Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și

Tubo-otita, sau cum este numit, evstahiit - o inflamație a tubului Eustachio, apare în forme acute sau cronice. Boala nu este contagioasă. În aceeași măsură în care sunt afectate de copii și adulți, al căror sistem imunitar este slăbit și nu poate proteja pe deplin organismul împotriva virușilor și a infecțiilor.Tratamentul tubootitis trebuie supravegheat de un specialist. După ce a analizat cu atenție plângerile pacientului și efectuarea studiilor necesare, medicul va alege tratamentul cel mai adecvat pentru o anumită ocazie. Să luăm în considerare modul în care apar simptomele tubootitis și ce tratament trebuie efectuat în fiecare caz.

Simptomele de tubootitis acută

Boala nu pune în pericol viața, dar atitudinea neglijent la propria lor de sănătate poate duce la consecințe ireversibile, până la o pierdere totală a auzului.

În dezvoltarea formei acute a bolii observate după caracteristică a acestui tip de simptome de boală:

 1. Zgomotul și congestie în urechi. Ca rezultat, timpan retractat și îngustarea tubului Eustachio la pacientii tubootitis conduce la furnicătură neplăcute, tinitus, există congestie, de obicei apare în timpul răcelilor, sau după un zbor lung.
 2. Syringmus. Sunetele făcute de pacient, sunt reflectate în urechi, ca un ecou, ​​care nu este întotdeauna plăcut. Efectul este amplificat în amplificarea sunetelor, auto-a publicat - vorbire cu voce tare, plânge.
 3. activitate redusă a auditive. În forma acută tubootitis pierderea auzului nu are loc o dată, dar, daca este lasata netratata, simptomele vor crește. Când încercați să caști sau înghiți saliva, auzul se îmbunătățește. O astfel de îmbunătățire se datorează deschiderii temporare în lumenul tubului auditiv.
 4. Creșterea temperaturii corporale. Un fenomen rar în acută tubo-otitei, observate mai ales la copiii mici. La adulți, creșterea temperaturii este nesemnificativă și nu depășește 38 de grade.

Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și

În starea normală a diametrului tubului Eustachio este de aproximativ 2 mm, evstahiita mecanism de dezvoltare este de a schimba acest parametru,

Ajutor. tubo-otită acută caracterizată prin absența durerii în ureche. De multe ori, există o ușoară senzație de furnicături în urechi, dar simptom al durerii se manifestă exclusiv în tranziția bolii într-o formă cronică.

Simptomele descrise nu provoacă inconveniente semnificative, deoarece mulți pacienți nu se grăbesc să meargă la medic, agravând astfel situația și provocând o tranziție de la forma acuta a bolii intr-o cronica. În plus, există un risc de la escaladarea tubootitis în otite purulente.

Simptomele formei cronice a bolii

Simptomele tubootitis cronice sunt similare cu semne de acută. observat:

 • turbiditate membranei timpanice;
 • roșeață în urechea internă;
 • febră;
 • durere severă, uneori, în ureche.

O trăsătură caracteristică este deformarea membranei timpanice și îngustarea tubului auditiv. însoțită de încălcarea persistentă a activității auditive. Simptomele descrise sunt în curs de desfășurare.

Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și
Cronică tubo-otita apare periodic. Adesea, primele simptome sunt similare cu manifestarea ARI și ARI.

Tinitus și formele acute caracteristice nazale ale bolii se manifestă numai atunci când diferențele de presiune. apar la tuse puternice, strănut și în timpul decolare sau aterizare, scufundare.

Deosebit de periculos este boala pentru copii. canalul urechii care mai multe mai scurte decât la adulți. De fapt, determină sensibilitatea copiilor la diferite tipuri de infectii ale urechii.

Ajutor. La adulți, tubo-otite adesea cu o singură față, dar la copii este adesea două sensuri tubo-otită, o formă cronică, care este foarte neplăcut.

diagnosticare

O etapă importantă a tubootitis diagnostic, indiferent de forma sa, este studiul istoriei. În cazul în care pacientul se plânge de zgomote în urechi, un sentiment de transfuzie în aceste pierdere de fluid și auzului, medicul este obligat să facă un studiu pentru prezența SARS sa transferat recent si infectii respiratorii acute, amigdalite și faringite cazuri.În cazul în care orice a avut loc, pacientul este menționat pentru diagnostic, al cărui scop este de a afla cauzele reale ale simptomelor descrise mai sus.

Diagnosticul presupune tubootitis:

Acesta din urmă este necesară pentru a determina cauzele infecției. In majoritatea cazurilor, tubo-otită o reacție la pătrunderea în corpul de infecție. dar nu se poate exclude posibilitatea ca cauza bolii este alergic la alimente, medicamente și substanțe chimice.

Tratamentul tubootitis la adulți necesită o abordare integrată care implică fizioterapie, utilizarea de antibiotice și echipamente speciale. Să luăm în considerare, precum și decât pentru a trata aceasta boala.

Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și

Numai un expert cu experiență va fi capabil de a alege cel mai eficient tratament fără consecințe pentru organism

Cele mai bune rezultate pot fi obținute prin combinarea medicamente si fizioterapie.

terapie de droguri

Atunci când, indiferent de forma și forma sa, se recomanda tubo-otitelor să ia:

 • antihistaminice;
 • vasoconstrictor picături.

Aceste antihistaminice. cum ar trebui să fie utilizate Suprastin, Claritin și Tavegil nu numai pentru a elimina efectele de alergii, dar, de asemenea, pentru a reduce toxicitatea în cazul unei inflamații infecțioase a membranelor mucoase.

Eliminarea simptomelor neplăcute contribuie în mare măsură vasoconstrictor picături. Astfel de picături la tubo-otita ca Nazivin, Sanorin Tizin și contribuie la eliminarea gurii edem al tubului auditiv și de a restabili permeabilitatii sale.

Tratamentul tubootitis într-o formă cronică necesită o abordare specială pentru alegerea de droguri. Obiectivul principal este de a elimina boala a provocat inflamația în tubul auditiv.

Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și

In prezenta tubootitis cateterism prin intermediul medicamentelor trompei lui Eustachio introdus: un cateter este introdus ciocul în jos și, treptat, progresează la nazofaringe, apoi se pune încet în tubul auditiv

O atenție deosebită este acordată primirea preparatelor hormonale. poate ajuta la reducerea reacția imunitară a țesutului inflamat. agenți hormonali sunt introduși în lumenul tubului auditiv cu ajutorul unui cateter special.

Hormoni, vasoconstrictoare și antihistaminice sunt concepute pentru a elimina simptomele bolii, dar nu vindecă căile ei. În acest sens, pacienții sunt medicamente prescrise, elimina cauza bolii.

Când este vorba de angina, rinita vasomotorie sau faringita, pacientul va trebui să urmeze un curs de antibiotice. Tratamentul cu antibiotice are un efect pozitiv asupra ratei de recuperare.

Atunci când cauza este tubootitis alergie de tratament în ORL este necesar să se combine cu o vizită la un alergolog.

fizioterapie

Odată ce durerea și alte simptome neplăcute dispar tubootitis, este recomandat pentru a trece la următoarea etapă de tratament - terapie fizica. Pentru a restabili funcția de timpan recomandat pneumomasajei.

tambur masaj promovează excreția excesului de cavitatea de fluid și pentru a reduce zgomotul produs în urechi.

Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și

Esența pneumomasajei constă în faptul că timpanului cu ajutorul unui aparat special este alimentat o presiune alternant, care crește elasticitatea timpanului

Pentru a restabili mușchiul responsabil pentru lățimea lumenului tubului auditiv, realizat de electrostimulare. Exerciții la tubo-otită trebuie repetată la intervalele specificate în recomandările medicului. inflamație prelungită contribuie la formarea rănilor mici, vindecarea care este produs sub influența radiaților ultraviolete și UHF.

Sub rezerva tuturor recomandărilor medicului. Tratamentul tubootitis nu durează mult.

Principalul lucru de reținut - un curs de tratament nu ar trebui să fie întrerupt, chiar dacă au trecut simptomele. În caz contrar, boala poate ascunde, devin cronice și efecte inverse, dintre care cele mai grave este o deteriorare a nervului auditiv.

În acest din urmă caz, ea suferă nu numai structura internă a urechii, dar, de asemenea, orice deteriorare permanentă a auzului.

profilaxie

Tubo-Otita - o boala care poate fi ușor evitate dacă anumite măsuri preventive:

 1. Simptomele Tubo-otită și tratament pentru adulți, cum să trateze cauzele și
  Rigidizarea corpului trebuie să se acorde o atenție specială. Rigidizarea ajută la reducerea riscului de boli virale și în continuare tubootitis dezvoltare.
 2. Vysmarkivatsya corect. La o lovitură rece nasul este recomandat doar o nară. În caz contrar, riscul mare de creșterea presiunii în timpan, ceea ce poate duce, printre altele, și la tubootitis.
 3. Tratamentul precoce al patologiilor care provoacă tubo-otită. Emergente boli respiratorii trebuie tratate imediat. Același lucru este valabil pentru afecțiuni ORL și boli ale gâtului.
 4. Nu vin în contact cu alergeni. Pacienții care suferă de alergii, ar trebui să se abțină de la contactul cu substanțe la care acestea au o reacție alergică. Pentru a evita situațiile periculoase este cel mai bine să fie în posesia de droguri pentru a lupta alergii.

Toate tubootitis Pericolul constă în faptul că aceasta poate provoca diferite tipuri de complicații, dintre care cel mai probabil este o otită purulentă.

Exprimă boala nu are nici un simptom, atat de multi pacienti pentru o lungă perioadă de timp nu a mers la medic și să înceapă tratamentul numai în timpul tranziției cronice tubootitis acută.

măsuri simple de prevenire care vizează îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, și pentru a evita un prejudiciu ureche cavitate personală, protejează împotriva apariției bolii și pentru a reduce riscul unor posibile complicații.