Simptome edem laringian și tratament

Umflarea gâtului - aceasta nu este o boala independent, dar simptom caracteristic numai o varietate de procese infectioase si non-infectioase care apar in organism. Boala este o secventiala rapidă sau îngustarea lumenului laringelui, care este însoțită de dificultăți de respirație. În cele mai multe cazuri diagnosticate edem laringian într-un copil, precum și la bărbații tineri (19 - 35 ani). Sexului frumos sunt cel mai puțin sensibile la această boală. Acțiuni terapeutice trebuie să fie corecte și în timp util, în caz contrar, pacientul poate muri de sufocare.Cauzele bolii

Simptome edem laringian și tratament

Umflarea a laringelui este o consecință a diferitelor procese patologice:

 • forme acute următoarele infecții: rujeola, gripa;
 • inflamația care se dezvolta in laringe: traheobronșitele, laringotraheită, laringite;
 • efectele deteriorării mecanice;
 • reacții alergice;
 • expunerea la agenți chimici;
 • creștere tumorală;
 • țesut bolii situate în apropiere.

Unele cauze edem laringian duce la îngustarea rapidă a lumenului, în timp ce altele apar într-o formă acută cronică. Un exemplu de acesta din urmă este progresia tumorilor. Stenoză, care este format pe fundalul difterie, diferite fulminantă.

Simptomele bolilor inflamatorii

Simptome edem laringian și tratament

Catarală boli infecțioase pot provoca edem, care se extinde la laringe, precum și zona podskladochnuyu. Mai ales procesele inflamatorii vor depinde de speciile de viroze, prezența unor afecțiuni cronice: tulburări metabolice, diabet.

Inflamatia care se dezvoltă în amigdala linguală și rădăcina limbii duce la o umflare rapidă a laringelui. localizarea și extinderea ei pot fi diferite - de importanță minoră a unei leziuni impresionante care provoacă simptome de dificultăți de respirație.

Pacienții cu edem laringian nu lasă senzația de corp străin în gât. Boala larg raspandita care cauzeaza lipsa de aer, de multe ori provoca panică și teroare.

Într-o stare de confuzie persoană este în măsură să facă acțiunile greșite și a afecta sănătatea lor. De multe ori depinde de comportamentul celor din jurul vieții pacientului.

Începutul atacului este acută. a crescut brusc temperatura corpului, există o slăbiciune generală, frisoane. tuse Isterică dureroasă și durere la înghițire și de încercarea de a vorbi - principalele simptome de edem laringian.

În prezența complicațiilor purulente ale stării pacientului este complicată:

 • crește ca durerea în ureche;
 • modificările de voce familiare;
 • dificultăți de respirație apare chiar și în repaus;
 • voce pot fi pierdute, pacientul vorbește doar în șoaptă;
 • Simptomele edem sunt agravate, însoțite de insuficiență cardiacă și respiratorie severă.

Boala care se dezvoltă în contextul tuberculozei și sifilis, apare aproape imperceptibil lent. Acest lucru se datorează faptului că organismul începe să se adapteze la lipsa constantă de oxigen.

Semnele de procese non-inflamatorii

Simptome edem laringian și tratament

Patologiilor asociate cu tulburări metabolice cauzate de umflarea laringelui fără inflamație. Pentru astfel de boli includ insuficiența cardiacă și renală, natura maligne și benigne gușă mediastinal, umflarea gâtului, și altele. edem laringian alergic este o consecință a contactului cu un factor de precipitare.boli Descris duce la un dezechilibru de apă și de echilibru sare și acumularea de fluid în zona laringelui. Boala provocată de un exces de sodiu în celule.

Principalele simptome de edem neinflamatorie includ:

 • laringian mucoasa nu se schimba culoarea în aparență seamănă cu un jeleu;
 • senzație de corp străin în gât;
 • dificultăți la înghițire;
 • tuse, răgușeală.

Dezvoltarea bolii durează 3 - 5 zile. O excepție este considerată uremie. Boala renală însoțită de substanțe intoxicații funcționare defalcare proteine ​​întregului corp. Ca rezultat, umflătură dezvoltă doar 1 - 2 ore.

în special boli alergice

Una dintre cele mai periculoase tipuri de leziuni non-inflamatorii considerate angioedem a laringelui. Cel mai frecvent nume pentru boala - angioedem.

Caracterizat printr-un curs de acută, care este declanșată de diferiți alergeni:

 • produse alimentare;
 • de uz casnic (scuamele de animale, praf);
 • medicamente;
 • ciuperca;
 • polen.

Angioedemul se dezvoltă rapid și apare la câteva minute după expunerea la alergen. După câteva ore de înfrângere se transformă într-o formă acută, în pericol viața pacientului.

Simptomele de angioedem:

 • afișare bruscă de disconfort, crește dimensiunea limbii și buzelor;
 • creșterea atributelor primare: limba ocupă întregul gura, amigdale umflate și cerul;
 • in atac boala usoara are loc o jumătate de oră mai târziu;
 • Angioedemul uneori fatale.

edem laringian în alergie este foarte periculos, și, prin urmare, necesită adoptarea rapidă a măsurilor terapeutice. Urgent necesară pentru a apela o ambulanță. Metoda de bază este administrarea de antihistaminice. Este important să se minimizeze efectul alergen, care dăunează sănătății și vieții umane.

Cum de a ajuta pacientul?

Simptome edem laringian și tratament

Diagnose boli pulmonare. O simpla examinare a pacientului pentru a obține o creștere a înroșire și laringian mucoasei. decalaj de voce îngustează considerabil. De mare importanță este primul ajutor corect pentru prezența patologiilor cu un curs acută.

Angioedemul necesită o acțiune imediată, cu scopul de a facilita starea de sănătate a pacientului:

 1. Deschideți fereastra din camera în care se află pacientul, aer curat.
 2. Haine, stoarcere gât și piept, trebuie descheia sau să decoleze.
 3. Aplicati o compresa rece pe zona afectată. Pentru aceasta gheață obișnuită se potrivesc, înfășurat într-o cârpă curată.
 4. Pentru a curăța organismul de toxine dăunătoare pentru a oferi pacientului mai mult decât apă, precum carbon activat sau alte sorbent de băut.
 5. Ușurința de respiratie ajuta picături de nas vasoconstrictor.

În leziunile acute de edem laringian este important să nu se piardă, nu intrați în panică și să ia toate măsurile necesare pentru a salva pacientul prompt. Deseori, oamenii pasă de pacient, uita de periculoase alergen, care este alături. Expertii recomanda tuturor persoanelor care sunt predispuse la alergii, raporta problemele lor la rude și prieteni. Angioedemul și a altor boli cu un curs de acut de multe ori sunt fatale. În timpul atacului omul nu întotdeauna în măsură să aibă grijă de ei înșiși și spune ce a cauzat înfrângerea laringelui.

Simptome edem laringian și tratament

acces în timp util la un specialist - cheia pentru eliminarea eficientă a edemelor. Medicul va face un examen, va clarifica simptomele si tratamentul. Medicina modernă să adere la tratamentul medicamentos. În cazurile cele mai grave, o îndepărtare chirurgicală a unei părți a instalației traheea și tracheostomă.

Pacienții sunt atribuite antihistaminice și corticosteroizi. În prezența inflamației în tratamentul laringe nu este fără antibiotice și diuretice. Pacientul trebuie să rămână în repaus, este interzis să vorbească și să ia alimente solide. alimente lichide minimizează factorii iritanti.

consiliilor populare

În stadiile incipiente ale procesului inflamator în laringe este indicat să fie tratate la domiciliu, folosind plante medicinale, miere, și alte mijloace. Cele mai eficiente metode sunt:

 1. Se clătește. Deseori, pacienții care utilizează sodă și saramură. Pentru a se pregăti pentru un pahar de apă fiartă caldă aveți nevoie pentru a lua o lingura de bicarbonat de sodiu sau sare, se amestecă bine și de a folosi fiecare jumătate de oră, în primele zile, apoi - 4 - 5 ori pe zi. Formulările pentru clătire sunt create pe baza de plante medicinale: urzica, obligeană, cinquefoil, salvie.
 2. Inhalare. Poate fi realizat în mod tradițional, sau prin intermediul unor dispozitive moderne - nebulizator. tratamente recomandate de trei ori pe zi, pentru un efect maxim.
 3. tratament miere. Produsul este utilizat singur, sau în combinație cu lapte, suc de aloe, morcovi, lamaie.

Simptome edem laringian și tratament

De urgență edem laringian de asistență cauzată de o reacție alergică, ar trebui să renunțe la miere și produse apicole.

Pentru a afla cum pentru a elimina umflarea, ar trebui sa gasiti cu siguranta motivul pentru care sa produs. Tratamentul la domiciliu este acceptabilă în stadii incipiente și numai după consultarea cu un specialist. Patologie cauzate de alergii, necesită un apel de urgență o ambulanță. In timp ce medicii du-te, ar trebui să utilizați recomandările pentru a atenua starea pacientului.