Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Sifilisul - o boală infecțioasă cauzată de Treponema pallidum (Treponema pallidum), care se manifestă prin simptome clinice, a variat în funcție de etapa curentă. calea de infecție cea mai mare parte sexuale, dar, de asemenea, există un risc de infecție prin articole de igienă și obiectele care vin în contact cu organele sexuale.sifilis

Pallidum - un anaerob strict (bun crește și se multiplică în condițiile de lipsă de oxigen), dar chiar și așa, ea poate persista timp de 3 zile pe articole de uz casnic. Prin acțiunea temperaturilor sub zero grade acestea sunt stabile și pot fi stocate în stare pe viață pe tot parcursul anului. Mult mai distructive efecte ale temperaturilor ridicate (aproximativ 60 ° C) - a ucis în 20 de minute, în timp ce fierbere ucise instantaneu. Sub acțiunea antiseptice și dezinfectante vine, de asemenea, moartea rapidă.

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Agentul cauzal al sifilisului spirochete pal (model)

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Treponema (spirochete) sub microscop

Cauzele infectiei - imoralitatea si, cu câteva excepții - neglijarea igienei personale.

simptome de sifilis

Manifestările clinice vor depinde de stadiul procesului de infectare, reacțiile compensatorii ale organismului și statusul imun atât la momentul infecției și la momentul curgerii. Sifilisul are trei perioade de curgere.

Perioada de incubație - nici un simptom de infecție la primele simptome. Această perioadă poate dura de la 15 zile la 2 luni (durata va depinde de fondul imunitar și primirea de antibiotice).

Perioada de primar (sifilis primar) - penetrarea patogen în mediul intern cu o reproducere în locul introducerii și migrarea la ganglionii limfatici regionali. Ca treponemes reproducere în locul introducerii este format sancrul - Infiltrat plotnoelasticheskoy (ulcer sau eroziune) care apar după 4 săptămâni după infectare, dureri nesemnificative sau inexistente. Prin urmare, în cazul în care apare sancrul pe colul uterin sau amigdalele, pacientul poate să nu observe că el a fost bolnav.

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Sancrul colului uterin

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

Sancrul pe amigdala

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

sancrul ulcerativă pe penis

Odată ce agentul patogen se raspandeste prin vasele limfatice și ajunge la ganglionii limfatici, există limfangita (ajungând la vasele limfatice din apropiere de Start sancrul solide să fie dureros la palpare, și din cauza incalcarilor fluxul de limfa, se pot alătura în continuare edem tesut infiltrativ - este inerent scrot, preputul, labia, amigdale) și limfadenita (sklerodenit) - creșterea înconjurătoare lifouzlov sancrul solid. Ganglionii limfatici sunt mărite cu 7-10 zile de la apariția șancrului, nedureros, plotnoelastichny fuzionate între ele și țesuturile înconjurătoare, dimensiunea unui bob.

Toate aceste 4 simptom secvențial conectate între ele peste 1,5-2 luni, în medie. După aceea există perioada următoare -

sifilis secundar. Infectia apare generalizarea la 3 luni de la infectie si dureaza 3-5 ani, această perioadă se caracterizează prin multiple diferite în aparență erupții cutanate în diferite organe și țesuturi, și, prin urmare, absolut orice fel de simptome, în funcție de ceea ce organ / sistem afectat mai mult și modul în care el a fost compromisă anterior, și anume dacă el era sănătos la momentul înfrângerii - dacă da, atunci manifestările de sifilis vor fi minime. În această perioadă, există simptome prodromale (ca și pentru răceli - stare de rău, dureri musculare, dureri articulare, temperatura, aspect), durează 7-10 zile înainte de debutul sifilom (erupții cutanate rozeolozno-papulare) - de multe ori mici pete roșii, cu limite clare nu fuzionează unele cu altele. Când este apăsat dispar, apoi apar, sau pot deveni galben ca urmare a distrugerii celulelor roșii din sânge. Aceste leziuni nu distrug țesutul, iar în cazul în care tratamentul antisyphyllitic dispar instantaneu. Aceste erupții cutanate sunt recurente în natură, adică acolo din nou, dar nu la fel de pronunțată și cantități mult mai mici.

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

rash Roseolous în sifilisul secundar proaspăt

Sifilisul - cauze, simptome și tratament


papule sifilitice pustuloase

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

papule solzoase sifilitica pe palme

senzațiile subiective ale acestor leziuni nu apar decât pe scalp - senzatia de mancarime si aparitia alopeciei (zone de cadere a parului). Eruptii cutanate pot fi diferite - de pete inofensive, pustule în sus - ceea ce face dificil de diagnosticat, deoarece se alătură unei infecții secundare. De asemenea, rămâne limfadenitå. imunopatologie Netratate sau are loc

sifilis terțiar - timp de 3-10 ani de la infectare. Această perioadă este caracterizată prin gummas aspect (infiltrative limitat plonoelastichny tubercul și predispuse la dezintegrare si cicatrici) în organele interne și oase. sifilis visceral - este sinonim cu terțiară. Gummi formate în organele interne și oase, și atrage după sine modificări degenerative grave ale organelor interne și a oaselor. În funcție de organul afectat, va fi în concordanță cu simptomele:

  • CNS - degenerare a individului;
  • învinge oase / articulatii - periostita, artrită;
  • pierderea intra-nodul limfatic - mesadenitis, cu durere severă.

Și totuși atât de multe simptome posibile, în funcție de localizarea leziunii. sifilisul netratat duce la moartea pacientului.

Sifilisul congenital apare la copiii cu infecție transplacentar a fătului, după o dezvoltare suficientă de circulație placentar (cu 3 luni de sarcină), deoarece spirochetes placenta nu penetreze. În cazul unei nașteri copil viabil, sifilis congenital este împărțit în mai devreme și târziu.

  • sifilis congenital precoce papulară apare pe fese, leziuni ale mucoasei nazale, distrugerea septului nazal, hepatosplenomegalie, hidrocefalie, și, de asemenea, în lag ulterioare în dezvoltarea mentală și fizică.
  • sifilis congenital tardiv este caracterizat prin triada Hutchinson: dinti patologie (incisivii superiori centrali în formă de butoi) + cheratită parenchimatoasă (leziune corneană) + surzenie labirint. Există și alte manifestări, sifilis tertiar adecvate la adulți.

Sifilisul - cauze, simptome și tratament

sifilis congenital Late

In timpul sarcinii, mama cu sifilis sau dureri, dar nu a fost eliminat din registru - merge consultarea și a abordat problema avortului sau a salva, dar cu antibiotic.

Auto-diagnostic și auto-tratament sunt inacceptabile, din cauza diversității tabloul clinic (erupții cutanate de variabilitate, perioade latente frecvente) posibilitatea de misdiagnosis este mare, urmată de infecție altora și riscul de complicații dezactivarea.

acest lucru se aplică în special erupții cutanate, ele sunt atât de diverse încât acestea trebuie să le distinge de cele ale manifestărilor cutanate, cum ar fi:

  • herpes shankrioformnaya piodermite, tuberculoza miliară (astfel de boli sunt diferențiate în prima perioadă);
  • rujeola, rubeola, tifos, roz si boli de piele solzoase, veruci genitale (sifilis secundar).

Fiți atenți la manifestările asociate, erupții pe faze morfologia leziunilor, etc. - toate aceste descrieri necesită experiență clinică.

Teste pentru sifilis:

Principalele metode de diagnosticare includ:

1. Metoda bacterioscopice (aceasta are ca scop detectarea agentului patogen în frotiuri sancrul sau nodul limfatic biopsie) - Această metodă este efectuată în primele 4 săptămâni după infectare.

2. Metoda serologică (metoda pentru determinarea IgM - indică reacție de fază acută și este determinată numai prin utilizarea FTA-ABS și IFA - numai ele definesc imunoglobuline M, utilizarea altor metode serologice va da rezultate eronate reacție seronegativi, deoarece acestea sunt concepute pentru a detecta IgG - el vorbește despre procesul de sincronizare).

Primele 2 metode sunt folosite cu sifilis primar; Atunci când secundare și terțiare - metode serologice utilizate pentru detectarea IgG (RW, Phragmites, RIF). In diagnosticul de sifilis congenital, folosind ELISA și FTA-ABS (în decurs de 3 luni), iar după - RW, Phragmites, RIF.

Aceasta este în stadii incipiente de sifilis care apar imunoglobulina M (IgM) origine treponemala - în laborator și scris. Și în etapele ulterioare ale prezenței IgG a scrie origine treponemala. Și în funcție de ceea ce Ig (imunoglobuline) sunt determinate, ele vorbesc despre insula sau au un proces de curgere lung. Dar ce fel de test serologic pentru a trimite pacientul decide dermatolog care definește stadiul clinic.

3. Alte metode de diagnostic de laborator pentru a fi mai puțin informative, iar pe langa imaginea de ansamblu a inflamației sau imunopatologice rezultate nu va da.

tratamentul sifilis

Tratamentul nu este specific și se realizează cu doze mari de antibiotice, care sunt sensibile la sifilis, aceste grupuri includ: tetracicline (doksitseklin), eritromicină, azitromicină (sumamed) ceftriaxonă.

Tratamentul se efectuează sub controlul parametrilor biochimici și KLA, OAM - monitorizarea reacțiilor compensatorii ale organelor și sistemelor.

Tratamentul se continuă timp de aproximativ 2 luni, iar tratamentul în timpul sarcinii nu are deosebiri fundamentale de staționare convenționale. Este nevoie de partener de tratament, este numit terapie preventiva (tratament pentru persoanele care se află în contact apropiat cu un infectat). Pentru igiena personală folosesc ustensile separate, prosoape și alte articole de uz casnic personale. De asemenea, dupa contactul sexual sau alte nevoi de contact pentru a utiliza 0,05% digluconat hlorgiksedina, soluție Albucidum (poate și trebuie să fie păstrate în dulapul cu medicamente personale) - Utilizați pentru orice părți ale corpului care au avut loc contactul.

Prevenirea sifilis

Metodele specifice de reabilitare, prevenire si dieta nu au fost dezvoltate până în prezent. Puteți încerca, cu siguranță, pentru a trata cu soluții antiseptice infestați loc imediat după contact, dar riscul bolii rămâne destul de mare, deși un pic mai mic.

consultație medicală la sifilis:

Întrebare: Are imunitate se dezvoltă după ce a suferit de boala?
Răspuns: o opinie clară cu privire la acest subiect nu este, pentru că în sângele unor oameni fără un istoric de sifilis, găsit treponemostaticheskie, treponemotsidnye anticorpi care a preveni infecția. De asemenea, ea a format imunitatea nesterilă, dar la momentul actual latente în momentul bolii sale, el este slăbit, și, eventual, re-infecție în plus față de ceea ce este deja acolo - adică formarea de suprainfecție. Dar în mod clar putem spune că imunitatea persistentă după ce a suferit nici o boala.

Î: De ce vine o ființă imaginară și nici un simptom al bolii nu poate fi?
A: cum apare în perioadele primare și secundare, datorită structurii Treponema pallidum, și anume prezența în ea învelișului capsulei, protejând-o de fagocitoză, rezultând în treponemes distrugere incomplet și șederea lor în forma L ( „latente“ de stat) - protecție de la anticorpi, și antibiotice, dar, de asemenea, pe dezvoltarea de protecție a bolii. Același efect răspunde la întrebarea „re-infecție în absența contactului cu pacientul“ - adică, există o trezire „dormit“ treponem.

Î: Este periculos pentru alte căi de transmitere?
Răspuns: puțin probabil, dar este posibil prin articole de uz casnic.

Întrebare: cicatrici rămân după manifestările cutanate?
Răspuns: poate rămâne numai în cazul în care tratamentul în timp util și nu a existat nici o corodare a început (ulcer format) sau același mecanism, dar în locuri de traumatisme frecvente (zona anală, zona amigdalelor).

Întrebare: Aspecte juridice ale ascunderea bolii?
Răspuns: ascunderea intenționată a bolilor venerice, ceea ce a condus la o contaminare a altora este considerată infracțiune administrativă FZRF №116 st.6.1-6.3. și urmărită penal kodeksomRumyniyav penal Articolul 121.

Doctor Shabanova adică