sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops (Lithops) - plante suculente unice, interesante, cele mai multe, nu frumusețea și originalitatea.

Aspectul lor, ele imita forma si culoarea pietrelor, care cresc într-un habitat natural. O astfel de imitație este dictată de preocuparea pentru auto-conservare - o instalație mascată pentru a scăpa de a mânca animalele sale.Această caracteristică și a dat planta numele Lithops, tradus din limba greacă înseamnă „piatră asemănătoare“. Nu mai puțin frecvent utilizate și al doilea nume Lithops - o „piatră vie“.

În condiții naturale, Lithops cresc pe piatră, suprafețe uscate din Sud și Africa de Sud-Vest.

Europenii au aflat despre existența suculentă extraordinare relativ recent - în prima descriere a Lithops „catalog geografice“, realizat de botanistul engleză și naturalist John Burchellom, datat 1815.

Descriere și caracteristici Lithops

Fiecare instanță Lithops este o pereche de cărnoasă vrac condensat numai frunze 2-5 cm în înălțime, împărțită între scobitură. Suprafața superioară a frunzelor, în funcție de specie, pot fi plate, convexe sau conic.

De regulă, această suculentă simulează nu numai forma și mărimea pietrei, dar, de asemenea, să se repete în detaliu culorile de fond ale terenului stâncos. Prin urmare, culoarea frunzelor variază de la gri-verde la maro, iar acestea sunt de obicei acoperite cu pete și modele. De-a lungul timpului, frunzele zbârci. se usuce, devenind similar cu vechile piei, din care crește o nouă pereche de frunze.

Adâncimea cavitățile din fiecare specie pot fi diferite - ca o mică depresiune, și se ridică aproape la pământ. Până la sfârșitul verii - începutul toamnei depresiuni Lithops peste trei ani creste floarea de culoare albă sau galbenă, foarte similar cu musetel.

Diametrul florii. care va mulțumi pe cei din jurul ei vedere 5-10 zile, uneori poate depăși dimensiunea instalației.

Lithops cresc foarte încet și, în funcție de specie poate crește singur sau formează un grup. rădăcini lungi ale plantei, concepute pentru a extrage umezeala din straturile mai profunde ale solului, au capacitatea de a „retracta“ Lithops sol pentru a preveni suprafata frunzelor cu apă obținându-se în perioadele uscate.

specii de Lithops

floricultura cunoscute 37 specii cultural de Lithops, dar de multe ori pot fi găsite următoarele:

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops Aucampiae (Lithops Aucampiae) - exemplare din această specie au verde, albastru-gri culoare, maroniu cu frunze închise la culoare, care fuzionează modele. Flori - galben, aproximativ 4 cm în diametru.

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Leslie Lithops (Lithops Lesliei) - o vedere în miniatură. O pereche de frunze care nuanțe variază foarte mult în diametru nu depășește 1-2 cm. Se produce flori albe, cu o aromă plăcută.

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops cafenii (Lithops Fulviceps) - frunze verzui-maro sau maro acest tip de model decorat cu pete verzi și maro. Florile sunt galbene, mici.sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops marmura (Lithops marmorata) - frunze gri-verde decorează modelul superior marmura parte întunecată. Blumuri acest tip de Lithops cu flori parfumate albe, cu diametrul de - 5 cm.

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops Olive verde (Lithops Olivaceae) - diametrul suculentă -. 2 cm Frunze de culoare variind de la verde oliv la maro. pete individuale și accident vascular cerebral în modelul de frunze de sus sunt unite într-un singur loc, mai întunecat. Înflorește flori galbene.

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Optica Lithops (Lithops) - înălțimea Optica și diametru frunze - nu mai mult de 2 nuanțe cm de frunze -. De la verde deschis la albastru-verzui. specii cunoscute Lithops cu frunze rozaliu Optica-purpurii.

Caracteristici de îngrijire

Ai grijă de „pietre vii“ acasă - nu e complicat. Este suficient să se examineze nevoile lor și de a oferi un mediu confortabil pentru viata lor.

Alegerea locației și de iluminat

Lithops dragoste de căldură și soare, atât de bine se va simți pe pervazul ferestrei pe partea de sud a apartamentului. „Pietrele vii“ nu răspunde foarte bine pentru a schimba locurile și chiar o inversare a potului de cealaltă parte, astfel încât alegerea locul potrivit pentru ei, nu este necesar să-l schimbe.

Chlorophytum necesită întreținere simplă. Ia nota de consiliere și casa ta va fi unul care va avea grijă de puritatea respirației.

Temperatura și umiditatea

La fel ca în Lithops naturii - locuitorii regiunilor deșertice, acestea sunt bine tolerate și aerul cald uscat. Temperatura optimă + 22 + 25 de grade. În timpul iernii, valoarea temperaturii admisă - nu este mai mică decât + 12 + 15 grade. Cerințe speciale pentru care nu umiditatea, dar umiditatea minimă preferată.

Udarea și fertilizarea

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Ca reprezentant al suculentele Lithops nu poate tolera udare excesivă. care poate fi devastatoare pentru el. Planta este atât de nerăbdare este saturat cu umiditate, care poate exploda de excesul de lichid.

De obicei, „pietrele vii“ nu au nevoie de fertilizare. Excepțiile sunt acele cazuri în care planta nu este transplantat lung, iar solul este epuizat.

Adăugarea îngrășămintelor Lithops se realizează în mijlocul sezonului de creștere, luând jumătate din doza de hrănire proiectat pentru suculentele.

Transplantare și sol

Lithops trebuie să repot după cum este necesar, atunci când germinare rădăcină de sistem sau pentru a face upgrade sol - nu mai des decât o dată la 4-5 ani. O parte din rădăcinile laterale sunt îndepărtate. Containere pentru altoire selectate de mică adâncime, dar larg, asigurând strat de drenaj bun.

Solul este potrivit pentru plantarea Lithops următor:

  • foaie sol - Partea 1;
  • Sand - 1,5 părți;
  • Clay - Partea 1;
  • spărturi de cărămidă - 1 buc.

Achiziționat amestec cactus și Lithops turbă nu sunt adecvate. Pentru a evita putrezire de guler rădăcină este necesară pentru a dota drenaj pietriș superioară și acoperite cu pietre suprafață solul din jurul plantelor.

reproducere

sfaturi importante cu privire la creștere Lithops la domiciliu
Lithops reproduce numai prin semințe. Înainte de semănat semințele la 6 ore înmuiate în apă, apoi, nu prosushivaya, răspândit pe suprafața solului fără adâncire.

Recipientul este acoperit cu un film sau capacitate transparentă, fără a uita semințele sunt ventilați periodic și pulverizare. În teplichke recomandată pentru a menține temperatura de 28 de grade.

Răsaduri apar de obicei 6-10 zile, și nu pot fi pulverizate, dar acum trebuie să fie difuzate mai des și mai mult.

răsaduri de primăvară se arunca cu capul într-o oală permanentă. Plantată morman lor, lăsând spații între plantele nu mai mult de jumătate diametrul lor. Lithops propagate de semințe cu condițiile necesare, în orice moment al anului.

Boli și dăunători

În timpul iernii, „pietrele vii“ pot fi deteriorate de insecte scara. Pentru a face față cu ea, folosind o pastă de apă usturoi, săpun și, care frecat frunze.

În cazul în care Lithops frunzele devin moi și fără vlagă, ai nevoie pentru a uda planta, cu toate că mai mult ei suferă de o supra-abundență de umiditate ea și stagnare în sol. drenaj slab si udare excesiva duce la putrezirea rădăcinii și moartea ulterioară a plantei.

Lithops. Spre deosebire de cactusi nu au o astfel de gamă largă de susținători, dar merită dreptul de a decora viziunea sa originală de fiecare casă. Cu o îngrijire adecvată și îngrijire de plante din casa ta va înflori chiar și „pietre“!