Sfaturi pentru fotografierea portretelor în aer liber, în vreme insorita, fotochaynik

Sfaturi pentru fotografierea portretelor în aer liber, în vreme insorita, fotochaynik
Probabil că fiecare fotograf aspirant cel puțin o dată în viața mea a auzit că portretele shoot în aer liber este cel mai bine dimineața devreme sau seara, nu o zi însorită.Și toate pentru că imaginile modelului la lumina zilei este dificil, deoarece soarele în acest moment al zilei este foarte mare de peste un model și, în același timp, creează umbre urâte sub ochi, nas și bărbie.

În dimineața și seara soarele este mai aproape de orizont și iluminează subiectul din lateral, dar nu trage pe fața modelului astfel de produs brut și umbre întunecate ca soarele după-amiază. Dar acest lucru nu înseamnă că camera are nevoie de o zi întreagă situată în jurul valorii de așteptare pentru momentul său de glorie.

Cu ajutorul sfaturile mele pe a face fotografii, puteți face cu ușurință frumos portret fotografie în aer liber, în vreme însorită.

1. Porniți blițul

În timpul fotografia de portret, puteți utiliza blițul încorporat al camerei sau cu un bliț extern. Desigur, a doua opțiune este mai bună. Un bliț extern cu un cap rotativ poate fi ușor controlată prin ajustarea luminozității acestuia prin direcționarea luminii la partea de reflecție sau umbra feței modelului.

Dar, dacă nu aveți un blitz extern, nu e înfricoșător. Multe camere moderne SLR au caracteristici suplimentare, cum ar fi o „compensare flash“ și „Compensarea expunerii“, care în timpul sesiunii foto poate fi util. Cu „compensare flash“, puteți mări sau micșora luminozitatea blițului, și datorită „corecția de expunere“, puteți face mai întunecat imagini sau, dimpotrivă, mai ușoare.Porniți blițul, asigurați-vă că setările aparatului foto pe care trebuie să se schimbe. Pentru a capta suficientă lumină, nici efectul de orbire, aveți nevoie pentru a pune pe parasolar sau un filtru UV și în mod corespunzător configurarea camerei: (. 1/250 sec sau mai mult), un număr mic creștere diafragmatice (de exemplu, f10-F14) sau pentru a seta un timp de expunere mai scurt , reducând matricea sensibilitatea ISO la 100 de unități. și regla balansul de alb (al «AUTO» modul de a „Flash On“ modul).

2. Trage în umbră

Opriți blițul dacă aveți de gând să fotografieze un model în umbră. Dar acest lucru este necesar numai în cazul în care subiectul este destul de luminos. În acest caz:

  • Creșteți obturatorul de închidere (1/50. - 1/100 sec)
  • Deschideți diafragma (F2 - F5.6)
  • setați balansul de alb la modul „Clear“ sau „Shadow“
  • De asemenea, crește ISO de până la 400 de unități. pentru a obține suficient de cadre de lumină.

3. Utilizați fotografia reflectorul

Illuminate umbre intunecate de sub ochi poate fi un model cu un reflector fotografie alb sau argintiu. Acesta poate fi achiziționat într-un magazin de specialitate sau de a face propria din carton, hârtie albă sau folie. Precum și un reflector, puteți utiliza orice pânză albă, de exemplu, un tricou.

Sfaturi pentru fotografierea portretelor în aer liber, în vreme insorita, fotochaynik

Când faceți o imagine străzile portretana de vreme însorită, nu uitați pentru a vedea filmul, la momentul potrivit pentru a schimba setările camerei sau pentru a corecta compoziția cadru.