Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu

Racelile la câini - o apariție frecventă în perioada de toamnă-iarnă, atunci când sunt expuse la o varietate de infecții susceptibile de a nu numai oameni, ci animale. Modalități de câini infectați cu răceli virale - contactul cu animalele infectate în timpul plimbări. Cele mai sensibile la răceli tineri și câini în vârstă, precum și animalele cu un sistem imunitar slabit.Cauzele răceli la câini

Bolnav cu o răceală poate un caine de orice rasa si varsta, si chiar stare bună de sănătate și un sistem imunitar puternic nu este pe deplin garantată de un virus puternic. Un caine sanatos si puternic poate recupera pe termen scurt, infecția va avea loc fără nici un efect asupra corpului ei. Dar, în cazul în care câinele o ereditate proastă, imunitate scazuta sau sănătate precară pentru a da rasa ei, consecințele ar putea fi grave.

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
Racelile sunt supuse nici un câine.

Următorii factori pot declanșa o raceala infectiosi:

 1. predispoziție genetică a rasei și sensibilitate crescută la boli infecțioase. Cel mai adesea obține rece decorativ câine rasa cu piscină interioară de gene fragile din cauza creșterii masei.
 2. vârstă tânără în vârstă sau. un sistem imunitar slab au pui si vechi.
 3. Hipotermia. În timpul plimbări lungi în frig, câinele se încadrează în condițiile extreme. În special situații periculoase pentru roci cu capacitate slabă de a termoreglarea corpului. Hipotermia poate apărea din cauza ploii umed lână sau zăpadă, animale care se încadrează în apă.
 4. câini incorecte condițiile de viață. La imunitatea animalelor afectează alegerea dreptul de dieta, condițiile de detenție în apartament.
 5. Contactul cu animalele infectate. In timpul plimbari comunica cu alte animale câine nevoie. Dar selectarea companiei pentru animalele de companie trebuie să fie abordată cu o mare responsabilitate. Contactul cu câini care nu sunt grefate sau bolnave sunt destul de periculoase. În plus, nu este recomandabil să comunice câinilor vagabonzi pentru animale de companie.
 6. Paraziți. paraziți insecte și viermi (verificați când și cum să efectueze deparazitare de pui și câini adulți) slăbesc sistemul imunitar al câinelui, astfel încât acestea pot provoca în mod indirect răceli.
 7. Lipsa activității fizice. Stilul de viata sedentar al animalului face sensibile la tot felul de infecții.
 8. boli concomitente. Bolile de inima, alergii, tumori ale tractului respirator și plămâni - toate aceste boli pot fi cauza principală a dezvoltării virusului a intrat în corpul câinelui. Animalelor cu organismul boala slabit susceptibile de a prinde o raceala destul de repede.

Important. De multe ori cauza proiectelor comune rece obtinerea în apartament. Purjat și transpirat pentru animale de companie de mers pe jos vine în apartament, care a deschis ușa la balcon. În aceste condiții, cu siguranță vinde, și bolnav ARI.

Dacă infecția este posibil de la o persoană

Răspunsul fără echivoc la întrebarea dacă un câine poate prinde o răceală de la cineva nr. Până de curând, medicii veterinari a negat în mod clar această posibilitate, argumentând. Ca virusurile umane si canine sunt complet diferite. Cu toate acestea, virusurile evolua, de adaptare la noile condiții.

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
Medicii veterinari neagă posibilitatea de infecție de la o persoană răceli câine.

Experimente medicale recente efectuate în Statele Unite ale Americii. a confirmat posibilitatea de transmitere a gripei H1N1 de la animalul uman. Există dovezi de infecție cu gripa pisici și câini. Astfel de cazuri sunt rare la nivel mondial, dar medicii nu exclud posibilitatea de infecție de la proprietar de câine pacient sau de o altă persoană. Mai ales în cazul în care starea de sănătate a animalului este slab. Deci, în cazul în care proprietarul este boala virala bolnav, trebuie să respectați toate măsurile de siguranță pentru a evita infectarea animalele de companie.Răceala obișnuită este periculos pentru câini

Mulți proprietari nu acordă o importanță pentru boală ușor de câine, având în vedere manifestările de răceli nu sunt grave suficient de simptome și cred că animalul face față cu boala ei insisi. Cu toate acestea, organismul de câini începe cu procesele inflamatorii, care sunt distribuite pe tot corpul animalului.

În cazul în care câinele nu primește tratament în timp, aceasta poate duce la organele vitale. rece poate da complicații de pneumonie, insuficiență renală, boli ale tesutului conjunctiv, boli de inima.

Adesea, răceli bolnav de animale are imunitate scazuta, ceea ce este chiar mai slab pe fondul inflamației persistente. Ca rezultat, chiar și un mic virus poate provoca moartea unui câine.

Simptomele si diagnosticul bolii

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
nas la cald sau uscat, poate indica faptul că câinele este rece.

Monitorizarea constantă a stării animalului și să ia măsuri în timp util la tratament poate preveni complicații ale bolii. Este important să se acorde o atenție la următoarele caracteristici:

 • Fierbinte, nas uscat.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • ganglionii limfatici inflamate.
 • Scurtarea respirației în timpul exercițiului. dificultăți de respirație.
 • Creșterea sete.
 • Neliniște, somn saraci.
 • secretie nazala.
 • Tuse, strănut.
 • latratul răgușit.
 • Febre, tremor.

Important. Chiar și unul dintre aceste simptome ar trebui să proprietarul gândească la cauzele sale. Nu este necesar să se întârzie o vizita la veterinar, pentru că, în unele cazuri, boala se poate dezvolta cu viteza luminii, și de a distruge un animal doar pentru o zi.

diagnosticarea bolii

Diagnosticul corect al bolii poate pune doar un medic veterinar, deoarece unele dintre simptomele diferitelor boli sunt similare. Chiar și simptome cum ar fi tuse și secreții nazale nu indică întotdeauna că câinele este rece. Acest lucru poate fi o manifestare a reacțiilor alergice și necesită un tratament specific. Prin urmare, o nevoie obligatoriu să apeleze la profesioniști.

Un medic veterinar a efectuat un studiu al gazdei animale și să examineze câinele.

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
Diagnosticul credincios poate fi doar un medic veterinar.

Medicul diagnostic complet va fi efectuat:

 • Ascultarea organelor interne.
 • Test de sange: proteina totală și C-reactive.
 • Fence frotiu.
 • Analiza urinei.

răceli tratament câini

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
Odată ce medicul veterinar a diagnosticat, câine prescrie medicamente.

Odata diagnosticat câinele în urma tratamentului. Nu poate fi utilizat singur pentru a trata fondurile desemnate și medicamente câinele proiectat pentru oameni. Dog numit următoarele medicamente:

 • Vilprafen.
 • Doreen.
 • Matieț forte.
 • Gamavit - 2 mg o dată pe zi, timp de 5 zile.
 • Amoxiclav - 1T. pe zi timp de 14 zile.
 • Vitafel-C.
 • TSikloferon ml -1 în fiecare altă zi, timp de 8 zile.
 • radacina de lemn dulce
 • Un decoct de patlagina.
 • Bulion mama-si-mama vitregă.

Important. Câini, paracetamol este contraindicat în: acesta este toxic pentru organism.

Doza de medicamente prescrise de medici, în funcție de greutatea câinelui. În cazul în care medicamentele nu au efectul dorit și starea animalului agravează, trebuie să aplicați la veterinar. În cazurile severe, cainele va trebui să fie plasat într-un spital în scopul picurator.

Grija pentru un câine în timpul rece

Simptomele racelii la câini și cum să se trateze la domiciliu
In timpul tratamentului, câinele este necesar pentru a oferi îngrijire adecvată.

Tratamentul la rece la câini se efectuează în casă, în cazul în care, în plus față de a primi medicamente prescrise trebuie să ia următoarele măsuri:

Avertizare. În cazul în care câinele trăiește într-o cabină de pe stradă, în momentul bolii ei trebuie să se traducă în mod necesar în casă.

măsuri de prevenire rece

Principala măsură preventivă răcelilor la câini este de a crește imunitatea. Atunci când cumpără un catelus, multi proprietari ignora cerințele rigidizarea animalului începe să-l menaja la cea mai mică val de frig. În astfel de circumstanțe, animalul crește „seră“ și, ulterior, se va prinde de multe ori o răceală. corp efeminat este în imposibilitatea de a lupta impotriva infectiilor, iar cainele va suferi de fiecare adiere de vânt.

câine călită ar crește treptat plimbările în limite rezonabile. Desigur, nu conduceți catelusul jos pe stradă, în toiul iernii sau turnarea câine dozhdom.Dlya pietre decorative trebuie neapărat să cumpere haine groase, fără a mers ei în temperaturi de îngheț este contraindicată.

La fel ca oamenii, câini în timpul unei epidemii de răceli salvate de vaccin infecție va ajuta. Asigurați-vă că este necesar pentru a avansa la ofensiva în vremea rece a avut o formă de companie imunitate la virus.

pentru animale de companie de sănătate este în întregime în mâinile stăpânului său, pentru că te ajute și câinele nu poate depinde în totalitate de persoana. Este necesar să se monitorizeze îndeaproape manifestarea primelor semne de o răceală în câine și în timp pentru a lua măsuri pentru tratamentul.