Simptomele și tratamentul otoscleroză

Simptomele și tratamentul otoscleroză
Otoscleroză - o boală cauzată de modificări degenerative în labirinturi capsulei ureche osoase complicate imobilitate ossicles auditive. Boala este însoțită de tulburări de percepție a sunetului și pierderea auzului lent progresiva.Atunci când există o violare otoscleroză sunet ureche conducție datorită fixării scărița aparatelor conductoare. Acest fenomen se numește pierderea auzului. Acesta poate fi:

 1. congenital - este cauzata de un defect al structurii ossicles auditive;
 2. dobândite - se dezvoltă odată cu vârsta, ca urmare a modificărilor structurii osoase în labirintul urechii interne.

Boala este moștenită, este transmis într-o manieră autosomal recesivă, apare mai frecvent la femei, factor provocator poate deveni gravidă.

Caracteristici ale structurii capsulei urechii

Capsula labirint osos în mod normal, nu osificat. Dar unii oameni din diferite părți ale proceselor labirint și osificare oscioare încep să apară. Dezvoltarea vatra otosclerotic care reprezintă o porțiune din os spongios cu un sistem vascular ramificat, conferind acestei zone o culoare roz.

factori predispozanți

 1. Violarea tiroidă, paratiroidă, gonade, glanda pituitară, însoțită de pierderea părului, constipație, gusa, chilliness.
 2. Modificări ale sistemului nervos autonom.
 3. Tulburări metabolice - schimbarea cantității de calciu, colesterol, fosfor.
 4. Emoțiile negative în otoscleroză sunt un factor predispozant pentru pierderea auzului.

Schimbări sau focare multiple otosclerotic unice apar cu mult timp înainte de debutul simptomelor de otoscleroză.

Apariția primelor simptome de dovezi otoscleroză bolii avansate.

stadiul clinic este însoțită de pierderea auzului otoscleroza prima și tinitus. Cel mai adesea boala începe asimetrici, cel puțin o dată boala afectează ambele urechi. În cazuri rare, boala începe cu vrăji amețit.

Primele simptome ale otoscleroză se manifestă în unilaterală pierderea auzului ușoară, deteriorarea în percepția sunetelor de joasă frecvență și zgomot în ureche. Perioada poate dura mai mulți ani. Pe partea cealaltă ureche, deși nu au fost observate simptome de pierdere a auzului, studiile histologice arată că procesul este deja în curs. Stadiul clinic al simptomelor observate:

 1. zgomot în urechea afectată;
 2. ușoare amețeli, uneori însoțite de vărsături, vărsături;
 3. arcuindu dureri în ureche;
 4. sindromul neurastenic, care se manifestă în depresie, stare depresivă, apatie.

Evaluarea Otosclerotic modificărilor în etrierul și labirint este dat în conformitate cu triada Holmgren, caracteristici de studiu:

 1. pielea uscată în canalul auditiv extern;
 2. scăderea sensibilității pielii în canalul urechii;
 3. nici o eliberare de cerumen.

Parakuzis Willis

Otoscleroză simptom caracteristic de diagnostic este o creștere inteligibilitatea vorbirii paradoxal și îmbunătățirea auzului la un pacient in conditii de vibratie inalta sau simptom Willis. efect explicații posibile poate fi îmbunătățită prin acțiunea forțelor batante vibrații sonore.

O altă explicație posibilă pentru îmbunătățirea paradoxală a auzului este un volum mai mare atunci când vorbim de persoane cu auz normal în transportul.Parakuzis Weber

Capacitatea de a înțelege vorbirea se deteriorează în transmiterea sunetului la cohlee audiere pe țesături în timpul de mestecat, în timp ce mersul pe jos.

semne de otoscleroză

 1. Audierea de scădere la pacienții cu otoscleroza nu este însoțită de o creștere a volumului de vorbire, pacientii cu acest diagnostic vorbesc în liniște. Dezvoltarea osificare a capsulei labirint degradează de reproducere a sunetului, dar își păstrează buna conducere a sunetului.
 2. Nu a fost marcat pierderea de sunet de înaltă frecvență, care este caracteristică, de exemplu, pentru neyrotugouhosti.
 3. Aproape jumatate dintre pacienti prezinta crize recurente de amețeli.
 4. Pierderea auzului unilaterala prima.
 5. Zvonul nu este complet pierdut, rupt de vorbire de reproducere a sunetului. Pacientul este perceput mai rău de sunet de frecvență joasă, este prost inteleasa de sex masculin, mai ușor de a percepe femei și copii, ca o frecvență mai mare. Odată cu creșterea otoscleroza și auzul deteriorat la frecvențe înalte.

semne indirecte de otoscleroză sunt unghii casante, piele uscată, sclera albastru.

diagnosticare

Diagnosticul este stabilit prin evaluarea tuturor semnelor și simptomelor de otoscleroză obiective și subiective, precum și cu privire la rezultatele studiului.

 1. Audierea investiga vorbire - Whispering este perceput de pacienți mai rău.
 2. Aflați ureche audiometru pentru a detecta pragurile de percepție a sunetului.
 3. Examinați permeabilitatii tuburilor auditive.
 4. Folosind metoda cu raze X de investigare

Tratamentul eficient al otoscleroză este în funcțiune. Acesta este prescris pentru o pierdere de auz bilateral, în etapele ulterioare ale bolii. Prin tratament medical conservator au recurs în stadii incipiente.

tratament conservator

În ceea ce privește tratamentul medical, există diferite puncte de vedere, cele mai multe dintre medicii au spus că a fost doar o măsură temporară. Este folosit cu pierderea auzului la o ureche și menținerea unei funcții de audiere sănătoasă. Pacienții au fost alocate pentru fizioterapie:

 1. o în electroforeză magnezie și fluorură de sodiu;
 2. în regiunea BTE - electroforeză iodură de potasiu;
 3. ureche numește curenți d'Arsonval.

Pacienții au fost instruiți dieta inclusiv vitaminele C, E, B, medicamentele care conțin compuși de calciu, fosfor, fluorură de sodiu. zgomote puternice în urechi tratate cu săruri de sodiu sau potasiu ale brom.

chirurgie

Otosklerozirovanie afectează adesea scărița și regiunea cohlee care cauzeaza moartea receptorilor zvukoprinimayuschih. Operațiunea se efectuează sub scărița otosklerozirovanii, precum și în cazul existenței simultane a vetre și în cohlee și scărița. Separat, la o operație de melc nu este efectuată.

operație chirurgicală Tratamentul otoscleroză dă rezultate bune. Osificare capsulă labirint neurosenzoriale nu afectează funcțiile și eliminarea acestui defect este redus substanțial ureche. Sub anestezie generala, pacientul este efectuat operație stapedektomii.

Stapedektomiya

Simptomele și tratamentul otoscleroză
Scopul intervenției este de a elimina scărița sau restaurarea mobilitatea acestuia. Scărița poate fi înlocuit complet prin punerea în locul lui o proteză sau de a scoate doar o parte din ea parțial.

 1. sunt introduse canalul endoscopului și instrumentele de ureche.
 2. Face o incizie in timpan, elimina o parte sau toate stapes.
 3. Stabilirea în locul ei o proteză din plastic.
 4. Restabilește integritatea timpanului.
 5. Pentru o mai bună vindecare în piesa urechea medie plasată adipos lobului urechii țesut al pacientului.

perioada de recuperare postoperatorie de 5 zile, după care pacientul poate părăsi spitalul. După o intervenție chirurgicală, se recomandă să ia măsuri de precauție, este imposibil brusc inspiri si expiri pe nas. Cavitatea timpanice în timpul acestor mișcări - suflatul nasului, strănut, se creează o presiune crescută, afectează vindecarea rănilor postoperatorii pe timpan. În perioada postoperatorie poate fi amețeli temporară, și vărsături.

Posibile complicații stapedektomii

 1. Deteriorarea nervului facial și paralizia feței cu partea pacientului;
 2. încălcarea structurilor labirint;
 3. secreție auriculară.

complicații

Osificare a ossicles auditive duce treptat la o pierdere semnificativă a auzului, a pierdut abilitatea de a intelege vorbirea.

profilaxie

Otoscleroză este considerată a fi o boală ereditară în cazul în care membrii de familie mai mari nu este pierderea auzului, trebuie luate măsuri de precauție:

 1. evita bolile inflamatorii ale urechilor, gurii, cavitățile nazale;
 2. anual pentru a vizita un medic ORL;
 3. intră în dieta de alimente vegetale, reduce cantitatea de vitamina D - pentru a reduce consumul de gălbenușuri de ou, ficat, unt;
 4. nu pentru a obține o arsură solară, sub acțiunea factorului de transmisie solare ultraviolete crește cantitatea de vitamina D;
 5. evita stresul, stresul mental.

Funcționarea este capabil de a restabili auzul la nivelul normei fiziologice. Acest lucru îmbunătățește inteligibilitatea percepției vorbirii la frecvențe joase, tinitus dispare. Fara o interventie chirurgicala exista o pierdere progresiva a auzului.