Simptomele indigestiei și tratament

 • Simptomatologia bolii
  • Principalele cauze ale bolii
  • Terapia și prim ajutor în detectarea bolii
  • medicament pe bază de plante pentru tulburări digestive

Indigestia, care tratamentul trebuie efectuat după primele simptome pot duce la patologii grave și dezvoltarea de boli ale tractului gastro-intestinal. Ca regulă generală, incapacitatea de a trata boala este plină de dezvoltarea gastritei și ulcerului gastric cronic.Simptomele indigestiei și tratament

Simptomatologia bolii

Sistemul digestiv este un sistem care este responsabil pentru primirea organismului de nutrienți, oligoelemente și vitamine. Indigestie (dispepsie) poate perturba digestia complet, aducând o mulțime de disconfort și disconfort.

Simptomele indigestiei și tratament

 1. Durere, disconfort și disconfort gastric după mese.
 2. saturație rapidă după începerea unei mese.
 3. Stormy hodorogit în stomac.
 4. Indispoziție, slăbiciune, apatie.
 5. Greutate în stomac.
 6. crampe de stomac și balonare senzație puternică (de multe ori pe timp de noapte).
 7. eructații frecvente.
 8. Prezența arsuri la stomac și o senzație de arsură la nivelul abdomenului superior.
 9. Greață și vărsături, uneori.
 10. constipație bruscă și diaree.
 11. Creșterea flatulență.
 12. scaune neregulate si frecvente, de multe ori de culoare inchisa, cu un miros neplăcut.
 13. În stadiile avansate de intoxicație și dureri de cap severe.
 14. Insomnie.

În cele mai multe cazuri, simptomele de dispepsie apar după o gustare rapidă, consumul de alimente grase, efort fizic semnificativ. În cazul în care simptomele sunt observate la timp, determinarea cauzelor bolii poate fi accelerată. Acest lucru vă permite să alocați tratamentului adecvat și în timp util, care împiedică dezvoltarea patologiilor și trecerea bolii într-o formă cronică.

Înapoi la cuprins

Principalele cauze ale bolii

Indigestia poate fi funcționale și organice. Cauzele indigestie funcționale:

Simptomele indigestiei și tratament

 1. masă rapidă. alimente mestecate împiedică slab procesul de suc gastric și complică digestia.
 2. Supraalimentarea. Din cauza pauze alimentare în exces în jos activitatea tractului gastro-intestinal. Stomacul nu are timp pentru a digera cantitati mari de alimente.
 3. Bea băuturi carbogazoase, care provoaca balonare si indigestie.
 4. Admiterea prajite, alimente gras și picant.
 5. La un pahar de cafea și ceai tare. Cafeina contribuie la aciditate mai mare și o iritație mai severă a mucoasei gastrice.
 6. Alcoolul are, de asemenea, un impact negativ asupra mucoasei gastrice.
 7. Foarte frecvente sau utilizarea foarte rare de alimente.
 8. Activitatea fizică semnificativă după mese.
 9. Stresul.
 10. Primirea de medicamente și agenți hormonali.
 11. Prezența în organism a bacteriilor Helicobacter pylori.


Cauzele indigestiei organice includ:

 1. Boli ale stomacului și intestinelor.
 2. boală hepatică (colecistita).
 3. aciditate crescută în stomac, arsuri la stomac.
 4. Colelitiază.
 5. Pancreatita.
 6. Tumorile maligne la nivelul tractului gastro-intestinal.

dispepsie organică se caracterizeaza prin crize frecvente de durere si spasme. Agravarea dispepsie, cel mai probabil să apară în toamna târziu sau primăvara devreme.

Înapoi la cuprins

Terapia și prim ajutor în detectarea bolii

Simptomele indigestiei și tratament
La detectarea primelor semne ale bolii trebuie să ia măsuri, care ar trebui să vizeze reducerea durerii, eliminarea producției de gaze, toxicitate redusă, stop diaree și alte tulburări. Înainte de a lua medicamente trebuie sa consulte un medic.

Efect bun are următoarele medicamente:

Ei elimina rapid beția, pentru a regla digestia, reduce balonarea. Aceste medicamente utilizate în indigestie acută.

Expertii recomanda la un moment dat să se abțină de la a manca. Puteți utiliza o budinca de lumină și ceai cald. Nu este necesar să se auto-medicate. Când agravarea simptomelor, consultați imediat un specialist. Medicul va prescrie tratamentul și medicamente corespunzătoare.

Tratamentul dispepsie are ca scop facilitarea și accelerarea proceselor de digestie. Destul de des, boala apare după utilizarea prelungită a medicamentelor antibacteriene. Simptomele apar în fundalul dysbiosis generale, deoarece aproape toate antibioticele ucide microflorei din intestin și stomac. Cele mai eficiente mijloace pot fi numite Linex, Bifidumbacterin, Lactobacterin. Aceste medicamente conțin culturi vii de bacterii care sunt rezistente la antibiotice și alte substanțe chimice.

Atunci cand simptomele mai blande necesitatea de a reduce povara asupra tractului gastro-intestinal.

Nu uitați că ar trebui să fie tratate nu numai stomacul, ci și întregul corp. De exemplu, o atenție deosebită trebuie acordată starea psiho-emoțională a pacientului. Ar trebui să fie posibilă protejarea pacientului de stres, emotii, stres psihologic și situații negative. Dieta pentru dispepsie exclude manca:

 • alimente acute și grase;
 • afumate;
 • conservanți;
 • cafea;
 • băuturi reci, calde și gazoase;
 • alcool;
 • coacere.

Utilizarea procinetic imbunatateste peristaltismul intestinal, dar pentru a fi tratate cu aceste medicamente ar trebui să fie sub o atenție deosebită a medicului. Acest lucru se datorează faptului că prokineticelor (Motilium) pot afecta sistemul nervos central. Pentru a îmbunătăți digestia administrați preparatele enzimatice (Festive, Creon, Mezim). În ceea ce privește terapiile tradiționale, aici opiniile oamenilor sunt împărțite. Unii sunt suporteri de tratament medical, alții susțin o remedii naturale de bun venit și pe bază de plante.

Înapoi la cuprins

medicament pe bază de plante pentru tulburări digestive

Simptomele indigestiei și tratament
În ceea ce privește tratamentul de remedii populare, apare imediat o axiomă că plantele, colectarea și infuzii pot avea efectul dorit numai dacă diagnostic corect și un tratament adecvat al indigestie. Asigurați-un astfel de diagnostic și prescrie ceea ce este necesar poate doar medic. Dintre cele mai cunoscute rețete de medicina tradițională sunt următoarele:

Principalul lucru - nu alerga boala, pentru ca indigestie să fie tratate și astfel oferă o mulțime de probleme, se pot dezvolta cu ușurință într-o formă cronică a bolii.