Scrieți dictarea textului

Aproximativ o oră furios vârtej și apoi a dispărut la fel de brusc cum apăruse. Pădurea era încă liniștită. Nu am putut auzi nimic care ar încălca calmul naturii.M-am îmbrăcat, a luat arma, fluierat la câine și a mers în jos pe râu. Pas cu pas înapoi un pic, m-am așezat pe o stâncă și a început să asculte. Zgomotul de flux, care de obicei nu se observa o zi, seara, pare a fi mai puternic. Sub pește stâncă împroșcate, aproape țipând pasăre trist. Am fost atât de absorbit în contemplarea naturii, el nu a observat cum a trecut timpul. Hainele mele au început să se ude de roua. M-am întors, sa dus la foc și, de asemenea, a dormit ca un jurnal. (In V.K.Arsenevu)

Scrieți dictare text.

Aici provine canalul Volga-Don.

De la canalul gârlă trece prin valea râului SARPA, de-a lungul lacurilor SARPA și se varsă în fasciculul Soljanku care se ridica la cumpăna apelor. Mai departe calea lui se execută de-a lungul râurilor Karpovka și Chervlenaya, afluent al Don. Orașul Kalaci canal ajunge de Don.

Umplute cu vis de veacuri a poporului român cu privire la legătura dintre cele două râuri mari!

La nord a surselor de canal de cale râuri Ilovlya sunt pierdute în întinderi cu zăpadă, un afluent al Donului, și trestia, un afluent al Volga. În cursul superior al silvostepă sărace fluxul de apă mai aproape, și o distanță mai mică de 5 kilometri între acestea. La oameni, acest site este numit „Perevoloki“. Acesta a fost mult timp folosit pentru a împărți trecerea de la Volga la Don și înapoi. Curtea Lumina a ridicat în amonte de trestia, târât spre mal, târât târât spre partea superioară a Ilovlya și coborî în Don.

muncă boatmen română nu a fost ușor. Cine nu și-a gândit la asta, uita la imaginea Ili Repina „șlep articulate pe Volga“? Acum, Burlaka profesie a intrat în lumea legendelor. Un ecou al trecutului pare să ne și cuvinte minunate N. A. Nekrasova: „Du-te la Volga a cărui gemand sună a marelui fluviu rusesc? Acest geamăt am zovetsya- cântec care sunt articulate Sfoară. "

Citiți textul. Acordați o atenție deosebită cuvintele îndrăznețe, și printre ei, specificați sindicatele. Explicați sindicatele de scris fuzionate, spre deosebire de pronume de scriere separate cu prepoziții și particule.

ZIUA DE AFACERI Lva Tolstogo

Știm Lva Nikolaevicha Tolstogo, nu numai ca un mare scriitor român, dar, de asemenea, ca un gânditor remarcabil, un muncitor minunat, care a căutat să construiască viața așa cum a determinat conștiința și vederea umanistă a lumii.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Tolstoi și familia sa petrecut lunile de iarnă de la Moscova. De ce a vrut să trăiască în capitală? Nu este pentru comanda de a crea un confort, pentru că în scriitorul nu a refuzat munca fizică, a lucrat Tolstoi a încercat să umple ziua cele mai diverse clase, atunci el a considerat cel mai bun alternanța restul de muncă fizică și mentală.Casa Tolstoi nu a fost în centrul capitalei, și în zona de lucru, astfel încât Leo s-ar obține până în dimineața de fluierături din fabrică. Fiind un om este deja o vârstă înaintată, Tolstoi, în ciuda. Această gimnastică cu atenție practicată. Apoi a curățat camera lui, și apoi a luat un topor și sa dus la hambar să taie lemne. Acest lucru nu a fost ușor, dar util. Și nu contează ce a făcut în timpul zilei - dacă dacă camerele de lemn, le-a pus răsunat în vărsat sau adus apă din râul Moscova, toate Tolstoi a făcut în convingerea fermă că o persoană trebuie să facă toată ziua în ziua muncii sale, nu profitând de munca altora.

După exercițiu avansarea ceasuri ocupat de muncă mentală. Tolstoi, consumul excesiv de cafea, a mers la birou și a lucrat acolo de la 9 am la 3-4 pm.

După muncă, scriitorul a mers pentru o plimbare în jurul valorii de Moscova și vizionarea ceea ce se întâmplă în oraș. Mers pe jos a avut loc, de obicei, singur, pentru că în acel moment el a crezut despre lucrările sale. Și de cât de intens tăcut Leo, familia sa ar putea imagina cât de greu acest timp de lucru creierul lui. De aceea, cerându-i întrebări inutile nimeni nu a îndrăznit să nu-l distragă atenția de la gândire.

În 1895, Tolstoi a prezentat o bicicletă, și un scriitor la vârsta de 67 de ani, cu două zile a învățat să o plimbare cu bicicleta. În cazul în care el a folosit o mulțime de mers pe jos, acum el a călătorit pe aceeași rută, și chiar mai departe.

La casa lui Tolstoi poate fi văzut nu numai de către familia și prietenii, dar, de asemenea, o mulțime de persoane diferite care au venit la scriitorul și lucrările sale și cere să acorde o atenție pentru a le. Tolstoi ia luat pe toți. El a fost atât țărani simpli, muncitori, și celebrat de contemporani - scriitori, artiști, oameni de știință. Au fost Tolstoi și elevii săraci. Nici angajarea scriitorului, nici vârsta lui nu îl împiedică să vorbească cu oaspeți.

Tot el a dat cu generozitate timpul lor, și nu numai timp, dar, de asemenea, el însuși. Prin urmare, doctrina lui Tolstoi, filozofia lui a avut un asemenea impact asupra mintea contemporanilor săi.

Testele efectuate pe „uniuni Spelling“

1. opțiune pe care ar trebui să Conjoint scris?

1) Ce (am face), suntem întotdeauna responsabili pentru munca lor.

2) Do adevărul este limba dur, pentru (sufletul) bun.

3) O pasăre ca acesta (același) are plăcerea de primăvară, precum și mama copilului.

4) Ipocrizia și minciuni este (același).

2. opțiune pe care ar trebui să se separe de scris?

1) (total) decât du-te, atunci vei găsi.

2) Ce (a) mânca pește, este necesar să se meargă în apă.

3) A fost greșit, (când) ce a argumentat altceva.

4) (ii), astfel încât ea a fost numită Tatyana.

3. Selectați versiunea corectă a explicației de a scrie un cuv (cuvinte izolate), în propoziția „Am simțit că tatăl său nu a vrut să vorbească. Inna (care) este tăcut. "

1) prea - întotdeauna în scris împreună;

2) aceleași - întotdeauna scrise separat;

3) prea - Union aici coordinativă, așa este scris împreună

4) același lucru - există un pronume cu o particulă de aceeași, așa scrise separat.

4. Selectați ortografia corectă a cuvântului selectat (cuvinte izolate), în propoziția „El nu a fost acasă, (pentru), pe care am lăsat un bilet.“

1) De ce - este întotdeauna scris împreună;

2) de ce - aici uniunea este scris ca un singur cuvânt;

3) De ce - este un adverb cu prefixul, astfel încât scris ca un singur cuvânt;

4) ce - aici o scuză pentru orice pronume, așa scris separat.