Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Calea toca inteligent creatură cu blană amuzant cu un vițel lung, și au picioare extrem de scurte. Aceasta este o pisică domestică Munchkin rasa, care arata foarte neobișnuit. În comparație cu alte tipuri de pisici, lungimea picioarelor acestui animal dearest în mai puțin de două - trei ori, astfel încât acestea sunt uneori denumite „pisică și taxe.“Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Istoric munchkins

Locul de nastere al acestei rase este Statele Unite ale Americii. În districtul Louisiana în 1983, un fel, o femeie pe nume plin de compasiune Sandra a luat și la adăpost pe jumătate sălbatici înfometați și pisica, care a trăit sub dubă abandonată.

Blackberry (Ezhevichka) - un nume inventat pentru picioare sunt prea scurte cu inima american. Ea a crezut că animalul nefericit din cauza lipsei de aprovizionare nu a crescut picioare de lungime normală.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Patroneaza pisica de sex feminin a fost adus în curând puii de labe de pisica normale sănătoase, care, spre surprinderea lui Sandra, sa dovedit a fi prea cu picioare scurte. Foundling nu a fost doar pisoi slab dezvoltată, iar purtătorul mutației naturale originale. Unul dintre pisoii Ezhevichka numit Toulouse, și de atunci Blackberry și Toulouse sunt considerate pe scară largă strămoșii taksokotov.

Numele korotkolapye pisicile sale obligate poveste. Inițial Munchkin - o națiune mică, a locuit în cartea sa despre țara magic din Oz. Este imaginea acestei zână mică narodtse încurajat experții să prezinte pisicile picioare sunt prea scurte, este numele.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Descrierea speciilor

Oricine vede primele Munchkins pisici, prima experiență aceeași gamă de emoții: surpriză, simpatie, milă, dar apoi - cu siguranță de bucurie și încântare. Indiferent de culori: negru, rosu sau alb - picioarele sunt prea scurt pisică zâmbitoare și fericit. Standardul acestei rase nu este încă pe deplin format, dar cele mai importante semne în descrierea rasei adăugate.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

 • largă, în formă de pană, are o formă netedă;
 • dimensiunea medie este proporțională cu torsul;
 • bot pomeții medie valoare exprimată oarecum ridicate moderat;
 • medie nas, nu sunt considerate un defect minor deformatiilor;
 • Fruntea este plat, ușor de rulare în linia de nas;
 • largă, nu ivindu bărbie;
 • urechi late la baza, set largă și înaltă, rotunjite sfaturi și cu un pubescence puternic;
 • ochi mari, separate pe scară largă, au un unghi slab la baza eclisele, configurația unei nuci, migdale observate uneori;
 • culoarea irisului nu este în funcție de culoarea, rasa este considerat a fi un indicator al unui ton suculent și netedă;
 • mușchii gâtului sunt bine dezvoltate, gâtul gros, media.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

 • corp model de rocă se referă la un tip semi-străin (semi-străine), media pentru pisici în toate privințele;
 • trunchiului ușor alungit, dar elegant;
 • forelegs puțin mai scurt decât partea din spate, care se schimbă ușor raportul de aspect, crescând-le de greabăn la coadă;
 • o musculatură bine formate, os medie greutate de bază;
 • coada peste lungimea corespunde trunchiului în timp ce mersul pe jos și animalele adulte și copii mici țineți întotdeauna pe verticală;
 • pisici greutate în termen de 3 - 4 kg, bitul pisica sleeker 2 până la 3,5 kg.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

 • principala diferență dintre aceasta rasa - picioare scurte, partea din spate un pic mai mult;
 • O cantitate mică de curbură a interiorului picioarelor, drepte pentru standard;
 • Picioare mici, rotunde, mai puternic la pisici.
 • lână poate fi de diferite lungimi;
 • scurt păr strălucitor, plus la atingere;
 • lână cu colorație netedă un pic mai greu;
 • moderat undercoat;
 • cu părul lung pisici taxi matasos, gros și dens la atingere (a se vedea Munchkin cat rasa Dachshund.);
 • Are proprietăți bune de barieră;
 • Boyarsky iese cu adevărat afară guler;
 • păr alungit și mai pufos pe partea inferioară a corpului;
 • coada curge seamănă cu un stilou gros;
 • blana de culoare are o varietate de culori.


Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

personalitate

picioare scurte lipsit de posibilitatea de auto-munchkins Hunt, astfel încât acestea nu ar trebui să fie păstrate în condiții în aer liber. Restul este animale foarte rezistente, cu primele zile ale casei o multime de momente placute cu livrare proprietarii lor.

picioare scurte nu permit pisoii să urce pe masă, picătură China antic și de cristal cu dulapuri, dar nu a interferat demonstrează activitate crescută pe nivelurile inferioare - care rulează pisici taxi foarte repede, dar saltul de la ei este imposibil.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Este amuzant sa ma uit la aceste pisici stau pe picioarele din spate, cu un suport pe coadă. Postura „cangur“ sunt renumite pentru toți, fără excepție, munchkins, de câteva pisica fotografie Munchkin. plasate pe internet, de cele mai multe pisici au demonstrat în această poziție.

Imaginea este într-adevăr foarte amuzant: agățat pe părțile laterale ale picioarelor scurte, oferind asemănarea cu cangurul, pledând, cerșind bunătăți sau aspect curios. Această vedere a atins pe nimeni.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Proprietarii Taksokotov vor trebui să monitorizeze îndeaproape mici obiecte de valoare. Munchkins joc favorit - să-l răpească și discret ascuns într-un loc secret obiecte mici.

În general, temperamentul korotkonozhek prietenos și imperturbabil. Munchkin ca niște străini, moderat agil, nu suferă de tulburări nevrotice, extrem de curios si afectuos.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Aceste caracteristici sublinia în animalele lor de companie toți proprietarii taksokotov.

Datorită originale trăsăturile de caracter exterior și pisica cu picioare scurte pentru a se potrivi perfect într-o familie în care preferă exotice aprecia mai inteligente animale. animale haioase mici ajuta la buna sansa de a apărut în casa de agresiune sau de plictiseala.

munchkins Sănătate

Punctul slab pisica korotkolapyh este din nou, sau mai degrabă probleme de spate, manifestată în slăbiciunea mușchilor (lordoză). Este nu numai din motive estetice, a redus nivelul coloanei vertebrale exercită presiune asupra organelor interne, provocând consecințe neprevăzute și uneori neplăcute.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Se presupune că lordozei acestei rase de pisici este o caracteristică genetică, dar nu există nici o dovadă directă, cum ar fi boala frecvent observate în alte pisici. Alte boli legate de roca nu este marcat, astfel încât picioarele sunt prea scurte a trăit, în medie, la fel ca toate pisicile domestice, un număr maxim de 12 - 16 ani. Prins între ei, și centenari, iar unele exemplare ar putea marca a douăzecea aniversare.

Munchkin de la o vârstă fragedă se caracterizează prin curățenia lor, astfel încât atunci când aleg un gunoi pisica trebuie să examineze capacitatea cu laturile mari sau de cumpărare complet închis.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

De la taksokota prea curios nevoie pentru a ascunde elemente de valoare pentru proprietar, sau puteți spune la revedere de la ei pentru totdeauna. jucării Munchkin la culcare pentru a curata mai bine, pentru că cele mai multe noapte întunecată și întuneric nu va împiedica favorit pentru a desfășura un apartament iubit de lucruri mici.

În timp ce luați o înălțime Munchkin nu labele, trebuie să fie sigur de a cumpăra un post de scărpinat. În cazul în care pisica nu vrea să fie prieten cu acest subiect, pentru ascutit gheare dispozitiv poate freca „perete“.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Longhair Munchkin trebuie să pieptene de câteva ori pe săptămână, poate fi mai puțin de 3-par scurt, - 4 ori pe lună. Periodicitatea luciu de orientare determinată exclusiv de experiment și, depinde de viteza de lână trage de timp.

Orice caracteristici specifice ale conținutului munchkins nu există, uita-te după ei, cât și pentru alte tipuri de pisici domestice.

ce să se hrănească

Expertii recomanda sa munchkins dieta de bază privind hrana uscată care conține toate vitaminele și mineralele utile. Taksokoty alimente nu capricioasă, îmbuibare nu suferă, de a fura de la masa din cauza caracteristicilor fiziologice nu au fost capturate, pentru că nu se poate ajunge, și este imposibil să sară.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

În cele din urmă, decizia finală pentru proprietar, care trebuie să decidă dacă el are suficiente forțe și resurse pentru a se conforma cu meniul propriu-zis pentru animale de companie.

Cum cumpăr Munchkin

Cumpara picioare Munchkin pisica pur sânge este încă dificil. Popular în Statele Unite și Japonia, rasa, în România de azi este foarte rar, astfel încât prețul este dificil de a apela fără echivoc: termen este de cinci la douăzeci de mii.

Scurt-picioare Munchkin pisica fotografie, descriere rasa

Alegerea unui pisoi, este necesar să fie vigilenți: pentru Munchkin poate încerca să dea pisoii au respins alte specii sau chiar curte. rasa de garantare poate servi ca un preț adecvat și sfaturi excelente oferite de grădiniță sau de proprietar. Din păcate, foarte puține pepiniere.

Crescătorilor de asemenea, nu sunt dornici de a ridica taksokotov, de foarte multe ori din același gunoi de pisoi nascuti cu mai multe labe obișnuite.

De la apariția erei de munchkins iubirii universale și admirație pentru aceste animale cu adevărat uimitoare. Dovada acestui - fotografii de viață mulțumit, vesel, care deține întotdeauna o țeavă coada pufoasa a oamenilor.