Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii

Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii

Meningita - o boala periculoasa, care rezulta din inflamatie a creierului si a maduvei spinarii. Cel mai adesea afectează copiii.

Sindromul meningeale - un complex de simptome ale unei astfel de boli care apare din diferite motive care depind de tipul particular de atribuire de tratament. Acest sindrom este caracterizat de orice fel de meningita. În funcție de prezența următoarelor semne distinge sindromul meningeale complet și incomplet.


Diagnosticul de primele semne

Cea mai importantă și cea mai revelatoare semn al sindromului meningeale în curs de dezvoltare este o difuză puternic sau dureri de cap locale, care numai cu meningita poate fi atât de acută. În cazul în care este localizat - în frunte și ceafă. Aceasta are loc în stadii incipiente, precum și vărsături și începutul care apare brusc rupe „fântână“ și, de asemenea, dispare brusc. În același timp, tipic gastro-intestinal de acoperire otrăvirea pe limba lipseste.

Confirmarea decisivă a diagnosticului sunt schimbările în lichidul cefalorahidian - LCR. Acestea sunt detectate cu o puncție lombară.

Componentele sindromului meningealå

Noi spunem că simptomele asociate sindromului meningeală:

 • Inelasticitatea a mușchilor gâtului, adică rigiditatea lor din cauza ton creștere anormală. Pacienții cu severă, nu numai îndoiți gâtul ca meningita, dar, de asemenea, îndreptați-o.
 • Simptom Kernig - pacientul nu se poate îndrepta complet piciorul îndoit mai devreme la un unghi drept la șold și genunchi articulațiilor.
 • Simptom Brudzinskogo: partea de sus - în cazul în care pacientul este culcat pe spate, înclină capul spre piept, se pliază în mod automat picioarele; de jos - în cazul în care pacientul prin îndoire un picior involuntar flex și în al doilea rând, copierea de circulație.
 • intoleranța durerii și stimuli auditivi, lumina puternica, deoarece stimulii olfactive și tactile.
 • Tearfulness.
 • paralizie locală, pareze, tulburări senzoriale, care rezultă din rătăcind infecție în creier.

Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
Simptome specifice la copii:

 • Simptom Lesage - tipic pentru copii sub un an. Când grudnichka ia axile, el presează picioarele în burtă, care nu pot fi îndreptate.
 • Simptom „trepied“ de copii - în cazul în care un copil este așezat pe o suprafață plană, cu picioarele intinse inainte, se lasă pe spate, sprijinindu-se pe mâini, picioare sau curbe.
 • Bombarea fontanelei la copii.
 • La copiii cu semnul brudziński sus poate fi văzut flexia coatelor la coate.
 • Simptom Flato - cu elevii rapide sau bruște aplecându-se dilata.

Copii sub 3 ani sunt extrem de rare, există toate semnele de sindrom meningealå.

cauzele

In cele mai multe cazuri, sindromul meningeale este cauzata de transferarea unuia din cele trei grupe de boli:

 1. infecții ale sistemului nervos central, de exemplu, aceeași meningita;
 2. boli cerebrovasculare: hemoragie subarahnoidiană sau hemoragie cerebrală;
 3. leziuni cerebrale traumatice.

Nou-născuții sunt adesea infectate in utero sau la nastere.

Dar nu întotdeauna sindromul meningeale este asociat cu o infectie a meningelui. Uneori, sindromul este cauzat de iritare a maduvei spinarii si creierul în absența infecției în lichidul cefalorahidian - nu este meningita, și meningism.Specifică a sindromului la copii

Într-un stadiu incipient al bolii la copii poate lipsa simptome ale sindromului de mai sus, ceea ce complică în mod dramatic diagnostic. Astfel, o caracteristică importantă a acestui sindrom - Kernig simptom - la nou-născuți este un semn fiziologic, iar la sugari a demonstrat că nu este stabil, atunci dispare complet. torticolis la sugari și este aproape absentă. La copiii mici, Sure semne ale sindromului sunt considerate simptome de Flato și Lesage.

Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
La sugari face în mod specific se simțea dureri de cap. Aceasta are loc cu o hămăit bruscă pe timp de noapte și de anxietate. Frecvente „oaspeți“ copii bolnavi pot fi eructatii, supărat scaunul său.

Pentru meningita la nou-nascuti:

 • agravare în debutul bolii, la o temperatură ridicată, în combinație cu respiratorie acută sau infecții enterice;
 • destrăbălată aparent anxietate la copii, pierderea poftei de mâncare, letargie, confuzie;
 • simptome tipice meningeale în primele zile ale bolii sunt ușoare sau absente;
 • deteriorarea treptată, apariția neurotoxicitate.

Până în prezent, o mulțime de copii mor de meningita bacteriană, și de multe ori supraviețuitori continuă să sufere de leziuni ale sistemului nervos.

Nu este întotdeauna tablou clinic clar la copii lipsesc unele semne ale sindromului meningealå. Apariția anumitor forme de meningita descrise suficient. Problema aplicării adecvate a sindromului metodelor de tratament terapeutic diferit, de asemenea, rămân deschise. Toate acestea complică tratarea cu succes a copiilor cu sindromul meningeale.

Sindromul Algoritmul de tratament

 • Deoarece meningita - o boală foarte gravă și pune viața în pericol a copilului, atunci asigurați-vă că să-l internăm în unitatea neurochirurgicale atunci când detectează primele semne ale bolii.
 • Înainte de a începe tratamentul copilului ar trebui să identifice cauzele bolii. Acest lucru poate fi o inflamație a meningelui, episubduralnaya, subdural hematom, intracranian, hemoragie subarahnoidiană, tumori cerebrale, craniul si leziuni cerebrale.
 • În absența unor contraindicații atribuite puncție.
 • În funcție de motivele identificate pentru următorul tratament.

tratamente

Tratamentul sindromului meningeale are ca scop atât eliminarea simptomelor, sau ca acestea sunt numite, simptomele subiective și pentru a lupta împotriva infecției, care este cauzată de dovezi obiective - modificări în lichidul cefalorahidian. Deci, în primele ore de tratament al meningitei purulente, cele mai frecvente in randul copiilor, medicul luptă cu simptome precum febră, dureri de cap și dureri musculo-scheletice, vărsături, crampe. De asemenea, antibiotice armat este necesar.

Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
În funcție de punctul central al tratamentului astfel recuperat opiniile sale:

 • tratamentul simptomatic incluzând analgezice și vitamine din grupul B;
 • antibiotice;
 • terapie de detoxifiere;
 • terapie deshidratare;
 • anticonvulsivante;
 • terapie cu hormoni.

În cazul în care o creștere puternică a presiunii intracraniene se realizează prin intermediul pomparea puncție lombară fluid.

prespitalizarea

Înainte de a plasa pacientul în neurochirurgicale medicii departamentul de urgenta implicate în menținerea funcției pulmonare și a sistemului cardiovascular, reducerea durerii, a temperaturii, în cazul în care este prezent, eliminarea vărsături și convulsii, agitație psihomotorie și. De asemenea, este necesară reducerea presiunii intracraniene, iar dacă există semne de șoc infecțioase și toxice trebuie să prevadă o soluție intravenoasă specială de clorură de sodiu în combinație cu corticosteroizi și vasopresoare polyglukin. tensiunii arteriale este redusă în cazul hipertensiunii arteriale, trebuie evitată într-un astfel de caz de scădere bruscă a tensiunii arteriale.

Când dezvoltarea în mișcare rapidă a purulente meningitei prima doză de antibiotice necesare pot fi administrate.

Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
sindromul hipertensiv
Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
sindromul dislocare
Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
Sindromul lui Frohlich
Simptomele sindromului meningeale, semne, tratament la copii
sindromul Graefe