simptome otoscleroză, tratament, chirurgie

simptome otoscleroză, tratament, chirurgie

Otoscleroză - o boala care duce la slăbirea progresivă a ședinței care se termină surditate. cauza care este apariția structurilor osoase în țesuturile moi ale diferitelor părți ale urechii interne și mijlocii.







Pierderea elasticității țesuturilor moi dispuse în capsula cohlee (corpul principal al urechii interne) și ossicles mici, unele cu altele și cu timpanul de legare - reduce transferul domeniului complet al mișcărilor vibraționale la receptori sensibili, impuls nervos care generează senzații sonore ale creierului . Percepția sunetului este la același nivel este pierdut, pacientul care duce treptat la surditate.

simptome otoscleroză, tratament, chirurgie

In diferite grade de severitate, otoscleroză este văzută în 1-2% din oameni. Ritmul rapid de pierdere a auzului, luând uneori unilateral, permițându-le să caute ajutor medical doar 10-15% dintre pacienții din numărul total de pacienți. Restul de diagnostic pentru prima dată expuse în efectuarea examinării medicale complete.

Cauze si factori care contribuie

Până în prezent, există mai multe teorii ale etiologia otoscleroză este:

 • Ereditatea. Otoscleroză, ca o manifestare a inferioritatea înnăscută a țesutului conjunctiv uman, combinat cu slăbiciunea aparatului articular, anomalii ale glandei tiroide, culoarea ochilor lumina si alte anomalii congenitale
  simptome otoscleroză, tratament, chirurgie
  în cadrul aceleiași familii - vă permite să setați factorul ereditar în locul de frunte în lista cauzelor dezvoltării sale (40% din toate cazurile). Marcat de un model autozomal dominant de moștenire a acestei boli.
 • Factorul infecțioasă. Acest factor este considerat ca un punct de inițiere pentru debutul otoscleroză in predispusi genetic la persoanele care au surditate în familia lui această patologie. Această relație este marcată în mod clar în cazurile de rujeolă.
 • Paul. Majoritatea covârșitoare (80%), care suferă de otoscleroză - femei.
 • Starea endocrine. Primele simptome apar otoscleroză dupa pubertate. În unele cazuri, există o legătură clară a primelor plângeri pentru a schimba audierea cu prima menstruație, sarcină, naștere. Mai mult decât atât, unii cercetători au observat o scadere progresiva a auzului la femei cu fiecare sarcină ulterioară. De asemenea, bolile cu schimbare în ceea ce privește concentrațiile sanguine de hormoni sexuali, otoscleroză frecvent observate in boli si tumori ale altor glande endocrine, in special tiroida si glandele paratiroide (hipertiroidie, cretinism), pituitare (acromegalie).
 • trauma acustică. Ea are valoare ca un impact pe termen scurt asupra intensității sunetului transcendentă, și pe termen lung, de zi cu zi ședere într-un stimul aproape prag.
 • care apar lung boală inflamatorie cronică a urechii interne.
 • încălcare a fluxului sanguin în vasele. furnizarea de afluxul de sânge arterial în urechea internă.
 • Riscul profesional. Aici, împreună cu zgomotul acesta are o valoare de vibrații mecanice și tulpina mentale (angajați ai aeroportului, și altele.).






Simptomele otoscleroză

Din ce motive este suspectat otoscleroză?

 1. Tinitus. El este adesea perceput de către pacient ca fundal asociat cu zgomotul vântului, foșnetul frunzelor de pe copaci au o origine naturală. Numai ofensator pierderea totală a auzului, menținând în același timp intensitatea zgomotului în urechi, permite pacientului să acorde o atenție la ea.
 2. Amețeli însoțite de greață și vărsături. Această caracteristică otoscleroză poate să apară mai întâi în deja combinate cu alte simptome ale bolii si izolarea, este prezența unor plângeri de scădere a percepției sunetului de calitate. punct pentru apariția provoking amețelii sunt mișcări ascuțite ale capului, de conducere în trafic. La unii pacienți cu otoscleroza, această caracteristică poate să nu fie disponibilă.
  simptome otoscleroză, tratament, chirurgie
 3. Earache. Acesta se concentrează în principal ureche, în procesul mastoidian al osului temporal. Ea a rupere, caracterul opresiv. Nu este în creștere treptat. Apariția durerii în ureche precede debutul pierderii auzului în continuare.
 4. Sentimentul de „infundarea“ meatul auditiv, care trece prin pierderea auzului. Acesta începe cu o parte. Pierderea auzului din a doua parte prisoedinetsya treptat. Dar, în 10-14% din cazuri, modificări pot fi unilaterale. Caracteristicile de pierdere a auzului în otoscleroză ascendentă sunt:
  1. Incapacitatea de percepție a basului în timpul exacerbare sensibilitate ridicată (în special pacienții de sex masculin, nu este auzit, spre deosebire de sex feminin), în stadiile inițiale ale bolii;
  2. a prezentat o îmbunătățire a calității auzului creând în același timp un zgomot de fond moderat (parakuzis Willis), din cauza unui simplu apel de volum a crescut interlocutor în astfel de condiții;
  3. Reducerea percepției calității sunetului prezenței țesuturilor moi ale vibrației corp observate atunci când mănâncă, mersul pe jos (parakuzis Weber), datorită stimulării suplimentare a capsulelor cochlea transmise meatul auditiv nu;
  4. Percepția redusă după sunet tonuri joase, tonuri înalte.
 5. Sindromul neurasthenic. include:
  1. Dureri de cap;
  2. Apatia și o letargie generală;
  3. Insomnie timp de noapte cu atacuri de somnolenta in timpul zilei;
  4. Scăderea atenție și de memorie.

  Dezvoltă și întreține deja exprimat în mod clar simptomele otoscleroză enumerate mai sus.

tratamentul otoscleroză

Tratamentul depinde în întregime de tipul bolii diagnosticate.

 • otoscleroză cohlear (apar modificări în capsula cohleei și canalele semicirculare, în cochiliile meatului auditiv intern);
 • otoscleroză Tympanal (imobilizare apare etrierului articulare și timpanul).
 • otoscleroză mixt (cohlear combinație și forme timpanic).

Tratamentul otoscleroză fără intervenție chirurgicală este posibilă numai în cazul în care formele cohlear și mixte ale bolii.

în otoscleroză se efectuează intervenția chirurgicală în caz de absență a efectului tratamentului conservator timp de 4-5 luni și forma timpanică a bolii. Tratamentul chirurgical al formei cohlear este în prezent în stadiul de dezvoltare teoretică. Tratamentul acestor pacienți este limitată la utilizarea de aparate auditive.

Operațiuni în urechea internă ca scop de a restabili transmiterea vibrațiilor sonore de la ossicles auditive la membrana timpanică.

Anterior au existat două tipuri destul de comune de operațiuni:

 • Mobilizarea etrierului. Esența ei constă într-o scuturare mecanică a etrierului.
 • Suportul pentru picioare fenestrare. Pentru a îmbunătăți mobilitatea oaselor auditive la baza etrierului create prin gaura. Ca alternativă, această operație a fost efectuată în același labirintul fenestrație, prin crearea unei găuri în ei run-up pentru a îmbunătăți transmisia sunetului.

Dar, din cauza duratei scurte a efectului pozitiv al acestor operațiuni (un pic peste 3-5 ani), în etapa actuală

simptome otoscleroză, tratament, chirurgie
Utilizate pe scară largă stapedoplasty. La locul ei de etrieri la distanță montat proteza. Procentul efectului stabil al acestui tip de tratament chirurgical este destul de mare - peste 80%.

În plus, această tehnică permite după 5-6 luni după prima operație, pentru a produce interferențe în a doua ureche.

Dezvoltarea continuă a tehnicilor de microchirurgie de auz patologie, îmbunătățirea protezelor scărița, îmbunătățirea biocompatibilității - permit atingerea osteosclerosis de tratament in mod constant rezultate ridicate.

Prețul mediu de tranzacție (stapedoplasty) la Moscova, de la 26.000 la 100.000 de ruble.

Operația este inclusă în lista de tratament chirurgical furnizate în cadrul politicii de MLA.