Simptomele, prevenirea și tratamentul abdominale anevrism aortic în

Aorta este cea mai mare vas din corpul uman. Conform aortei si ramurilor sale de sange oxigenat din ventriculul stâng al inimii se duce la toate organele. Este artera principală în circulația umană, în mod convențional este împărțit în mai multe secțiuni: aorta ascendentă. arc aortic și aorta descendentă. Ultima Divizia este împărțită în parte toracice și abdominale. Cea mai frecventa boala a navei - un anevrism. In trei din patru cazuri de boli vasculare apar anevrism aortic abdominal și doar o singură localizare are loc în regiunea toracică.Anevrismul - extinderea anormală a navei, într-o slăbire a zidurilor sale. Sub influența tensiunii arteriale este o expansiune a pereților vasului și ca o consecință a proeminenței sale. În forma sa de anevrism este împărțit în educație saccular și fusiform. În ambele cazuri, fluxul sanguin este perturbat, ceea ce contribuie la tromboză. În unele cazuri, aneurysmal sac există o acumulare de calciu și calcificarea peretelui vasului, ceea ce o face fragilă și predispune la ruptură.

anevrism aortic abdominal este localizat predominant sub punctul de origine al arterelor renale. Prin urmare, este complicatii periculoase ale organelor pelviene și extremităților inferioare. Ca o complicatie apare adesea embolism. Când se raspandeste in intreaga cheag de sange din sacul anevrism de-a lungul cursului navei. fragmentarea trombilor se produce, și bucăți de sânge extins la organele pelvine si membrele. Bucăți de un cheag de sânge poate bloca arterele, ceea ce duce la necroză a extremităților inferioare. Dar cel mai periculos pentru viata pacientului este ruptura anevrism, din cauza care sunt sângerări în cavitatea abdominală.

Desi simptome evidente de anevrism aortic abdominal, și nu, există unele complicații cu semne indirecte, care vor fi discutate mai jos, dar mai întâi se va concentra asupra cauzelor bolii.

Cauzele Abdominal Aortic Aneurysm

Dezvoltarea anevrism din cauza mai multor factori. În cele mai multe cazuri, boala apare ca urmare a aterosclerozei. în care ingusteaza lumenul și pereții devin fragile. Acest lucru duce la exfolierea peretelui aortic, pereții interiori mai fragile sunt rupte și nervurilor exterioare de perete care formează disecant anevrism aortic. Cauzele abdominale anevrism aortic este, de asemenea, hipertensiunea, bolile inflamatorii ale peretelui aortei, un congenitale boli ale țesutului conjunctiv, boli infecțioase, în special sifilis. însoțită de deteriorare a aortei.

Predispozitia la dezvoltarea anevrismelor la barbatii de peste 60 de ani, de multe ori la fumatori sau care au hipertensiune arteriala necontrolata. Femeile sunt mai puțin predispuse la această boală. De asemenea, joacă rolul factorului ereditar, prezența bolii în alți membri ai familiei. Este dovedit faptul că sindromul Marfan părinte crește foarte mult probabilitatea de a dezvolta un anevrism.

Diagnostic si simptome de anevrism aortic abdominal

În unele cazuri, boala este aproape asimptomatic, din cauza a ceea ce a detectat în diagnosticul altor boli, dar anevrism aortic abdominal mai poate manifesta prin prezența pulsatile. Ondulație abdominală simțit în ritmul contracțiilor cardiace.

In unele cazuri, o durere periodică cauzată de presiunea sacului anevrismal la rădăcinile spinale - crește progresiv odată cu dezvoltarea unui anevrism. Durerea poate aparea, de asemenea, după masă, este claudicația intermitentă. din cauza embolie. Apariția o durere ascuțită puternică în abdomen și partea din spate este un simptom al ruptură de anevrism. Atunci când complicații sunt dureri la nivelul picioarelor, paloare sau cianoza lor, care este cauzata de blocarea arterelor bucati de cheaguri de sânge.

Astfel de simptome slabe de anevrism aortic abdominal este dificil de diagnosticat boala in faza incipienta. În 40% din cazuri prezintă probleme de examinare instrumentale, suspectate alte boli. Cu raze X sau cu ultrasunete a aortei dă un rezultat mai precis, este în aceste studii și consideră adesea că este.În urma unei examinări, medicul poate suspecta un anevrism cu un stetoscop. unda tasat și zgomotul care apare atunci când fluxul de sânge în formarea aneurysmal. Dar o astfel de diagnostic poate fi cazul numai în cazul în care pacientul nu suferă de excesul de greutate. Dacă bănuiți că un anevrism este efectuat tomografie computerizata, care oferă posibilitatea de a determina cu mai multă precizie mărimea și forma vasului deteriorat, după care medicul prescrie tratamentul abdominale anevrism aortic. Razele X mai informative decât cealaltă, face posibilă detectarea doar anevrism de depozite de calciu, dar să știe exact dimensiunea sa sau forma atunci când o astfel de examinare nu este posibilă.

Tratamentul anevrism aortic abdominal

Simptomele, prevenirea și tratamentul abdominale anevrism aortic în
Diametrul normal al aortei în cavitatea abdominală este de aproximativ doi centimetri în diametru. extinderea aneurismale poate depăși în mod semnificativ standardele admise, ajungând la o dimensiune critică. Extensiile cel puțin 5 cm plină de rar rupe, astfel încât nu este necesară operația. Dar trebuie remarcat faptul că această boală nu trece de la sine, în cele mai multe cazuri, este necesară o intervenție chirurgicală în timp.

Pentru orice boala a progresat, iar extinderea aneurismale nu a crescut în mărimea pacientului trebuie să fie sub supravegherea unui medic este de a preveni dezvoltarea de anevrism aortic abdominal. La fiecare șase luni, efectuat cu ultrasunete si CT pentru a monitoriza starea și dimensiunea de anevrism. Obligatorie de corecție a tensiunii arteriale, pentru ca medicamentele antihipertensive desemnate. Fac toate instrucțiunile medicului și de cercetare în timp util poate permite pentru a controla starea pacientului și să efectueze o intervenție chirurgicală în timp.

Tratamentul anevrism aortic abdominal în mărime de la 5 cm se realizează doar cu promptitudine. Aceste extensii sunt adesea complicate de ruptură, care necesită o intervenție chirurgicală imediată, în caz contrar diferența se termină lethally. Dar, chiar și cu o rată de mortalitate de intervenție imediată este de 50%. Prin urmare, imediat ce a detectat simptome de anevrism aortic abdominal si are un diagnostic, de aceea este important să fie monitorizate, iar în cazul extinderii în continuare a navei pentru a efectua operația la timp.

Până în prezent, există două tipuri de tratament chirurgical, dar numai un medic poate decide care unul este mai potrivit pentru pacient, având în vedere starea lui, stilul de viață, și de alți factori. În ambele tipuri de tratament chirurgical se bazează pe implantarea vaselor de sange artificiale pentru a restabili circulația normală a zonei deteriorate a aortei.

Tratamentul chirurgical tradițional al anevrism aortic abdominal implica implantarea unui vas artificial dintr-un material plastic în extinderea aortic. Aorta cum invaluie tesuturile de implant. Toate operatie se face printr-o incizie în cavitatea abdominală și durează aproximativ 6 ore. Când metoda radicală de tratament la 90% dintre pacienții operați au un prognostic favorabil.

Al doilea tip de tratament este administrarea de endovasculare stent-graph. un dispozitiv special, prin care sacul aneurysmal este izolat din circulația generală. Acest lucru previne o posibilă diferență subțiat de perete și o nouă cale pentru fluxul de sange. Într-un astfel de implant chirurgical este introdus printr-o puncție în regiunea inghinală. Punctul de conectare al vaselor femurale a intrat cateter special. și pe care dispozitivul este introdus direct in anevrism la care este deschis stent grafic și formează o trecere pentru fluxul sanguin normal. Această operațiune durează de la 2 până la 5 ore și este o bună alternativă la metoda tradițională, în special pentru pacienții cu risc crescut de complicații în timpul intervenției chirurgicale. Dar un astfel de tratament este contraindicat la pacienții cu patologie a arterelor renale si a altor organe. Endoproteze nu are contraindicații pentru vârsta, și mult mai ușor de tolerat de către pacienții vârstnici. decât o intervenție chirurgicală deschisă.

Prevenirea anevrism aortic abdominal, precum și în tratamentul perioada post-operatorie

Simptomele, prevenirea și tratamentul abdominale anevrism aortic în
In traditionale sedere spital chirurgie este de la 5 până la 8 zile, după care nu necesită o monitorizare constantă, complicații apar în cazuri foarte rare. Când spitalizarea intervenție endovaskulyatornom durează 2 până la 5 zile, dar necesită observarea și trecerea repetată a CT. Este necesar pentru controlul permanent al stării stent grafic. În unele cazuri, aceasta poate reduce lumenul, iar operația trebuie repetată.

Prevenirea anevrism aortic abdominal este la fel ca în boala cardiacă ischemică. Primul este controlul tensiunii arteriale, corectarea stilului de viață, evitând obiceiuri dăunătoare, cum ar fi fumatul. Trebuie să existe o serie de studii efectuate la fiecare 3-6 luni. Indicatii ultrasunete va permite medicului pentru a stabili cu exactitate nevoia de tratament chirurgical și metoda sa.

Nu trebuie să uităm că ruptura anevrism. sângerări abundente periculoase, în care organe si tesuturi deteriorate, chiar și cu o intervenție chirurgicală urgentă de succes poate dezvolta insuficienta renala in timpul si dupa operatie, care accentueaza starea pacientului. Fara ingrijire chirurgicale pentru a rupe pacientul nu supraviețuiește și această complicație apare la 90% dintre pacienții care au refuzat să funcționeze în stadiile incipiente ale bolii.