Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Tacamuri - un fel de artă. Și, ca în orice formă de artă, există anumite reguli. Sunteți de acord să pună oaspeții care au venit să felicit proprietarii casei cu o dată importantă pentru masa de mușama acoperite, servi masa chiar în tigaie și a pornit pahare costum și căni.Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Prin și mari, iar masa de zi cu zi, este de dorit să se efectueze peste masa frumos stabilite. Și pentru ocazii solemne trebuie să se pregătească speciale. Pentru o cină și după-amiază de ceai festiv este servit pe masă în diferite moduri. Acest lucru se aplică regulile de selecție fețe de masă, ustensile și plasare. Aici vom vorbi despre cum să pună masa pentru ceai la domiciliu.

Servind o petrecere de ceai festiv

1. fata de masa si servetele.

Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Setarea de masă festivă pentru ceai implică faptul că fiecare oaspete va avea o placă de desert. În spatele vă poate pune priză sub blocajul. Stânga a plăcii, puneți furca de desert, iar dreapta - un cuțit de desert. O vaza cu preparate din fructe și dulciuri cu prăjituri dulci, prize cu lamaie taiata in felii subtiri, tort, vaze și prăjituri sau biscuiți răspândirea în mijlocul mesei. Nu uitați să pregătească o spatulă pentru tort și clești speciali pentru prăjituri și biscuiți.

Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Ceai lucruri, un samovar sau un ceainic cu fierbere bol cu ​​apă și zahăr ar trebui să stea la dreapta punctului în care gazda va sta. Se va vărsa ceai cupe și oferi clienților. În plus față de produsele și deserturi coapte, la masa de ceai, puteți aplica un vin ușor, lichior, coniac sau rom. În acest caz, gustarea este de dorit să se prepare sandwich-uri cu unt, brânză și carne.

Ca servi deserturiAcum să ne imaginăm o altă situație: ceaiul trebuie să fie prezentate după finalizarea mesei principale. Se scoate din tabel toate feluri de mâncare și un set de mese dispozitive de desert. Puteți fi lăsat pe paharele de masă, pahare de vin, pahare de sampanie.

Deserturile sunt de obicei servit fel de mâncare mnogoportsionnoy sau pe plăci de desert individuale, gem - în prize, sosuri dulci - în farfurioare speciale, fructe - în vase. Amplasati și se toarnă deserturi reci: înghețată și - în bolurile înghețată, mousse - în vase, compoturi și jeleu - în pahare. Dacă aveți găluște preparate, tarte cu fructe de padure, budinca si puf, le posta pe feluri de mâncare din metal sau porțelan sau răspândit în plăcile de desert. Zahăr sau zahăr pudră, se toarnă în soclu. Fructe de padure cu smântână sau lapte servit într-un mic farfurii adânci, a pus lingurile de desert potrivite de ele. Nu uita despre cuțite și furculițe din fructe.

Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Ceaiul de pre-se toarnă în pahare sau cupe cu montagne și să dea fiecare oaspete. Lamaie felii subțiri servit în farfurii mici, bomboane de ciocolată poate fi pus pe masă direct în casetele.

Servirea stil tradițional englezesc

Dacă doriți să încercați ceva neobișnuit, aranja o petrecere de ceai într-un stil tradițional englezesc. Start, ca întotdeauna, cu un decor de masă.

Spread-o singură culoare lenjerie față de masă - cel mai bun alb sau albastru -, astfel încât marginile sale agățat vag de la marginea mesei prin faptul că nu mai mult de 15 cm Asigurați-vă că pentru a decora masa cu o vaza de flori albe în viață ..

Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

O versiune simplificată a serviciului de limba engleză - în mod tradițional de argint. Se compune din următoarele elemente: ibric de apă, ceainic, o cana de lapte și o tavă pe care este plasat acest vase de fierbere. ceainice în engleză formă alungită diferit și cupe au o scurtă stem de la baza. Iavașe, linguri de ceai, strecurători, lavete si servetele nu sunt incluse de obicei, și sunt selectate separat. Tradiționalul ceai englezesc este considerat a fi un element de ceai confortabil - lână sau capacul matlasat ibricul.

Setarea de masă festivă pentru ceai la domiciliu

Deci, cești și farfurioare trebuie să stea în fața stăpâna casei sau în fața unei alte femei responsabile pentru conținutul lor de ceai. Pune în fața fiecărei amenzi clienților pentru o farfurie de dulciuri: prajituri, torturi, felii de tort. Puneți cuțite și furculițe. Nu uita șervețelele: așezați-le sub fiecare placă și locul în centrul mesei într-un șervețel special.

Aranjați paharul umplut pe dreapta și un pic oblic de plăci. Lingurițe, loc farfurioare sau dreptul lor. Lingură sau furculiță pentru a plasa prăjiturile la dreapta plăcii. Pentru prăjituri de fructe, se prepară o spatulă specială și uscat - căpușă. Nu uita despre o singură linguriță de zahăr: acesta poate fi pus direct în castron de zahăr.