Simptomele cronice Apendicita, cauze si tratament

Timp de mulți ani a fost pus sub semnul întrebării existența unor boli, cum ar fi apendicita cronica. Cu toate acestea, efectuate în acest domeniu de cercetare sugerează că, după toate o astfel de stare patologică ar trebui să fie alocate într-o boală entități separate. Cronică procesul inflamator formă apendiculare este de aproximativ 1% din cazuri ale acestei boli. Cel mai adesea diagnosticul este femeile tinere.simptome

Simptomele cronice Apendicita, cauze si tratament
Tabloul clinic al cronice apendicita variabilitate si polimorfism diferite, dar, în general, se aseamănă cu forma de o inflamație apendice târâtoare. Cel mai adesea, pacientii plans de durere paroxistică moderată sau natura persistentă în jumătatea dreaptă a abdomenului. Durerea poate fi localizată în ileon și în regiunea ombilicală. De multe ori radiaza la partea inferioara a spatelui, inghinal, coapsa dreaptă. Diferențele în localizarea durerii datorită caracteristicilor structurale și dispunerea apendicelui la diferiți pacienți, precum și severitatea periappendikulyarnogo procesului inflamator.

Un studiu detaliat al pacientului poate identifica relația simptomelor patologice cu erori in dieta. Durerea poate fi agravată de efort, creșterea presiunii abdominale in timpul tranzitului intestinal, tuse, strănut. La majoritatea pacienților, există tulburări scaun în formă de constipație, diaree. La o exacerbare a bolii poate apărea greață și vărsături.

În timpul examinării obiective, medicul poate detecta sensibilitate în regiunea iliaca dreapta la palparea profundă. De multe ori există un nivel scăzut simptome pozitive de iritare a peritoneului și prezența inflamației în anexă. Deci, durere tind să persiste și chiar să se intensifice atunci când ridicat îndreptat la genunchiul piciorului drept (semnul Obraztsova lui). citirile temperaturii corpului, rămân în general în intervalul normal.

Simptomele de apendicita cronica poate fi confuz pentru pacient mult de un an, dar a salvat întotdeauna o anumită probabilitate de progresie la forma acuta.

Acutizarea procesului patologic amenință dezvoltarea cangrenă sau perforație a apendicelui și necesită asistență medicală de urgență. inflamație prelungită a țesutului periappendikulyarnyh lent poate duce la dezvoltarea bolii adezive sau obstructie intestinala.

Cauzele apendicita cronica

Cauza bolii este dezvoltarea inflamației în peretele apendicelui. În funcție de caracteristicile etiopatogenia identifica mai multe forme de apendicita cronica:  • cronică primară - în acest caz, în anexa la începutul bolii apare inflamația lent care cauzeaza o forma acuta a bolii. Existența acestei forme de apendicita este încă sub semnul întrebării. De obicei, un astfel de diagnostic este stabilit după laborator și excluderea instrumentală a altor boli care ar putea provoca durere în jumătatea dreaptă a abdomenului;
  • secundar-cronice - o boala comuna la acei pacienti, apendicita acuta care au cumparat curs recidivantă. În cazul în care inflamația acută transferate din anumite motive, nu a fost însoțită de furnizarea de asistență medicală de calitate, în procesul de tesut, mezenter sa format cicatrici pronunțat. aderențe dense îngusta lumenul apendicelui, formând o punte de legătură și coturile. Ca urmare, atunci când este eliberat în CECAL procesul lumen stagnare poate avea loc.

inervare violare Related și trophism peretelui apendicular reducând astfel rezistența la agenți patogeni țesături de infecții bacteriene prevăzute în fecale multe microorganisme. Există un proces inflamator nerostită, incitandu ani pacient. Cu toate acestea, în condiții nefavorabile de infecție latente pot provoca o agravare si cauza apendicita acuta.

diagnosticarea apendicita

Diagnosticul de apendicita cronica este o sarcină dificilă chiar și pentru un clinician cu experiență. De obicei, este necesar să-și petreacă mai mult de un studiu pentru a confirma diagnosticul si a exclude alte boli:

  • hemanalysis - adesea la pacientii cu apendicita cronica usoara detectat leucocitoza marcată și chiar patologică a leucocitelor schimbare la stânga;
  • Urina - vă permite să obțină informațiile necesare pentru diagnosticul diferențial de apendicita cronica cu patologia sistemului urinar;
  • radiografia de contrast - în timpul acestui studiu poate detecta gauri obstrucția appendix apendicular cauzate de acumularea de materii fecale, adeziuni fibroase dense;
  • Ultrasunete - Această metodă de cercetare este cel mai informativ dezvăluind semnele unui abces al apendicelui. Examinarea în plus cu ultrasunete a cavității abdominale ajută la prevenirea patologiei pelvine, de exemplu, uterului sau ovarului;
  • Tomografia computerizată - această metodă de diagnosticare modernă vă permite să obțineți un medic de imagini stratificate cu zone de interes ale corpului. Datorită acestui fapt este posibil să se studieze în detaliu starea peretelui apendicelui, forma, structura, localizarea, starea țesuturilor și organelor din jur. Fără îndoială, CT este un foarte studii pentru a ajuta la excluderea tumorii cavitatea abdominală și spațiul retroperitoneal;
  • laparoscopie de diagnostic - o procedura invaziva, aceasta permite specialistului să decidă în cele din urmă cu privire la strategia de tratament în continuare.

Tratamentul apendicitei cronice

În prezent, o singură tactică cu privire la tratamentul de apendicita cronice nu a fost dezvoltat, dar mulți experți recomanda pentru a efectua indepartarea chirurgicala a apendicelui. chirurgie Efectuarea indicat pentru severitatea adeziunilor si cicatrice in peretele apendicelui. Punerea în aplicare a tratamentului chirurgical de apendicita cronica este, de asemenea, recomandat în timpul primului trimestru de sarcină.

In prezent, tehnica laparoscopică poate fi utilizată pentru a efectua apendicectomie de rutină. Aceasta interventie chirurgicala minim invaziva de multe ori ofera chirurgului o imagine clară și permite calitativ pentru a elimina apendicele, astfel cum a fost modificat prin procesul patologic. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi necesar pentru a efectua o apendicectomie deschisă. Acest lucru permite chirurgului să examineze în detaliu organele abdominale și îndepărtați apendicele este situat nefavorabil.

Ca o regulă, recuperare completă după intervenția chirurgicală este mai mult de 95% dintre pacienți. Decese apar la doar 0,05% dintre pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pentru apendicita cronica.