Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii

Otoscleroză - o stare în care datorită proliferării anormale a țesutului osos apare surzenie ureche labirint. Practic, boala apare in timpul adolescentei, atunci când există pubertate. Simptomele externe au fost observate încă 30 de ani. Apoi au necesitat măsuri de urgență pentru tratament. Otoscleroză mai rar se întâmplă la copii cu vârste sub 8 ani.
Aceasta boala afecteaza cea mai mare parte femei, bărbați mai probabil pentru a obține de 2 ori mai mic. Evoluția bolii este deținut pentru o lungă perioadă de timp și este treptată. Dar, în rare excepții otoscleroză este trecătoare.

Cauzele bolii

Astăzi, medicina modernă nu este factori care afectează apariția bolii înțeles pe deplin. În virtutea avansată a naturii familiei otoscleroză, există motive să se creadă o predispoziție genetică pentru ea.

Studiile au arătat că aproximativ 40% dintre pacienți au defecte genetice.

Cauzele care declanseaza mecanismul bolii, pot fi considerate ca diferite infecții (rujeolă, de exemplu), natura hormonală a problemei în timpul sarcinii, in timpul menopauzei, precum și tulburări endocrine.

În zona de risc și de a lua oameni la:

 • ureche anomalii de dezvoltare;
 • boli cronice ale urechii medii;
 • boala Paget;
 • stresul fizic și psihic excesiv;
 • o lungă ședere într-un mediu zgomotos.

Clasificare în grupuri

Aceasta boala este clasificată în mai multe grupuri. Dacă luați modificările de caracter în ureche, otoscleroză că există astfel de grupuri ca:

  Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii
 • fenestralny - este localizată în zona ferestrelor labirint;
 • Cohleare - afectate de locuri sunt în afara din labirint de ferestre (tratamentul nevrita cohlear a nervului auditiv). capsulă a afectat os cohleei, urechea interna, și își pierde capacitatea de a efectua un sunet.
 • Mixt - marcat deteriorarea funcției și percepția undelor sonore și pentru urechea internă.
 • Prin natura fluxului este forme active și sclerotice de otoscleroză. Aceste cicluri se succed, alternând între ele.

  Prin viteza de curgere poate fi boala tranzitorie (în 11% din cazuri), lent (68%) și hopping (21%).

  Simptomele și patologia

  În cele mai multe cazuri, otoscleroză incepe asimptomatică (stadiul histologic). Dar, în ciuda absenței țesutului extern labirint clinic, os deja se pot schimba.

  În cazuri rare, o dezvoltare tranzitorie a pierderii de auz neurosenzoriale. Dar, conform statisticilor majoritatea pacienților stadiul inițial de otoscleroză durează aproximativ 2-3 ani.

  Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii
  Și ce știi despre boala Meniere. Citiți despre aceasta, va fi capabil să după ce faceți clic pe link-ul.

  Despre boala scrofuloză Citeste articol aici interesant și util. Ea, de asemenea, poate da complicații privind sensibilitatea auzului.

  În această perioadă, există o pierdere de auz numai minime, care pot fi identificate numai prin audiometrie, și zgomot ușor în urechea afectată.

  Progresul bolii poate fi împărțit în 4 etape:

  • inițială;
  • Etapa simptome clinice pronunțate;
  • etapa terminală;
  • etapa histologică la care există modificări în țesuturi ale urechii medii și interne la nivel celular, dar manifestările externe până nu.


  progresia lenta treptată a bolii duce la vârf în regiunea de 40 de ani. Pacienții sunt din ce în ce plângându-se de simptome care sunt caracteristice otoscleroză.

  Treptat, în creștere afectarea auzului. La începutul bolii este afectat doar o ureche, sunete mai rău de detectare de frecventa joasa.

  Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii
  Odată cu înfrângerea stapes numai pacientul este aparent cel mai bun audibilitate în mediul de zgomot. Pur și simplu vorbind încearcă să depășească zgomotul și să vorbească cu voce tare. Și când o persoană mănâncă sau se duce, mai rău el începe să-l perceapă.

  Acest simptom se numește parakuzis Weber. După un an sau doi după primele manifestări ale bolii, există o pierdere de auz și cealaltă ureche.

  În plus față de scăzut, om sărac începe să perceapă și frecvențe înalte. otoscleroză Progresul conduce la faptul că vorbirea obișnuită se aude mai rău, și șoptește oamenii nu înțeleg deloc.

  Omul simt tinitus. ambele cu una sau două fețe. Acesta poate fi natura fluierului sau hum, cu intensitate diferită și durată. Gradul de pierdere a auzului nu afectează natura zgomotului.

  Amețeli în otoscleroză nu este foarte pronunțată și nu este continuă. În cazul în care cazul este amețeli severe, este posibil ca pierderea auzului din cauza altor cauze și nu otoscleroză.

  Earache este periodică. balonare apare la om. Ea se manifestă numai în faza de sclerotic.

  semne comune ale bolii sunt atribuite sindromului neurasthenic. El este în perioadele ulterioare ale otoscleroză, la auzul foarte slab.

  Pe cauzele pierderii de auz neurosenzoriale poate fi citit la acest link.

  Omul se retrage în sine din cauza imposibilității contactului normale cu oamenii, iritată, devine lent, el nu dormi bine.

  diagnosticare

  Referindu-ne la LORu, care descrie toate simptomele lor aparente, se poate presupune în primul rând despre mijlocul bolii sau urechea internă. Pentru un medic mai precis diagnostic petrece anchete otoscopia și alte.

  Otoscopia permite identificarea transformării în ureche, care sunt tipice pentru otoscleroză. Este atrofiat și pielea uscată a urechii externe, deficit de sulf. Timpanul nu este de obicei schimbat.

  Așa cum sunt atribuite proceduri de diagnosticare suplimentare:

  • audiometrie;
  • determina pragul de sensibilitate la ultrasunete;
  • studia caracteristici ale urechilor vestibulari;
  • definiția reduce mobilitatea ossicles auditive;
  • Cu raze X si RMN a craniului;

  Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii
  În unele cazuri, poate fi necesar să se consulte medicii de specializare îngustă (otonevrologa, vestibulologu).

  terapii

  Forma timpurie a bolii, pentru a preveni pierderea auzului la nivel neurosenzorial pot fi tratate cu metode conservatoare. medicamente recomandate de fosfor (fitin), iod (iodură de potasiu), brom (bromura de sodiu).

  Assigned soluție 2% de nitrit de sodiu sub formă de injecții care sunt administrate în zona mastoide o dată la fiecare două zile 1-1.5 luni. Cursul se repetă la fiecare 3 luni.

  Medicul poate prescrie sau Fosamax ksidifon și calciu paralel cu vitamina D. Durata de recepție este între 3 și 6 luni ale fiecărui an. Tot timpul ai nevoie pentru a controla nivelul de pierdere a auzului.

  Simptomele otoscleroză și tratamentul urechii
  Dar, de cele mai multe otoscleroză este încă tratată chirurgical. Sarcina lui - pentru a restabili auzul și să maximizeze oportunitățile cohleei.

  Cele mai frecvente operațiune - stapedoplasty (stapedotomiya). În timpul funcționării, o parte a stapes sau complet înlocui proteza.

  One-off se poate efectua o intervenție chirurgicală pe o singură ureche. Dacă te-a lovit a doua ureche, este posibil să se opereze după 6 luni.

  La două zile după intervenția trebuie să meargă la doar la marginea urechii sanatoase, sau pe spate. Luna nu pot zbura avionul și să se angajeze în activități viguroase. După 7-10 zile, pacientul începe să se audă mai bine.

  Uneori folosit „etrieri de mobilizare“, în otoscleroză. Esența ei constă în restaurarea mobilității stapes, retras din osul de compuși care-l imobilizeze.

  Cu toate acestea, ea poate fi realizată fenestrație din labirintul în care să facă o fereastră nouă în peretele labirint.

  Nu da întotdeauna un efect de durată intervenție chirurgicală. Unii ani pacientul are auz bun, dar pierderea auzului în timp, continuă să progreseze.

  măsuri preventive

  Până în prezent, nu specifică de prevenire a acestei boli. Tu trebuie să fie cât mai mică posibil, într-un loc în care o mulțime de zgomot.

  Evitați situațiile stresante, peste si de timp pentru a trata procesele inflamatorii ale auzului. Sa dovedit că obiceiurile proaste, oboseală cronică, leziuni - contribuie la exacerbarea situației.

  Din păcate, nu este întotdeauna posibil să se protejeze de otoscleroză, pentru ca cel mai probabil, o predispoziție genetică pentru ea. Cu toate acestea, depistarea precoce a problemelor și a specialiștilor de intervenție în timp util furniza prognoze bune și avertizează dizabilitatea cu pierderea auzului profunda.

  Atenție! Numai astăzi!