Simptomele meningitei tuberculoase, cauze si tratament

meningita tuberculoasă - o inflamație cronică a meningelui, de a dezvolta complicații determinate de tuberculoză a plămânilor și a altor organe. Aceasta este singura forma de meningita. care este adesea înregistrată la adulți decât la copii - această situație se datorează particularităților procesului epidemic și vaccinarea totală a copiilor în ultimii zece ani.În conformitate cu tipul de lichid emis, meningita tuberculoasa se referă la tipul seros. Cu toate acestea, o serie de caracteristici, atât în ​​timpul cât și în patogeneza. Tubercul bacil este înscris în LCR cu sânge, a luat o poziție confortabilă în pia mater și să înceapă să se reproducă. Un fel de reacție imună neutralizeaza agentul cauzal pentru cazeina capsule solide. În acest stadiu, pacientul poate deranja doar temporar dureri de cap, letargie, somnolență și apatie.

De-a lungul capsulă a timpului, care adăpostește bacterii care sparge și iese tuberculinei în lichidul cefalorahidian. Este suficient să amintim testul Mantoux școală pentru a vedea ce se întâmplă în meninge - corpul sensibilizate reacționează reacție alergică turbulentă pentru a produce cantități mari de apă și săruri din sistemul circulator. mod de continuare a bacilul Koch formează noi focare de necroză cazeoasă, la fel ca în pia mater, cât și în materia a creierului, a nervilor cranieni.

Primele semne ale meningitei tuberculoase sunt letargie, somnolență și slăbiciune. Până în ziua 4-7 bolii și creșterea temperaturii corpului este menținută în 38-39 de grade, crește treptat simptome caracteristice de meningita seroasa:

  • durere de cap
  • Sindroamele și kerning Brudzinskogo
  • Crește rigiditate a mușchilor gâtului și a gâtului, există dureri musculare
  • Voma în leziunile tuberculoase ale meningelor este slabă
  • Mucoasele, pielea feței și gâtului apar focare de necroză, hemoragie.


Destul de des, în meningita tuberculoasa progresează semne de o leziune a nervilor cranieni si spinali - sunt globii oculari, paralizia mușchilor faciali, dureri brâu în piept, spate mai mici si pelvis. stare deosebit de periculoasă devine paralizia faringelui și laringelui, urmat de care paralizează centrul respirator.

O caracteristică integrală a meningita tuberculoasa este, de asemenea, considerată tensiunii arteriale labile și aritmie, și bătăilor inimii, a încetinit în cele mai multe cazuri.

In timpul meningita tuberculoasa este împărțit în trei etape principale:

  1. Prodromal, în cazul în care începe starea de deteriorare a sănătății și dureri de cap.
  2. Etapa de excitație sau de stimulare - este caracterizata prin rigiditate musculara, dureri de cap severe si dureri musculare, vărsături, și, uneori, confuzie, halucinații.
  3. Etapa opresiune - dezvolta paralizie si pareza, pacientul poate cădea în comă.

diagnosticare

Dintre toate tuberculoasă meningita seroasa alocat un nivel semnificativ de intoxicație și un procent ridicat de mortalitate. Numai în timp util a inițiat un curs intensiv de medicamente antibacteriene poate salva o persoană de la moarte.

Tratamentul se efectuează în instituții și clinici pentru persoanele care suferă de tuberculoză. În prezent, există două strategii eficiente:

  • Primirea doză orală de streptomicină 40 mg / kg greutate pacient timp de două luni, iar apoi doza a fost redusă la 20 mg / kg și continuarea tratamentului timp de 10 luni;
  • A doua strategie este utilizarea combinată a trei antibiotice - izoniazida, rifampicina și pirazinamida pentru ultimele zece luni. Dacă după trei luni de tratament, starea pacientului se imbunatateste, atunci unul dintre medicamente, discreția medicului, anulați.

Tuberculoasă meningita - o formă extremă de tuberculoză, care are loc în absența unui tratament adecvat. Pentru a evita o boala periculoase ar trebui să se supună piept de diagnostic raze X regulate - o dată pe an sau doi, prevăzut cu un risc crescut de infecție. Toți cetățenii infectate trebuie să fie văzut în mod regulat la locul numit și un tratament TB in clinici.