenstrual - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Sindromul Hypomenstrual combină o varietate de tulburări ale funcției menstruale, caracterizată prin reducerea durata, frecvența, intensitatea lunară. Se referă la tulburări menstruale. cu toate acestea pubertate și în premenopauză datorită modificărilor fiziologice ale funcției ovariene poate fi un standard unul. In sindromul hypomenstrual premenopauza obicei precede amenoree. La femeile cu sindrom hypomenstrual vârstă fertilă este adesea însoțită de infertilitate. care îl plasează printre cele mai presante probleme de ginecologie si medicina de reproducere.

Până în momentul sindromului apariției hypomenstrual este împărțit în primar și secundar. Când forma primară a menstruației scurte, rare sau puțin abundente au avut loc de la începutul funcției menstruale. Sindromul hypomenstrual secundar apare sub influența proceselor patologice după o perioadă de menstre normale durată, ritm și intensitate.

Opțiunile afișează sindromul hypomenstrual pot varia în funcție de următorii parametri:

  • ciclism (sau opsomenoreya bradi- - perioade rare, care se repetă în 5-8 săptămâni; spaniomenoreya - perioade extrem de rare, care apar de 2-4 ori pe an)
  • Durata (oligomenoree - sângerării menstruale continuă timp de cel puțin 2 zile)
  • Intensitatea (gipomenoreya - perioade cu īntāmplări pierderi de sânge mai mic de 40 ml).

Sindromul Hypomenstrual Monoform este rar, încălcări mai des menționate sunt combinate între ele: de exemplu, poate fi însoțită de opsomenoreey gipomenoreya sau oligomenoree.

Motive pentru sindromul hypomenstrual

Sindromul hypomenstrual primar datorită scăderii funcției glandelor endocrine, reglarea ciclului menstrual (pituitare, ovarian, glanda suprarenală). La acești pacienți poate exista un infantilism comun și genitale, anomaliile congenitale ale organelor de reproducere, hiperplazie suprarenală congenitală. semne verilizatsii (hirsutism. intersexuală sau aspectul masculin). La femeile tinere sănătoase sunt perioade rare, limitate sau scurte pot fi observate în perioada ciclului menstrual în primii doi ani de la menarha.

Cauzele sindromului hypomenstrual secundare sunt variabile, dar sunt întotdeauna dobândit caracter. factor de tulburări menstruale Declanșarea poate actiona patologii endocrine, boli infecțioase sau generale exhaustive, o pierdere semnificativă în greutate (în t. H. anorexie), stres supraîncărcare a nervilor, intoxicație cronică, expunerea la radiatii, anemie, deficiențe de vitamine si altele. Atenuarea menstruatiei poate fi conectat traumatisme la stratul bazal al endometrului atunci când efectuează intervenții intrauterine (RFE. medabortov), ​​rezectia sau indepartarea ovarelor (ovarectomie), procese infecțioase (endometrită cronică m. tuberculoza genitală). Sindromul mult mai puțin hypomenstrual realizează un efect secundar de recepție a selecției necorespunzătoare sau inadecvată a contraceptivelor hormonale. In timpul pre-menopauză (45-50 ani) Sindromul hypomenstrual este normal, reflectând funcția ovariana natural.Simptomele sindromului hypomenstrual

Opsomenoreya (bradimenoreya) se caracterizează printr-un interval menstrual alungire de până la 5-8 săptămâni (în comparație cu normale 21-35 zile). O manifestare extremă a ratei de decelerare a menstruației este spaniomenoreya - o afecțiune în cazul în care perioadele apar nu mai mult de două până la de patru ori pe an. În această formă a sindromului ciclului hypomenstrual rămâne în două faze, dar durata de fază poate fi variată în direcția de scurtare sau alungire. Pe baza acestui criteriu, există trei tipuri de opsomenorrhea curs:

1) ciclul menstrual, în care faza foliculară este prelungită, iar luteale are o durată normală. Din cauza încetinirea maturării foliculare, ovulația are loc în ziua 17-30.

2) ciclul menstrual, în care faza foliculară lungit și scurtat luteale. Caracterizat de ovulația întârziată, corpus luteum defect, insuficienta luteala, hiperplazie endometrială glandulară.

3) ciclul menstrual, în care faza foliculară are o durată normală, iar faza luteala prelungita.

Oligomenoree diagnosticat prin reducerea duratei menstruației până la 2 zile sau mai puțin. Femeile cu oligomenoree au adesea un fizic și corp masculin păr, mușchi dezvoltat, fiind excesul de greutate, transpirație crescută. acnee pe corp. Gipomenoreya caracterizat menstre īntāmplări, pierderea de sange in timpul menstruatiei este mai mic de 50-40 ml. In acest caz, menstruatia poate aparea si fara simptome painlessly sau combinate cu crampe abdominale dureroase, dureri de cap, sindromul dispeptic.

De asemenea, tulburări de ritm normal, durata si intensitatea menstruației, poate fi însoțită de algomenoreya hypomenstrual sindrom. oboseală, nervozitate, depresie. scăderea libidoului, infertilitate.

Sindromul hypomenstrual Diagnostic

Diagnosticul de sindrom stabilit obstetriciana hypomenstrual pe baza datelor generale și ginecologice de examinare, cu ultrasunete. teste funcționale și hormonale, metode instrumentale. Pentru a determina cauza slăbirea menstruației poate necesita consultarea specialistilor îngust: endocrinolog. neurolog. psihoterapeut.

În timpul interviului cu ginecologul pacientul găsește reclamații, generale istorie, obstetricale și familia - aceasta ajută la definirea formei (opso-, oligo, gipomenoreya sau o combinație a acestora) și tipul (primar, secundar), sindromul hypomenstrual. Pe parcursul studiului general, se concentrează pe caracteristicile constituționale femeilor, evaluează starea glandelor mamare, piele, caracterul parul de pe corp. Inspecția președintelui și examinarea bimanuală pentru a exclude sarcina, identifica anomalii în structura organelor genitale, pentru a face frotiuri pentru prelevarea de probe microscopice și de cercetare colpocytologic, efectuează teste funcționale. Evaluarea stării organelor interne de reproducere este dat ca rezultat al ecografie pelvina.

Pentru a determina natura tulburărilor hormonale este de o importanță capitală pentru a determina concentrația de FSH. LH. estrogen, progesteron. testosteron. prolactina. TSH în sânge; COP-17 în urină. În etapa finală pentru confirmarea vizuală și histologică a presupusei patologie poate fi realizată histeroscopie. chiuretaj de diagnostic separat, laparoscopie.

hypomenstrual Sindromul Tratamentul

Sindromul hypomenstrual Terapia este numit pe baza rezultatelor sondajului. În cazul în care cauza tulburărilor menstruale a servit ca stres, efort excesiv, săraci sau malnutriție, oferă recomandări pentru regimul de normalizare, sedativele numit, terapia cu vitamine, terapie nutritionale. În identificarea anemiei produsă corectarea acesteia prin asignarea preparate de fier, acid folic, vitamina B12, acid ascorbic.

Dacă sindromul hypomenstrual asociat cu încălcarea regulamentului hormonal al ciclului, numit gormonoterpiya Preparate estrogen-progesteron, apoi - stimularea foliculogeneza și ovulația. Conducerea tratamentului hormonal este ales în mod individual. In cazul terapiei antimicrobiene și imunostimulatoare adecvate sindromului etiologie infecțioasă inflamator efectuat.

În unele cazuri, utilizarea eficientă a terapiei fizice, de a promova normalizarea stării funcționale a sistemului hipotalamo-hipofizo-ovarian-suprarenale și îmbunătățirea ofertei de sânge la organele pelvine. Pentru tratamentul utilizat sindrom hypomenstrual masaj pelvine, electroforeză. Galvanizare. amplipulse. inductothermy. Laserul exterior și vaginal. ultratonotherapy intracavitară și alte tehnici. reabilitare spa recomandate pentru a include cursuri de tratament de hidroterapie (jacuzzi, băi de radon. duș), terapie Ascending noroi. medicament pe bază de plante, acupunctura. Este nevoie de sindromul Hypomenstrual in adolescenta si pre-menopauza tratament.

Pentru a păstra sănătatea reproducerii este important să se elimine influența factorilor care contribuie la dezvoltarea sindromului hypomenstrual. Pentru a face acest lucru, să respecte regimul de muncă și de odihnă, pentru a evita situațiile de stres, utilizați metode contraceptive sigure în mod regulat vizita la ginecolog. Femeia ar trebui să urmeze caracterul menstruației, observând durata acestora, intensitatea și regularitatea în calendarul lor menstrual. Aceste mame au aptitudinile necesare pentru a da la fiicele lor mai tineri.

Sindromul Hypomenstrual - tratament la Moscova