simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Glanda pituitara este „centrală“ glanda endocrina a organismului, deoarece produce hormoni care controlează funcționarea altor glande endocrine. Acesta este situat în partea de jos a cavității craniului, în așa-numitul Sella, lângă nervii optic plexul.In glanda pituitară, la fel ca în fiecare organ, poate exista o tumoare. Cel mai frecvent dezvolta imediat tumori benigne derivate din celule glandulare. Acestea sunt numite adenoamelor. În cazul în care diametrul tumorii este mai mică de 10 mm, avem de-a face cu pituitară microadenom.

În timp ce această tumoare nu a ajuns încă la o dimensiune mai mare, trebuie să aveți timp să fie tratate. Acest lucru va ajuta la medicamentele tradiționale, care suprima creșterea anormală a țesutului glandular și stimulează organismul independent pentru a organiza activitatea glandei pituitare.

Tipuri și cauze ale bolii

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Toate Microadenoamele pituitară sunt clasificate pe baza activității hormonale:

 • aproximativ 80% din aceste tumori demonstrează activitatea hormonală. Aceasta tumoare prolactina, somatotropină și tireotropinovye kortikotropinovye;
 • restul de 20% Microadenoamele sunt inactive hormono, adică, ei nu secreta hormoni, si, prin urmare, nu cauzează simptome în stadiile incipiente ale bolii. Acest grup include tumora gonadotropin.

pituitar microadenom pot apărea datorită următorilor factori:

 • predispoziție genetică;
 • încălcare a hipotalamusului - organismul care controleaza glanda pituitara;
 • leziuni ale creierului;
 • activitatea insuficientă a glandelor endocrine periferice (stimuleaza glanda pituitara sa lucreze activ, prin care organismul compensează hiperplazia tensometrică și Microadenoamele de creștere);
 • sexul și vârsta (la femei mai in varsta este o boala mai frecvente);
 • infecție și inflamație în organele sistemului nervos central.

Emit o uniformă și Microadenoamele chistice. soi chistica - este rezultatul hemoragiilor mici din tumora.

Microadenoamele pituitare pot produce simptome diferite, în funcție de faptul că are o activitate hormonală, iar dacă nu comprimă structurile creierului adiacente.

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Simptomele comune pentru toate Microadenoamele - probleme, dureri de cap, amețeli și vedere, cum ar fi imaginea încețoșată sau dublă (ca urmare a presiunii asupra tumorii nervii optici). Acesta poate fi, de asemenea, greață și vărsături, scăderea tensiunii arteriale.

Simptomele asociate cu activitatea hormonală:

 • somatotropinele tumorale - determină secreția excesivă de hormon de creștere; la adulți se manifestă acromegalie (extinderea mâinilor și picioarelor, hiperplazia mandibulei, îngroșării vocii, tensiune arterială ridicată, valori mari ale glicemiei), la copii și adolescenți sunt diagnosticați cu gigantism (creștere anormală);
 • prolactina tumora - cauze tulburari ale ciclului menstrual, infertilitate, creșterea excesivă a părului la femei, și mărirea sânilor la bărbați;
 • tireotropinovaya tumora - contribuie la apariția simptomelor de hipertiroidism;
 • kortikotropinovaya tumora - promovează apariția simptomelor bolii Cushing (obezitate, feței rotunjite, vergeturi rosii pe piele, hirsutism, acnee, hipertensiune arterială, tulburări menstruale la femei).

Trebuie amintit faptul că microadenom hipofiza non-hormonal apare într-o formă latentă, care este, nu dă nici un simptom. De aceea, este important cel puțin o dată pe an, sunt supuse o scanare CT a creierului. Acest lucru va ajuta în timp pentru a identifica boala și de a dezvolta un plan de tratament de succes.

Previziuni și consecințele

Fiecare persoană care este diagnosticat cu microadenom hipofizar, din motive destul de evidente începe să vă faceți griji pentru sănătatea și viața lor. De fapt, atunci când tumora este mică, aceasta nu reprezintă nici un pericol. Da, și orice adenom ei insisi foarte rar devin boli maligne (cu toate că acest risc nu poate fi exclusă).Dacă nu începe un tratament, tumora incepe sa creasca in continuare si sa devina un macroadenoame. Există deja un risc de compresie a structurilor din jur, ceea ce duce la numeroase probleme de sanatate.

În cazul în care tumora este inactiv hormonal, nu se vindecă. Trebuie doar să fie examinate din timp în timp. Dacă hipofiza microadenom este un activ sau hormonal prezintă o creștere, au nevoie de tratament. Mai jos sunt remediile populare pe care le va ajuta.

Tinctura din fructe de lup liberul

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Pentru Microadenoamele foarte agresivi (care creste rapid sau se transformă într-o tumoră malignă) de plante de tratament trebuie otrăvuri. Ele sunt cu scopul de a acționa asupra celulelor anormale, distrugându-le. În cazul nostru, a recomandat fructe lupul Laka. Se prepară o perfuzie: 15 g de prime se toarnă 500 ml de alcool și 70 de grade rezistență uscat macerat 3 săptămâni, apoi se strecoara.

Otrăvurile ar trebui să ia o mică parte - de câteva zile, 1 picătură de trei ori pe zi, apoi 2 picături și așa mai departe. Este necesar să se ajungă la o doză de 10 picături de 3 ori pe zi. Copiii tolerează de obicei, această infuzie, dar este mai bine pentru a le da un maxim de 5 picături pe recepție.

Wolf coaja nu dăunează organismului, astfel încât să poată lua o lungă perioadă de timp. In mod ideal, să continue tratamentul atâta timp cât tumora este redusă.

varză de porumb

Asigurați-vă că pentru a intra în porumb dvs. dieta germinat - acestea au capacitatea de a elimina orice tumori benigne, inclusiv Microadenoamele hipofizare. Pentru a începe să crească porumb, cereale macerat timp de o oră în apă rece și apoi așezați-le pe o farfurie cu o pânză făcută din materiale naturale (poate podstelit asemenea lână sale). Stofe ar trebui să fie menținută întotdeauna umedă să crească de cereale. În ziua trebuie sa mananci 3 linguri de germeni. În plus, utilizați alte remedii populare.

Extract de coada calului

Dacă ați găsit microadenom hipofizar, trece un curs de două săptămâni de tratament extract de coada calului. Aceasta planta este un antioxidant puternic, care actioneaza tocmai asupra tesutului cerebral. Normalizeaza adenomul hipofizar în sine va începe să scadă.

tinctura de propolis

Shiksha siberian

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Acest lucru îmbunătățește metabolismul plantelor în organe endocrine (inclusiv glanda pituitară). Aceasta va ajuta la normalizarea hormonilor, pentru a elimina simptomele neplăcute, și de a elimina treptat tumorii. Luând medicamente de antrax siksa poate fi lung, nu are contraindicații.

ceai Kurile

rac de râu

Avicenna tratarea multor boli cu pulbere de carapace de crabi. Acestea conțin compuși specifici care inhibă creșterea tumorilor benigne și maligne, precum și organism redus.
Acceptat o varietate de moduri. Cel mai simplu - este de a mânca pulberea în formă pură. Doza zilnică de 10 g (aproximativ 2 linguri). Împărțiți-l în 2-3 ore.

curs Tratamentul trei perfuzii

Mulți oameni au ajutat să scape desigur Microadenoamele de a lua tincturi speciale. Ei au nevoie să se pregătească separat.

simptome pituitare microadenom si de tratament pentru femei și bărbați
Astfel, într-un vas sau flacon separat, se toarnă 20 g de rădăcină zdrobit de Astragalus membranaceus 200 ml alcool, se acoperă și se lasă timp de 20 de zile. Într-un castron, se amestecă un alt 20g atraktilodisa bigheads cu 200 ml de alcool, și de asemenea puse deoparte într-un loc retras pentru 20 de zile. După această perioadă trece, tulpina tinctura.
Separat, se prepară infuzia de apă zilnic rația din coaja de portocala sau mandarina. Pentru a face acest lucru, o lingura de prime tocate se toarna un pahar de apă și abrupte timp de 1 oră.

Extractul de ulei de brebenoc

pituitar microadenom bine tratate picături, care sunt îngropate în nas. Faptul că tumora este situat chiar deasupra nasului în adâncitură, astfel încât medicamente fără probleme pătrunde în țesutul bolnav și de a face treaba lor.

Cea mai mare recunoaștere dobândită din ulei de picături de iarbă Vinca. Dar pentru pregătirea lor este necesar să se ia o planta cu flori proaspete. Se taie-l și umple cu orice ulei vegetal (ingredientele sunt luate în părți egale). Abrupt amestecul într-o baie de 20 de zile, apoi se strecoara. Dimineața și seara instilat în fiecare nară de 2-3 picături de ulei. Faceți acest lucru într-o poziție culcat pe spate, aruncându-i capul pe spate. Lie în această poziție cel puțin 10 minute pentru a permite uleiului a avut timp să se infiltreze prin celule și ajunge în locul adenom de locație.

Ierburi medicinale

efect foarte rapid este dat ceaiuri de plante. Am ales acele retete care afectează nu numai tumoarea în sine, dar, de asemenea, pentru a restabili echilibrul hormonal. Deci, aici este prima opțiune:

 • Gentian rădăcină - 2 părți;
 • Planta Hypericum - 2 părți;
 • Lămâiță Catnip - 2 părți;
 • Brebenoc plante medicinale - 1 parte;
 • Iarbă Bayberry - Partea 1;
 • Flori de castan - 1 buc;
 • Herb vetrice - 1 buc.

Foarte popular cu vindecătorii tradiționali și folosește această colecție:

 • goldenseal canadian (orice parte) - 100 g;
 • flori de gălbenele - 50 g;
 • Tansy iarbă - 50 g;
 • Tătăneasă rădăcină - 50 g;
 • Frunze Geranium pratense - 50 g;
 • flori Verbena - '50

botanisti de multe ori prescrie următoarele mijloace:

 • Iarbă hrișcă - 100 g;
 • Lămâiță Catnip - 100 g;
 • Grass primulă - 100 g;
 • iarbă rostopască - 50 g;
 • Root măcriș - 50 g;
 • Grass salvie - 50 g;
 • Florile de albastrele - '50

Linguriþã colectare vsypte lingura într-un borcan, se toarnă 500 ml de apă clocotită, se acoperă și se lasă timp de 2 ore. Bea această băutură pe zi. Cursul de tratament este de 2 luni. Dacă este necesar, puteți repeta cursurile, dar între ele trebuie să fie nu mai puțin de 3 săptămâni.

(1 estimări media: 5.00 din 5)