Schimbarea volumului cererii și modificări ale cererii - studopediya

așteptările clienților cu privire la prețurile viitoare și veniturile acestora

Modificări sezoniere ale cererii

Moda, gusturile și preferințele clienților

Prețurile de produse complementarePrețurile produselor de substituție

netsen cheie. Factori care afectează CERERII

produse de substituție - sunt bunuri care au același scop. De exemplu, casete audio și CD-uri, CROS-lopeți și adidași, unt si margarina. preturi mai mici pentru produsele de substituție insufla la copii, pentru a reduce cererea pentru produsul în cauză (și cifra de afaceri).

Produse similare - sunt bunuri care utilizează Xia împreună. De exemplu, un jucător auto și benzină - feroviar Bata. În cazul în care prețul petrolului va crește, va exista o reducere a cererii de reducere a prețurilor camerei avtomobiladili va crește cererea pentru filmul fotografic. preturi mai mici pentru pre-umple bunuri va duce la creșterea cererii pentru bunuri rassmat Riva (și invers).

creșterea veniturilor client ar duce la cerere Uwe-lichenie pentru bunuri și servicii, și invers

Moda pentru produsul va duce la faptul că cererea pentru aceasta vozras-o (și invers). De exemplu, moda pe patine cu role pref-la faptul că au fost o mare cumpere, și skateboard-urile sunt de modă și cererea pentru ele a scăzut (patine cu rotile „împins“ skateboard-uri).Schi în timpul iernii cumpăra mult mai mult decât în ​​timpul verii, iar cererea pentru manuale și caiete semnificativ mai mare pentru manual- TION a anului decât în ​​timpul sărbătorilor.

Dacă, din orice motiv, cumpărătorii se așteaptă ca mărfurile vor fi mai scumpe, ei vor încerca să cumpere durere-ea a produsului înainte de a se ridica prețul său. De exemplu, măsurile de, de exemplu, că în rândul populației au existat zvonuri că dolarul va crește brusc în săptămâna viitoare. Apoi, este ușor, dar să presupunem că mulți oameni vor încerca să pună ruble lor în dolari și să le cumpere în această săptămână. Astfel, creșterea cererii de dolari.

De exemplu, rozhdaemosti- cererea în plină expansiune pentru produse pentru copii

1 - Modificarea volumului cererii

Dacă toți factorii care determină cererea, cu excepția prețului produsului în sine, sunt constante, atunci prețurile materiilor prime de schimbare a SRI este o schimbare în cantitatea cerută. linie dreaptă curba D rămâne în vigoare, există o mișcare de-a lungul curbei cererii.

2 - schimbă alt factor-tori, determinarea cererii. De exemplu, a existat o creștere a veniturilor clienților sau crește prețul elementului de înlocuire. În ambele cazuri, cumpărătorii vor achiziționa pentru același scop, avem o cantitate mai mare de bunuri.

Dacă modificați alți factori constante, iar prețul mărfurilor nu va mai schimba în volumul cererii și schimbarea cererii. Cererea de schimbare Linia graficului se produce atunci când schimbarea cererii.