simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului

Dintre toate formele de laringita aloca un formular separat - laringită edematoasă. Manifestările principale ale bolii este depunerea vocii, apariția de respirație șuierătoare, umflarea feței poate fi. Femeile au accelerare de creștere a părului. Metode de tratament pentru edem al laringelui este împărțit în independent și cu implicarea asistenței medicale. Cu toate acestea, nu încercați să facă față cu boala numai prin auto-tratament, consiliere de specialitate va ajuta să înțelegeți caracteristicile bolii, pentru a alege cel mai eficient mod de a face cu boala.simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului

Cauzele umflarea laringelui

La adulți și copii, edem laringian este localizat în diferite moduri - la adulți afectează predominant pragul de laringe la copii - zonele podskladochnye. Cauza bolii în ambele cazuri, sunt substanțe toxice produse de streptococi. La risc - persoanele cu un sistem imunitar slăbit din cauza bolilor comune - beriberi, diabet. edem laringian însoțit de boli infecțioase grave - unele forme de gripă, scarlatină.

Un alt factor in dezvoltarea bolii este considerată o presiune excesivă pe corzile vocale. De multe ori, boala duce la consumul de alcool în cantități mari sau de fumat.

edem submucosal expuse ale țesutului conjunctiv - este cel mai dezvoltat în zona linguala a epiglotei, în cherpalonadgortannyh falduri spațiu podskladochnom. O cantitate mică de țesut situat în cutele vestibulului.

specie

simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului

Umflarea a laringelui este împărțit în două forme de bază:

 • inflamator - apar din contactul cu țesutul agentului laringelui cauzal de natură infecțioasă. Infecția tractului respirator penetrează de la amigdale cu angina epiglotită datorate inflamației supurativă;
 • neinflamatorie - edem format fără implicarea unui factor infectios. În special, cauza edem laringita sunt reacții alergice la produsele alimentare, cosmetice.

După intrarea agentului patogen în țesutul laringiene, în timp ce infecția trece perioada de incubație. Câteva ore începe manifestarea primelor semne ale laringitei:

 • Umflarea inelele exterioare ale laringelui. Pacientul are o senzație de sufocare în lumină presiunea în gât. Această etapă nu este determinată în timpul inspecției. Există crize de tuse uscată.
 • Boala se dezvoltă rapid. După ceva timp, boala poate fi diagnosticată prin Laringoscopie - gonflabilă sticlă ia nuanță nesănătoasă. laringe acoperire puternic hyperemic. În cazuri rare, procesul se referă la epiglota - pe fondul edem pronuntat, el arata palid. Boala afectează marginile corzilor vocale, provocând modificarea vocii.
 • Fara tratament adecvat, încasările bolii la etapa următoare - dezvoltarea hiperplaziei (accelerata celule epiteliale laringiene de creștere). În țesutul conjunctiv, țesut epitelial transformate, creste si trece la pliul vestibular.
 • Starea generală a pacientului se caracterizează printr-o creștere a temperaturii corpului, începe febra.
 • Omiterea în laringite edematoase presupune stenoza laringiană, ca urmare a proliferării rapide a țesuturilor, ducând la deces.


Umflarea a laringelui la copii

simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului
Stomatita poate provoca edem.

Boala pentru copii nu este cu mult diferit de un adult, dacă vorbim despre formele, cauzele și simptomele. În plus, o condiție esențială pentru dezvoltarea de edem laringian poate deveni boala pentru copii, polipi.

În ciuda factorii care au declanșat boala la un copil fără îngrijire medicală adecvată răspândirea rapidă a edemului ca rezultat stenoza laringelui.

Spre deosebire de boala de copii edem al adultului este de a schimba caracteristicile lumenul laringelui. Există patru stadii ale bolii la copii:

 1. Au simptome care caracterizează laringită obișnuită: schimbarea vocii, tuse uscată. Semne de dificultăți de respirație sunt absente.
 2. Pielea devine palidă nuanță, copilul devine agitat, există semne de tahicardie. Cele Raluri vocale sunt prezente, glota se îngustează considerabil. Începe atacurile „latra tuse“.
 3. Au simptome de dificultăți de respirație - cianozele buzelor, transpirații abundente, piele palida limpede. Procesul de respirație însoțită de zgomote externe, rata pulsului redus, tensiunea arterială. Laringele este redus cu două treimi.
 4. A patra etapă - gradul extrem al bolii edem. Caracterizat de insuficienta respiratorie - respiratie aritmic, superficiale. Tusea dispare, începe atacuri de convulsii, pierderea conștienței poate fi periodică. lumen laringiene este redus la o fantă îngustă.

metode de diagnosticare

simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului
Laryngoscopy este utilizat pentru diagnostic.

Edemul pentru cercetare, determină caracteristicile bolii, există mai multe metode de diagnostic:

complex de tratament

În stadiile incipiente de dezvoltare a tratamentului bolii pot fi efectuate la domiciliu, urmând instrucțiunile medicului. Edemul a laringelui cu simptome mai severe necesită tratament într-un spital, sub supravegherea constantă a medicilor.

simptome edem laringian și tratamentul copilului și adultului
Acesta accelerează procesul de tratare a inhalare.

Tratamentul complexului constă din medicamente, care acțiunea este îndreptată spre reducerea tumefacție antihistaminice tisulare laringiene. Pentru a elimina simptomele asociate antitusive prescrise, antibacteriene și medicamente antimicrobiene. Un constituent necesar este o combinație de vitamine pentru a menține funcția de protecție a corpului și o îmbunătățire generală a pacientului. accelerează considerabil procesul de tratare a inhalare.

Ultima etapă a bolii necesită o intervenție chirurgicală, în care zona afectată este îndepărtată și zona umflată este revelat cu ajutorul crestătură. Pentru a preveni posibilele complicații numi un număr de agenți antibacterieni.

tratament la domiciliu include:

 • repaus la pat;
 • expunerea limitată la laringe;
 • excluderea produselor care pot provoca iritații ale membranei mucoase;
 • recepție numai alimente calde;
 • o interdicție privind băuturile carbogazoase;
 • constant ierburi gât gargarism cu proprietăți antiseptice;
 • interzice comprese calde în gât - stimulează dezvoltarea de edem.

Cu prognostic favorabil tratament în timp util - un ciclu complet de terapie elimina laringite, repararea tesutului deteriorate. Greșelile sau diagnostic tardiv poate duce la un risc de asfixie, care necesită o intervenție imediată a medicilor.