simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii

Atunci când simptomele Bartolini și tratamentul sunt în mare parte datorită formei și etapa a cursului său. Boala este exprimată în cursul de natură inflamatorie în glanda Bartholin, localizat aproape de intrarea vaginala.Scurtă descriere a bolii și declanșează

Bartholin glanda este responsabil pentru umectarea intrarea vaginala prin alocarea de secreție specifică. Procesul inflamator numit Bartolini afecteaza structurile de tesuturi si conducte ale prostatei, oferind pacientului o mulțime de disconfort și disconfort. Boala este de natură infecțioasă.

Potrivit ginecologi, principala cauză a bartolinită este penetrarea în vozbuditeley.Sprovotsirovat regiunea Bartholin infecție a glandei începutul procesului patologic poate fi următorii factori:

Notă: motiv bartolinită poate deveni focare infecțioase cronice în organismul feminin: pielonefrite. sinuzita. carii. amigdalită și t. d.

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii

Printre principalii factori precipitanți, crește în mod semnificativ riscul de boli bartolinită, experții disting următoarele:

 • beriberi;
 • un sistem imunitar slăbit;
 • avortul;
 • hipotermie totala a corpului;
 • condiții de stres;
 • transferat proceduri chirurgicale în domeniul sistemului urogenital;
 • mikrotravmaticheskie organele genitale înfrângere.

Important! Obiceiul de a purta lenjerie strans coruperea proceselor normale secrețiile specifice emise de scurgere Bartholin glandei, care pot provoca inflamații!

Procesul patologic poate avea loc atât în ​​formă acută și cronică, care afectează simptomele bartolinită, precum și metode pentru tratamentul acesteia.

Simptomele de bartolinită acută

In primele faze ale procesului patologic în bartolinită acută se produce practic asimptomatice. Poate că numai aspectul unei umflaturi mici. În timpul palparea clic pe glanda Bartholin apare caracterul purulentă.

Vsluchae lipsa de tratament adecvat, în timp util, boala progresează și determină formarea așa-numita abces fals, prezintă următoarele semne clinice:

 • dureri localizate în regiunea labiilor (cu tendința de a consolida mișcarea);
 • febră;
 • slăbiciune generală;
 • febră;
 • umflarea labiilor;
 • roșeață a pielii.

Important! Softening umflarea indică formarea capsulei purulente și dezvoltarea unui adevărat abces!

Cum un adevărat abces cu Bartolini?

Este adevărat abces, localizate în regiunea glandei Bartholin, format prin tratarea bartolinită necorespunzător care curge sub forma acută sau absența completă a terapiei.

În acest caz, pacientul a observat următoarele simptome dureroase:

 • dureri de cap;
 • slăbiciune severă;
 • oboseală;
 • corp de creștere indicatori de temperatură;
 • intoxicație generală a organismului;
 • febră;
 • durere ascuțită și puternic caracter permanent, localizat în regiunea labiilor;
 • umflare severă în zona afectată;
 • crește în ganglionii limfatici inghinali;
 • roșeață și rigiditate a pielii în zona neoplasmelor.

Notă: în glanda Bartholin abceselor tind să fie deschise în mod independent, ceea ce facilitează starea mai generală a pacientului. Cu toate acestea, în absența terapiei adecvate este posibilă trecerea bolii într-o formă cronică, apariția unor noi creșteri purulente sau de natura chistice la intrarea vaginala!

În cazul în care primele semne tipice de bartolinită care curge în forma acută, este recomandat să caute urgent ajutor de la un tehnician de service calificat!

Simptomele bartolinită cronice

Bartolini curge sub formă cronică, caracterizată prin îmbunătățiri de scurtă durată, care sunt înlocuite cu recidive.

Provoac o altă agravare a patologiei may următorii factori:

 • hipotermie totala a corpului;
 • natura infecțioasă a bolii;
 • „zile critice“;
 • tulburări în funcționarea sistemului imunitar.

In timpul bartolinită exacerbare curge în forma cronică, acesta prezintă următoarele simptome:

 • o ușoară creștere a temperaturii corpului;
 • sigila și edemului format în vecinătatea labiile afectate;
 • durere moderată;
 • disconfort în timpul mersului pe jos și de contact intim.

Notă. în absența terapiei, o formă cronică de bartolinită poate duce la formarea de tumori chistice sunt localizate în zona de intrare vaginale!Bartolini este periculos la femeile gravide?

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii
procesele inflamatorii in glandele Bartholin sunt un mare pericol în timp ce așteaptă copilul. In primele luni de sarcină Bartolini este adesea cauza de avorturi spontane. și în etapele ulterioare pot duce la infectarea fătului și a nașterii premature.

În plus, riscurile ridicate de infecție pentru copii în mod direct în timpul procesului de naștere. Prin urmare, la primul semn care indică prezența în inflamația glandei lui Bartholin, femeile insarcinate este o nevoie urgentă de a căuta ajutor profesionist de la un tehnician de service calificat!

Metode de bartolinită tratament medical

Metode de tratament medical bartolinită deosebit de eficace în stadiile incipiente ale proceselor patologice. Deoarece boala este un caracter infectios, pacientii numit de urgenta medicamente antibiotice. Drug Dozare și durata cursului terapeutic este stabilit de către medicul curant în mod individual!

Notă: antibiotice pentru Bartolini numit numai după o pre-diagnostic și de a stabili tipul de boala cauzatoare de agent patogen!

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii
Pentru a elimina simptomele tipice și ameliorează simptomele bolii, pot fi recomandate medicamente analgezice pacient, antipiretice, anti-histamină și acțiune anti-inflamator.

Având în vedere că marea majoritate a cazurilor Bartolini se dezvoltă pe fondul de slăbire a sistemului imunitar, pentru a spori apărarea propriului corp în programul obligatoriu al cursului terapeutic include vitamine și minerale și medicamente imunomodulatoare.

Pentru a asigura tratamentul local bartolinită în practică utilizând unguente (Levomekol și Vishnevsky), fac comprese antiseptice și loțiuni.

Efectul bun este, de asemenea, dat fizioterapie următorul:

 • băi medicinale;
 • UHF-terapie;
 • cu laser în infraroșu;
 • magnet.

Important. Kinetoterapia este contraindicat în cazul temperaturii ridicate a corpului, precum și stadiul de inflamație acută.

Mai mult, în mod obligatoriu a făcut comprese cu soluții antiseptice, cum ar fi clorhexidină și Miramistin t. D. Utilizarea datelor ajută la normalizarea proceselor de aprovizionare cu sânge pentru a reduce umflarea, are o acțiune dezinfectantă pronunțat. Durata medie de curs de tratament este de aproximativ 2 săptămâni.

Tratamentul chirurgical: la etapa Bartolini

cale chirurgicala bartoliniita tratament poate fi prezentat în cazul formării abces, ci și eficiența în absența terapiilor medicamentoase. In timpul operatiei, chirurgul deschide spălărilor abces cavitatea folosind peroxid și soluții antiseptice. Chirurgia poate fi efectuată sub anestezie generală. și sub anestezie locală, în funcție de performanțele individuale.

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii

Postopreatsionnogo Perioada medie de timp de aproximativ 2 săptămâni. In tot acest timp, rana este tratat zilnic, folosind soluții antiseptice, făcut pansamente. Pentru a preveni posibilele complicații ale naturii infecțioase numit terapie cu antibiotice curs. De asemenea, a recurs la o intervenție chirurgicală când un neoplasm chistic cu Bartolini, care curge sub forma cronică.

Notă: o intervenție chirurgicală pentru a elimina chistul poate fi efectuată numai în remisie!

Tratamentul chirurgical bartolinită care curge sub forma cronică, în majoritatea cazurilor, efectuate de marsupializatsii. În timpul chistică de intervenție neoplasmul a deschis și a format gaura conducte excretor. Apoi, administrat în deschiderea unui cateter special pentru a ieși din conținutul neoplasme chistică rana.

Important! În cazurile deosebit de grave, precum si indepartarea chirurgicala a glandei Bartholin pot fi recomandate atunci când recăderi frecvente ale bolii, pacientul.

remedii populare la Bartolini

Important: Metodele de medicina tradițională pot fi folosite în lupta împotriva bartolinită a fost doar ca un element subsidiar al terapiei complexe!

Efectele terapeutice bune au băi terapeutice fabricate din infuzii de plante. proprietăți antiseptice și anti-inflamatorii pronuntate sunt plante precum mușețelul. gălbenele și serii.

Baie cu aceste plante recomandate la intervale de timp pe parcursul zilei. Durata optimă a tratamentului - 10-15 minute. În plus, decocturi de plante aromatice, puteți face lotiuni medicinale calde, care se recomandă să fie aplicate pe zona afectată bartolinită labiilor.

simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii
Foarte efect antiseptic și anti-inflamator bun este utilizarea de comprese cu soluție salină. recomandat în mod special o astfel de procedură în stadiile incipiente ale procesului inflamator. Pentru a prepara o soluție, suficientă pentru a dizolva 2 linguri de sare într-un pahar de apă caldă. Apoi, o bucată de țesătură tifon curat mâner în soluția rezultată și se aplică pe zona afectată. Face o astfel de pachete pot fi de la 1 până la 5 ori în timpul zilei.

Activează de apărare al organismului și de a accelera procesul de vindecare poate fi luați în mod regulat de vitamine și amestec de restaurare. Pentru a prepara medicamentul trebuie să fie conectat în cantități egale ingrediente, cum ar fi miere, nuci tocate și fructe uscate. Medicina pentru a lua 2 linguri dimineața și seara

Important. Înainte de a aplica orice căi de atac populare sunt indemnate sa se consulte cu medicul dumneavoastră!

Cum de a preveni boala?

Pentru a preveni dezvoltarea sau exacerbarea bartolinită, ginecologi recomanda pacientilor lor să urmeze aceste linii directoare:

 1. simptome Bartolini si tratament, chirurgie bartolinită în timpul sarcinii
  Respectați regulile de igienă personală.
 2. Se menține o viață ordonată intimă, utilizează metoda de barieră.
 3. Evitați hipotermie generală.
 4. Purtând o lenjerie de calitate realizate din materiale naturale.
 5. Ia suplimente de vitamine si minerale pentru a stimula sistemul imunitar.
 6. De două ori pe parcursul anului, un examen pelvin, ca măsură preventivă.

Bartolini - o boală gravă care necesită detectarea în timp util și de alfabetizare de tratament. Metodele de terapie îndreptate la eliminarea procesului inflamator, care este o caracteristică bartolinită caracteristică. Cursul terapeutic optim numit medic în mod individual, în funcție de severitatea simptomelor bartolinită.

Betsik Julia, un obstetrician-ginecolog