Scrâșnind din dinți în cauze somn, diagnostic, tratament

Bruxism, în cazul în care literalmente tradus din limba greacă, înseamnă „împrăștierea sării din dinți,“ o definiție mai detaliată a termenului merge ceva de genul: reducerea periodică a mușchilor masticatori caracter paroxistic, care apare într-un vis, însoțită de închiderea puternică (inclestare) maxilarelor și scrâșnirea dinților. Pentru bruxism includ, de asemenea, contracția involuntară permanenta a dintilor in timp ce treaz.Scrâșnind din dinți în cauze somn, diagnostic, tratament

Se crede că dinții se pisa în timpul somnului 1 - 3% din oamenii de pe planeta noastră, dar, potrivit experților, aceste date nu descriu pe deplin situația, și este doar acei oameni care sunt conștienți de problemele lor. Sunt de acord, persoana cu greu de dormit își dă seama că incordare și ascute dinții lor sunt de natură să-i spun atât de aproape de oamenii care se pot viziona de pe margine. Deci, într-un vis de fapt, scrâșnind din dinți caracteristic unui număr mult mai mare de oameni.

De ce pisa dintii lor?

Printre cele mai probabile cauze ale acestui fenomen psihologii îl numesc anxietate și stres. stomatologi - malocluzii livrate sau lipsa de dinți sigiliu incorect.

dinti încleștare în timpul stării de veghe este tipic pentru persoanele a căror activitate profesională este asociată cu cele mai mici obiecte de discriminare și necesită o precizie crescută a mișcărilor, cum ar fi chirurgi, oftalmologi, neurochirurgi sau ceasornicari.

Se crede că bruxismul este un fel de intoarcere la mult timp în urmă și așa strămoșii noștri carnivorelor roasă dinții în somn.

În ciuda unor diferențe de opinie, medicii nu au nici o îndoială că dinții nocturne de măcinare - o patologie, iar dacă are un loc de a fi, atunci asigurați-vă că pentru a face față cu tratamentul său.

De ce este periculos?

S-ar părea, ei bine, asta e așa, bine, oamenii scârțâie dinti in somn, dar mai rău decât ceva de la ea nimeni nu devine. De fapt, ea devine rea și mai presus de toate la proprietarul acestei afecțiuni.

Dacă ei spun că apa poarta departe piatra, imaginați-vă ce se întâmplă cu dinții, care în fiecare noapte pentru a nu freca un rezultat împotriva celuilalt ca o piatră de moară. Și trebuie remarcat faptul că mișcarea fălcilor sunt mușchii de mestecat, care sunt cele mai puternice mușchii în corpul uman.

Fără îndoială, smalțul de resurse de la astfel de operațiune este redusă în mod semnificativ. Stratul de smalt incepe sa se subtieze si in cazuri grave dinți șterși până la dentina. Ca urmare, devine mai frecvent carii dentare leziune și există fenomene inflamatorii în parodonțiului. Dinții devin relativ liber și amestecate între ele, iar în cazul în care nu a fost malocluzii, este sigur să apară.

Există, de asemenea, simptome care, la prima vedere, cu bruxism nu sunt conectate: persoana incepe sa perturbe oboseala, somnolenta in timpul zilei, iritabilitate. Poate provoca dureri de cap, dureri în urechi, la nivelul sinusurilor, precum și în gât și chiar și partea din spate. Aceste simptome sunt asociate cu afectarea semnificativă a ocluziei, deformarea oaselor maxilare, precum și tulburări de somn și de vacanță defecte.Continuând comprimat maxilarului cauza modificări patologice ale articulațiilor mandibulare. Există dureri care îmbunătățesc contracția spastică a mușchilor masticatori, adică, există un fel de cerc vicios în care cauzează inițial încleștare a dinților în timpul zilei sau noaptea este scrâșnirea de stres, dar în timp, boala începe să sprijine și să consolideze articulare maxilarului.

Acest lucru înseamnă că, mai devreme vom începe să se ocupe de bruxism, cu atât mai multe șanse de a scăpa de boli și să păstreze dinții sănătoși.

Cum să recunoască bruxismul?

După cum sa menționat deja, simptome de noapte de bruxism găsi te destul de greu.

Dacă este posibil, cere un iubit sa ma uit in timp ce dormi, el va spune că este posibil ca într-un vis pe care scrâșnind din dinți.

În plus, puteți vizita la dentist și a le distribui temerile tale. Cu simplu specialist examen oral detecta cu ușurință rezultatele șlefuirea dinților. Unul dintre primele semne ale bruxism - o modificare a mărimii și formei coroanei dintelui: coroana este scurtat, iar marginile sunt zimțate. Pe obraz pot apărea răni ale mucoasei, care duce la musca frecvente.

Diagnosticați și de a ajuta această metodă ca electromiografie de diagnosticare (EMG). În acest caz, prin intermediul unor senzori speciali înregistrat impulsuri electrice în mușchii masticatori în timpul activității lor și în repaus. Ca urmare, medicul nu poate determina numai gradul de modificări patologice, dar, de asemenea, contribuie la dezvoltarea unei strategii eficiente pentru tratamentul bruxismului.

Cum de a trata bruxismului?

Înainte de a începe tratamentul bruxismului ar trebui să se ocupe cu motivele specifice care au dus la apariția ei.

Dacă problema inițială a fost ascuns în malocluzii sau rele sigilii, atunci tratamentul trebuie să desemneze un medic stomatolog, medic ortodont sau podiatrist. După corectarea mușcătura și eliminarea modificărilor patologice în articulațiile maxilarului are o șansă de a întrerupe ciclul și a scăpa de problema de măcinare dinți.

În plus, ar trebui să încercați să iasă din situații de stres, dacă este cazul. În cazul în care stresul este plin de locuri de muncă dvs., generarea de venituri, este posibil să învețe să se relaxeze, cum ar fi formarea de fitness, cred că de la sine un hobby fascinant, care va ajuta pentru a distrage atenția de la problemele industriale.

Dacă este necesar, și după consultarea cu medicul, vă puteți înrola ajutorul sedative.

Ușor de auto-masaj și exerciții speciale pentru a ajuta la relaxarea mușchilor masticatori, mușchii gâtului și umerilor brâu.

O relaxare a mușchilor masticatori și promovează utilizarea de atele speciale și anvelope. Kappa rochie de până înainte de a merge la culcare și în timpul utilizării timp de mai multe luni. Ele ajută mușchii să învețe din nou să se relaxeze în timp ce dorm. În plus, acestea protejează dinții de abraziune. Aceste aligner sunt pregătite în mod individual și de a face cu acesti medici de profil dentare.

Gata de culcare ar trebui să fie, de asemenea, drept. Nu există băuturi și alimente, stimularea sistemului nervos înainte de a merge la culcare. Cafea si ceai tare în seara ar trebui să fie abandonată. Ceaiul liniștitor de colectare în această situație va fi mai mult decât oricând.

Puteți încerca să obosească mușchii de mestecat înainte de culcare, cum ar fi ce a mancat un mar verde, mare sau pur și simplu guma de mestecat.

Se aplica pe pad fălcile de încălzire sau un prosop înmuiat în apă fierbinte. Aceste proceduri ar trebui să fie repetate cât mai des posibil, și expunerea la căldură trebuie să fie continuu. De-a lungul timpului, veți observa că tensiunea musculara va scadea.

Pentru a proteja un dinte slabit stomatologi smalț recomanda utilizarea de remineralizare si pasta de dinti speciale rinses cavitatea orală.

În cazuri dificile, ajuta la hipnoza si preparate injectabile relaxante muscular, de exemplu, boteks.

Puterea de auto-hipnoza, de asemenea, nu uita. Încerca să se reprograma pe cont propriu, fără a recurge la serviciile unor experți în hipnoza. Bucurați-vă de ideea că scârțâitul dinților în somn - acest lucru este foarte rău pentru sănătatea ta, dar încă foarte dureros. Nu uitați că, după ce concura durerea boala pleca imediat.

Încearcă să nu închidă dintii in timpul zilei, fara a fi nevoie de a va permite sa o fac numai în timpul guma de alimente.

În cazul în care tratamentul este corectă și sistematică, boala va recede cu siguranță și vă păstrați dinții sănătoși și frumos.

În cazul în care pentru a merge pentru ajutor?

Orice observații? Evidențiați și apăsați Ctrl + Enter. Vreau să raportez o eroare!

Salut multumesc pentru sfat pentru a fi sigur că obroshyus spetsiolistam „Eu nu spun că noaptea am fixat ferm dinții și mine chiar acum, ceva nachilo paza și am dat seama că, din cauza acestei vioara am o durere de dinți cu tărie