Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să
Lemn de ardere șemineu din cărămidă - combinația perfectă de funcționalitate, estetică și confort. Judecător pentru tine: este o mare incalzeste casa, decora interiorul și creează o atmosferă unică de confort. Nu este surprinzător faptul că mulți se întreabă cum să facă un șemineu din cărămidă pe cont propriu și fără cheltuieli inutile? Desigur, pentru a construi o casă cu propriile lor mâini - nu este o sarcină ușoară. Dar acest lucru nu este un motiv să abandoneze imediat o astfel de idee îndrăzneață - dacă urmați tehnologia dovedită, folosind materiale de calitate și să fie scrupuloși în fiecare etapă a punerii în aplicare a proiectului planificat, cu siguranta va atinge obiectivul. Și pas noastre detaliate cu pas instrucțiunile și imagini pentru a vă ajuta să obțineți mai aproape de ea chiar mai repede.semineu Proiect: calcule, diagrame și desene

Construirea oricărui incendiu începe cu un design detaliat al proiectului - ajută pentru a obține o idee generală a construcției viitoare.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Proiect semineu caramida

Primul pas este de a alege locația de șemineu. CELE MAI BUNE MODURI - care poartă perete exterior sau interior sau unghiul dintre cei doi pereți de lagăr. Și cele mai nepotrivite locuri - în zona de zbor de scări și între ferestre.

În continuare, aveți nevoie pentru a calcula dimensiunea unui semineu de cărămidă. Este important să se refere dimensiunea principalelor elemente structurale - camera de ardere, camera de fum și horn - cu o suprafață a spațiilor, care vor fi încălzite.

Important! Dimensiunile deschiderii cuptorului și dimensiunile camerelor trebuie să corespundă ca 01:50, lățimea și înălțimea deschiderii - de 2: 3, iar înălțimea și adâncimea - de 1: 2 sau 2: 3. Cifra din urmă trebuie să se acorde o atenție specială: se introduce prea adânc poate provoca o scădere de căldură și prea puțin - un mediu de fum.

Rețineți că zona de deschidere a țevii de evacuare depinde de mărimea deschiderilor cuptorului: pentru a garanta zona de împingere calitatea prima ar trebui să fie de 8-15 ori mai mică decât a doua zonă.

Odată dimensiunile sunt determinate, se procedează la pregătirea desenelor fațadelor și se taie focul. Desenele sunt necesare pentru a obține o imagine exactă a apariției șemineului, în care poate fi ghidat în timpul stivuirii ulterioare.

Și ultima etapă în dezvoltarea proiectului - diagrame zidărie, care este, de asemenea, numit poryadovkoy. Aici trebuie apoi să enumerat toate seriile de proiectare și desemnează separat fiecare element.

Lucrări de lucru

Durabilitatea și funcționalitatea semineu va depinde direct de modul în care alegeți materiale de înaltă calitate. Prin urmare, abordarea procesului foarte serios.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Pentru construcția de șemineu este utilizat roșu șamotă

În primul rând, desigur, o cărămidă. Pentru un șemineu acasă cele mai potrivite caramida corpolent rosu. Cerințe: Material

 • suprafață perfectă fără a se topi de teren;
 • culoare saturate;
 • unghiuri fără nici chips-uri;
 • structură omogenă în fractură.

Amintiți-vă că cărămizi defecte pot provoca pierderea de căldură considerabilă, ceea ce reduce eficiența șemineu.

În plus față de cărămidă, veți avea nevoie de o întreagă serie de consumabile și produse. În special:

 • nisip granulație nu mai mare de 1,5 mm;
 • ciment;
 • argilă: maro, Cambrian sau roșu închis;
 • scanduri de lemn;
 • pietriș 3-6 mm;
 • Acoperișuri;
 • felts;
 • grătar;
 • scut;
 • amortizor de fum.

Mai departe direct la construcția vetrei. Acest proces constă din trei etape: umplerea fundației, de stabilire de proiectare de bază și instalarea unui coș de fum.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Aranjamentul circuitului fundației pentru șemineu

Pasul 1: Instalarea fundației

Standardul pune bazele unui șemineu este după cum urmează:

 1. Dig groapă 60 cm adâncime. Umple-l cu pietriș și tamp că baza este perfect orizontală.
 2. Pitch a plăcilor de cofraj. Obsheyte materiale de construcții pentru acoperișuri.
 3. Potriviți cofraje și se toarnă cărămizi sparte și moloz.
 4. Se prepară pastă de ciment: Se amestecă o proporție de ciment și trei au nisip. umple cu grijă groapa cu soluția rezultată.
 5. Nivelul suprafața bazei. Nivelul său ar trebui să fie sub nivelul podelei de cel puțin 5-6 cm.
 6. Acoperiți temelia filmului convenționale și lăsați-l infuzat bine - cel puțin o săptămână.

Pentru instalarea ulterioară de soluție de caramida de lut ai nevoie. Acesta poate fi ușor de făcut de mână. În primul rând aveți nevoie de două sau trei zile pentru a absorbi argila si se filtreaza maturitatea printr-o plasă metalică fină. În plus, acesta trebuie să fie amestecat cu nisip și apă. Valoare: 8 fracțiuni de nisip 1 parte de apă, 8 sau 4 lobi fracție macră gras argilă. Verificați calitatea compoziției este destul de simplu: în cazul în care isi pastreaza forma, nu se lipește de mâini și seamănă cu consistența cremă groasă ei, atunci nu sunt greșite în proporții.Etapa 2: zidărie semineu

În primul rând repara cele două straturi de material pentru acoperișuri pe fundație - acestea vor fi responsabile pentru impermeabilizare. După aceea, calibrarea cărămizi.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Ambreiajul se recomandă să înceapă cu colțuri. Primul rând de cărămizi pentru stabilitate maximă pune mai bine pe pasta de ciment. Pentru a da aspectul original al vetrei și numărul mai mic de a instala pe margine, dar restul - sunt în mod tradițional plat și deja într-o soluție de argilă. După fiecare serie nouă Consultați poryadovkoy grafice anterioare.

Important! Fiecare zidărie de cărămidă individual nevoie de cel puțin un minut omis în apă simplă, astfel încât aerul este eliberat din ea. Dacă ignorăm această regulă, cărămizile va trage umezeala din soluția de argilă, iar acest lucru va declanșa o zidărie rezistență scăzută.

Excesul de soluție la o așezare de rânduri exterioare pot fi îndepărtate cu mistria, iar în așezarea focarului și Baleierea - manual cu o cârpă umedă, verificând cu atenție compoziția pentru prezența pietre mici.

Așa că cărămizile au format structura monolit dorită, asigurați-vă că pentru a efectua cusături dressing pe o jumătate de cărămidă într-un rând. Grosimea optimă a sudurilor - până la 5 mm.

Consiliul. Pentru un arc curbat care stabilește cel mai estetic, folosind cofraje temporare - adapostesc.

Etapa 3: Asamblarea coșului

Construcția coșului de fum - una dintre etapele cele mai critice ale construcției șemineului, așa cum a fost calitatea muncii va depinde de nivelul de concentrare și forța de tracțiune, prin urmare, probabilitatea de monoxid de carbon într-o cameră încălzită. Astfel, un coș de fum bun - o garanție a siguranței dumneavoastră.

Pentru acoperișul coșului de zidărie pot fi realizate cu mortar de lut, și deasupra - ciment. Pereții interiori ai designului trebuie să fie întotdeauna tratate cu compoziția de argilă lichidă Ia-o cârpă, inmuiati-l într-o soluție și ștergeți toți pereții - va scăpa de fisuri și pentru a obține o suprafață netedă.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Șemineu coș de fum de cărămidă

Este important de a proteja structura de temperaturi ridicate în zona de suprapunere. Acest lucru se poate face Fuzz - o extensie specială a conductei. Pentru un efect maxim ar trebui să fie simțit de a impune pre-înmuiate într-o compoziție de lut. Și în scopul de a proteja coșul de fum de la ploaie și zăpadă, acoperișul trebuie să fie făcut suprapunere - așa-numita „vidra“.

Dacă doriți pentru a facilita activitatea de instalare a coșului, folosiți un tub special conceput special pentru mine de fum.

Finalizarea șemineu

Dacă ambreiajul se face calitativ și cărămidă de culoare și textură plăcută, finisaj tapiterie executa absolut necesar - putem limita tratamentul chituire curat. Dar, dacă doriți să faceți semineu chiar mai perfectă, să acorde o atenție la cele mai populare opțiuni pentru decor:

 • tencuiala decorativa;
 • piatră;
 • beton, imitând lemn natural;
 • dale;
 • cărămidă decorativă;
 • dale.

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Caramida pentru semineu cu lemne

Alegerea materialului pentru căptușeală depinde de ceea ce doriți să obțineți un rezultat. De exemplu, dacă aveți nevoie de o bună calitate și un șemineu rafinat pentru interior clasic, pentru a alege materiale naturale scumpe: travertin sau marmura - această căptușeală va face semineu nu este doar atractiv, dar într-adevăr de lux.

A mai simple, dar, de asemenea, opțiunea de elegant - finisaje din piatră sau șemineu artificială gresie cu zidărie de cărămidă parțial vizibile.

Desigur, pe un perete nu este necesar să se oprească - este posibil să se adauge tot felul de sticla decorativa, lemn, metal sau sculpturi din fontă.

Speram ca ghidul nostru va ajuta să realizeze visul - un șemineu cu lemne din cărămidă - o realitate. Aderarea la recomandări simple, obține exact acasă de calitate, care este mai mult de un an, va incanta cu caldura, frumusetea si confortul.

Construirea unui semineu de caramida: fotografie

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să
Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să
Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să
Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să

Seminee pentru casa din lemn de cărămizi cu mâinile lor modele, fotografii, instrucțiuni pas cu pas cum să