simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii

Faringita - inflamatie care implica toate țesuturile care alcătuiesc gât. Atunci cand boala afecteaza muschii, ganglionii limfatici din apropiere, mucoase, și cerul. De foarte multe ori există o faringita acută, se produce rapid și nu lasă nici o complicații. Dar, în cazul în care procesul inflamator mutat într-o formă cronică de curent, atunci medicul va diagnostica faringita granuloasă.clasificarea bolilor

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
Granuloase faringite pot fi primare și secundare. În primul caz este vorba despre sine în timpul inflamației - granuloase cronică faringita / este o consecință a suferinței acute. Dar al doilea tip de boala respectivă apare întotdeauna pe fundalul altor patologii. Mai mult decât atât, nu este necesar ca a existat o patologie în organe / sisteme lângă faringe - de exemplu, beriberi dinți banale, cariat, intestin disbacterioza, hepatita ciroza / hepatice pot provoca, de asemenea, granuloasă faringita.

cauzele

Pentru a faringite granuloase „sa întâmplat“, necesită prezența a doi factori:

 • Ereditatea - suferă adesea o boală inflamatorie în funcție de persoanele care au în familie a avut aceeași problemă;
 • condiții favorabile pentru dezvoltarea bolii - chiar și o mică scădere a imunității sau lipsa de vitamine din organism mai provoca exacerbarea faringita granuloasă.

Cele mai frecvente factori care pot duce la dezvoltarea de inflamație a faringelui în cadrul procesului de revizuire includ:

 • simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
  boala de reflux gastroesofagian a stomacului - se caracterizează prin „emisiile“ obișnuite ale sucurilor gastrice (acide) în gât;
 • expunerea regulată la iritanți gât - de exemplu, alcool și / sau fum;
 • forme cronice diagnosticate de flux sinuzita - în acest gât boala curge constant într-o anumită cantitate de mucus;
 • bolile inflamatorii / infecțioase ale plămânilor și bronhiilor - formă acută nu este luată în considerare, numai cronice.

În plus, declanșează dezvoltarea rapidă a granuloase faringita poate și aer uscat în cameră (mai ales ca de multe ori înregistrate în lunile de iarnă, când de încălzire funcționează în apartamente / case), și reacții alergice (sezoniere) și munca în medii periculoase (vapori nocivi prin inhalare) .

Simptomele granuloase faringita

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii

Când faringite granuloase neapărat prezente și insomnie, și semnele generale de suferință, iar reducerea / pierderea apetitului

Primul semn de apariție a considerat faringelui boala inflamatorie - apariția de mucus. Mai mult decât atât, ea începe să se acumuleze și să „rezolve“ pe pereții gâtului - acest lucru este enervant, provoacă în mod constant dorința pacientului de a goli gât. În același timp, a scăpa de tuse acest mucus este foarte dificil, de multe ori încearcă să conducă la vărsături. Alte simptome ale faringitei granuloase demn de remarcat:

 • durere la inghitire - este de intensitate scăzută, exprimată doar prin ingestia de alimente solide, iar acest lucru este diferit de simptomele de angina; ce să facă. când doare partea dreaptă a gâtului, atunci când înghițire, a declarat in articol.
 • ocazional, o tuse uscată - o formă paroxistică, apare mai des în timpul nopții; care ia copilul de tuse uscată poate înțelege după citirea articolului.
 • disconfort constant în gât - unii pacienți se plâng de un sentiment de „os de pește blocat în gât,“ mulți spun „există nisip în gât.“

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
Contagios sau nu faringita, menționate în acest articol.

Cum de a vindeca subatrophic faringite cronice menționate aici.

Este de remarcat faptul că faringită granuloase sunt cauze pirexia rare (febra), dar neapărat prezente și insomnie și semne generale de suferință și reducerea / pierderea apetitului.

metode de diagnosticare

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii

Examinarea gâtului, medicul este necesar pentru a vedea mici vezicule rosii, situate în lungul peretelui laringeluiCu simptomele de mai sus pacientul trebuie să contacteze medicul ORL (Otolaringolog) - aceasta este specialistul tratarea granuloase faringita. După ce a ascultat la pacient, specialistul examinează în mod necesar gât - vor fi vizibile nu numai roseata si faringelui umflate, dar, de asemenea, vezicule rosii mici, situate în lungul peretelui laringelui.

În unele cazuri, poate fi necesar pentru a verifica pacientului cu ajutorul unui instrument special - pharyngoscope. Și pentru a identifica medicul patogen trebuie să ia un tampon de gat si trimite pentru teste de laborator.

Terapia pentru granuloase faringita pot fi efectuate în spital, și la domiciliu - face o alegere specifică ar trebui să fie un medic, luând în considerare starea generală a pacientului, posibilitatea de complicații și de alți factori. Semnificația tratamentului este redusă la o abordare integrată.

medicament

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
Foarte des pentru a scăpa de simptomele neplăcute ale pacientului este atribuit tratamentul local - agent antibacterian și / sau medicamente antivirale ca aerosoli vor avea un impact numai asupra tesutului inflamat si au un efect aproape imediat. Pentru cei care includ Kameton, Miramistin, Bioparox și altele.

Pe lângă cursul de bază / de bază al terapiei, de granuloasă faringita poate necesita utilizarea unor medicamente care acționează simptomatic. De exemplu, în cazul în care o durere de cap se pot bucura de ușor / analgezic disponibile, iar în cazul în care pacientul suferă de insomnie, ai nevoie de un sedativ ușor și / sau agenți hipnotici.

Important: aceste medicamente sunt numiți numai de către medici!

metodele tradiționale

Dacă faringita granuloase a fost diagnosticat într-un stadiu incipient, sau pacientul stie prea bine primele semne de exacerbare acută a formelor cronice ale bolii în cauză, pot fi luate următoarele măsuri:

 1. Gargara / faringe decoct de plante. Pentru aceasta se potrivesc flori de mușețel farmacie, frunze de eucalipt, cimbru, frunze de balsam, flori de salvia - oricare dintre componentele sigilate în apă clocotită (ca un ceai convențional) într-o cantitate ciupesc materie primă uscată (aproximativ o lingura) la o cana (200-250 ml) Apă . conta
  tsya că n
  simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
  oloskaniya trebuie efectuată cât mai des posibil - în mod ideal, la fiecare 30-40 de minute. Puteți selecta o parte o plantă medicinală și tratamentul lor, și este posibil să se pregătească de colectare - efectul va fi chiar mai bine.
 2. Tratamentul de inhalare faringită. Pentru acest tip de procedură, puteți utiliza aceleași decocturi de plante medicinale, și clătire, precum și uleiuri esențiale de eucalipt / arbore de ceai / portocaliu / cuisoare. Notă: este imposibil să se efectueze cu inhalare de aburi granuloasă faringita ( „respira peste abur / cratiță“) - va avea nevoie fie echipamente profesionale (nebulizator), sau (în cazuri extreme) ceainicul. Și cum tratamentul bronșitei nebulizator, indicate în articol. Sensul acestei limitări este faptul că jetul de aer cald și de vindecare trebuie să cadă direct în gât.

Nu este necesar să se facă comprese sau lubrifia secțiunile superioare ale unguentele piept, ajutând astfel pacientul scapa de tuse - rezultatul nu va fi, deoarece tusea este cauzata de iritarea peretilor bronhiilor și terminațiile nervoase.

tratamentul chirurgical

Menit ardere pelete - a avut loc terapia cu laser sau de coagulare, care este capabil de a elimina toate erupții pe pereții laringelui. În cazul în granule mari la un pacient care nu pot fi efectuate moxibustion și medicamente - de exemplu, Protargolum, iod, acid tricloracetic și altele.

Important: Procedura cauterelor nu poate deține propriile lor - sunt angajate în clinici sau spitale.

Recomandări generale pentru tratament

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii

Aerul din camera unde Faringita pacientul ar trebui să fie umed

În timpul terapiei de granuloasă faringita medicul trebuie să respecte următoarele reguli:

 • aer în camera în care pacientul ar trebui să fie umed - utilizați un umidificator profesional sau bătături aranja recipientele cu apă la temperatura camerei sau atârnă o cârpă umedă;
 • la momentul tratamentului va trebui să renunțe la fumat sau de consumul de alcool - acestea vor exercita numai un efect iritant suplimentare asupra membranei mucoase a faringelui / laringelui și poate încetini procesul de vindecare;
 • necesită o putere de corecție - alimentare nu ar trebui să fie critic la cald / rece, nu este necesar să se utilizeze acizi produsele / ascuțite în timpul terapiei;

Este necesar să se furnizeze pacientului numărul maxim de băuturi - ceai, băuturi din fructe, un decoct de măceșe, normale si cu lamaie apa suc: toate acestea vor ajuta subțire de mucus, care va contribui cu siguranță la eliminarea timpurie a acesteia.

măsuri preventive

simptome de granuloasă faringite, cum de a vindeca, fotografii
O dată pentru totdeauna scăpa de granuloasă faringite cronice este puțin probabil să reușească, ci să intre în remisie pe termen lung și ține în această stare, boala este posibilă. Și pentru acest lucru nu este necesar pentru a efectua orice proceduri costisitoare sau petrec cea mai mare parte a timpului în spa-uri și stațiuni (deși este, de asemenea, util), amintiți-vă doar anumite reguli:

 • Evitati hipotermie, răceli - reduce foarte mult sistemul imunitar;
 • folosesc în mod regulat vitamine - fructe și legume proaspete în sezon, sau în mod specific recomandat de un medic de vitamine și minerale;
 • eventual, să renunțe la fumat și consumul de băuturi alcoolice;
 • monitorizează nivelul de umiditate în cameră;
 • dacă este necesar, schimbați direcția de lucru.

posibile complicații

Granulele formate prin acest tip de faringită, compuse din țesut conjunctiv și poate crește în mod semnificativ. In timp ce semne ingorand granulosa pacient faringita începe să se simtă acumularea constantă de mucus, forme de țesut conjunctiv pe pereții laringelui noduri dense care împiedică să mănânce alimente. În plus, la boala se poate alătura întotdeauna o infecție în gât și apoi nu va acumula mucus si puroi.

Aflați cum de a vindeca rapid metode faringitei populare:

Granulosa faringita nu este dăunător pentru sănătatea și viața umană, ci este mai degraba boala neplacuta. Prognoze medicii dau întotdeauna favorabile și chiar să dezvolte o formă cronică a bolii în cauză, este posibil să se realizeze remisie pe termen lung.

Am granuloase faringita cronică și nu au putut fi vindecate. Lohr a spus, ce am de gând să trăiesc cu ea, te obișnuiești cu el. Tratamentul prescris imediat ce scoruri simptome, periodic, în special primăvara și toamna, el devine din nou agravat. Uneori, este nevoie de o ușoară, uneori foarte dificil, cu durere, cu o mulțime de mucus și tuse din cauza ei. Chiar și semănatul gât predat, dar este normal.

Am granuloase faringite cronice un copil, de câte ori a cerut medicilor, din care există o altă rundă a bolii, nici unul dintre medicii nu a răspuns. Acum, desigur, încerc să trateze dysbiosis intestinale, și să acorde o atenție deosebită stării dinților! Și, probabil, face o radiografie a nazofaringe, o boală bruscă stabilit la nivelul sinusurilor