Serviciu de masă la domiciliu

aliniere aspect tabel înseamnă într-o anumită ordine de ustensile și aparate, precum și decor. Depinde de meniu ocazie și sărbătoare, dar în orice caz de servire țintă - pune masa, astfel încât trapeznichat a fost confortabil și plăcut pentru el. aspect de zi cu zi de masă la domiciliu, cu siguranță, diferit de servirea mesei de vacanță, dar există cerințe comune ale etichetei.Reguli de bază de servire

Față de masă, veselă și elemente decorative care urmează să fie combinate între ele. opțional, într-un cadru informal, tuturor participanților la masă feluri de mâncare au fost aceleași, dar fiecare dintre ele, trebuie să fie din același set.

Distanța dintre scaune trebuie sa fie de aproximativ 50 cm, pentru a oferi pentru toată lumea stând în jurul valorii de masă spațiul privat suficient.

Toate felurile de mâncare trebuie să fie spălate în prealabil și frecat cu atenție.

Aranjamente florale si alte decoratiuni nu ar trebui să fie prea mare, astfel încât să nu interfereze cu stând la masă pentru a discuta și se bucură de mâncare.

Cum să se stabilească masa

O variantă clasică a secțiunii de acoperire considerată lumină colorată monocromatică stofa. Inițial va arata, de asemenea, o cârpă de culoare închisă, dar în acest caz, vasele ar trebui să fie lumină. pânză colorată este potrivit pentru mese cu familia sau ceai cu prietenii.

Principalele cerințe pentru fețe de masă - trebuie să fie perfect curate si bine calcate. În conformitate cu regulile de eticheta marginea feței de masă ar trebui să stea din partea de sus de masă cu 20-30 cm. Sub fata de masa, puteți pune o fundație moale de flanel sau lână, care în timpul mesei nu a fost auzit o trage de farfurii și furculițe.

Supliment sau înlocuiți Pânza poate podtarelniki sau alergători. Podtarelniki - este realizat din material plastic, ratan, bambus sau hârtie, dreptunghiulare, ovale sau rotunde roller-coastere tacâmuri. Runner sau față de masă-runner se numește o fâșie îngustă de țesut care acoperă mijlocul mesei pe toată lungimea ei. În cazul în care masa este servită pentru o masă în familie, este posibil să se limiteze țesutului servetele Podstavochny.

Setarea de masă pentru o masă în cercul familiei

Pentru feluri de mâncare costum tacamuri domestice din ceramică, porțelan sau sticlă colorată, oțel sau cupru-nichel furculițe și linguri. Set de feluri de mâncare pentru servire depinde de meniu. De exemplu, a pus plăcile supa, iar în cazul în care pentru cina nu va fi servit fel de mâncare de pește, apoi conectați nu are nevoie să pescuiască la masa de setare pentru cină nu este necesară.

masă de mic dejun frumos pus oferă o stare de spirit pozitiva pentru intreaga zi. Prin urmare, nu este în valoare de economisire câteva minute pe servirea lui, mai ales că numărul de feluri de mâncare pentru micul dejun este de obicei mic. Feluri de mâncare ar trebui să fie poziționat astfel încât:

  • În centrul mesei a pus un fel de mâncare de sandvișuri și produse de patiserie, zahăr castron, solniță, boluri cu unt, gem sau miere.
  • Ibric sau oală de cafea este poziționat astfel încât a fost convenabil pentru a obține.
  • Înainte de fiecare membru al familiei a pus o placă gustare, stânga ar trebui să se bazeze pe furca în sus și dinți un cuțit de unt, din care lama este îndreptată spre stânga.
  • În cazul în care terci de lapte micul dejun, a pus pe partea de sus a unei plăci cina adânc la dreapta le-a pus o lingura.
  • O farfurie cu o ceașcă și lingura în fața pus o farfurie, o linguriță - dreapta paharului.
  • ouă fierte sunt servite în suporturi speciale, care ar fi trebuit să se separe lingura.

Tabelul de stabilire pentru cină, chiar dacă are loc numai în cercul familiei, necesită mai multe instrumente. În centrul mesei pus cutia de pâine, lubrificatorul, sarea, piperul și farfurioare. Apoi, rândul său, dispozitivele de masă a servit necesare pentru cursul principal și desert.  • La începutul mesei, în centrul mesei este în valoare de o strachină supa cu polonic și la fiecare „aterizare“ loc - boluri sau boluri supa. Pentru a nu față de masă încălzite și masă, utilizați metacaractere plăci, alergătorilor sau podtarelniki. Ei au eliminat chiar înainte de servire desert. Chiar din tăvi și a pus cuțitul lingura lăsat - o furculiță de la marginea din dreapta sus a vasului pentru a da un pahar de apă, un pahar de vin, pentru sticla lichior greu.
  • Al doilea servit la masa intr-un vas special pentru o fierbinte sau o farfurie mare, fiecare dintre care se impune suma corectă. Înainte de a fi hrănite farfurii de supa înlocuită cu o cină plat. În cazul în al doilea vas de pește, să-l, cu excepția furca cu patru dinți scurte, invocă cuțit lamă cu care file de pește este convenabil separat de oase.
  • După masă principală mâncat, toate dispozitivele, cu excepția paharele și paharele pentru vinurile de desert, curate, iar masa se servește pentru desert. În conformitate cu linia medie a unui fel de mâncare de prăjituri sau produse de patiserie dulci, vaze cu fructe, boluri de zahăr, vaze cu gem sau marmeladă, priza de lamaie. Înainte de fiecare participant la masă a pus o farfurie de desert, ceasca si farfurie. lingura de desert este plasat pe placa laterală dreapta, desert furcă - partea stângă. Porțiune de feluri de mâncare dulci sunt servite în boluri sau boluri de înghețată.

În ceea ce pentru cină nu este servită supe, farfurii de supa pe masa nu pun. Restul de setarea de masă pentru o masă de seară acasă este realizată așa cum este descris în ultimele două paragrafe ale regulilor de servire cină.

Servind o masă festivă

Tabelul decorare pentru vacanță începe cu plasarea de preparate reci. Acestea sunt situate în perimetrul mesei, carne și pește, pentru orice fel de aperitive reci alternativ se bazeaza spatula sau lingura Porție. În centrul mesei este de obicei plasat specialitatea casei frumos decorate. alimente calde pus pe masă, dacă este necesar, acestea sunt servite în ceramică, porțelan sau recipient metalic cu un capac ( „berbec“).

Pe linia centrală a tabelului condimente pus: muștar-oală cu o lingura, sare, piper, sos de barci, montaj. Cosulete mai bine poziționate pe capetele opuse ale mesei. Bomboane și cookie-urile trebuie să fie într-un vas, și care nu sunt incluse în pachet.

Acoperirea masa pentru vacanță, ar trebui să ia în considerare utilizarea unei secvențe de feluri de mâncare - tacâmuri pentru mese, care va fi servit în primul rând, se află mai departe de placa. Ordinea obișnuită a dispozitivelor: sala de mese mici de lângă placa sunt furcă (stânga) și un cuțit (dreapta) pentru felul principal, urmate de dispozitive de pește, extreme - o furculiță și cuțit pentru gustări și salate. Cuțite sunt plasate de tăiere porțiuni la placă, linguri și furculițe - partea convexă în jos.

Cupe, pahare și pahare de vin sunt aranjate în fața plăcilor, începând cu capacitate ridicată, de la stânga la dreapta. Pentru fiecare băutură se înțelege articole din sticlă separată. Vinuri și coniacuri pus pe masă în sticle, vodca si alcool tincturi poate fi servit în carafe. Sucuri de fructe, băuturi și băuturi din fructe turnat în borcane, băuturi îmbuteliate pus pe masa destupat.

Pentru a decora masa de vacanță, folosind un mic buchet de flori proaspete sau artificiale în vase mici, lumânări în sfesnice frumoase, servetele pliate într-un mod special, porțelan fin, sticlă sau figurine din metal.

de masă pentru copii

masă festivă pentru copii sunt servite un pic diferit decât adulții. În primul rând, mai multă atenție este acordată design-ului său colorat: compoziția de flori uscate și panglici, dispuse in farfurii mici martisoare haioase, vase decorate inițial, borcane cu băuturi colorate - toate acestea creează o atmosferă veselă. Fata de masa este mai bine să se stabilească o mușama luminos, de unică folosință sau - după sărbătoarea față de masă pânză pentru copii nu este întotdeauna posibil să se spele.

Deoarece copiii nu le place să stea la masă, și alegeți din feluri de mâncare de dulce, într-un meniu festiv, rândul său, unul sau două feluri de mâncare caldă. În consecință, un set de feluri de mâncare este mică: două plăci mici, cupa, cupa si farfurie, și, dacă este necesar, boluri inghetata sau priza.

În cazul în care masa sunt în majoritate copii de vârstă preșcolară, în loc de cuțite și furculițe au pus mai bine lingura. Din aceleași motive de siguranță, se recomandă să utilizați o feluri de mâncare incasabil de unică folosință. Cu atât mai mult că astăzi, în magazine, puteți găsi un foarte elegant si frumos din plastic farfurii, pahare și cupe.

Serviciu de masă la domiciliu

Serviciu de masă la domiciliu