semințe de primula Cultivare la domiciliu

semințe de primula Cultivare la domiciliu
Primrose - o plantă ornamentală în miniatură, ciuboțica-cucului, care afectează o varietate de culori, înflorire timpurie și frumusețe neobișnuită. specii sălbatice până la data de primula cresc pe pajiști alpine, pantele muntoase din Tibet, Himalaya și Asia de Sud-Est. Primula genul are mai mult de cinci sute de soiuri și forme hibride. Acestea sunt toate plante perene. Primrose cultivate din semințe - o plantă foarte frumoasă și de licitație, un favorit al multor cultivatori.In fiecare an, crescatori de soiuri noi hibride, care diferă în calități externe, rezistență sporită la condițiile meteorologice nefavorabile, boli și nepretențios în îngrijire.

Cea mai comună formă cultivată Primrose

primula zimțat

ciuboțica-cucului japoneză

primula orhidee

semințe de primula Cultivare la domiciliu
Această specie diferă insistența condițiilor de creștere și aspectul. Formă de clopot flori de centimetri și jumătate, colectate în flori, floare pe o tulpină scurtă. Lungimea brațului floare este treisprezece centimetri.

În ciuboțica-cucului Bud orhidee floare se deschide de jos în sus, cu rezultatul că Spike are o culoare cu două tonuri. Florile nedeschise de culoare roșie, și divulgarea de boboci de flori sunt saturate de culoare violet. Speranța de viață a acestei plante este de doi ani. flori Primrose de orhidee la inceputul verii si infloreste timp de o lună și jumătate.

primula Julia

semințe de primula Cultivare la domiciliu
vizualizare în miniatură până la zece centimetri. frunze de lumină-verde, cu pețiolele lungi aranjate. Florile sunt de culoare violet, marime medie adâncime - trei centimetri în diametru, situat pe săgeata de flori lungi. La un peduncul format un mugure floral. Înflorire începe în luna mai și durează o lună.

vulgaris Primula sau acaulescent

semințe de primula Cultivare la domiciliu
Peren-ciuboțica-cucului în creștere în Crimeea, Caucaz și Europa de Sud. Cel mai adesea, aceasta planta poate fi găsit pe margini de pădure.

ciuboțica-cucului de mare

semințe de primula Cultivare la domiciliu
perene ornamental care crește la poalele Munților Carpați și în Europa de Vest. Frunzele sunt eliptice, cu margini zimțate. flori de culoare galben deschis, cu un diametru de aproximativ doi centimetri, colectate în inflorescență zece sau cincisprezece piese, plasate pe un peduncul lung.

întuneric de cireșe primulasemințe de primula Cultivare la domiciliu
Perene cu frunze ondulate și flori frumoase în diferite nuanțe. Aceasta planta nu tolerează îngheț, astfel încât în ​​timpul iernii va avea nevoie de adăpost.

Acest soi este perfect pentru creștere într-o cameră, inclusiv forțarea sărbătorilor de primăvară. Datorită culorii luminoase și neobișnuit de boboci acestei specii este în cerere mare pe piață.

auricular primula sau Ushkova

semințe de primula Cultivare la domiciliu
Ea are o înaltă calități decorative pe tot parcursul sezonului de creștere. Versanții de Sud și Europa Centrală - locul de nastere al acestei flori în creștere.

Primula Ushkova creste la o înălțime de peste două mii de metri. Aceasta floare cu frunze lungi si dese verzi, acoperite cu floare sub formă de pudră. Lungimea limbului este de douăzeci de centimetri. Florile sunt galbene, colectate într-o inflorescență de zece la douăzeci de bucăți. boboci de flori floare în mai și floare de peste treizeci și cinci de zile. Primula Ushkova are multe specii ornamentale și soiuri.

reproducerea ciuboțica-cucului

Crestere primula in casa poate fi două moduri - prin divizarea tufei, și semințe.

Diviziunea bucșei

Divizarea rizom are loc nu mai devreme de trei sau patru ani de la plantare. exemplarele adulte devin slabe și își pierd decorarea lor originală.

Aproape toate soiurile de primula este destul de ușor să tolereze această procedură. Delenki pus pe un, pământ afânat bogat în nutrienți. Primrose nu cresc bine in soare direct, astfel încât acestea sunt recomandate pentru a fi plantate in umbra partiala.

înmulțirii semințelor

producătorii cu experiență nu recomandăm grabă cu acest lucru, pentru că răsadurile Primrose foarte activ și rapid-paced, umplut tot spațiul de pe pervazul ferestrei. Semințele pot fi plantate fără germinare, o dată în teren deschis, dar numai după o zăpadă dezgheț. Pentru comoditate, puteți utiliza un container și să-l sape cu puieți în pământ, la site-ul. Este important să se protejeze de aterizare eroziune ploaie sau deteriorare a animalelor.

Posibila aterizare vara ciuboțica-cucului. Semințele mature în pedunculi, sunt semănate în teren deschis. Pentru acoperire a recomandat site-ul planificat dens semănate. În căldura verii și seceta, nu toate vor supraviețui și germina răsaduri.

Plantarea Primrose înainte de iarnă în toamnă. Acesta este probabil cel mai de succes sezon, atunci când aproape toate răsaduri germina. La urma urmei, acest lucru este însoțit de condiții favorabile. Odată cu apariția de răsaduri de primăvară obținute suficientă umiditate în condiții de temperatură moderată.

Îngrijirea culturilor

creștere răsaduri

semințe de primula Cultivare la domiciliu
Containerele de culturi amplasate într-un loc luminos. La tehnicieni agricoli Respectarea cultivarea acestor flori, primele lăstarii să apară în zece sau douăsprezece zile. răsaduri germinate necesită protecție de la lumina directă a soarelui. În această perioadă este foarte importantă pentru a preveni uscarea solului, sau pur si simplu a aparut varza ofili. Prin urmare, ele sunt stropite periodic cu apă.

La etapa apariției uneia sau a două foi, acoperă eliminate. Acest lucru se face prin Acomodarea treptat tânăr de primula la noile condiții de creștere. Udarea răsadurilor transportate de aspersoare. Sub o astfel de presiune nici un risc de scurgere a sistemului radicular plantelor. Răsaduri se arunca cu capul de primula de cel puțin trei ori. Un astfel de transplant de frecvență contribuie la sistemul lor de rădăcini și părți de plante aboveground.

Primul murături are loc în a treia etapă frunze de apariție. plantație de scufundare prea dens un pic mai devreme.

răsadurilor slabe sunt eliminate, iar cei puternici sunt plantate în sol nou la o anumită distanță. gropi de plantare face cu ajutorul scobitori, iar răsadurile sunt plantate cu ajutorul unei pensete, aprofundarea la baza frunzelor cotiledonate. răsadurilor concrescute se arunca cu capul din nou. Culorile Ultima schimbare a avut loc separat într-o capacitate permanentă sau în teren deschis pe site-ul.

Probleme în cultivarea

semințe de primula Cultivare la domiciliu
În procesul de primula în creștere se pot îmbolnăvi și de a fi uimit de dăunători. Tulpina și rădăcină putregai, rugina, oidium, toate tipurile de mozaic si icter - boala principala a florii. Aceste plante place să mănânce acarieni, purici, melcii, nematodele stem si afide. copii bolnavi de tratament efectuate prin fungicide sistemice.

Aderarea la toate regulile de tehnologie agricolă, să crească primula în casă poate fi una. Acest lucru va nepretențioasă de primula decora orice gradina de flori, paturi de flori și decor acasă.