sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

conductele de încălzire și radiatoare (baterie) este în aproape fiecare casă. Și de multe ori există o problemă - ce și cum să picteze întregul sau o parte din ea. Dar de ce tuburi de vopsea, cere unele. Pentru a începe cu, sistemul de încălzire în casă am un popor foarte rare și mulți nu se schimbă deloc. Dar fiecare lucru trebuie să poarte de proprietate, și conducte de căldură nu fac excepție. Paint, acestea acoperă în sus, ea se poate dezlipi și de a lua în jos.Acum, să ne amintim că avem de-a face cu un apartament rezidențial - cameră, în cazul în care fiecare detaliu trebuie să se încadreze în interior și, cel puțin, nu arata urat. În plus, vopseaua ajută la protejarea conductei de coroziune.

In zilele noastre, desigur, a produs radiatoare, care nu au nevoie să picteze - ele au deja un strat protector. Dar totul altceva - tubul - această proprietate nu, prin urmare, încă mai trebuie să fie pictura în timp util.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

unele vopsea pentru a picta

Care sunt culorile?

Figura ce trebuie să pictați conducta, a se vedea prin ce mijloace se poate face. Cerneala pentru țevi, există multe, cu toate acestea, sunt mai multe tipuri de cele mai populare.

1. Email alchidic. Aceasta vopsea care rezistă la temperaturi ridicate și nu este supusă altor influențe. Cu toate acestea, „publica“ un miros foarte neplăcut, până la uscare la starea completă. Din acest motiv, nu toate dragostea ei, preferând alte tipuri de vopsea.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

email alchidic pentru radiatoare

2. Vopsele hidro-dispersie. Este bine, deoarece se usuca repede si este suficient de lung. Dar nu toți membrii acestui tip de vopsele sunt potrivite pentru bateriile de încălzire.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

apă vopsea de dispersie pentru radiatoare

3. acril email. Ea are o strălucire lucioasă, de-a lungul anilor, nu pătează și nu schimbă culoarea. Cu toate acestea, în scopul de a picta conducte ei de a pre-grund.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

vopsea spray acrilic

După cum puteți vedea, toate aceste tipuri de lacuri si vopsele acoperiri au avantajele și dezavantajele lor - idealul nu este printre ei. Prin urmare, atunci când pictura ar trebui să fie ghidate de propriile preferințe.

  1. Cu toate acestea, brandurile acestor tipuri de vopsele sunt adesea lipsite de unele dezavantaje. Deci, olandeză vopsea emailata Radiator fara miros. Are un alb țeavă tradițional și astăzi este considerat unul dintre cele mai bune mărci de vopsea.
  2. Vopsea anti-coroziune Millertemp iese în evidență prin rezistența sa de temperatură - poate rezista pana la 600 de grade. Ea nu are nevoie de un grund. Millertemp are cărbune gri sau de culoare de aluminiu, este, de asemenea, destul de popular în pictura țeavă.
  3. Element Fargues alchidice - producția de vopsea suedeză, care nu necesită grunduri și să reziste la o temperatură suficient de ridicată. Acesta este adesea folosit pentru stratul de pregătire, care se aplică pe partea de sus a altor culori; dar poate fi folosit ca un strat independent.


Unele dintre aceste branduri este utilizat pentru colorarea suprafețe metalice. Dar altele sunt special produse pentru încălzirea bateriilor, și au în legătură cu proprietățile suplimentare.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

Conducte pentru încălzire colorate cu fantezie

Deoarece tubul colorant

De obicei, conductele de încălzire vopsea fiecare cinci - șapte ani, care este destul de rar. Este de dorit să se aplice vopseaua după alte reparații au fost finalizate. Pereții și podeaua înainte de vopsire cu atenție proteja de stropi accidentale; chiar dacă sunteți un muncitor calificat este încă pe picăturile de cerneală nu sunt complet dispărut.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

Asigurați-vă că înainte de vopsea, curățați bateria

vopsea de culoare este important pentru capacitatea de a da afara conductelor de căldură. Expertii nu recomanda alb, care este preferat de majoritatea proprietarilor, și negru sau alte întuneric. Un alt lucru este faptul că culoarea este de multe ori nu este în armonie cu stilul general al camerei, sau pur și simplu par „sumbru“. Există deja proprietarul ar trebui să ia în considerare ceea ce este mai important pentru el - design și practic. Puteți, desigur, pentru a alege un compromis (tub de culoare gri metalizat inchis) sau se pot antrena aspectul camerei conducte, astfel de culoare închisă și radiatoare se potrivesc în ea.

Colorație poate fi în diferite moduri, în funcție de starea stratului de vopsea veche. În cazul în care este crăpată drept si nu, noua vopsea poate fi aplicată direct. În cazul în care vopseaua veche incepe sa se crape si se umfla, este necesară curățarea conductelor de șmirghel de mare pentru a face suprafața netedă și să înlăture toate părțile de deșeuri.

Dacă stratul anterior coaja complet oprit, acesta trebuie îndepărtat înainte de vopsire și suprafața de acoperire țeavă grund. Este important ca înainte de a aplica tuburile de primeri au fost curate și îngrijite, pentru că acestea sunt bine spălate și șterse cu o cârpă.

Grundul se aplică într-un strat subțire, după care o rola sau prin pulverizare vopsea aplicată. Tot ce ai nevoie de două straturi de vopsea, fiecare dintre ele trebuie să se usuce timp de aproximativ șase ore. Dupa ce pictura este terminat, este necesar să se aștepte o anumită perioadă de timp înainte de a începe să utilizați conductele.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

instrucțiuni pas cu pas privind curățarea bateriei

În principiu, vopseaua poate și smalț obișnuită, dar expertii recomanda sa prefere alchidice din cauza unui număr de avantaje (uscare rapidă, ușor de aplicat).

Tuburi Dye trebuie să fie în jos, în caz contrar scamelor poate strica o suprafață plană. Nu este în valoare de economisire, și să picteze numai partea din față a sistemului - pentru a acoperi vopseaua necesară pe toate laturile.

Atunci când pictura este recomandat să folosească cutii și pulverizatoare, mai degrabă decât metodele tradiționale. Singurele excepții sunt unele cazuri (de exemplu, o colorare radiator).

Vopsea radiator fonta

Această parte a procesului - una dintre cele mai dure. Radiator nu ar trebui să fie vopsit peste stratul vechi, pentru că suprafața este inegală, aspră. Deoarece radiatorul este adesea situat într-o locație incomod pentru serviciu, este recomandat să fie eliminate înainte de vopsire. Pentru prelucrarea radiatorului este de dorit să se utilizeze o rolă de cauciuc spumă cu diametru mic, care este capabil de a vopsi să penetreze uniform și în locurile cele mai dificile.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

Instrucțiuni pas cu pas baterii pictura

Cald sau rece?

De multe ori a întrebat dacă să picteze conducte „fierbinți“, în care este posibil. Procedând astfel, nu este recomandată, deoarece în acest caz, pe suprafața apar pete și pete, vopseaua va cădea inegal. Deci, este necesar să se picteze atunci când sezonul de încălzire nu a început încă.

sfaturi Tubul de vopsea specialiști de încălzire

ce fel de vopsea pentru a picta bateria fierbinte