simptome de boli ale gingiilor, cauze, tratament

Plângerile împotriva bolii de mestecat sunt al doilea motiv care duce la scaunul stomatologic. La început, modificările la nivelul gingiilor apar ocazional, apar sangerari slabe. De-a lungul timpului, aprofundarea proceselor de inflamație în jurul gingiilor dinților ridică semne de întrebare cu privire la tratament, deoarece boala avansata poate duce la slăbirea dinților și pierderea lor.simptome de boli ale gingiilor, cauze, tratament

Afecțiunile gingivale se manifesta prin diverse simptome, totul depinde de cauza bolii, cu toate acestea, și tratamentul gingivitei, paradontozei si parodontita ar fi diferite.

Gum Disease: Cauze

Pentru persoana neinformat poate simți că apariția unei boli gingivale datorită faptului că gura este într-o stare nesatisfăcătoare. Acest lucru este adevărat, dar numai parțial, există și alți factori care duc la inflamarea gingiilor din jurul dintelui, care necesită tratament prompt. Toate cauzele pot fi împărțite în general și locale.

factorii comuni care cauzează boli ale gingiilor includ:

 • fumat;
 • tulburări hormonale;
 • boli sistemice, cum ar fi diabetul zaharat, tulburări de coagulare a sângelui;
 • stomac și intestine;
 • încălcarea activității cardiace;
 • luând medicamente (antidepresive, contraceptive orale);
 • afectarea răspunsului imun;
 • deficit de vitamina.

Cu toate acestea, cele mai frecvente cauze locale care apar în cavitatea bucală și să contribuie la schimbări în parodonțiu. Efectul lor negativ asupra țesuturilor moi ale gingiilor duce la looseness, congestie și reducerea fluxului sanguin.

Aceste motive includ:

 1. Starea de igienă slabă. Aceasta susține creșterea organismelor patogene, care afectează în mod negativ existența a stării țesutului dinților și gingiilor.
 2. Starea nesatisfăcătoare a sigiliilor și a desenelor zubozameschayuschih. porțiunea în consolă a materialului, situat în regiunea gingivală, contribuie la o presiune mecanică asupra parodonțiu și păstrează resturile de alimente, ceea ce face dificil pentru a le elimina. plăci detașabile incuietoare acută răni ale mucoasei, care provoacă inflamarea gingiei din jurul dintelui și a făcut poduri inexacte duce la suprasolicitarea aparatului ligamentous dintelui.
 3. dinți avariată. Ele sunt sursa de bacterii care produc de susținere a vieții toxine care au un efect negativ asupra stării gingiilor.
 4. depozite mineralizate pe dinti. Înrăutățesc trofismului tesut, duce la gingii să se retragă și să mențină schimbări inflamatorii în ea.

Simptomele și etapele de inflamație

Atunci când inflamația gingia superioară, după examinarea și studiul de date cu raze X, medicul dentist alege tactica de tratament în conformitate cu diagnosticul - gingivita, parodontita sau bolii parodontale. Pentru pacient, aceste concepte par similare, dar ele reprezintă boli diferite.

procesele inflamatorii sunt împărțite în localizate (afectează unul dinte) și generalizate (lovit zonă extinsă).

simptome de boli ale gingiilor, cauze, tratament

Prin severitate aloca 3 pași:

 • lumină - modificări afectează straturile de suprafață, uneori chiar și în umbră pentru persoana;
 • medie - o boală caracterizată prin inflamația severă a sângerarea gingiilor, hipertrofia lor, roseata si mancand dificultate;
 • grele - la simptomele enumerate se alatura necroza, infectie putredă care duce la durere severă și mirosului neplăcut.


Atunci când modificările gingivita afectează doar țesutul moale, în acest caz, procesul nu se mișcă în apele interioare. Acesta poate fi recunoscut prin următoarele simptome:

 • gume hyperemic, acoperind uneori o coroană dinte;
 • durere și dificultăți în alimentație;
 • Selecția Blood chiar sub atingerea scăzut;
 • miros neplăcut;
 • creșterea temperaturii locale.

Parodontita este o inflamatie a gingiilor, care afectează structura din jurul dintelui și păstrarea-l în alveolă. Boala poate fi exprimat aceleași simptome ca și gingivită, totuși, o diferență semnificativă devine agravare a procesului care conduce la distrugerea aparatului ligamentous și septurile interdentare. Din acest motiv, dintii devin mobili. De asemenea, există o guma de recesiune, care provoacă hipersensibilitate în zona gâturile. gingivită adesea neglijate curge în parodontita.

Este demn de menționat despre o altă boală - parodontita. Caracteristica sa specială este faptul că semnele de boala guma este practic absentă, ele au o culoare naturală, dar toate schimbările care au loc în interiorul maxilarului. Dinții dobândi mobilitate, picături de gumă, devin rădăcini goale nu sunt formate pungile parodontale, spre deosebire de periodontita.

Metode de eliminare a gingivitei

Tratamentul bolilor gingivale severe vizează abordarea cauzelor. De multe ori în gingivită în gură sunt atât de iritată, sângerare și durere, că în primul rând este necesar să se gândească nu despre sănătatea la locul de muncă și reducerea inflamației.

În prima vizită, medicul dentist indeparteaza numai acele pietre, la care accesul nu este împiedicată gume mărite, și efectuează preparate de irigare pe bază de clorhexidină sau plante medicinale. A doua zi, calm țesutului moale, un pic de umflare dispare, după care medicul efectuează o curățare completă și prescrie medicamente.

Eficacitatea sa în tratamentul de inflamare a gingiilor de droguri dovedite pe baza metronidazol. Metrogil Dent gel este folosit ca un pansament, sau pur și simplu frecat în zona afectată. COPES cu probleme și Parodium care ajută chiar și în tratamentul inflamației purulente a gingiilor.

tratamentul parodontitei

Terapia in aceasta boala este direcționată inițial pentru a elimina inflamația și apoi a făcut metode de reabilitare parodontale chirurgicale.

simptome de boli ale gingiilor, cauze, tratament

 • Îndepărtarea plăcii dentare, în special curățarea spațiilor interdentare.
 • chiuretaj deschis sau închis pungilor parodontale.
 • Tratarea medicamente boli ale gingiilor.
 • medicamente pentru terapie sistemică, având ca scop eliminarea bacteriilor patogene. Pentru a combate microbii utilizate antibiotice cu un spectru larg de efecte (lincomicina, doxiciclina).
 • Tratamente de fizioterapie ajuta la vindecarea rapidă, atunci când gingiile devin inflamate.

Lupta împotriva bolii parodontale

Complet scapa de boala parodontală este imposibil, dar depistarea precoce a bolii, se va opri procesul distructiv. Este o abordare holistică a sanitație va preveni pierderea dintilor.

 1. Eliminarea problemelor dentare - sănătății la locul de muncă, tratarea cariilor, înlocuirea umpluturi insolvabil și protezelor dentare.
 2. Terapia medicamentoasă - utilizarea locală de medicamente concepute pentru a imbunatati tesutul trofică. Pentru aceste scopuri, guma este frecat gel Holisal, pastă Solcoseryl și eficient utilizați Elyugelya - preparat pe bază de clorhexidină. Tratamentul sistemic al bolii parodontale gingiilor fara semne de inflamație cu antibiotice este inadecvat, deoarece nu este o boala de etiologie bacteriană.
 3. Tratamentul chirurgical - are ca scop refacerea structurii osoase pierdute prin grefarea de material artificial pentru umplere porțiuni lipsă precum recesiunea de închidere și gingivală.

Cum pentru a ușura simptomele la domiciliu

Metodele tradiționale nu oferă un leac pentru boala, ele sunt folosite doar ca un instrument suplimentar.

simptome de boli ale gingiilor, cauze, tratament

 1. Clătirea cu o soluție de sare de sodiu. O modalitate populara de tratament la domiciliu, deoarece sifon are proprietăți antibacteriene. Pentru un efect mai mare, se poate adauga tinctura de iod.
 2. Umeziți o turunda de bumbac în sucul de Kalanchoe și locul pe porțiunea de gingivită și tratamentul mucoasei. Această metodă face posibilă îndepărtarea umflăturile cauzate de procesele inflamatorii.
 3. Tăvile gura din bulion ierburi inflamatorii, cum ar fi salvie sau musetel. În plus față de această facilitate, medicii recomanda de multe ori, atunci când gingivita clătiți gura cu clorhexidina.
 4. O reteta buna pentru a elimina inflamatia - lotiune cu suc de aloe, puteți face, de asemenea, o incizie de-a lungul frunzei plantei și se aplică la inflamat zona.

Cauzele inflamații ale gingiilor, foarte multe. Ar trebui să fie atenți nu numai la starea dinților și a gingiilor, dar, de asemenea, să acorde o atenție la sănătate și boală a organelor interne, deoarece gura - este o oglindă care reflectă starea de sănătate a întregului organism.

Dacă observați orice simptome neplăcute în gură, indiferent dacă sângerarea sau slăbirea dinților armat, asigurați-vă că pentru a vizita la dentist. Într-adevăr, auto-tratament necontrolat poate agrava situația și să conducă la îndepărtarea dintelui.

Oftalmologi în orașul