Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

Atunci când repararea este adesea cazul în care pregătirea pereților pentru decorarea în continuare se referă la îndepărtarea straturilor vechi - vopsea.La prima vedere, o procedură simplă de multe ori se transformă într-un iad viu. Orice ar fi fost, această problemă va trebui să decidă, astfel încât este util să se uite la câteva modalități de a le rezolva.

Ștergeți sau nu pentru a șterge?

În trecutul recent, destul de popular a fost metoda de rafinare a pereților de baie, bucătărie și chiar holurile le-au fost colorate cu vopsele de ulei, astfel încât ceea ce face reparații, mulți se confruntă cu problema - dacă pentru a elimina vopseaua veche este necesară și, în caz afirmativ, cum să o facă.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Răspunsul la această întrebare depinde de planurile tale de viitor.

Dacă aveți de gând să picteze pereții noii vopsea, ștergeti opțional. Pe bază de apă, acrilice și siliconice vopsele moderne foarte bine țineți pe aproape orice motiv. Singura condiție pentru o acoperire calitativă nouă - este o aderență sigură a vopselei vechi de pe perete. Nu ar trebui să bule și exfolia, în caz contrar sfârșitul de reparații, din păcate.

În cazul în care lucrările planificate în legătură cu alinierea compușilor șpaclu de perete, ștergeți email vechi în mod necesar, ca cele mai multe de construcție de nivelare se amestecă băț foarte rău să-l.

lucrări majore

Diferite tipuri de vopsea sunt eliminate în moduri diferite - unele sunt îndepărtate cu ușurință cu ceilalți vor avea o sudoare gravă.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Luați în considerare cele mai frecvent utilizate metode, avantajele și dezavantajele lor.

Tipuri de vopsele, cu care se confruntă, variază foarte mult în compoziție, astfel încât trebuie să utilizați diferite metode de eliminare a acestora. Vopsele pe bază de apă sunt îndepărtate relativ simplu, dar cu ulei va avea mai complicate, astfel încât să ia o privire mai atentă acesta este cazul.

Dificultatea îndepărtarea uleiului de email depinde de cantitatea și calitatea bazei sale straturi pe care are loc - un strat mai gros de vopsea, cu atât mai ușor este retras și vice-versa.

Cel mai simplu mod de a elimina vopseaua de pe o tencuiala de nisip vechi, mult mai greu cu placa de beton expuse - este absorbită în porii și bastoane ferm. Mai ales că va fi dificil de curățat plafonul în baie.

Pregătiți instrumentele și mijloacele

Pentru a curăța poate fi nevoie de peretele de vopsea:

 • Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
  dalta ascuțită, raclete și spatulă;
 • chimie pentru spălare pensula și pentru aplicarea sa pe perete;
 • topor sau macetă, ceea ce va face incizia;
 • Construirea unui uscător de păr, cel mai rău caz o lampă de benzină;
 • Bulgară, ciocan și un exercițiu de putere;
 • duze și burghiul pentru a lovi cu pumnul;
 • mănuși, ochelari de protecție și un aparat de respirat.
la cuprins ↑

Metode de eliminare și de utilizare a acestora

Modalități de a curăța pereții vopsea vechi nu este atât de mult trebuie să aleagă din trei opțiuni:

 • chimice;
 • termică;
 • Mecanica - manuala sau mecanizata.

le ia în considerare în detaliu și în detaliu.

Metoda chimică

Esența ei în următoarele - o soluție specială făcută este aplicată pe suprafața vopsită și după un timp vopseaua este înmuiată și exfoliază parțial bule de suprafață și apoi îndepărtată prin raclete speciale, perie de sârmă rigidă sau cu o spatula.

Această metodă este destul de simplu și ușor, dar are mai multe dezavantaje:

 1. Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
  Pentru o dată substanțe chimice pentru a face față cu doar un strat subțire de vopsea. În cazul în care mai multe straturi de procedură va fi repetată de mai multe ori.
 2. Această chimie are un miros înțepător, care este o lungă perioadă de timp, nu erodeze, de asemenea, foarte toxice.
 3. deșeuri erodată să nu fie eliminate în jos de scurgere - au nevoie speciale de eliminare;
 4. Costul ridicat al acestor facilități.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Când se folosește această metodă, asigurați-vă că pentru a avea grijă de securitate - aveți nevoie pentru a asigura o bună aerisire a camerei, în special baie, mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și un aparat de respirație. La momentul lucrărilor copiilor, femeilor însărcinate și persoanele care sunt predispuse la reacții alergice, trebuie să scape.

Aceasta se referă la agenți chimici și îndepărtarea vopselei prin sticlă de apă. Suprafața acestor mijloace este unsă și uscare dă un film solid care este cojit, împreună cu învelișul vechi.Se poate utiliza o soluție de carbonat de potasiu și nestins. Amestecul a fost realizat în proporție - 0,4 kg de calciu la 1,2 kg de var amestecat cu apa de la robinet. Vopseaua acoperită cu o astfel de soluție este ușor de îndepărtat cu o spatulă după 10 - 12 ore.

Important! Toate aceste metode implică utilizarea de toxine puternice, astfel încât primul pas este de a avea grijă de securitate.

metoda de căldură

Acesta constă în încălzirea colorantului la temperatura de distrugere atunci când se umflă stratul acesteia și este ușor de îndepărtat cu o spatulă. Această metodă este folosită pentru o perioadă lungă de timp. lămpi de lipit Anterior încălzite, acestea sunt acum, folosind uscătoare de construcție atât de mult mai sigure și mai convenabil.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Îndepărtarea vopselei cheltui asa - încălzi o suprafață mică, până când stratul de suprafață umflarea vopselei, și imediat, în timp ce încă cald, scoateți spatula.

Există sfaturi culori calde de fier prin distanțierul. În opinia noastră, procedura este destul de îndoielnică, deoarece fierul nu oferă o temperatură suficientă, dar în cazuri rare, de exemplu, pentru a îndepărta un strat subțire de email alchidic proaspăt poate încerca.

Din avantaje includ posibilitatea utilizării acestei metode într-un loc în care este imposibil să se efectueze curățarea mecanică - departe de ferestre și alte structuri fragile.

Această metodă este destul de eficient, dar are unele limitări. Este imposibil să se încălzească peretele în loc de cablul electric de stabilire lângă întrerupătoare și prize, precum și în apropierea elementelor decorative fuzibil.

Dezavantajul principal al tratamentului termic al pereților pot fi considerate ca alocarea de vapori caustice și toxice atunci când sunt încălzite, vopseaua, astfel încât înainte este necesar de lucru pentru a asigura ventilarea spațiilor de lucru, cu excepția cazului în caz de supraîncălzire a vopselei poate aprinde astfel încât ar trebui să fie foarte atent.

Metoda mecanică

Metodele descrise anterior - toxice și periculoase, astfel încât condițiile de apartamente, în special în băi private, în cazul în care este imposibil de a asigura o ventilație suficientă, este necesar să se utilizeze, vechiul mod dovedit - mecanică.

Metode de îndepărtare mecanică a vopselei la fel de mult ca și oamenii l folosească, dar ele pot fi clasificate în manuale și cu utilizarea de scule electrice.

Cea mai veche și consumatoare de timp, dar este cel mai ieftin și inofensiv. Pentru a utiliza aceasta, veți avea nevoie de un topor și apă plată.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

În primul rând aveți nevoie pentru a face lama incizie securii peste planul, și apoi clătiți cu apă, așteptați timp de 5 minute și se îndepărtează resturile de vopsea lama topor înclinându-l așa cum ați face cu spatula.

Această metodă este cea mai potrivită pentru a prepara baza pentru lipirea dale. În acest caz, nu are nevoie de 100% - a întregii îndepărtarea vopselei, pentru a elimina suficient de 60 - 70%, iar baza este obținută cu crestături care îmbunătățește aderența numai pentru adezivi cu baza.

Avantajele acestei metode - siguranței, costuri reduse și fără praf.

Doar un singur dezavantaj - complexitatea și, prin urmare, timpul de procesare.

Curățarea mecanică cu utilizarea de scule electrice.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

Pentru a accelera procesul de tratare mecanică, este posibil să se utilizeze scule electrice. Pentru această lucrare se potrivesc semănătoarea cu o duză specială sau mașină de rectificat unghiulară - bulgară.

Bulgar cu un disc de șlefuire de mare, mai degrabă îndepărtează rapid și eficient vopsea pe bază de ulei, dar oferă o mare cantitate de praf - după 1 minut de lucru în camera de ceață domnește și au o jumătate de oră să aștepte până când se stabilește praful.

mod mai acceptabil - este de a utiliza duze pentru foraj:

 • decapanți pentru vopsele lanț;
 • un cerc cu un fir metalic rigid sau măcinare.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

Circuitul este fixat în mandrină și burghiul în rotație descurajează porțiuni de vopsea vechi în bucăți mici. O astfel de duză este eficient pentru îndepărtarea acoperirilor multistrat groase pe tencuiala moale și slab face cu vopsea pe o bază de beton.

cerc greu potrivit pentru curatarea vopselei de aproape orice motiv, în orice grosime.

Folosind pistolul cu duze sub formă de coroane.

Aceste duze sunt prevăzute cu burghiu de centrare, care trebuie mai întâi îndepărtată.

Principiul de funcționare este același ca și în cazul de foraj.

Mai ales eliminarea de vopsea acrilică

Acrylic, precum și orice vopsele pe bază de apă, destul de ușor de îndepărtare mecanică cu o perie convențională, metal sau un disc abraziv pe polizorul.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Există, de asemenea, o metodă alternativă - utilizarea de compuși speciali - spalari. Astfel de compoziții sunt vândute în orice magazin de hardware, precum și atunci când instrucțiunile de utilizare a recomandărilor da rezultate foarte bune - spălate suprafața este curată, splinter-free și nu necesită o formare suplimentară în cazul aplicării unui nou strat de vopsea.

Astfel de compoziții sunt chimia modernă, tendințele de mediu și total inofensiv.

Sfat! Dacă sunteți de planificare o vopsea acrilică vechi pentru a acoperi o nouă vopsea, curățarea nu este necesar - vopsea peste stratul vechi.

Cele mai grave moduri de a elimina vopsea

În baia noastră de vedere nu este absolut metode termice de purificare chimice adecvate și, ca într-o măsură limitată este imposibil de a asigura o ventilație acceptabilă, astfel încât probabilitatea de otrăvire a emisiilor nocive, astfel de metode de lucrări asociate.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini
Printre altele, eliminarea termică a cernelii asociate cu un risc de incendiu.

În ceea ce privește apartamentele, mai ales în toaleta camerei și baia de cea mai bună opțiune este de a utiliza un pumn cu o coroană zimțată - eficiență maximă și minimă de praf.

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini

Scoaterea vopsea veche de pe pereți cu propriile sale mâini