Scleroza multipla privind caracteristicile RMN si diagnosticul sclerozei multiple

Ce este scleroza multiplă?

Scleroza multiplă - o boală cronică cauzată de violarea sistemului imunitar, ceea ce duce la deteriorarea teaca mielina a tesutului sale nervului propriu. Tecii de mielină numit strat natural de protecție care acoperă periodic fibrelor nervoase. Această acoperire facilitează transferul rapid de informații. Violarea integrității shell încetinește transmisia semnalului de-a lungul fibrelor nervoase.Cum este RMN-ul in scleroza multipla?

Una dintre metodele principale de examinare pentru diagnosticul de „scleroză multiplă“ este o scanare RMN a creierului si a maduvei spinarii. Fără scanare diagnosticată în timpul aprobă în examinare nu este recomandată. modificări sclerotice sunt identificate ca focare de mielina deteriora stratul fibrelor nervoase. Acest lucru face posibilă efectuarea de monitorizare dinamică și ajustarea în timp util a terapiei de droguri.

Scleroza multipla privind caracteristicile RMN si diagnosticul sclerozei multiple

Focare de demielinizare in maduva spinarii in scleroza multipla.

Diagnosticul procesului sclerotic este important nu numai pentru diagnostic, dar, de asemenea, să respecte natura procesului de dezvoltare, precum și pentru a obține date cu privire la eficacitatea tratamentului selectat - cu privire la aceste opțiuni pot fi evaluate pe baza unei fotografii de test de evaluare în timp.

Există mai multe metode de diagnostic IRM a sclerozei multiple. Efectuarea beskontrastnoy diagnostic dezvaluie placa prin acțiunea undelor electromagnetice. Celulele nervoase raspund vibratiilor moleculare protoni de hidrogen, care este înregistrat pe un mediu de stocare calculator sub forma unor structuri patologice în fundal țesutul sănătos. Din păcate, beskontrastnoe de examinare în leziunile de fibre nervoase puține informații. În general, prezența leziunilor active ale sclerozei multiple este diagnosticată pe RMN cu îmbunătățirea contrastului. Contrastul este introdus cu calcularea 0.1-0,2 mg \ kg, imediat înainte de testul de diagnosticare. Diagnosticul sclerozei multiple necesită obținerea de imagini în trei dimensiuni.

Simptomele sclerozei multiple pe tomogram

La evaluarea rezultatelor sondajului unul dintre aspectele cheie este de a determina concentrațiile fibrelor afectate, identificate ca focare de black-out.

Multumita T1 si imagistica prin rezonanta magnetica T2-ponderate poate urmări cu precizie procesul de localizare și plăcile de formă datorită înnegrit zone.

Educație sunt clasificate în funcție de locație, formă, mărime. Intensitatea colorării, acumularea de contrast. T1 prezintă semne de regiuni întunecare. care indică prezența leziunilor proceselor de celule nervoase.

Scleroza multipla privind caracteristicile RMN si diagnosticul sclerozei multiple

IRM a creierului în scleroza multiplă

T2 obiect de examinare contrast funcțional ne arată placa sub forma unor pete luminoase în vrac.

La evaluarea morfologiei formării structurale să acorde o atenție în primul rând pe dimensiunea plăcii. focarele microscopica a nu mai mare de 5 milimetri, în general, au o colorație ușor intensă. Pentru semnele leziunii microscopice indică o apariție recentă a bolii (3-5 ani), iar datele sunt dificil de recunoscut structura morfologică în timpul altor metode de cercetare.Zonele afectate au tendința de a nu numai la fuziune, dar, de asemenea, la procesul de tratare. Instantaneele înregistra plăci mici și mari, de până la 2 cm. Reperare evaluării activității de curgere, se recomandă să se aplice metoda contramarcate studiului. placi demn de remarcat formă: rotunjite, care diagnosticele faza acută a bolii; oval, caracterizează un curs prelungit al procesului.

Scleroza multipla privind caracteristicile RMN si diagnosticul sclerozei multiple

Recidivante curs caracterizat prin apariția unui vatră mare, cu contururi neclare. Colorarea Omogen indică procesul început recent. Inegala de colorare „ca un inel“ arată din nou implicarea zonei afectate în procesul patologic. Există unele semne de leziuni sclerotice, ca un „semi-inel“, „semilună“.

La evaluarea localizare poate fi remarcat faptul că, de obicei, tesutul afectat este paralel cu vene. Zonele afectate sunt situate in principal in materia alba a creierului si a maduvei spinarii, este cauzata de o acumulare mare de mielina.Tipichnym locatie de placi considerate corpul calos, țesutul situat în apropierea ventriculilor cerebrali, înșiși ventricule direct. Un loc important în interpretarea rezultatelor studiului se referă la prezența imaginilor creierului de complicatii, cum ar fi talamusului tumorii, inflamarea venelor și a nervilor periferici.

Nu trebuie să uităm că celulele imune sunt izolate și afectează numai regiunea măduvei spinării, evidențiată diagnosticul modificărilor locale în una sau mai multe părți ale coloanei vertebrale.

Scleroza multipla privind caracteristicile RMN si diagnosticul sclerozei multiple

Creier RMN cu substanță de contrast in scleroza multipla

coloanei vertebrale cervicale suferă cel mai mult și este considerat zonele cele mai vulnerabile. Pe placa CT scan plasate la întâmplare, au o colorație strălucitoare, ovale, bine acumula agent de contrast. Dacă placa se schimba forma segmentului este mare (2 segmente, și mai mult), se extinde pe întreaga secțiune transversală a coloanei vertebrale, este probabil excepție boala sclerotic.

Intensificarea procesului de acumulare a respectivului medulla contrast de fază leziunii. Acest lucru poate fi interpretat ca o penetrare de contrast direct la creier prin bariera hematoencefalică. La persoanele sanatoase, bariera hematoencefalică este impermeabil.

Există semne indirecte ale demielinizarea fibrelor nervoase. Ele sunt pentru a crește ventriculii laterali, ceea ce indică faptul că acumularea de lichid în ele. Următoarele simptome sunt razlinovannost spațiu periventricular, indicând absența puterii substanței creierului.

Caracteristici scleroza diagnostic prin RMN?

Majoritatea pacienților cu semne clinice de diagnostic sclerozei multiple este confirmat printr-o scanare RMN a creierului si a maduvei spinarii. Dar rezultatele pot fi fals negative. Datorită modificărilor legate de vârstă ale structurilor cerebrale, scleroza multiplă pe RMN caracteristici redate ca fals-pozitive.

Există număr plural de agenți de contrast pentru a facilita efectuarea de scanare mai precisă și în condiții de siguranță. Determinarea dacă patologia materia albă, fără îndoială, poate fi interpretată ca o pierdere a imunocolorare tesutului nervos. Pe de severitatea bolii nu poate fi judecat de diagnostic RMN. RMN-ul a maduvei spinarii arata prezenta simptome clinice ale coloanei vertebrale. În lipsa unor dovezi de leziune spino tomografie exploatație de dorit, dar dovezi directe pentru reuniunea nr.

Calitatea imaginilor depinde de sursa de putere a câmpului magnetic în imagistica prin rezonanta magnetica. În scleroza multiplă, diagnostic neconfirmate RMN, a recomandat re deține tomografie 3 luni de exacerbare. Dacă rezultatul a fost din nou negativ, diagnosticul nu poate fi eliminat, iar rata de participare este alocată pentru a scana din nou după 3 luni

concluzie

Nu este un secret faptul că diagnosticul IRM de cercetare cele mai exacte, care ajuta la diagnosticul clinic, în special cu utilizarea de contrast diagnostic veschestva.Formulirovka, scopul tratamentului medical trebuie să se bazeze pe manifestări clinice ale sclerozei multiple.

Apariția unor noi forme poate avea loc fara simptome clinice. Într-un alt caz, prevalează asupra clinica modificărilor morfologice ale structurilor neuronale. Aplicația vă permite să studieze diagnosticul diferențial, pentru a urmări dinamica bolii. Indicații pentru MR Tdiagnostike structurile anatomice bolnave sunt manifestările clinice ale bolii. La unii pacienți leziune sclerotice pot fi asimptomatice. În acest caz, pentru a evita patologia creierului este de dorit să se efectueze RMN de diagnostic.