Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Boala mentală este întotdeauna dificil de a răspunde la tratament și au fost un mister, chiar și pentru oamenii de știință. În ciuda multe progrese in medicina, boala este în continuare considerată a fi complicat boli care nu pot fi explorate pe deplin. Semne de boli psihice pot aparea la orice varsta. De multe ori, acestea sunt diagnosticate la copii, adolescenți și adulți tineri. Una dintre cele mai comune afectiuni întâlnite în practica psihiatrică, se crede schizofrenie.Din păcate, în ciuda unui studiu lung al acestei boli, încă sfidează explicația. Nu este forma copii rare de schizofrenie. Pentru a controla boala, cel puțin parțial, este important pentru a diagnostica în timp și monitorizat de către un psihiatru pentru o viata.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Schizofrenia la copii: o descriere a patologiei

schizofrenia copilului este considerat tulburări psihice frecvente. În medie, aceasta afectează aproximativ 1% din pacienții tineri. Această incidență ridicată este legată de faptul că diagnosticul bolii înainte de dezvoltarea tabloului clinic nu este posibilă. De asemenea, nu se poate presupune aparitia schizofreniei in utero, in special - fara antecedente împovărat de această patologie. Cu ceva timp în urmă, diagnosticul a fost pus în aproape orice tulburare mentală, starea actuală a copilului. În prezent, există criterii clare care caracterizează această boală. schizofrenia copilului se referă la patologii mintale grave caracterizate prin evoluție cronică și progresivă. Prevalența simptomelor bolii sunt: ​​.. tulburari de comportament și de gândire, modificări în fundal emoțional, sindromul halucinatorii, catatonie, iluzii, etc. Simptomele schizofreniei copilarie pot fi diferite. În primul rând depinde de forma de patologie.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Cauzele schizofreniei la copii

o mulțime de muncă de cercetare a fost realizat, al cărui scop a fost de a afla de ce există schizofrenie. Tipul de copii de boala nu este foarte diferită de forma adultă a bolii. Cu toate acestea, ea are un prognostic slab din cauza dezvoltării timpurii. În ciuda lucrărilor de oameni de știință, nu a fost posibil să se identifice cauza exacta a bolii. Cu toate acestea, psihiatri indica o serie de factori care cresc riscul de schizofrenie la copii. Printre acestea se numără:

 1. Istoricul familial al acestei boli. În cele mai multe cazuri, natura pacienților au fost oameni care au suferit de schizofrenie. Riscul de boală crește apariție nu numai în prezența bolii de la părinții lor, dar, de asemenea, printre ceilalți membri ai familiei. Sa arătat că există o genă specială responsabilă pentru dezvoltarea schizofreniei.
 2. Efecte adverse asupra embrionului în perioada de organe. Împărtășește Prin factori daunatoare includ medicamente, droguri, alcool, radiații ionizante, produse chimice. Deosebit de periculoase sunt aceste efecte în primul trimestru de sarcină. Într-adevăr, în acest moment există un semn de carte a sistemului nervos.
 3. parte a sarcinii. Conceperea unui copil, la vârsta de 35 de ani, crește riscul de tulburări psihice la făt.
 4. infecții cronice la femeile gravide.
 5. Stai într-un mediu stresant. Trebuie amintit faptul că stresul nervos în timpul purtarea de copil afectează nu numai starea de sarcină, dar, de asemenea, afectează în mod negativ asupra fătului.

În ciuda faptului că cauza exactă nu poate fi determinată, este necesar să se ia măsuri pentru a elimina toți factorii de risc.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Patogeneza schizofrenie copilariei

Având în vedere că factorul etiologic cu precizie nu este instalat, mecanismul de schizofrenie nu este cunoscut, de asemenea. Există o ipoteză, potrivit căreia ar putea explica parțial patogeneza acestei tulburări psihice. Schizofrenia in copilarie are următoarele mecanisme de dezvoltare: 1. celulele creierului hipoxia în timpul maturării țesutului nervos. Aceasta implică o deficiență locală de oxigen. În ea sa constatat că hipoxie a suferit zone corticale ale emisferei drepte a creierului, talamusul, amigdala, girusul temporal si regiunea prefrontal in timpul procedurilor de diagnostic la pacienții cu schizofrenie.
 2. Modificări genetice. Cei mai mulți oameni de știință cred că în patogeneza schizofreniei copilărie joacă rolul de mutații identificate în brațul scurt al cromozomului 6. În plus, există informații și alte încălcări ale codului genetic la pacienți. Cu toate acestea, acestea nu sunt susținute de studii pe scară largă.
 3. Schimbarea neurotransmitatori de activitate. Într-o măsură mai mare acest lucru se aplică dopaminei. Se crede că transmiterea impulsurilor sub influența acestei substanțe la pacienții cu schizofrenie accelerată. În plus, identificate alte modificări. De exemplu, o scădere a activității receptorilor pentru glutamat cauzate de utilizarea de droguri ( „Ketamina“ de droguri), determină apariția simptomelor schizofreniei la persoanele sanatoase.

Se crede că patogeneza bolii se bazează pe o combinație de mai mulți factori. Cu toate acestea, pentru a stabili o legătură directă între deteriorarea neuronilor, schimbarea nu a fost încă activitate de mediator și teoria genetică.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Schizofrenia la copii

schizofrenie pentru copii, ca un adult, poate avea loc în diferite forme. Tipul de patologie trebuie să se bazeze pe manifestările clinice ale bolii. De multe ori, aceste forme ale bolii apar la copii:

O altă formă a bolii este un paranoic schizofrenic. Aceasta se caracterizează prin dezvoltarea de iluzii persecutorii, idei supraevaluate, automatism psihic (sindromul Kandinsky-Clerambault). Adesea, aceste manifestări ale bolii apar la adulți (25-40 de ani). Cu toate acestea, dezvoltarea acestei forme de boli la copii nu este posibilă.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Copiii cu schizofrenie: simptomele și semnele de boală

Manifestările clinice ale bolii pot apărea la o vârstă fragedă și la adolescenți. Se crede că până la 5 ani, patologia este aproape imposibil de identificat. Cu toate acestea, în anii următori nu pot fi diagnosticate imediat, „schizofrenie copilarie“. Simptomele bolii să fie monitorizate pentru o lungă perioadă de timp. Numai după aceea, dacă există mai multe semne ale bolii un diagnostic: „schizofrenie“, indicând forma. Simptomele bolii includ:

 1. Sindromul Apatiko-abulicheskimi. Este exprimat în extincție de interes în activitățile obișnuite (școală, hobby-uri, jocuri), lene, indiferență față de opinia părinților.
 2. Sindromul halucinogen. În plus față de izolarea progresiva, copilul poate vorbi singur, pentru a efectua anumite acțiuni care implică existența societății (joc cu un prieten imaginar, înjurând, distractiv, și așa mai departe. D.).
 3. Sindromul dezorganizată.
 4. Catatonie. În această formă a simptomelor specifice bolii sunt observate, cum ar fi postura uterin „pernei simptom aer“ - atunci când scoateți rola de sub gât și cap, poziția pacientului nu este schimbat. Asta este, rămâne în aceeași poziție.

Semne de schizofrenie precoce pot include: un copil nemotivată plânge, hămăit, modificări ale dispoziției, refuzul de a comunica, etc ...

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Caracteristici ale patologiei la adolescenți

Care sunt simptomele de autism in timpul copilariei schizofrenie?

Simptomele schizofreniei copilului si tratament

Diagnosticul de schizofrenie la copii

Diagnosticul „schizofrenie“, nu este întotdeauna ușor, deoarece aceasta boala poate combina o varietate de simptome caracteristice ale altor tulburări mentale. Ghid de patologie curs ondulator (schimbarea de exacerbări și remisiuni). Diagnosticul se bazeaza pe teste psihologice clinice și speciale. Este important să se elimine efectele nocive asupra corpului copilului (otrăvuri toxice, droguri).

Cum de a trata schizofrenia copilarie?

Tratamentul schizofreniei copilului are ca scop creșterea duratei de remisie, tratamentul sindroamelor psihologice semnificative. Medicamente utilizate din grupul de neuroleptice (medicamente „Eglonil“, „thioridazine“) și nootropics. Toți pacienții afișate psihoterapie, precum si spitalizare de prevenire și de observație timp de cel puțin 2 ori pe an. Ce este de a opri sindromul halucinatorii prescrie medicamente „Haloperidol“ și „Triftazin“.

Prognosticul pentru schizofrenie la copii

prognostic favorabil poate fi într-o formă simplă de schizofrenie. Simptomele sunt discret, a redus frecventa exacerbarilor. Cu toate acestea, recuperarea completă apare rar. Când catatonic și gebefrenicheskoy formează un prognostic nefavorabil. Copiii care suferă de aceste opțiuni patologie, au nevoie de îngrijire constantă, acestea sunt atribuite grupului 1 handicap.

Cum să se comporte cu un copil care suferă de schizofrenie

Pentru a comunica cu un copil care suferă de schizofrenie, este dificil, mai ales în perioada de patologie acută. In ciuda dorintei de a ajuta, merita sa ne amintim că poate provoca un comportament inadecvat, agresiune, sau dimpotrivă - chiar mai mare izolare. Prin urmare, este de dorit să nu să dea vina pe copil, și nu-i spune că el a fost bolnav. Contactul cu copiii ar trebui să fie la fel ca și cu oameni sănătoși, astfel încât acestea să nu se simt alienare. In timpul unei exacerbare, se recomandă spitalizarea copilului la spital.

Prevenirea schizofreniei la copii

Prevenirea schizofrenie copilarie nu este posibil, cu toate acestea, este necesar să se facă totul pentru un copil sanatos. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a evita situațiile de stres și efecte negative asupra mediului. În prezența bolii la rude ar trebui să fie analizate de către un psiholog și genetician ambii soți înainte de concepția copilului.

Simptomele schizofreniei copilului si tratament