Sfera de circulație în economia de piață - studopediya

În sfera producției operează de capital industrial și agrar în domeniul circulației - împrumutului și capitalul comercial.

Recurs - este o formă economică de comunicare a rezultatelor producției către consumatori în ceea ce privește relațiile comerciale. Dezvoltarea producției sociale a transformat schimbul direct de o marfă în circulație de mărfuri, care este o formă dezvoltată a schimbului de mărfuri.• posibilitatea de a surplusului de produse;

• un anumit grad de diviziune a muncii.

Condițiile de mai sus, în primul rând, capacitatea de a-și asuma producătorului individual pentru a obține produsele de muncă mai mult decât el este capabil să consume, și în al doilea rând, pune contradicția dintre diversitatea nevoilor de producători și tipurile limitate de produse pentru a le îndeplini în detrimentul auto-producție. Aceste circumstanțe sunt o condiție prealabilă a producătorilor de relații de schimb.

• facilitatea de schimb trebuie să îndeplinească diverse necesită-Ness, și anume fie calitativ diferit;

• facilitatea de schimb trebuie să fie echivalentă (egal) din punct de vedere economic.Cu alte cuvinte, obiecte de schimb sunt calitativ diferite ca valori (în caz contrar nu are sens să facă schimb), ci ca o valoare egală.

Odată cu dezvoltarea relațiilor de piață de facilități de schimb structură primește o dezvoltare calitativă. Economică teorie-dența atribuie această dezvoltare cu două procese principale:

• transformarea în obiecte de schimb de piață a factorilor de producție - terenuri, capital și muncă;

• dezvoltarea calitativă a banului ca mijloc de schimb și un obiect care se manifestă în dezvoltarea funcțiilor de bani, tipurile lor, infrastructura pieței pentru o bună funcționare a sistemului monetar-TION.

O problemă de punere în aplicare în ceea ce privește reproducerea socială nu se limitează la vânzările de software, cu produse de construcții. Unitatea în punerea în aplicare a formelor naturale și valoarea produsului necesită o reglementare adecvată a banilor furnizează o anumită cantitate de bunuri de capital, bunuri de consum și servicii.

În economia de astăzi există o sferă mare de circulație între producător și consumator - piața, cu legile și instituțiile sale speciale. Cu cat mai mare pe piață, cu atât mai mult instituțiile speciale, cu cât mai aproape unul de altul devine cumpărător și vânzător, cu atât mai repede vânzarea, t. E. mișcarea economică efectivă a valorilor materiale și financiare. Un set de instituții de piață specifice sau instituțiile desemnate de conceptul de infrastructură de piață.

Există următoarele instituții sau elemente ale infrastructurii de piață:

În sfera de circulație a mărfurilor:

- a rețelei de vânzare cu amănuntul a mărfurilor la bursele de mărfuri;

- centre de reconversie profesională.