Simptome mamare si tratamentul bolii

boala de san (boala fibrochistică sau adenoza fibrosing) este o boală de sân benigne, exprimate in tesutul lor Pomparea patologice glandular și conjunctive și este însoțită de formarea de etanșări și chisturi. Deoarece boala se confruntă cu aproximativ șaizeci-optzeci la suta din femeile de vârstă reproductivă de la 18 la 45 de ani.Simptome mamare si tratamentul bolii

Varsta 30-45 ani este de vârf incidența mastopatie. dezechilibru hormonal este cea mai frecventă cauză a mastitei. Hormonii estrogen și progesteron, care lunar efectuat de regulament în două faze a ciclului menstrual la femeile care au un efect direct asupra tesutului mamar. Sub influența estrogenului produs în prima fază a ciclului menstrual în procesul normal de suprainfectia tesut se efectueaza in glandele mamare. Progesteronul este produs în a doua fază a ciclului menstrual, estrogenii inhiba efectul, limitând procesele de creștere. Diferiți factori care poartă natura adverse, duce la ceea ce se produce in lipsa corp de progesteron si excesul de estrogen, ceea ce contribuie la o proliferare crescută a țesutului mamar și dezvoltarea mastitei.

In cazuri rare, mastopatie pot apărea din cauza supraproducției hipofizar hormonului prolactină. Prolactina este normal pot fi produse în cantități mari, doar în două cazuri - în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, prolactina pot fi produse în abundență și chiar și în acele cazuri în care o femeie nu este insarcinata, asta nu e normal, rezultând în dezvoltarea mastitei și devine.

Alte cauze ale mastita, altele decât tulburări hormonale, includ:
 • fumatul, consumul de alcool;
 • predispoziție genetică;
 • tumori ovariene și inflamația;
 • boli de ficat;
 • avorturi frecvente;
 • lipsa de iod din organism;
 • lipsa de sarcini și nașteri la 30 de ani;
 • depresie, stres, nevroze și alte probleme psihologice;
 • viață sexuală neregulată;
 • traumatisme ale glandelor mamare;
 • tiroida și boala suprarenale.

Distinge noduri și mastopatie difuze. mastopatie nodal (nod prezență în fier) ​​poate fi în formă fibroadenoamele (tumori benigne) sau chisturi (formarea de lichid). mastopatie Difuz se caracterizează prin având o multitudine de noduri în glanda mamară. În funcție de nodurile de structură mastopatie difuze separate în:
 • mastopatie cu o predominanță a componentei fibroase;
 • mastopatie cu preponderență a componentei de fier;
 • mastopatie cu componenta chistic predominanta (fier in prezenta de chisturi);
 • mastopatie formă mixtă.

Simptomele de mastita.
Simptomele de mastită sunt direct dependente de tipul mastitei, de natură psihologică și care însoțesc bolile mastopatie de sex feminin. Dar cel mai frecvent simptom al mastitelor sunt plictisitoare dureri dureri în piept (mai ales sub formă difuză mastitei) înainte de menstruație ( „mastalgia“ sau „mammalgia“), balonare si a crescut volumul de san, din cauza umflarea țesutului conjunctiv mamar. Aceste simptome sunt prezente în majoritatea femeilor care suferă de această boală (90%).

Un alt simptom frecvent întâlnită mastitei sunt externarea din mamelon, care poate fi alb, transparent sau chiar de culoare verzuie. Excepțiile sunt de sângerare, atunci când acestea apar, ar trebui să consulte imediat un medic.

Auto-examinare la domiciliu (prin palpare) dezvăluie noduli mici în piept de compresie în cazul mastopatie difuze. Dacă puteți găsi o formă nodală o singură formațiune în piept. Atunci când mastita poate crește și ganglionii limfatici (10% din cazuri), în zona de subraț, care nu va fi dificil să-l identifice te în studiu.

Este necesar să se facă distincția între mastopatie și simptome ale sindromului premenstrual (PMS). De multe ori, multe femei aceste simptome sunt percepute ca un fel de facilitate „natural“, care nu este atât. Prin urmare, apariția simptomelor de mai sus ar trebui să caute imediat sfatul mamolog.

Diagnosticul de mastită.
La recepție medic mammolog pentru a diagnostica mastita efectuează glandele superficiale și profunde sentimente mamare în picioare și poziții mincinoase. De asemenea, pentru a inspecta cu atenție mameloanele pentru prezența oricărei evacuări anormale de la ei. În plus față de inspecția pieptului, medicul se simte ganglionii limfatici din axila, în zonele de sub- și supraclaviculare. În plus, o examinare aprofundată a glandei tiroide, pentru a evita încălcarea activității sale.

Pentru diagnosticul de mastita aplică, de asemenea:
 • X-ray mamografie sau de sân, care durează 7-10 zile ale ciclului menstrual.
 • Imaginea este luată în 2 - directe și oblice. Mamografia face posibilă determinarea tipului de mastită și evalua severitatea modificărilor la nivelul glandei.
 • ecografie de san, care ajută la definirea în mod clar structura învățământului în piept (chist, fibroadenom, etc.). Acesta se desfășoară timp de 5-10 zile ale ciclului menstrual.
 • In cazul suspectat malignitate este o biopsie (o bucata de tesut este luat din zona suspectă pentru histologie).
 • Studiile hormonale care ne permit pentru a determina nivelul de estrogen și progesteron, dacă este necesar, a investigat și hormoni tiroidieni și glandele suprarenale.
 • ecografie pelvină. În cazul în care este prezentată anomalie detectată a ovarelor, ginecolog de consultanță.
  În identificarea fibroadenom prezinta sfaturi mamolog-oncolog.Tratamentul mastitei.
tratamentul mastitelor direct legate de forma și cauzele mastită cauzate, prin urmare, este ales în fiecare caz individual. Tratamentul mastită poate fi realizată prin intermediul intervenției conservatoare și chirurgicale. Tratamentul conservator poate fi aplicat în forme difuze mastita, reflectate în utilizarea de medicamente hormonale si non-hormonale. Tratamentul medicamentos al mastitei.
În scopul de a reglementa schimbările ciclice în tratamentul hormonal atribuit hipotalamo-hipofizo-ovarian, care, acționând asupra țesutului mamar, normalizează hormoni. Ca regulă generală, prescrie:
 • kontratsevtivy oral (Jeanine, Marvelon) femei estrogen-progesteron sub 35 ani, primirea schemei contraceptive.
 • Antiestrogeni (tamoxifen, Fareston) - aceste medicamente ar trebui să fie luate în mod continuu timp de trei luni.
 • Progestinele (Duphaston, Utrozhestan) - să fie luate în a doua fază a ciclului menstrual (de la 15 pana in ziua 25).
 • Inhibitori ai secreției de prolactină (Parlodel) - luată din 10 până în ziua 25 a ciclului menstrual.
 • Androgenii (metiltestosteron) - preluată din 16 până în ziua a 25-a ciclului menstrual. Acest grup de hormoni, medicii prescriu rar din cauza efectelor secundare (creșterea vegetației pe corp).

La femei, după patruzeci de ani de comorbidități provoacă o contraindicație la terapia cu hormoni. Orice tratament hormonal, indiferent de vârsta lor trebuie să fie efectuată după determinarea statutului hormonal.

Tratamentul mastită cu medicamente non-hormonale combinate cu terapia hormonala sau transportate separat. Acest grup de medicamente localiza rapid simptome de mastită în forme ușoare ale bolii, iar când femeia cu respectarea unui stil de viață sănătos contribuie la vindecarea completă a bolii. Tratamentul non-hormonal mastitei prin utilizarea non-medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu diclofenac), vitamine și remedii din plante.

Cele mai populare utilizări fitopreparate Mastodinon, care reduce nivelul de prolactină din sânge, ceea ce facilitează eliminarea proceselor anormale la nivelul glandei mamare. În plus, efectul acestui drog regleaza ciclul menstrual si rapid elimina simptomele bolii. Acest preparat este recomandat pentru utilizare prelungită până la recuperare completă (până la trei luni fără întrerupere) ca tolerabilitatea nu prezintă nici o dificultate.

În cazul în care cauza mastitei devin diferite tipuri de probleme psihologice, ca un tratament prescris sedative (tinctura de Leonurus, valeriana, etc). Ca vitamine recomandat pentru utilizarea prelungită a vitaminelor A, B, C și E, precum și formulările care conțin iod (Jodomarin, iod-versatil).

Tratamentul chirurgical al mastitelor.
Tratamentul chirurgical este indicat în cazul mastopatie nodulare, mai ales la fibroadenomas (2 cm), și, în cazuri rare, în formarea de chisturi. În caz de fibroadenom mici prezentat de supraveghere constantă în mamolog.

Există două tipuri de intervenții chirurgicale în cazul mastită - când simultan cu tumora de san a fost eliminat (rezecție sectorială), și apare numai în îndepărtarea tumorilor sau chisturi (enucleații sau decorticare).

Indicații pentru tratamentul chirurgical al mastitei:
 • malignitate pe biopsie suspectate;
 • fibroadenoma creștere rapidă (creștere de 2 ori mai mult de 3 luni);
 • în cazul unui singur chist recomandat îndepărtarea lichidului prin formarea unei pene, dar se realizează reluarea formării de chisturi nodulare decorticare.

Unul sau alt tip de intervenție chirurgicală în tratamentul mastitelor nodului se realizează sub anestezie generală sau locală și durează aproximativ 30-40 minute. De obicei, după o astfel de operație se poate întoarce acasă a doua zi dupa operatie operații, sau chiar cu zi. Suturile sunt eliminate 7-10 zile după intervenția chirurgicală.

Viteza de recuperare este direct proporțional cu modul de viață într-o anumită perioadă de timp. Prin urmare, este necesar, în perioada de recuperare a renunța la utilizarea de cafea, ceai, cacao și ciocolată, deoarece compoziția lor actuală metilksaptiny care poate accelera dezvoltarea de difuze mastitei și în mod substanțial spori senzația de durere. De asemenea, trebuie să se miște mai mult, să renunțe la țigări și alcool, evita stresul, pentru a primi destul de somn (8 ore). În plus, ar trebui să fie în dieta ta adăuga pește, carne fiartă și produse vegetale.

De mare importanță este alegerea dreptul de sutien, care ar trebui să se potrivesc perfect în mărime și formă, deoarece în caz contrar aceasta poate duce la deformarea permanentă a sânului, sau la o supraîncărcare a aparatului ligamentous.

În cazul în care orice formă de mastită ar trebui să abandoneze toate tipurile de tratamente termice (baie, saună, solar, etc.).

Tratamentul mastitei remedii populare.
Pentru a localiza simptomele de durere în mastopatie difuze pot folosi sfecla roșie, dovleac proaspete sau pâine de secară. Sfecla frecat pe o răzătoare fină, trecerea pe tifon și se aplică la inflamat piept timp de 30 de minute. În schimb sfeclă poate fi folosit dovleac.

Pâine de secară învelite cu tifon umed și a pus în cuptor. comprese preîncălzit se aplică pe zona afectată până la rece. Aceste medicamente tradiționale pot fi utilizate de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, efectul terapeutic al acestui tip de procedură este temporară. Prin urmare, aceste fonduri pot fi folosite ca tratament de întreținere, împreună cu baza.

Posibile complicatii ale mastitei:
 • Recidiva după tratamentul mastitei. Cel mai adesea este conectat cu tulburări hormonale nedetectate.
 • Cancerul de sân. Femeile cu risc fibroadenom de progresie a bolii in cancerul este mult crescut. În cazurile cu difuze mastopatie astfel de complicație este incredibil de mic.

Prevenirea mastitei.
Pentru a preveni mastita este necesară o dată pe lună pentru a examina propriile lor sânii prin palparea sânilor (senzație). culcat și în picioare trebuie să se facă la 5-7 zile ale ciclului menstrual în stare. Senzație de piept pentru a începe cu axilei spre mamelonului. Apoi, mișcările moi trebuie să palpeze piept vertical în jos. În cazul sigiliilor trebuie să solicite asistență medicală de urgență. Tratamentul precoce previne progresia mastitei si dezvoltare oncologie.

Am boala de san chistică. gândire pe termen lung cauzele-fumat, a început devreme mesyachnye- cred că toate astea. Îngrijorat, sa dus la medici, ultima prescris medicul Bad Stella, mă simt că durerea a plecat, chiar si in timpul menstruatiei (desi in trecut primele 1-2 zile îl durea teribil). În curând mă duc la recepție din nou, eu sunt sigur că chistul rezolvat, poate chiar ea însăși atunci când touch-nu se mai simt sigilii.

Nanne, retete de medicina traditionala, uneori uimești fantezie componente make-shift. Undeva Am găsit rețeta comprime, îmi pare rău, de bălegar de cal și lapte. Și toate acestea trebuie să fie pus pe piept. Nu, mulțumesc) se acceptă, de asemenea, Stella timp de șase luni. În acest timp, sigiliul a devenit mult mai puțină durere aproape nu se manifestă. În plus, acum, în prima zi a CD-ului mă simt ca un om. Anterior, trebuia să stea fie pe tablete sau chiar să ia timp liber.

De asemenea, am găsit în chist mamar, și așa cum a oferit întotdeauna funcționare imediată. Îmi pare foarte frică de spitale și injecții, să nu mai vorbim de o intervenție chirurgicală, adresați-vă medicului dumneavoastră poate suferi primele tablete de tratament. Doctorul cum mi-a spus cu reproș să bea Stella o lună, apoi la recepție a spus, dacă nu ajuta, vom opera. O lună mai târziu, durere în piept am plecat, și spre surprinderea chist vrachihu a scăzut în mărime de jumătate. El a spus-o lună să-și petreacă pe complet resorbit.