Simptomele encefalită la pisici, tratament, vaccinarea împotriva encefalitei tic-suportate și pot fi infectate

Inflamarea țesuturile creierului apar la animale de companie de multe ori. Cauzele unei varietăți de boli - de la leziuni cap la periculoase boli infectioase. Encefalita într-o pisică domestică poate apărea, de asemenea, ca urmare a unei mușcătură de căpușă. Forma severă a bolii se caracterizează printr-o serie de simptome specifice, a căror cunoaștere va ajuta proprietarul în timp să caute ajutor calificat.

De ce pisicile sunt bolnavi

În practică veterinară să se facă distincția între encefalita primară și secundară. Cauzele forme primare ale bolii, medicii spun boli infecțioase (virale și bacteriene) și infestărilor parazite:

Inflamarea creierului poate aparea sub infectii, cum ar fi panleucemiei, listerioză, pseudorabiei (boala Aujeszky), rabie. Pathogen pătrunde în capul creierului animal prin vasele sanguine sau traseul limfatic.

Chiar nu atât de periculos la prima vedere, virusul herpetic care cauzeaza o boala la pisici domestice ca rinotraheită, de multe ori duce la procese inflamatorii din creier.
 • Cauza principală a encefalitei este de multe ori o boala parazitara animale de companie cu blană - toxoplasmoza. Paraziții sunt situate în aproape toate organele și țesuturile, pătrunde în creier și măduva spinării, cauzând inflamație severă.
 • Pentru forma primară a bolii se referă, de asemenea, encefalita. pisicile domestice, spre deosebire de câini mai puțin predispuse să atace acarieni. Cu toate acestea, în ultimii ani, medicii veterinari sunt din ce în ce diagnosticate în canapea cartofi pufos această boală perfidă.


 • Din motive care provoacă dezvoltarea formelor secundare ale bolii, experți veterinari ia în considerare următorii factori:

  • Inflamarea urechii interne sub forma purulent (otita medie), în cazuri severe duce la răspândirea procesului inflamator dincolo de auz. Penetrând craniului, patogeni conduce la dezvoltarea în meningita timpurie (inflamarea meningelor), și apoi la encefalită.
  • O astfel de tenie ca Multiceps și Coenurus, capabil să pătrundă în țesutul cerebral. Iritantă mecanic și separarea produselor toxice, helminths conduce la dezvoltarea encefalitei severe.


  Simptomele encefalită la pisici, tratament, vaccinarea împotriva encefalitei tic-suportate și pot fi infectate
  Belt parazit multiceps
  • Deteriorările mecanice la cap. leziuni traumatice cerebrale, însoțite de obicei de umflarea țesuturilor moi ale creierului, ceea ce duce la comprimarea vaselor de sânge și leziuni ale organelor. Perturbarea circulației normale este o inflamatie factor provocator.

  In practica veterinară, există cazuri de encefalită în diferite patologii autoimune. mecanism de boală asociată cu faptul că celulele sistemelor de aparare ale organismului incepe sa actioneze impotriva celulelor nervoase, care afectează inclusiv creierul. Ambele forme primare și secundare ale bolii sunt însoțite de starea cumplită a animalului.

  Simptomele encefalitei tic-suportate

  Luând în considerare riscul de boală pentru viața animalului, proprietarul trebuie să fie conștienți de semnele clinice de encefalita. Formularul Simptomatologia tick diferă puțin de boala clinică cauzată de o altă cauză.

  Simptomele encefalită la pisici, tratament, vaccinarea împotriva encefalitei tic-suportate și pot fi infectate
  Paralizia membrelor posterioare la pisici

  Proprietarul este de obicei observat în pisica următoarele simptome neurologice și semne de intoxicație:

  • Necoordonare. Pet dificultate de mers pe jos, poticnire picioare, agățându-se unul pe altul. Pisica Gait seamănă cu un om beat.
  • Pareza si paralizia membrelor.
  • Cu deficiențe de auz și de viziune.
  • stare depresivă, apatici de animale de companie. Cat somnolentă apatic. S-ar putea veni o letargie și chiar comă. Poate agresiv și comportament inadecvat.
  • Datorită încălcări ale activității neuronale la un animal observat convulsii.
  • Hraneste refuz.
  • Febra din cauza unei temperaturi ridicate a corpului (41,5 C).
  • sindromul de durere. Cat ascunde într-un loc întunecat, frică să se atingă.
  • Un semn caracteristic al leziuni ale creierului este un gât înțepenit. Există o tensiune puternică a mușchilor gâtului și incapacitatea de a înclina înainte în timp ce capul animalului.
  • Vărsături și diaree.

  Pe fondul semnelor clinice la pisicile bolnave în curs de dezvoltare rapid intoxicare. Există anorexie și semne de deshidratare. Violarea neuronilor duce la stop respirator, modificări ale ritmului cardiac, activitatea creierului si jumatate din cazuri sunt fatale.

  stadiu al infecției

  specialiștilor veterinari disting următoarele etape ale encefalita la pisici.