Sindromul de configurare inima aortica - studopediya

configurație cardiacă aortică se caracterizează prin următoarele caracteristici: a) o talie subliniind inima ca urmare a creșterii ventriculului stâng sau ventriculului stâng la aorta; b) crește în umbra inimii spre stânga datorită creșterii a ventriculului stâng; c) deplasarea unghiului drept atriovazalnogo arc în jos datorită creșterii aortei ascendente.Extinderea umbra inimii drept poate sau nu poate să apară, iar creșterea este de obicei, explicabile dreapta schimbare camere de inima dreapta mărită ventriculul stâng.

configurație Heart aortic se observă, în principal, în următoarele boli:

a) boli cardiace congenitale,

b) dobândite boli de inima,

c) boli ale mușchiului inimii,

d) boala aortică.

boli cardiace congenitale. Pentru boli cardiace congenitale cu coarctatie aortica a aortei sunt configurate și tetralogie Fallot.

coarctație aortică (îngustarea istmului aortic în domeniu, și anume, la intersecția arcului aortic la coborârea departamentul ei) se caracterizează prin hipertrofia ventriculară stângă și extinderea aortei ascendente. arc aortic, de obicei, nu sa extins, și poate fi chiar redusă. La copiii mai mari de 10-12 ani, menținând în același timp defect uzuratsii dezvoltă marginile inferioare ale nervurilor, începând de la al 3-lea-4.

Pentru tetralogie Fallot (stenoza arterei pulmonare, hipertrofie ventriculară dreaptă, ridicată ventriculară defect septal și deplasarea aortei spre dreapta - aortă călăreț) caracterizat prin epuizarea model pulmonare, a crescut producția ventriculului drept l la bucla din stânga și îndepărtându-l pe stânga ventricular apex în sus (care este responsabil pentru un accent ascuțit pe talie inimii în acest viciu), creșterea atriul drept.defecte cardiace dobândite. Acest grup de defecte sunt stenoza aortica, valva aortica si defect aortic combinate.

Pentru stenoza aortica se caracterizează printr-o creștere a diametrului inimii stâng cu vârfurile rotunjite datorită hipertrofia ventriculară stângă și, în timp, extinderea aortei ascendente. Dacă regurgitare de valva aortica observat dilatarea ventriculului stâng și extinderea tuturor părților aortei toracice. flux sanguin pulmonar atunci când aceste defecte sunt, de obicei, nu au fost afectate, dar în cazul eșecului relativ al valvei mitrale (aortică mitralizatsiya cusur), care se observă în timpul existenței pe termen lung a biciuirea, apare stază venoasă în circulația pulmonară. Când defectele aortice combinate observate combinații de semne în ambele defecte de severitate diferite, în funcție de ce fel de defect predomină - stenoza sau insuficienta.

Boli ale mușchiului inimii. Acestea includ hipertensiunea, cardio aterosclerotice, infarct miocardic, anevrism cardiac ..

Pentru boala hipertensivă este caracterizată prin expansiunea aortei toracice și de extindere a ventriculului stâng datorită hipertrofia (vârful rotunjit al inimii - kardiodiafragmalny acută colțul din stânga). Când cardioscleroză aterosclerotice prezintă semne de stagnare pulmonare (congestie venoasă, edem pulmonar interstitial, hypostasis pulmonară), extinderea ventriculului stang, expansiunea aortic. infarct miocardic si anevrism cardiac, de asemenea, exprimate în congestie pulmonară și inima caracterizat prin Dila tatsiey ventriculul stâng, iar al patrulea circuitul de arc poate avea un contur poligonal.

Boli aortic Este vorba despre ateroscleroza si anevrism aortic. Ateroscleroza aortei se caracterizează printr-o expansiune pronunțată a arcului aortic și partea descendentă a acesteia, în unele cazuri, cu o calcificare liniara a conturului aortic (simptom eggshell). Aortic geneza anevrism poate fi fie congenitală sau dobândită este (ateroscleroza aortei, mezoaortit sifilitesky) forma - saccular (limitată) și difuză.