Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Shanezhki - atât de afecțiune cunoscută în Urali noastre aceste plăcinte rotunde deschise și chips-uri. Când ne-am -x 70 de ani sa mutat să trăiască în această regiune din România, prima dată când le-am încercat. El le regaled aproapele nostru ne. nepoții ei au fost foarte pasionat de astfel de prăjituri, și bunica ei fierte aproape in fiecare week-end. Îmi amintesc că le-am plăcut atât de mult pentru mine că am cerut imediat să-i spun cum să le gătească.Bunica mi-a spus să le gătească foarte, foarte simplu. Principalul lucru este de a fi capabil de a începe un aluat bun de drojdie și topping-uri la schimb. Am scris reteta. Și, deși la vremea am fost destul de câțiva ani, la prima ocazie, am luat un astfel de lucru greu pentru mine ca un aluat de drojdie. Și primul său shangi am copt doar atunci, când eram încă la școală.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Mai târziu am aflat că cuptorul poate fi pe un alt test de - pe un acru, cu proaspete, pe bulion de cartofi aluat și diverse alte.

Dar aici e rețeta Vreau să împărtășesc astăzi a fost prima mea pusculita. Poate de aceea el este favorit în ziua de azi.

shangi cartofi aluat de drojdie, fără aluat

Vom avea nevoie (22 - 23 bucăți):

 • faina - 4 cani
 • apă - 1,5 pahare
 • ulei vegetal - 2 - 3 linguri. linguri
 • drojdie proaspătă - 50 gr
 • zahar - 1 lingura. lingură
 • Sare - 1,5 linguriță.
 • Cartofi - 1 kg
 • lapte - 0,5 cupe
 • ou - 4 buc
 • Unt - 50 oz
 • sare - dupa gust

Uneori, chiar și în umplutura adăugat și prăjit într-o tigaie cu ulei vegetal, ceapa fin tocat. Prin urmare, pot fi incluse în rețetă, și ea. Dar cel mai adesea gatiti doar piure de cartofi.

Puteți încerca să gătească pe - în mod diferit, apoi să fie capabil de a decide pentru tine că nu mai trebuie să gust.

După cum se poate observa din compoziția ingredientelor, toate produsele sunt utilizate cel mai simplu. Și aluatul se prepară fără utilizarea de ouă și lapte, compoziția aluatului acestui produs se numește fără gust. Și pentru că este bun produse de patiserie cuptor posta. Și când shanezhki iubesc, dar reactiveze în același timp, nu doresc să.

Coacere a unui astfel de test nu se dovedește la fel de luxuriantă ca de la fantezie, dar gustul nu este mai rău. Proaspăt coaptă moale și gustoase. A doua zi, chiftelele poate fi reîncălzit într-un cuptor cu microunde, nu coacere zacherstveet și nu va fi greu.

Adevaratul test acest lucru este practic imposibil, din moment ce totul este mâncat aproape fierbinte conducte.

1. Pentru a începe, trebuie să ne pregătim Brew. Ea se pregătește tradiționale, ca întotdeauna în prepararea aluatului de drojdie.

Un pahar cu apa calduta intr-un vas adecvat și se fărâmițeze drojdia în ea proaspătă. Fresher ei sunt, aluatul și aluatul se va ridica în curând. Puteți utiliza, de asemenea drojdie uscată, în acest caz, nu este întotdeauna necesar să se pregătească Brew. De obicei, pe punga este scris modul de utilizare a acestora sau de alte soiuri.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Gatesc pe drojdie proaspătă ca am o dată - și apoi a învățat.

Nu folosiți prea multă apă fierbinte pentru a face aluat. Într-o astfel de apă poate fi pierdut și toate aluat de drojdie vie nu va crește.

2. De asemenea, se toarnă într-un amestec dintr-o lingură de zahăr și două - trei linguri de făină. Se amestecă. Dacă zădărnicit dificil, acesta poate fi utilizat pentru amestecarea pamatuf. În acest caz, se amesteca totul rapid și ușor.

3. Puneți Brew într-un loc cald timp de 15 minute - 20, în cazul în care drojdia este proaspăt, că în acest timp aceasta va crește în volum în două - trei ori.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

În termen de două - trei minute de bulele încep să apară la suprafață. Drojdia se va „trezi“, iar aluatul va deveni în viață. A 15 - 20 de minute pe suprafața va fi „cap viu“.

4. Între timp, aluatul potrivit vom avea nevoie pentru a cerne faina pentru frământare. Chiar mai bine să facă acest lucru de două ori.

In acest procedeu, particulele de făină sunt saturate cu oxigen și mai bine de coacere este mai bogat și gustos. Timpul necesar destul de un pic, dar de la un astfel de produs de testare are un gust mai bun la ori.

Cerne poate imediat într-un vas în care noi și frământarea aluatului.

5. Restul apei calde pentru a turna sare și se amestecă până la dizolvare.

6. făină poseredinke face un bine și se adaugă apă. Se amestecă în fiertură.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Apoi se toarnă apropiat de momentul fiertură. Se toarnă încet, amestecând imediat conținutul cu o lingură sau o spatulă, cineva la fel de confortabil.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Când spatulă și lingura va fi dificil de făcut, se adaugă ulei vegetal și începe să se framanta aluatul cu mâna. Fa-o mai bine în castron, deoarece este suficient de lichidă.

7. Framantati aluatul la punctul până când începe să se îndepărteze de la mâini și se îngroașă. Cu toate acestea, mult mai gros pentru a fi nu ar trebui. Fotografia arată ce ar trebui să aibă consistența. Knead nevoie de minute șase-șapte.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video


Dacă aluatul este frământat și apoși, în opinia dumneavoastră, rambleu de un cuplu de linguri de făină cernută. Dar, amintiți-vă că aluatul nu ar trebui să fie gros. El va fi mai greu de a urca.

8. răzuiți aluatul de pe pereți, mai ales dacă au rămas făina și se amestecă în toate aluatul. Stenochki trebuie să fie curate. Aceasta va contribui, de asemenea, la o recuperare bună.

9. aluat bine amestecat este lăsat în bol, se acoperă cu un prosop sau folie de plastic și pus într-un loc cald să crească. Se va ridica o oră - o jumătate, din nou, în funcție de prospețimea drojdiei și temperatura din încăpere.

10. Se curata cartofii, se taie in jumatate, deci este mai rapid pentru a găti, se toarnă apă și se pune la fiert. Am fiert întotdeauna cartofii pe principiul „e mai bine să rămână decât nu este suficient.“ Prin urmare, a propus ca o parte din ingredientele de 1 kg de aprox vegetal.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Îmi place când completarea plăcinte sunt multe, și în toate plăcinte. Și plăcinte noastre actuale acest lucru nu este o excepție. Deși se întâmplă că ele sunt pregătite pentru o umplere destul de lichid și răspândirea acesteia, așa cum au fost aplicate pe partea de sus. Îmi place să gătesc umplutura suficient de gros și a întins-un strat gros.

Între timp, aluatul este adecvat, iar cartofii fierte și puteți să vă antrenați și alte lucruri interesante.

11. terminat de scurgere de cartofi. Și framanta bine. Adăugați untul și laptele cald. Dacă se pregătesc pentru a posta, nu se adaugă nici una, nici alta. Un piure cu puțină apă, în care și fierbe.

De asemenea, în post și nu adăugați ouăle, fără a le face.

Dar astăzi nu țineți post, așa că se adaugă 2 ouă și proteine ​​din a treia. Gălbenuș de ou și o altă rezervă pentru produsele de lubrifiere.

12. Toate amestecate bine pentru a obține un piure omogen, fără cocoloașe. Nu l-am ajunge la o grosime și nu curge. Din nou, dacă preferați o umplutura mai subtire, se adaugă la un pic mai mult lapte sau cartofi bulion.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Încercați piure de cartofi, iar în cazul în care considerați că sarea nu este de ajuns, atunci puteti adauga pe gustul tau.

13. Dar aluatul nostru se străduiește deja să sară din castron.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Este necesar să se calmeze și obmyat. Și puteți chiar amesteca ușor cu ea, chiar în bol. Este, de altfel, deja nu se lipesc de mâini. Toate ingredientele sunt bine dispersate și distribuite, iar aluatul a fost ascultător și plăcut la atingere - moale și elastic.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

După obmyat-l înapoi acoperă cu un prosop și a pus apoi într-un loc cald. Este necesar ca acesta a venit încă o dată. Acest lucru poate dura aproximativ o oră.

Din nou, avem grijă de afaceri. Piure răcește, iar aluatul este potrivit.

14. vystelit de coacere cu hârtie de copt și grăsime-lubrifiat cu ulei.

Dacă aveți două coacere, cel mai bine este să le pregătească atât. Aluatul se va ridica din nou, cu produse gata făcute. Și, în timp ce unul se coace la coacerea cu shangi, al doilea va veni în acel moment.

15. a abordat doua obmyat aluat, Promes.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Împărțit în două - trei părți. Una dintre piesele se rostogolească în cârnați și se taie în felii, din care se rostogolesc bile. În diametru, acestea trebuie să fie de 7 cm.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

17. bile forma un tort, puteți roll-le cu un sucitor, și vă puteți întinde brațele tale, deja direct pe foaia de copt. Dă-le un pic de o minciună în, atunci când acestea vor crește în măsura în care degetele formează în mijloc, o adâncitură pentru umplere.

Și o degajare poate fi formată cu ajutorul unui capac metalic. Înșurubarea în borcan și a pus pe testul martor. ușoară presiune. Pentru a acoperi nu este lipit trebuie uns cu ulei.

18. umple cavitatea piure de cartofi, lăsând o foarte mică barele de protecție de pe margini. Am pus umplutura cat mai multe pauze. Dar, din nou, permiteți-mi să vă reamintesc că există rețete în cazul piureului doar pătate pe suprafața piesei de prelucrat. Mod de a alege.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

19. Porniți cuptorul să se încălzească și a pus pan în cazul în care - undeva în apropiere. Am încălzit cuptorul timp de 15 minute, aproximativ în același timp, ar fi nevoie să preforme crescut în volum cu jumătate.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Trebuie să fie de 180 de grade.

20. Gălbenușul de ou și să aducă în jos cu ajutorul unei furci. Ridicați piesa ușor, fără a exercita presiune, perie cu ou bătut. Utilizați în acest scop, este mai bine perie de silicon.

Lubrifiază și traverselor libere de umplere și de umplere în sine. plăcinte deschise tremurate va fi apoi foarte roz și frumos.

21. Puneți tava în cuptor și se coace obiecte 25 la 30 de minute, în funcție de caracteristicile cuptorului.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Pe parcursul întregului proces de coacere, încercați să nu pentru a deschide cuptorul, aluatul nu opal. Deosebit de importante sunt primele 10 - 15 minute.

shangi Ready ar trebui să se înroșească și să devină un frumos și apetisant.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

22. Ia tava din cuptor și se îndepărtează terminat de copt cu ajutorul lamei. Pre-cuțit pentru a tăia joncțiunea. Ei au ramas impreuna si se rup le va fi dificil, pentru că noi nu vrem să le rupt.

23. Puneți prăjiturile finite într-un vas mare și se acoperă cu un prosop. Lasă pe timp de 10 minute, apoi se serveste cu ceai fierbinte. De asemenea, bun produse de patiserie și lapte fierbinte.

Shangi cu cartofi - delicios pas cu pas reteta cu fotografii și video

Acestea sunt shangi pe care le avem. Rosy, frumos și delicios! Nu este. Sa dovedit că sunt exact 23 de bucăți.

Toate cele trei tava pregatita. Deci, până la următorul lot de Peklo, nimeni nu în bucătărie nu a fost de gând să plece. Am avut doar trei. Cred că toată lumea a mâncat din a doua jumătate a partidului, dar mirosul și aspectul de copt copt doar tot legat la locurile lor.

Ca urmare, după masa de seară, doar patru dintre ei au plecat pe un platou. Și așa de fiecare dată. Prin urmare, ia în considerare apetitul casei sale și numărul de consumatori.

Dacă toate place de copt, numărul de ingrediente poate fi crescut proporțional. Dacă crește cantitatea de făină pe una - două pahare, cantitatea de drojdie poate lăsa neschimbat.

În fotografie, care a pregătit prepararea cafelei, puteți vedea cât de mult a crescut, au crescut suficient de forță de drojdie și porțiunea crescută.

Și din nou, puteți folosi lapte in loc de apa. Puteți adăuga, de asemenea, la aluat 1 - 2 oua si unt. În acest caz, aluatul va avea bogat, și, prin urmare, mai luxuriantă și aerisit.

Și puteți găti în Urali shanezhki și fără nici un fel de drojdie.

În general, în viitorul aluat, puteți adăuga smântână, iaurt sau lapte fermentat. Shangi preparată din aluat nedospit acru.

Și nu uitați un alt ingredient cel mai important - o stare de spirit buna! Fără ea, nu se întâmplă nimic.