Shambaugh pentru case particulare, cu propriile lor mâini

Ce este Shambaugh?

Caracteristică Chambault este avansat un sifon. Acesta este un sistem autonom de canalizare finanțat, care poate fi instalat într-o casă privată. Se elimină din casa și colectează apa reziduală. Acest sistem poate fi realizat independent de inele din beton. Există fabrica Chambault făcut din material etanș la aer, cum ar fi metal și stekloplatik. Acestea sunt realizate din leopard-H, Flotenk, Helyx, Alta, Onix și altele.Puncte forte și puncte slabe

Shambaugh are mai multe avantaje față de alte tipuri de fose septice:

  • În primul rând, o gaura este mai ușor de instalat și mai ușor aranjat.
  • În al doilea rând, a instala canalizare poate fi finanțată indiferent de nivelul apelor subterane de pe site.
  • În al treilea rând, calitatea muncii sale nu va depinde de tipul de sol pe care să construiască casa ta privată.

Este demn de menționat și dezavantaje ale acestui sistem.

  • Principalul dezavantaj, care, uneori, observați după instalarea - un miros neplăcut. Pentru a evita aceasta, este necesar să se aplice preparatelor bacteriene sau utilizate ca produse de recipiente din plastic.
  • Al doilea dezavantaj al Shamba - este o necesitate cauza de multe ori camioane vid pentru ao curăța. Dacă locuiți într-o casă privată, tot timpul, apoi curățați groapa va avea în fiecare lună, în cazul în care nu mai des.

Dacă apelați periodic assenizatorskaya mașină scumpă, oferă pentru a citi un articol despre construirea unei fose septice. de evacuare a apelor uzate tratate în sol.

Cum se instalează un canal de stocare?

Pentru a începe cu, sape o groapă de mărimea viitorului Shambaugh. Apoi, aliniați cu grijă fundul gropii, și să stropească cu nisip și se umple cu apă. Stratul de nisip ar trebui să ajungă la 10-15 cm. Acest lucru este la contracție de jos.

Mai mult, dacă încasați sistemul de canalizare de inele din beton și aveți un inel de la partea de jos, este instalat. În caz contrar, partea de jos este umplut cu beton, și așezați inelul inferior pervaze izolate pentru a se scurge nu trece prin golul în sol.

Pe inelul inferior cu soluție prolozhkoy ciment (x1), nisip fin (x3) si apa de sticla (h0,1) set următor și așa mai departe. Pentru a consolida și mai mult sistemul de inele, puteți utiliza capse sau plăci metalice.

Shambaugh pentru case particulare, cu propriile lor mâini

Coperta a pus pe un mortar de nisip obișnuit cu ciment.

Dacă se colectează prin turnarea drenuri dumneavoastră metoda de beton, primul pas va fi consolidarea și partea de jos a peretelui groapă. Pentru a face acest lucru, accesorii se potrivesc și sârmă. Soluția este preparată pentru turnarea de ciment M-400 (x1), nisip (x4) și așchiile metalice (x4). Grosimea fundului trebuie să fie de 15 cm. Va fi uscat timp de aproximativ două zile. Nu începe cofraj pentru a finaliza uscarea pardoselii. Planul de umplere astfel încât zăbrele a fost în mijlocul monolitului.

După terminarea cofrajului pe perimetrul săpăturii să fie stivuite canale. Ei au creat panouri de panouri. Întregul sistem este acoperit de un ardezie dens, vârful este întărită și umplut cu o soluție. Pentru a avea acces la camerele de luat vederi să lăsați două trape. Nu uita să aducă urcări de ventilație spre exterior.Cum de a izola Shambo din apă?

Hidroizolarea sistem de canalizare finanțat ar trebui să fie obligatorie. Pentru a face acest lucru, puteți alege una dintre modalitățile. Experții sugerează fie să impună un rezervor de bitum fierbinte în două straturi, pre-amorsate cu o soluție de bitum cu benzină sau peretele de acoperire aderă bine compuși care măresc hidrofobia materialului. Rulou izolației bituminoasă ajută izola rezervorul de decantare din exterior.

Cum se montează o piesă de teatru?

Conducta de admisie este îndreptată spre capătul deschis al centrului bine și este așezat astfel încât să treacă cu un gradient de 2 cm pe metru per 10 cm deasupra partea de jos a filtrului și 5 cm deasupra tubului de tiraj. Cu acest aranjament, iar panta este ușor, pentru a evita blocarea tubului. Nu alimenta conducta de plastic la sistemul nu este în afara de ordine înainte de timp. Diametrul acestui tub trebuie să fie de 10 cm.

Flow este îndreptat în jos printr-un teu special canal montat vertical. apa de la robinet sa inferioară va colecta sub suprafata, si de sus - purge-l de particule în suspensie care acestea nu a lovit tubul de retragere.

Shambaugh pentru case particulare, cu propriile lor mâini

Tees suprasaturările

Conductele de admisie și evacuare sunt amplasate conductele Shambaugh care vor conține până plutitoare substanțe solide. Se introduce tubul vertical, astfel încât capetele lor deschise au fost scufundate în apă. Există un design special al duzei cele mai potrivite pentru astfel de scopuri: extender, din fontă, care sunt atașate la peretele tubului prin cleme speciale.

În cazul în care mai multe camere dvs. Shambaugh, nu uitați să lăsați între ele nu numai găuri pentru conductă de preaplin, dar, de asemenea, deschiderile prin care trec conducta de ventilație.

Setați ventilația

Pentru a Shambo nu strica viața pentru mirosul lor specific, trebuie să se gândească cu atenție despre sistemul de ventilație. Vent stivă ar trebui să fie nu mai mult de 30-70 îndepărtat cm deasupra acoperișului casei, astfel încât sezonul rece nu este o țeavă de glazurare și suprapus. În cazul în care se oprește de coloană ventilată pentru orice motiv, aceasta va conduce la întreruperea sifoane sanitare dumneavoastră, și mirosurile neplăcute vor fi garantate a fi în clădire. De aceea scurta conducta de aerisire deasupra acoperișului clădirii pentru a reduce suprafața de transfer de căldură și astfel protejează de îngheț.

Din același motiv pentru care nu ar trebui să deschidă Shambaugh de aerisire stivă în afara casei. În iarna grea a românului cu probabilitate absolută răcite prin și va fi închisă.

De asemenea, în orice caz, nu conectați hota cu ventilație de canalizare casa riser și coșul de fum.

Pentru a asigura o ventilație de canalizare a acumula găuri lăsa în pereții despărțitori între secțiuni. Asigurați-vă întotdeauna că aceste găuri au fost amplasate deasupra nivelului la care voința efluentului - la un rezervor de apă reziduală preaplin nu debordează de aerisire. Este de asemenea posibil să se stabilească aceeași conductă de ventilație, prin care se scurge sunt aduse în rezervorul Chambault, dar și în acest caz este necesar să se asigure că conducta de alimentare a fost localizat la suprafața efluentului. Partea de jos a aerisire trebuie să fie de cel puțin 20 cm deasupra suprafeței apei reziduale în Chambault. Suprafața totală a acestor găuri ar trebui să fie de două ori diametrul țevii ascendente, care va avea loc pe ele.

Nu folosiți supapele de vid pentru a închide secțiuni Shambaugh. Acestea vor fi mai bine ventilat, în cazul în care nu se suprapun guri de vizitare din fontă sigilate. Supapele de admisie în loc de închidere ventilate creste riscul ca casa va rupe sifoane. În plus, dacă sunteți o lungă perioadă de timp nu folosesc apa de scurgere, sifon uscat și, în absența ventilației, de Shambo ca de la orice scurgere, începe să miroasă. Această problemă este eliminată instalarea de aerisire de coloană cu retragerea lui deasupra acoperișului casei.

Cât de mult va funcționa Shambaugh?

Dacă urmați modul de curățare a filtrului, utilizați în mod regulat serviciile sanitare lucrătorilor și să urmeze starea Shamba dvs., durata de viață a pieselor individuale pentru înlocuirea completă poate dura până la 18 ani. va servi filtre de nisip și pietriș mult în partea subterană a Shambaugh. Conducta se efectuează filtrarea în interiorul rezervorului va dura un pic mai puțin - de la 8 la 10 ani.