simptome encefalopatiei, diagnostic, tratament

Encefalopatia numit leziuni distrofice de caracter comun tesutului cerebral ca urmare a diferitelor factori - infecție, intoxicație, tulburări ale metabolismului.Cauza principală a encefalopatiei - o hipoxie cerebrale cronice care rezultă din diverși factori patologice.

Hipoxia sau deficit de oxigen - duce la perturbarea metabolismului normal al întreruperii tesutului cerebral in sursa de alimentare si moartea celulelor nervoase, dezactivarea funcționării anumitor zone ale creierului.

Toate encefalopatia pot fi împărțite în două grupuri mari - congenitale și dobândite.

Formele congenitale pot apărea ca urmare a perturbărilor metabolice genetice din cauza unor defecte ale creierului sau expunerea la factori daunatoare in timpul sarcinii (hipoxie, infecție) sau la livrare (trauma nașterii, echimoze, hemoragie).

encefalopatie Dobândite apar pe tot parcursul vieții de la copilărie la bătrânețe, pot fi cauzate de diferiți factori, acestea sunt împărțite în mai multe grupuri.

 • traumatice - sunt consecințele leziuni traumatice cerebrale, fracturi deschise și închise craniu
 • encefalopatie toxică, apărute ca urmare a toxinelor leziuni ale creierului neurotrope (alcool, alcool metilic, cloroform, plumb)
 • toxice și infecțioase - leziuni ale creierului de toxine bacteriene (tetanos, botulism).
 • fascicul, rezultând leziuni ale țesutului cerebral la radiații ionizante
 • metabolice, în insuficiența hepatică sau insuficiență renală, diabet din cauza oscilațiilor glucozei
 • Encefalopatia din cauza încălcării echilibrului apei sare (din cauza edem cerebral sau deshidratare), pierderea acută de sânge
 • boală, din cauza tulburărilor circulatorii cronice (cauze pot fi ateroscleroza. hipertensiunea. stază venoasă)
 • encefalopatie Medicinal, toxic alternativ, supradozaj sau intoxicație cu medicamente.

Simptomele de encefalopatie

Manifestările de encefalopatie pot fi extrem de diverse, în funcție de cauza apariției sale. Gradul de simptome defilat pe profunzimea și amploarea leziuni ale creierului, durata bolii si tulburari de sanatate sopustvuyuschih.

Cele mai multe semne precoce de encefalopatie pot include:

 • scădere în abilitățile mentale, coeficientul IQ
 • dificultăți în îndeplinirea sarcinilor intelectuale, Șarade, care sa ocupat anterior pacientul cu ușurință
 • pierderea memoriei ca pe termen scurt (a uitat unde merge) și lung (nu poate aminti evenimentele din ultimii ani)
 • pot exista dificultăți semnificative în realizarea sarcinilor multiple
 • dificultăți în schimbarea activității în cazul în care trebuie să se gândească rapid și să acționeze
 • tulburări de somn, și profunzime, insomnie, somnolenta in timpul zilei, coșmaruri, snogovorenie, mersul său somn
 • oboseala in timpul zilei chiar și atunci când activitatea obișnuită
 • epuizare cu stresul
 • oboseală generală în toate condițiile de încărcare.


De multe ori, atunci când encefalopatia există plângeri de dureri de cap persistente natura difuză a zgomotului în crizele urechi, stare generală de rău, iritabilitate pentru nici un motiv, starea de spirit în mod constant deprimat.

Pacientii spun adesea la medic, ei au viziune dublă, viziune redusă și auz, mai ales seara sau în perioada de sarcină pot fi detectate episoade tonifierea muschilor ale corpului și membrelor, reflexe tendinoase îmbunătățite (mai ales genunchi).

Când encefalopatii pot fi detectate nereguli în cursul lucra tulburări cerebeloase, cum ar fi mers anormal, instabilitate, mai ales cu ochii închiși, pot exista probleme de vorbire - nedeslușită, senzație de un strat gros.

Se poate alătura tulburări vegetative - atacuri de cord cu dificultăți de respirație și un sentiment de lipsa de presiune a aerului fluctuații, transpirație severă, paloare, leșin și marmorat al pielii, tulburări de termoreglare.

Manifestările de encefalopatie poate fi progresivă și nu progresivă, în etapele ulterioare ale bolii Parkinson pot dezvolta leziuni ale creierului sau miezuri cu o încălcare bruscă a funcțiilor de bază de susținere a vieții (probleme de respirație, paralizie).

Cei mai mulți dintre pacienții cu encefalopatie, însoțite de tulburări mintale sub formă de halucinații, tulburări delirante, depresie, etc.

Simptomele de encefalopatie acută

Separat alocate encefalopatia acuta - ele apar ca rezultat pagube grele, masive și semnificative ale creierului, tulburări circulatorii și edem cerebral.

encefalopatia acuta se manifesta dureri de cap severe în gât și de anxietate generală, greață cu vărsături, tulburări de vedere, amețeli, senzație de amorțeală a degetelor, feței, limbii. Ca progressirvaniya merge opresiune a conștiinței, letargie, poate fi convulsii, pareză.

diagnosticare

Baza de diagnostic în suspectate encefalopatie - este starea inițială de sănătate - date care au boala cronica, diabet, toxice, etc.

Completat cu examinarea de date a unui neurolog cu definiția de simptome neurologice, tulburări în zona motorului, sensibilitatea și activitatea mai mare nervos.

Dacă bănuiți că este nevoie de encefalopatie:

 • examinare oftalmolog pentru a determina starea de fundusului
 • Teste clinice - de sange, urina, biochimia sângelui, cu identificarea naturii inflamatorii, toxice, alergice și alte leziunii
 • efectuarea de instrument de diagnosticare

Când electroencefalograf pot fi detectate val anormale ritmuri de activitate epileptice și dezorganizare. Când se efectuează tomografie computerizată și imagistica prin rezonanta magnetica semne de atrofie a creierului a relevat.

In encefalopatia secundar, care apare ca un simptom al altor boli care trebuie sa fie examinarea specifică a bolii principale.

tratamentul encefalopatii

Encefalopatia Tratamentul implicat neurologi împreună cu specialiștii în acele boli care au determinat efectuarea (endocrinologie, urologi, gastroenterologi, cardiologi, pediatri).

În primul rând, în tratamentul, există două direcții - eliminarea cauzelor encefalopatie, și lupta împotriva manifestărilor.

In encefalopatia acuta care necesita spitalizare in terapie intensiva cu hemodializa, ventilatie mecanica, detoxifiere. Efectuat combate umflarea creierului, convulsii și tulburări vasculare.

Odată cu îmbunătățirea prescriptori care îmbunătățesc funcția creierului - nootrop (piracetam, Nootropilum), aminoacizi (gistota glutamic, glicină), Essentiale®, lecitină, vitminy și metaboliți.

Dacă este necesar, numit de medicamente cardiovasculare pikamilon, cavinton, cinarizinei.

Tendința de tromboză este utilizat agent antiplachetar (pentoksifilin aspirină) și stimulatorilor - aloe.

Cursuri de tratament cu durată de până la trei luni la rând.

Complicațiile și prognosticul

Encefalopatia poate fi complicată prin dezvoltarea de comă, convulsii, accident vascular cerebral, și mortalitatea în viitor ar putea rămâne cu tulburare de mișcare leziuni organice, tonusul muscular și de vorbire.

Prognosticul depinde în mare măsură cauzele de encefalopatie, precum și gradul de leziuni ale creierului. În cele mai multe cazuri, puteți stabiliza numai, dar nu elimina complet efectele.