șasiu auto

Acesta reunește toate unitățile. mecanisme și reprezintă o colecție a tuturor mecanismelor de transmisie a cuplului de la motor la roțile motoare, mișcarea auto și gestionarea acesteia.Sasiul este format din trei mecanisme:

2. Trenul de rulare.

3. Mecanismele de control.

Transmitere - un set de noduri și mecanisme de legătură motorul cu roțile motoare care servește pentru transmiterea și schimbarea cuplului de la arborele cotit al motorului la roțile motoare ale vehiculului. Structura transmisiei include:

- caz de transfer, în cazul în care autovehiculul este cu tracțiune integrală;

Șasiul vehiculului include:

- rama îndeplinește funcția sistemului de sprijin atunci când structura cadrului vehiculului;

- față și suspensie spate, care conectează podurile la cadru, se înmoaie șocuri și vibrații călite;

- Carcasa punții din spate;

mecanisme de conducere includ:

Sistemul de frânare este utilizat pentru a reduce viteza, opriți și mențineți vehiculul pe loc. Compoziția sistemelor de frânare includ:

- actuator de frână cu un amplificator;

Steering servește pentru a schimba direcția de deplasare și cuprinde:

- servodirecție;

Conceput pentru a găzdui șofer, pasageri și de mărfuri.În autobuze și mașini în partea din spate a pasagerilor și a conducătorului auto este situat. Pat camion constă dintr-o platformă sub sarcină și cabina șoferului.

2. schema auto Kompanovochnye.

masina line-up poate fi foarte diverse, deoarece depinde de:

- aranjament reciproc al motorului, cabina și corp;

- tipul de cadru (sistemul de transport);

- numărul de poduri și amplasarea lor pe lungimea vehiculului;

Distinge circuitul din locațiile kompanovki autovehicule:

1. Motor din față (în fața cabinei).

Această linie de-up vă permite să distribui uniform sarcina între axe. În acest caz, în cazul în care autovehiculul este cu tractiune spate, are o aderență mai bună anvelopă în diferite moduri. Acesta oferă acces bun la motor.

Daca masina este tractiune fata, aceasta simplifică proiectarea transmisiei, ca ambreiaj, transmisia, transmisia finală cu diferențial combinat, dar atunci când conduceți în creștere se deterioreze performanța dinamică datorită reducerii sarcinii verticale pe axa de antrenare și frânare devine distribuția nefavorabilă a sarcinilor.

2. Motorul montat în spate.

Acest lucru simplifică vehiculul unitate de linie-spate transmisie, deoarece nu există nici un arbore de elice lung și țeava tobei de eșapament. În acest caz, zgomotul de cabină este redus, dar mai complex de control al motorului, ambreiaj de antrenare și schimbătorului de viteze.

1. camioane moderne sunt, de regulă, linie-cabina peste motor.

Această linie-up prevede o creștere a sarcinii pe puntea din față, reducând astfel greutatea masinii, fără a reduce capacitatea de încărcare și de a reduce baza masinii.

Lungimea masinii este unul dintre parametrii importanți pentru condițiile urbane înghesuit. Pentru a crește capacitatea de autobuze articulate și operează cu etaj este faptul că țările