Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

Dacă nu doriți să efectueze apă în găleți de bine la casa, cu ajutorul tehnologiei moderne, puteți stabili o aprovizionare neîntreruptă cu apă autonomă a unei case de țară sau vila. Pentru aceasta aveți nevoie de o stație de pompare, care se va ridica apa din fântână sau în sonde și pomparea lui în casă. În funcție de specificațiile unității de apă de admisie a pompei este selectată. Vânzarea poate fi găsit dispozitive de pompare de la diferiți producători, care diferă nu numai de preț, dar, de asemenea, performanța. Pentru a alege unitatea potrivită pentru organizarea de alimentare cu apă independentă de o casă de țară sau de grădină, aveți nevoie pentru a înțelege caracteristicile, principiile de funcționare și de instalare a stațiilor de pompare.Ce este?

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

Vânzarea poate fi găsit dispozitive de pompare de la diferiți producători, care diferă nu numai de preț, dar, de asemenea, performanța

Stație pentru ridicarea și pomparea apei din partea de jos a structurii hidraulice - o structură formată din următoarele elemente:

 • pompă;
 • rezervor pentru colectarea apei;
 • releu special care controlează funcționarea întregului dispozitiv;
 • la apă, după ridicarea în afara sursei pompei și nu intră înapoi în alimentarea cu apă, este nevoie de supapa de verificare.

Important: este nevoie de energie electrică și configurat corect pentru conectarea la stație de lucru în mod eficient.

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

stație de pompare pentru apă cabana, fermă sau vila are un nivel de zgomot redus

descrie mai clar dispozitivului stație de pompare schema propusă: În plus față de componentele de mai sus statii care este pompată apa potabila de pompare, va avea nevoie de un filtru. De regulă, el nu vine standard cu stația și vândute separat. Dispozitivul de filtrare este recomandată în orice caz, deoarece nu permite particulelor de argilă și nisip cad în unitate, pe care îl protejează de uzura rapidă a pieselor mecanice.

stație de pompare pentru apă cabana, fermă sau vila are un nivel de zgomot redus. Cu instalarea corectă și respectarea regulilor de funcționare este în măsură să vă furnizeze o sursă de apă confortabil, nu mai rău decât într-un apartament oraș.

numire

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

Pentru ridicarea apei dintr-o structură hidraulică utilizată în unitatea de pompare stația de pompare și senzorul de comandă

Scopul principal al oricăror stații de pompare de alimentare cu apă pentru casa sau gradina este de a îndeplini trei funcții:

 • pomparea apei de la sursa la casa;
 • menținând o presiune dorită în sistem;
 • asigurarea alimentării continue cu apă.

Pentru controlul și executarea fiecărei operațiuni corespund unităților și detalii ale stației diferite:

 1. Pentru ridicarea apei dintr-o structură hidraulică utilizată în unitatea de pompare stația de pompare și senzorul de comandă. Pompa este necesară pentru a pompa apa, iar senzorul pornește și oprește-o la momentul potrivit.
 2. Pentru a menține presiunea corectă în sistem să îndeplinească celelalte noduri. Pentru aceste scopuri au nevoie de un acumulator și de control al senzorului. Iar ultimele piese presiunea din acumulator, care, la rândul său, menține presiunea în conductă din cauza presiunii excesive în rezervor.
 3. Pentru a îndeplini treia funcție care constă în asigurarea casa de alimentare cu apă continuă sau în grădină, utilizate toate aceste sisteme, care sunt în mod clar vizibile în fotografie

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

Pentru a îndeplini treia funcție care constă în asigurarea casa de alimentare cu apă continuă sau în grădină, utilizate toate aceste sisteme, care sunt în mod clar vizibile în fotografie

Cu toate acestea, rolul principal în lanțul de joacă acumulator, pentru că se acumulează în ea cantitatea necesară de apă este în mod constant alimentată de pompă și un senzor de presiune.

Funcționarea în circuit a unității poate fi înțeleasă pe fotografie propusă. Luați în considerare mai detaliat principiul de funcționare a stației de pompare.

Principiul de funcționare

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

Atunci când o parte din apa din rezervor este utilizat în sus, presiunea de operare în picături cisternăActivitatea dispozitivului de pompare este foarte simplu. În fotografia de mai jos puteți vedea schema aproximativă a conexiunii de stație. Dispozitivul de pompare este montat în locul potrivit și este conectat la rețeaua de alimentare. Un capăt al unei conducte de apă atașat la stația, iar celălalt - este coborât în ​​structura hidraulică. Rezervorul de stocare este format cantitate mică de apă. Cu pompa de automobile convenționale creează o anumită presiune în ea.

După această stație de lansare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu deschide robinetul. În continuare, se întâmplă următoarele:

 1. După aceea, supapa de lucru retur, iar unitatea va produce pomparea apei din sursa.
 2. După umplerea rezervorului pompa se oprește, iar lichidul din rezervor este furnizată consumatorului datorită presiunii generate în rezervor.
 3. Atunci când o parte din apa din rezervor este utilizat în sus, presiunea de operare în rezervor scade. La atingerea unui anumit nivel va fi o operațiune releu, iar pompa va porni din nou pentru a pompa apa în rezervor.
 4. Deoarece presiunea de funcționare de injecție a apei din rezervor va crește din nou, iar atunci când atinge un anumit comutator de nivel decuplează pompa.

Notă: în caz de supraîncălzire a stației de pompare dispozitiv se oprește automat, iar după răcire, ea a pornit din nou.

stație de alimentare a pompei este dispus astfel încât pompa este folosită pentru răcirea apei prin pompare, deoarece temperatura este mai mică decât temperatura mediului ambiant.

clasificare

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

stații Semi poate funcționa cu flotor mecanic

Toate stațiile de apă pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de complexitatea celor trei sisteme majore, care sunt descrise mai sus și prezentate în fotografie. Acestea includ pompa, senzorul de comandă și acumulator.

În funcție de tipul de instrumente de pompe utilizate toate stațiile sunt împărțite în aceste tipuri:

 • Suprafață. Ei pompa este montată pe un cadru cu un acumulator și este montat pe suprafață. Cu toate acestea, există modele care au folosit aranjament separat al pompei și a acumulatorului.
 • Submersibil. Motor aceste dispozitive de pompare este instalat în puț.

Important: Stația de suprafață brichetei în funcțiune, dar nivelul de zgomot de la mare. Cu unitate de submersibilă mai multe probleme pentru repararea, este adesea silts sau ingheata.

După tip stații de pompare acumulator sunt împărțite în două tipuri:

 • Deschis - este prevăzut cu un rezervor de stocare, în care presiunea este mai mică de 1 atm. Apa din acest rezervor este alimentat gravitațional către consumator. În acest scop, puteți utiliza orice recipient sau butoi, care poate fi instalat în podul casei sau la grădină.
 • Închis - acesta este un model cu un rezervor de stocare sigilat, aprovizionat cu o membrană de cauciuc. Această presiune rezervor este menținută în intervalul de 2-5 atm. acest sistem de montare rezervor permite să-l instaleze chiar în subsol, deoarece presiunea împinge apa până la utilizator, chiar.

Important: stații de pompare a apelor uzate se poate dispensa de rezervorul de stocare, pentru că există această funcție presupune baia de ulei sau de fosa septica.

De asemenea, toate stațiile de pompare sunt clasificate în funcție de tipul de sondă de control în următoarele tipuri:

 • Dispozitivele automate funcționează cu un senzor de presiune, care permite monitorizarea presiunii din acumulator. Aceasta este opțiunea cea mai sigură, deoarece protejează preaplinul rezervorului hidraulic și asigură alimentarea fluidului fără întârziere.
 • stații de semi poate funcționa cu flotor mecanic. Acestea sunt formate din doar rezervor de stocare.
 • lucru manual de asamblare, la toate fără un codificator și, de asemenea, echipat cu un rezervor de stocare.

Caracteristici de montare

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

În cazul în care apa este departe de casă, pentru utilizare intretinere pompe puternice și de instalare, montat în subsol, un cheson sau o clădire separată

stație de pompare pentru apă cabana sau casă de țară poate fi montat în locații diferite, în funcție de variantele de motorizare, cum ar fi rezervorul de stocare și de distanța de la casă la grădină sau structura hidraulică.

În funcție de tipul de instalare a motorului stației de pompare poate fi realizată după cum urmează:

 1. Dacă utilizați un motor submersibil. instalarea de facilități pot fi în cheson, sau o structură specială, ridicat peste gura de sondă.
 2. Când se utilizează suprafața ansamblului motor poate fi realizată la orice locație convenabilă - sau în subsol sau în chesonului.

În funcție de tipul rezervorului de stocare sunt permise astfel de opțiuni de montare:

 1. Utilizarea recipient deschis pentru instalarea pieselor individuale ale instalației în diferite locuri. De exemplu, motorul poate fi instalat în bine, unitatea - la mansarda unei reședințe de vară, iar senzorul - lângă tabloul de distribuție.
 2. Acumulatorul este instalat în subsol sau o anexă încălzită, special creat pentru casa.

Distanța de la domiciliu la structura hidraulică poate afecta caracteristicile de instalare, după cum urmează:

 1. Wells situat aproape de casa. Puteți deservi unitatea de pompare cu acumulator hidraulic și o pompă de mică putere liniștită, care sunt instalate direct în zona de bucătărie.
 2. În cazul în care apa este departe de casă. Este folosit pentru întreținerea și instalarea de pompe puternice, montat în subsol, un cheson sau o clădire separată. Lucru este că pompele cu presiuni puternice, de a crea o mulțime de zgomot la locul de muncă, deci este mai bine să montați departe de casă.

Recomandări pentru alegerea unui

Schema de alimentare stație de pompare a apei și fotografii

De exemplu, dacă rar la domiciliu, puteți utiliza un rezervor hidraulic mic, iar pentru familiile cu copii mici au nevoie de mai mult rezervor. De asemenea, nu trebuie să uităm despre volumul total de consum de apă în timpul orelor de vârf

Pentru a alege stația de pompare din dreapta, trebuie să fie luate în considerare următoarele criterii:

 • Numărul de rezidenți în casă. Din această performanță depinde de stația de pompare. Unități consum redus de energie nu va fi în măsură să acopere în totalitate nevoile unui număr mare de locuitori.
 • Înălțimea de grădină sau la domiciliu. precum și adâncimea structurii hidraulice. Pe aceasta depinde înălțimea de creștere a apei. Alegerea corectă va permite stația de a împinge apa la punctul de consum de apă de admisie a apei subsolului. Aceasta este, mai profundă fântână, și deasupra casei, cu atât mai puternic trebuie să fie instalarea.
 • Intensitatea funcționării sistemelor de alimentare cu apă. Din această cifră depinde de alegerea volumului acumulator. De exemplu, dacă rar la domiciliu, puteți utiliza un rezervor hidraulic mic, iar pentru familiile cu copii mici au nevoie de mai mult rezervor. De asemenea, nu trebuie să uităm despre volumul total de consum de apă în timpul orelor de vârf.

Indicație: Dacă după setarea numărului de stație de rezidenților și schimbarea volumului de consum, pot fi înlocuite cu elemente structurale separate cu noduri noi, cu performanță îmbunătățită.