Simptome si boala Tratamentul Sjogren pe

Sindromul Sjogren. care este numit, de asemenea, sindromul membranelor mucoase „uscate“, de multe ori diagnosticate in prezent la femei, după vârsta de patruzeci de ani, adică, într-un moment în menopauză.În unele cazuri, boala se manifestă la femeile tinere, care sufera de hiperactivitate a ovarelor. De asemenea, acest sindrom uneori însoțește anumite boli sistemice. Ea se manifestă în sclerodermia. periartrită nodulară. sarcoidoza. După cum reiese din statisticile medicale, sindromul Sjogren apare la 15-25% dintre pacienții cu artrită reumatoidă. 5-10% dintre pacienții cu boli de colagen. și 50-100% dintre pacienții cu boli autoimune ale ficatului.

Acest sindrom, mai întâi este descris în detaliu în 1933 oftalmolog Shegren din Suedia. Mai târziu, în 1965, otdelnayabolezn Sjogren a fost izolat din sindromul general.

Simptomele sindromului Sjogren

Simptome si boala Tratamentul Sjogren pe
Sindromul Sjogren este un simptom în care semnele de distrugere a glandelor exocrine combinate cu boli autoimune. glandele exocrine secreta pe suprafața corpului sau în interiorul secret: este salivă, sudoare, lacrima, cancer vaginal. Simptomele sindromul Sjogren manifestat de mai multe boli individuale. Atunci când se produce suhomkeratokonyunktivite inflamație a corneei și conjunctivei ochiului. Acest simptom este ușor de observat chiar și în imagine. Atunci când keratoconjunctivită a redus secreția de lichid lacrimal, astfel încât pacienții sunt în mod constant îngrijorat de arsură sau durere în ochi. Acești pacienți descriu sentimentul ca având nisip în ochii zgârieturi. În timpul mișcării o senzație neplăcută secol devine mai pronunțată.

Cand xerostomia afecteaza glanda salivară, din cauza care este uscăciunea gurii, și, de asemenea, un proces inflamator cronic al glandei salivare parotide, care periodic devine agravat. În acest caz, pacientul se plânge de durere, umflare severă, temperatura corpului crește. Procesul inflamator este adesea surprinde ambele glande parotide.

În plus față de aceste simptome ale sindromului Sjogren poate fi exprimată prin înfrângerea articulațiilor, în consecință, care se manifestă în rigiditatea articulațiilor dimineața, dureri în ele. afectează în principal încheietura și degetele. Acesta este adesea perturbat procesul de creștere unghiilor.

Pot exista, de asemenea, semne de leziuni gastrointestinale. În primul rând, în acest caz, a avut diaree și tulburări de înghițire. Uneori pacientul prezinta semne de colita si pancreatita cronica. Studiul acidității gastrice cu sindromul Sjogren sugerează reducerea cantității sau absența de acid clorhidric liber și pentru a reduce secreția de separare în funcția exocrină pancreatică a stomacului și.

Datorită aspectului traheei mucoase și uscăciunea bronhiile se pot dezvolta infecții pulmonare. Prin urmare, pacientul suferă de pneumonie și bronșită.

Diagnosticat și, de asemenea, implicarea altor glande. În prezent, și sindromul Sjogren, boala Sjogren sunt incluse în grupul de boli comune ale țesutului conjunctiv. Tratamentul sindromului Sjogren implica inițial tratamentul bolii subiacente.

Cel mai frecvent diagnosticate sindromul Sjogren la pacienții cu lupus eritematos sistemic. având un curs cronic, și scleroderma sistemică. În cele mai multe cazuri, sindromul Sjogren se dezvoltă în câțiva ani de la debutul bolii de bază, pe fundalul tabloului clinic dezvoltat. Boala se caracterizeaza prin exacerbări recurente și remisiuni.Acest sindrom nu are nici un efect asupra cursului bolii de bază, dar complică doar terapia completându boala autoimuna simptome necaracteristice.

boala Sjogren

Simptome si boala Tratamentul Sjogren pe
In medicina moderna, boala Sjogren a fost izolat ca o boală autoimună sistem separat, în care există uscarea mucoaselor, ca urmare a înfrângerii glandelor. În plus, în procesul patologic implicat mușchii tractului digestiv, plamani si alte organe. Factorii care provoacă dezvoltarea de boli sunt boli infectioase, oboseala severa. hipotermie, stres natura neuro-psihologică.

Diferența principală de boala Sjogren, sindromul Sjogren este că, în primul caz, pacienții nu au fost cauze ale acestui fenomen - boli autoimune independente.

Manifestările glandulare și Alocate vnezhelezistye ale bolii Sjogren. Manifestările glandulare au exprimat funcția de reducere a glandelor secretoare. Ca și în sindromul Sjogren, cu înfrângerea glandelor lacrimale pacienților prezintă o senzație de arsură în ochi, ca și roșeață manifestată pleoapelor mâncărime. Ulterior, pacientul se plânge de fotofobie, a pierdut acuitatea vizuală, și fante pentru ochi îngustat. A doua caracteristică a bolii - înfrângerea glandelor salivare, care se dezvoltă ca urmare a inflamației cronice. Inițial, dezvoltarea bolii unei persoane observă buzele uscate, apariția Zayed. El poate dezvolta boala, cariilor dentare. dispuse în apropierea în creștere a ganglionilor limfatici. Aproximativ o treime din pacienți, o creștere a glandelor parotide. Inițial, simptomele bolii gurii uscate sunt marcate numai cu mare entuziasm sau activitate fizică. Atunci când boala progresează, și astfel tratamentul bolii Sjogren nu se practică, gura uscată a devenit constantă, iar mucoasa capătă o culoare roz și este sensibil la prejudiciu. Limbajul este, de asemenea, uscat, buzele pot deveni acoperite cu cruste. Uneori, din cauza deshidratării nasului, gâtului și cruste in nas unui pacient în curs de dezvoltare otită și surditate temporară. De asemenea, din cauza deshidratării vocii mele - devine husky. Acești pacienți sunt caracterizate prin pielea uscată și a scăzut transpirație.

Deoarece simptomele generale observate anemie usoara, VSH crescut. De asemenea, Sindromul se poate manifesta sub forma unei șterse atunci când o persoană care se îngrijorează membranele mucoase uscate, doar modificări minore conjunctivale și extinderea glandelor salivare. Există, de asemenea, foarte gravă formă a bolii.

În cazul în care tratamentul și prevenirea bolii nu este efectuată, este însoțită de complicații. Pentru a se alătura proceselor infecțioase Sindromul Sjogren secundar. La unii pacienți există, de asemenea, înfrângerea glandelor organelor genitale externe, astfel încât femeile sunt preocupați de mâncărime constantă, durere și uscăciune vaginală.

diagnosticare

Simptome si boala Tratamentul Sjogren pe
Un diagnostic poate fi atunci când există o indicație a sindromului Sjogren suspectate. Combinația de leziuni ale glandelor salivare și ochi, prezența xerostomie într-o varietate de boli autoimune, indicând dezvoltarea sindromului Sjogren.

Sindromul Sjogren incepe tratamentul necesar pentru terapia bolilor autoimune si este insotita de trasatura. In timpul tratamentului medicul prescrie medicamente care afecteaza preponderent procesele autoimune din organism. În plus, medicamentele prescrise, reducerea glandei afectate. O astfel de terapie este continuat timp de mai mulți ani. În plus, pacienții au fost administrate vasodilatatori, agenți fortifiante, vitaminele din grupa B. practicat metode de aplicare fizioterapie. Sedativele sunt, de asemenea prescris pacienților. În timpul tratamentului, este important să se respecte regulile de igienă orală.

Pentru a preveni uscarea ochilor, pacientul este prescris utilizarea regulată de lacrimi artificiale și nas ser fiziologic îngropat. Dacă Uscăciunea vaginală mijloace speciale utilizate pentru umectarea acestuia.

Prevenirea manifestarea bronhiilor uscat permite expectorante recepție. Dacă ai probleme cu tractul gastro-intestinal este recomandabil să tratamentul de substituție cu enzime.

Este important să ne amintim că agravarea bolii poate provoca stres, de aceea este important să se asigure stabilitatea stării psihice. Cu ajutorul unor instrumente speciale necesare pentru a menține umiditatea normală în cameră. Cu un tratament în timp util a sindromului stadiu incipient Sjogren fără a se alătura boala infecție în majoritatea cazurilor, este posibil să se suspende.

Studii: A absolvit Rivne State Basic Medical College, specialitatea "Farmacie". A absolvit de la Vinița State Medical University. M.I.Pirogova și stagii la baza acesteia.